Tesettür Feraceler İle Gelen Şıklık

tesettür feraceTesettür giyimin en önemli karakteristik giyim tercihlerinden biri olan tesettür ferace modelleri ilkbahar- yaz ve sonbahar- kış mevsimlerine uyum sağlayan modelleri ile tesettürlü kadınlara dört mevsim şartlarında kullanışlı bir giyim olanağı oluşturuyor. Oldukça kullanışlı olması ve tasarım özelliği ile tesettür feraceler kadınların giyim stiline göre birçok modele sahip olmaktadır. Ferace modellerinde bulunan özel tasarım detayları ile tesettürlü kadınlara çok özel kombin yapma fırsatı sağlamaktadır.

 

 İlkbahar Ve Yaz Mevsiminde Tercih Edilebilecek Tesettür Ferace Modelleri

 

Rahat kullanımı sayesinde ilkbahar ve yaz mevsiminde en ideal kullanımı oluşturan tesettür dış giyim ürünlerinden olan feraceler birçok farklı modelleri, zengin renk seçenekleri ve değişik tarzı ilkbahar ve yaz mevsiminde tesettürlü kadınlar için rahat giyim olanağı sunuyor. Tesettür ferace modellerine bakıldığı zaman üzerinde deri garnili bulunan büzgülü modeller ile yarasa kol detaylı tesettür ferace modeli tesettürlü kadınların çok fazla ilgisini çekiyor. Feracelerin giyilmesi ile rahatlığın beraber geldiği ferace modelleri ile ilkbahar- yaz modasında bulunan modellere bakıldığında ince deri garnili tesettür ferace ve fermuar biyeli tesettür ferace gibi modelleri de görmekteyiz. İnce deri garnili ve fermuar biyeli modeller gündelik hayatta ve çalışma hayatında tercih edilebilecek özel tasarımlar sunuyor. Çalışma hayatına oldukça uyum sağlayan deri biyeli ve apoletli ferace modelleri yeşil, lacivert, zümrüt ve bordo renkleri ile resmi yerler için ideal modelleri oluşturuyor.

 

 Sonbahar Ve Kış Mevsimleri İçin Tesettür Ferace Modelleri

 

Kış mevsiminde vücudu soğuktan koruyabilecek, daha kalın modelde tesettür ferace modelleri bulunuyor. Klasik fermuarlı tesettür ferace ve ya derili kapüşonlu ferace gibi şık ve hoş tasarıma sahip tesettür ferace modelleri sonbahar ve kış mevsiminde günlük yaşam için en ideal tercihlerden oluşan kapüşonlu ferace modelleri ve spor tesettür ferace modelleri gibi modeller ile günlük hayatın içine renk veren ve tesettürlü kadınların daha modern bir şekilde öne çıkan modeller bulunuyor. Tesettür ferace modelleri kış mevsiminde resmi ortamlarda rahatlıkla tercih edilebilir. Apoletli, taşlı ve şifon detaylı tesettür ferace modelleri ile beraber lazer kesimli ferace modelleri de bulunuyor.

Tesettür Giyimde Feracenin Kullanımı, Yeri Ve Önemi

tesettür feraceBayanlar rahat ve şık görünmek için oldukça fazla zaman harcamaktadır. İstediklerini bulmak için kaybettikleri bu vakit, kapalı kadınlar için daha fazla sorun oluşturmaktadır. Çünkü tesettürlü bayanlar giydikleri giysilerin dikkat çekmemesine önem vermektedirler. İşte bu yüzden pardesünün alternatifi iyi bir giyim ürünü bulunmuştur. Bu ürün tesettür ferace çeşitleri olmaktadır. Osmanlı hanımlarının sıklıkla kullandığı bu giysiler, günümüzde de kapalı giyinen kadınlar tarafından tercih görmeye ve sıkça kullanılmaya başlamıştır.

 

 Ferace Seçerken Bedeninize Uygun Olmasına Özen Gösterin

 

Ferace seçerken dikkat edilmesi şart olan birkaç alan vardır. İlk hedefi vücudu baştan aşağıya kapatmak ve vücut hatlarını belli etmemektir. Diğer yandan sıcak yaz dönemlerinde kadınları terletmemesi de önemlidir. Tarz açısındansa, ferace mutlaka bileğe kadar uzun olmalıdır. Daha kısa feraceler mantığa uygun değildir. Feraceler çoğunlukla koyu tonludur. Siyah veya lacivert tonlarda bulunmaktadır. İnce, bedenin içini ve hatlarını gösteren türleri tercih edildiği takdirde, feracenin altına da koyu tonlarda kıyafetler kullanılmalıdır. Bu sayede daha sade ve şık duracaktır. Ferace ile beraber şal tercih edildiğinde, güzelliğinizi daha iyi desteklemiş olursunuz.

 

 Ferace İle Kullanılacak Ayakkabılar Rahatlık Sağlamalıdır

 

Tesettür feracelerin altında giyilecek olan ayakkabı seçimi göz önünde tutulması gereken bir konudur. Topuklu ayakkabılarla beraber daha alımlı görünmesine rağmen, kesimi sebebi ile ayaklarınıza dolaşacağından babetle giymek size daha rahat hissettirecektir. Pardesüye nazaran iyi bir seçenek olmasının nedeni, daha ince dokumadan üretilmesi ve basitçe uğraştırmadan giyinilmesidir. Sıcak dönemlerde dahi bedenin tamamını örtmesi gereken tesettürlü bayanlar, bu giysi sayesinde ferace altına kısa kıyafetler giyebilmektedir. Bol duruşu nedeni ile beden hatlarını göstermez.

 

Bu da kapalı bayanların dikkat çekmesini önlemekte ve hedefini yerine getirmektedir. Rahatsızlık hissetmeden tesettürlerini feraceler ile kombinleyebilirler. Şık bir çanta, ayakkabı ve çanta ile tamamlamak feracenin daha alımlı görünmesine yardımcı olacaktır. Dikkatleri toplamaması için koyu tonlar tercih edilmeli, şaşalı olmayan deri parçalar ile de güzel görünebilir feraceler. Tesettür kıyafet üreticileri her yıl farklı dizaynlarla ferace satmaktadırlar. Bayanların kendilerine uyanı bulması firmaların bu girişimleri sayesinde kolaylaşmıştır. Bazı küçük moda evleri de bayanların talepleri üzerine ferace tasarlayıp yapmaktadır. Bu seçenek diğerlerine nazaran daha maliyetlidir.

 

Alışveriş Ve Gezilerde Ferace Tamamlayıcı Kıyafettir

feraceKıyafetlerde kullanılan renklerin uyum içinde olması her zaman birinci önceliktir. Eğer iki tane solgun ve pastel tonlarda renk kullanılıyorsa, üçüncü parçanın rengi canlı seçilmelidir. Örneğin açık gri ve füme ile siyahı uydurmak yerine mor ya da lila birleştirilebilir. Bu renk seçeneği ferace modellerinde de kullanılabilir. Dış giyimin önemli bir tamamlayıcı parçası olan bu kıyafetler genel dış görünümde önemli bir yere sahiptir.

 

 Dış Giyim Olarak Ferace Sık Tercih Edilir

 

Ferace dış giyim ürünü olup ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kullanıldığı gibi, günlük olarak da tercih edilen bir kıyafet olma özelliğini her zaman korumaktadır. İnce kumaştan üretilen modeller terletmediği gibi, hafif olmasıyla da göz doldurmaktadır. Bol ve dökümlü kesim olarak üretilen ferace modellerini kombin yapmak çok basittir. Feracelerin desenli modelleri bulunmakta ise de, daha çok sade ve düz renkleri tercih edilmektedir. Ayrıca boydan düğmeli veya fermuarlı olan modelleri rahat kullanım sağlamaktadır.

 

 Aksesuarlar Kıyafetle Uyumlu Olmalıdır

 

Kombin demek sadece giyilen kıyafetleri birbiriyle uyumlu hale getirmek değildir. Aynı zamanda eşarbı, ayakkabıyı ve aksesuarları da uyumlu kullanmak gerekir. Bu kriterlerden biri çatlak hale geldiğinde bütünlük bozulabilir. Daha cesaretli olanlar zıt modellemeler yapsa da, genel olarak tesettür giyim ruhuna uygun hareket etmek daha doğru olacaktır. Kombin mantığının içinde birden fazla obje bulunmaktadır ve her birinin kullanım alanı farklıdır. Takılan takılar da kombinin bir bölümünü oluşturur ve kıyafetin fazla önüne geçmemelidir. Tercih edilen kıyafetin modeline, desenine ve rengine uygun takı seçimi önemlidir.

 

 Alışverişe Giderken

 

Alışveriş sırasında rahatlık ön planda tutulur. Rahat bir biçimde hareket etmeyi sağlayan, hareketi kısıtlamayan, rahat ve konforlu kıyafetler tercih edilir. Uzun tunik, bol ve dökümlü bir pantolon kullanılabileceği gibi, dışardan sadece bir ferace ile de tamamlanabilir. Uzun askılı bir çanta ve uygun renk tonlarında eşarp hafta sonu alışverişinin veya günlük gezilerin en rahat tercihleri arasında olacaktır. Tunik ile pantolon uyumu arkadaş buluşmalarında da yeterli olacaktır. Kışın soğuk havalarda sıcak tutacak yün veya kaşe feraceler dış giyim ürünü olarak seçilerek dışarı çıkılabilir.

 

Tesettürde Ürünlerde Aradığınızı Bulabilirsiniz

feraceGünümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet ve diğer normal mağazalarda, tesettürlü elbise çeşitlerini bulmak mümkündür. Her yıl, gelişen teknoloji ile birlikte, üretim hat safhadadır. Binlerce renk ve modelle birlikte, yeni tasarımlar ortaya çıkmaktadır. Tesettürün vazgeçilmezi başörtüsü ve şal gibi giysiler, günümüz şartlarında binlerce renk ve modelleri kısa zamanda üretilmektedir. Kışlık ve yazlık üretilen tesettürlü giysiler, bu mevsimlerde de kendine has modeller kullanılmaktadır.

 

 Tesettür Nedir?

 

Tesettür, ‘kapanma’ anlamına gelmektedir. Günümüz şartlarında, tesettür giyime değişik imajlar verilmiştir. Tesettür denilince, el, ayak ve yüz hariç vücudun belli edilmeden örtünmesi anlamına gelmektedir. Bir kişinin tesettür ferace giydikten sonra, beraberinde başörtüsü giymesi gerekir. O zaman tesettür oluşur. Giysiler transparan olursa, o giysi tesettür olmaz. Mini etek, vücudun belli olması ve yırtık modalar, tesettüre girmez.

 

Avrupa Tarzından Tesettürlü Giyimin Farkı

 

Tesettürlü giyim öz kültürümüzdür. Kış aylarında polar, kadife ve benzeri kumaşlarla üretilir. Yaz aylarında kot ve keten gibi kumaşlarla üretilir. Kış aylarına özel giyim tarzları, bu gün için Osmanlı tarihi kitaplarında vardır. Kısacası tesettürlü giyim bizim asırlık öz kültürümüz. Ancak, başörtüsünün altına dar kot veya etek giymek, tesettür değil, daha çok Avrupa tarzı giyimdir. Bu nedenle, tesettürlü giyimi iyi bilmemiz gerekir. Tesettür giyimde tesettür ferace, etek, bluz, kap, kaban, pardesü ve benzerleri kullanılmalıdır.

 

Giyim Tarzının Tesettürlü Olması

 

Tesettürlü giyimin başı olan başörtüsü ve şal, uygun bir biçimde örtündükten sonra, tesettür ferace çeşitleri, pardesü çeşitleri, kap, kaban çeşitleri gibi çeşitlerle, desteklenmelidir. Giyim tarzı insanlar için bir şeyler ifade eder. İnançlar ve kültürler, o kişinin kimliğidir. Bizim kimliğimiz ise Osmanlı’dan kalan tesettürlü giyimdir. Avrupa tarzı giyim ise, bize yabancı olan giyim tarzıdır. Başörtüsü ve diğer tesettür ferace çeşitleri, etek çeşitleri, bluz çeşitleri, kap ve kaban çeşitleri, oldukça büyük önem taşımaktadır.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, binlerce renk ve desen üretilmektedir. Bu üretimle birlikte, tesettür anlayışı ortaya çıkmaktadır. Aradığınız tesettürlü giysiler, uygun fiyatlara satılabilmektedir. Bu nedenle, her kesimden insan rahatlıkla tesettürlü giyinebilmektedir. Online ve diğer mağazalardan anında alışveriş yapmak mümkündür. Özellikle cepten alışverişin yaygın olduğu günümüzde, mobil alışveriş çok kolay bir hale gelmiştir.

 

 

Tesettür Bayan Giyimde Ferace Modelleri

Hanımların dışarı çıkarken, markete giderken ya da bir arkadaşlarının yanına giderken giydikleri en sık kıyafetlerin başında ferace ürünleri yer alıyor. Gömlek ya da bluz yerine bu giysilerin tercih edilmesini birinci nedeni ise hiç kuşku yok ki son derece rahat olmaları. Genelde bol olan ve her renk kombinasyonuna açık olan ferace modelleri aynı zamanda her tip alt giyim ürününe uyum sağladığı için de sıklıkla tercih ediliyor. Bu nedenle bir erkek için tişört ne ise hanımlar için de ferace o demek. Gün geçtikçe tesettür firmaları tarafından farklı tarzlara ve yeniliklere imza atan kadın giyimleri bu alanda da kendini göstermeye devam ediyor.

 

Yeni Sezonda Ferace Modelleri

 

Aybeniz kareli giyimler 2018 yılının en bilinen ve moda olmuş modeli. Bu kareler genellikle gövde kısmında başlayıp sırt kısmına kadar uzanıyor. Kimi modellerde 4 kare var iken kimi modeller de bu rakam 8’e kadar çıkıyor. Örme kumaştan imal edilmiş olması ise hem soğuktan korunma hem de nostaljik hissiyatlar için önem arz ediyor. Bu ürünler sadece kuru temizleme ile yıkadığında ise uzun süreli olarak gardolapları süslemeye devam ediyor. Cebi de mevcut olan bu ürünler özellikle sportif ve rahat giyinmek hanımların ilk tercihi.

 

Giyim alanında fark yaratan bu model tesettür giyimler 38 bedenden başlayıp 50 bedene kadar sıralanabiliyor. Likralı kumaştan üretilmiş olması esneme ve rahatlık payını da beraberinde getiriyor. İnci ve taş aksesuarları seven hanımlar için bu tarz ayrıntılar da düşünülmüş. İncilerin baskı olması ortaya rengarenk görüntüler çıkarırken taşların yapıştırma olması da stilize bir tercih olarak gözleri büyülüyor. Çıtçıtlı pardesüler de bu ürün kategorisinde yer alıyor. Feracelerin üstünü kapatan pardesü modelleri genel olarak poliviskon kumaştan üretiliyor. Bu da zaten rahat bir giyim tarzı olan modellerin çok daha rahat ve spor bir şekilde giyilmesini olanak kılan ölçütlerden bir diğerini oluşturuyor.

 

Etaminli ve kolları volan ürünler ise sadece kişisel ve sosyal alanlarda değil çeşitli toplantılarda ve gündüz davetlerinde giyilme kolaylığı sağlıyor. Tüm bu ürünler ile birlikte hanımları güzide bir ilkbahar – yaz kreasyonu bekliyor.

 

Kış Aylarında Hangi Ferace Modelleri Tercih Ediliyor?

 

Kadınlar için yaz ya da kış fark etmeksizin güzel görünmek önemlidir. Bunun için de kıyafet, ayakkabı, aksesuar ve dış giyim uyumuna mutlaka dikkat edilir. İşte bu uyum için özellikle tesettürlü bayanların sıklıkla tercih ettiği ferace modelleri, son derece estetik stillere sahiptir. Özellikle kış aylarında kullanımı tercih edilen ferace ler, birbirinden zengin renk ve model çeşitleriyle kadınların beğenisine sunulmaktadır. Hem markaların hem de tasarımcıların farklı stilleri yansıtan ferace dizaynlarıyla, bayanlar dolaplarındaki kıyafetlerle bütünlük oluşturacak olan alternatiflere rahatlıkla ulaşabilmektedir. Peki, kış aylarında hangi ferace modelleri daha fazla ilgi görüyor? Bu sorunun detaylarıyla ilgili bilgileri paylaşmak, soğuk havaların hakim olduğu şu günlerde son derece yararlı olacaktır.

 

 Kış Ayları İçin Ferace Modelleri

 

Artık alışılagelmiş klasik renklerin geçmişte kaldığı söylenebilir. Bu renklerin yerine daha canlı ama sade olan modeller kendisini öne plana çıkartmaktadır. Koyu kırmızı, hardal rengi, parlement mavisi, petrol yeşili gibi asil renklere sahip pek çok renk seçeneğine ulaşabilmek mümkün. Bu renklerde yapılan seçimlerle de yine dolapta hali hazırda bulunan kıyafetlerle kombin yapabilmek son derece kolaydır. Elbette siyahı ve kahvenin tonlarını da bu şölene dahil etmemek haksızlık olur. Çünkü her ne kadar renk ahenginden bahsedilse de, klasik renklerden vazgeçemeyenler de olacaktır. Renklerin dışında sadelikten de bahsetmek mümkün. Eğer ki günlük giyimime biraz renk katayım diyenlerdenseniz, abartıya da kaçmamak gerekecektir. Bu nedenle düz renkte, az aksesuarlı ve kumaşının renginde desenlere sahip olarak hareketlilik kazandırılmış olan ferace modelleri arasından tercih yapılabilir. Böylelikle zarafetin yansıması konusunda kesinlikle tereddütte kalınmayacaktır. Dış giyimde sadelik tercih edildiyse, eşarp konusunda biraz daha hareketli seçimler yapılabilmesi söz konusudur. Ancak bir çizgi koymak her zaman ideal bir yöntem olacaktır. Bunlarla birlikte feraceyle uyum sağlayacak ayakkabı ve çanta seçimi de güzel bir görüntünün oluşmasında iyi bir katkı sağlar. Kadınların dışarı çıkarken, iş yaşamında ya da arkadaş toplantılarında kendilerini iyi hissettirecek en büyük destekçileri, genellikle seçtikleri kıyafetleridir. Bu nedenle de ister kıyafet, ister dış giyim ve aksesuar için olsun özenli tutumdan vazgeçmeyecekleri bir gerçektir.

 

Feraceler Hangi Ayakkabılarla Kombinlenir?

 

Feraceler yaz kış demeden tesettürlü bayanların her mevsim rahatlıkla giyebildiği giysilerdir. Feraceler tek parça kıyafetler olup renk renk ve desen desendir.  Tek parça olması feraceleri çok kullanışlı bir hale getirmektedir. Çok rahat kombinlenebilen feraceler oldukça pratiktir. Her ortama uyum sağlayabilen feraceler çarşaf ve pardösüden farklıdır. Feracelerde doğru ayakkabı seçimi oldukça önemlidir.

 

Feraceye Uygun Ayakkabı Seçimi

 

Ferace seçimi yaparken gideceğiniz yerin önemi de büyüktür. Gideceğiniz mekana ve etkinliğe uygun ayakkabı seçerek feracenizi son derece şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Sade ve düz feraceler günlük hayatta kullanılmaktadır. Düğün ve davetler için işlemeli, taşlı ve dantelli feraceler çok kullanışlıdır. Günlük hayatta tercih ettiğiniz feracenin altına spor ayakkabı veya babet tercih edebilirsiniz. Bu sayede son derece konforlu ve şık bir şekilde modayı takip etme fırsatına sahip olursunuz. Dantelli ve işlemeli feraceler tercih ettiyseniz altına topuklu ayakkabı giymeniz şarttır. Süslü ve işlemeli feraceler sayesinde düğünlerde göz alıcı bir şıklığa sahip olabilirsiniz. Ne tam spor ne de tam klasik olmak istemiyorsanız önü kapalı, düz ve bilekten bağlamalı sandaletleri tercih edebilir, yaz aylarının keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

 

Ferace İçin Hangi Renk Ayakkabı Tercih Edilmelidir?

 

Feraceler genellikle koyu renklerde tercih edilmektedir. Ancak yaz aylarında daha açık renkli ve uçuş uçuş feracelerin tercih edildiği bilinmektedir. Siyah feracenin altına lacivert ayakkabı giymek doğru değildir. Siyah ile lacivert uyumsuz renkler olması nedeniyle hoş bir görüntü teşkil etmeyecektir. Lacivert ferace giyen bayanlar kombinlerini kahverengi ayakkabı ile gerçekleştirebilir. Feracenin rengi ile uyum sağlayan ayakkabılar sizin göz alıcı görünmenize imkan sağlayacaktır. Ayakkabı rengine uyumlu başörtüsü ve çanta ile feracenizi daha şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

 

Feraceye Uygun Ayakkabı Seçiminin Önemi

 

Tesettür Ferace giyimin en önemli parçaları arasında yer almaktadır. Tek parça olması, tesettürlü bayanlar açısından sağladığı avantajlar düşünüldüğünde ferace modelleri son derece dikkat çekicidir. Bizi tercih ettiğinizde son derece modern çizgilerle hazırlanmış, renk renk ve desen desen ferace modellerini seçebilir ve kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Ferace Kullanarak Şık Olmak Mümkün Mü ?

 

Tesettür ferace modelleri, tesettür modasında en eski ve en çok kullanılan parçalardandır. Siyah rengin hakim olduğu ferace modelleri, günümüzde farklı renk seçenekleri ve modern detaylarla bütünleşerek sunulmaktadır. Zarif ve kullanışlı modelleri sayesinde, tesettürlü bayanlar gün içerisinde şıklıklarından şüphe etmeden, kendilerini daha rahat hissedebilecekler. Ferace dış giyim parçalardandır. Yaz aylarında da rahatlıkla tercih edilebilir. Özellikle sıcak mevsimlerde terletmeyen, ince kumaştan hazırlanan ferace seçeneklerin renkleri da daha canlı ve ilgi çekicidir.

 

YAZ AYLARINDA FERACE KULLANIMI

 

Yaz aylarında da şıklığından vazgeçilmeyen parçalardan biri ferace modelleridir. Gerek bol kesimleri, gerek ise zarif ve ince detayları sayesinde, günlük hayatta daima kullanışlı bir ürün olmuştur. Yaz aylarında sıcağı önlemek amacı ile daha ince seçenekler tercih ediliyor. Yazlık tesettür ferace seçenekleri daha ince kumaştan tasarlanıyor. İpek, krep, saten gibi kumaşlar yaz ayları için ideal olacaktır. Hareketli detaylarla tamamlanan tasarımlar, aynı zamanda bayanların da büyük bir ilgisini çekiyor. Günlük seçimlerinde şıklığı ön planda tutan her bayan, farklı ve ince detaylarla bütünleşmiş ferace ürünlerini değerlendirebilir. Dış giyim parçası olarak kullanılan feraceler genelde kış mevsimlerinde tercih ediliyordu. Günümüzde ferace kullanmak için beklemeye gerek yok. He mevsime uygun farklı ve aynı oranda da kaliteli modeller bulunuyor.

 

FERACE MODELLERİNDE EN SIK KULLANILAN DETAYLAR

 

Ferace bol kesimli, uzun bir üründür. Farklı renklerin yanı sıra, kullanılan detaylar da değişiyor. Boydan fermuar detayı veya düğmeler sıkça tesettür ferace modellerinin üzerinde görmek mümkün. Özellikle ferace kullanımı her yaşa uygundur. Genç bayanlar daha çok canlı ve desenli modellere yönelmektedir. Modern detaylar ve asimetrik kesimlerle beraber sunulan parçalar daima ön plana çıkıyor. Şıklık her daim bir bütün olarak algılanmalı, bundan dolayı da eşarp, çanta ve ayakkabının uyumuna da dikkat etmek gerekir. Fularlı ferace modelleri bu sezon dikkat çekiyor. Şık ve zarif detaylı bu modeller günlük kombin için de son derece uygundur. Yandan düğmeli, bol kesimli ferace modelleri de sıkça tercih ediliyor. Hem spor hem de klasik bir birinden şık ve renkli ferace seçenekleri Moda Selvim tarafından bayanlara sunuluyor.

 

Tesettür Ferace Modelleri Sizlerle

 

C.M.N            Her sene tesettür modasına oldukça yakında uyum sağlamakta olan tesettür ferace modelleri, gerek renkleri ile gerek modelleri ile gerekse üzerindeki gümüşi ve altın sarısı desenleri ile taşlı ve değişik işlemeler ile bezenmiş halleri ile bir hayli dikkat çekmektedir. Özellikle siyah modellerinin çok fazla tercih edildiği tesettür ferace parçaları, her an her yerde rahatlıkla giyebileceğiniz bir rahatlığı sizlere sunmaktadır.

 

Özel kumaşlardan elde edilmekte olan feraceler, birbirinden çeşitli modelleri ile kadınların vazgeçemedikleri tesettür parçaları içerisinde yer almaktadır. Günlük yaşamda rahatlıkla kullanılabilmesi ya da özel günlerde şık bir şekilde kullanılabilmesinden ötürü, dolabınızda mutlaka bulunması gereken özel bir parçadır. Tesettür ferace modelleri elde yıkama, makinede yıkama ya da kuru temizlemede yıkama gibi kolaylıkla temizlenme özelliklerine sahiptir. Bu özelliklere sahip olmasındaki en büyük etken ise kuşkusuz yumuşak ve kaliteli kumuşlardan elde edilmeleridir.

 

Tesettür Ferace Modellerinin Farkları Nelerdir?

 

Birbirinden güzel renklerle ve işlemelerle bezenen tesettür ferace modellerinin birbirinden farklı çeşitleri yer almaktadır. Bu modellerden en çok tercih edileni Mevlana model olarak bilinmektedir. Belden oturtmalı kısmından aşağıya doğru pileler sarkmaktadır ve tıpkı Mevlana eteği modelini oluşturmaktadır. Diğer ferace modellerine oranla daha rahattır ve bedenlerinin uyması daha kolaydır. Diğer bir model ise kalem etek modelidir. Kalem etek feraceler bildiğiniz normal kalem etekler gibi dar değildir.

 

Kumaşının yumuşaklığından ve ferahlığından ötürü düz şekilde inmektedir ve hava almaktadır. Tercih edilen modellerden bir diğeri ise yarasa kollu ferace modelleridir. Bu modeller genellikle günlük yaşamda kullanabilmek için daha çok tercih edilmektedir. Yarasa kol modelini, tüm ferace kumaşları çok rahat taşımaktadır ve üzerinize yapışmadan gayet salaş bir şekilde giymenize olanak sağlamaktadır.

 

Rahatlıkla Kombin Edebilir Miyim?

 

Elbette tüm ferace modellerini dilediğiniz gibi kombin edebilirsiniz. Çünkü feraceler diğer pek çok tesettür parçasına oranla daha rahat kombinlenebilen tek renk ürünlerdir. Genellikle siyah olmalarına rağmen renkli seçenekleri de vardır ve bu renklere uyum sağlayarak alacağınız ayakkabılar, eşarplar, çanta ve aksesuarlar gayet uyum içerisinde kombin yapmanızı sağlayacaktır. Sizler de hem günlük yaşamınızı hem de özel yaşamlarınızı gayet şık bir hale getirmiş olacaksınız.

 

 

Tesettürlü Giyim Artık Bir Moda

 

C.M.N             Tesettürlü giyim, atalarımızın vazgeçilmez modası idi. Osmanlı, tesettürlü kadınları ile tanınırdı. Bu nedenle Osmanlı, Avrupa giyim tarzını her zaman baskı altında tuttu. Açık giyim tarzı gerçekleştiren ülkelere ültimatom gönderebiliyordu. Asırlık kültürümüz olan tesettürlü giyim, günümüz şartlarında artık vazgeçilmez bir değerimiz haline gelmiştir.

 

Tesettürlü Giyim

 

Tesettürlü giyim, başörtüsü, tunik, kap, kaban, pardesü ve tesettür ferace ile tanınmıştır. Tesettür ‘örtünme’ anlamında olup, el, ayak ve yüz hariç bütün vücudun kapanması anlamındadır. Sözlük anlamı bu şekilde, ancak toplumumuzda tesettürlü giyim anlayışı sadece başörtüsü olarak anlaşılmıştır. Bunun neticesinde alt kısmı transparan üstünde başörtüsü giyen gençler çoğalmıştır. Bu gençlerin tesettür konusunda bilgilendirilmesi gerekir.

 

Tesettür Giyimi Oluşturan Kısımlar

 

Tesettür giyim başörtüsüz olmaz, doğru, ancak başörtüsü tek başına tesettür değildir. Başörtüsünün bile örtünme şekli vardır. Başörtüsü ile birlikte kap, kaban, ferace ve pardesü gibi tesettürlü giysilerin alt kısma giyilmesi gerekir. Tesettürlü elbiselerin seçimi yapılırken, bu etkenlere dikkat etmeliyiz. Bir başörtüsü alayım, nasıl olsa kot giyerim, düşüncesi tesettürü oluşturmaz. Tesettürlü etek, bluz, ceket ve tunik gibi birçok giysiyi de giymemiz gerekir. Toplumumuzda tesettür ferace, hac ve umre gezilerinde çokça tercih edilmektedir. Tavafta koşmayı kolaylaştırır ve terlemeyi önler. Bu nedenle tek parça tesettür ferace tercih edilmektedir.

 

Avrupa Giyim Tarzından Farkı

 

Kış aylarında kaşe, polar ve kadife gibi ürünlerden, yaz aylarından kot ve keten gibi ürünlerden imal edilen tesettür ferace çeşitleri, tasarım olarak, öz kültürümüzle uyuşmalıdır. Avrupa tarzı, giyim tarzı olarak, her hangi bir sınırı yoktur. Ancak öz kültürümüz tesettürlü giyimde, belli sınırlar vardır. Bu sınırlar insancıl olup, edep ve haya timsalidir. Bu nedene öz kültürümüz tesettürlü giyim, diğer giyim tarzlarına göre daha uygundur. Avrupa tarzı olup tesettürlü elbiseler kullanılabilir.

 

Aslında tesettür kişilere bakar. Ferace giyin bir kişi, başörtüsü giymek istemezse bu tesettürlü olmaz. Bu nedenle başörtüsü vazgeçilmez seçenek olup, tesettürün en önemli giyim malzemesidir. Şal çeşitleri de tesettürlü giyim için düşünülebilir. Bütün bu özelliklere bakıldığı zaman, tesettürlü giyinmek insanların inancında olmalıdır. Herkes dünya görüşüne göre giyinmeyi sever. Tesettürlü giyim şekilleri de, bin bir çeşit ve tasarımlarla günümüzde herkese satılabilmektedir.

 

 

Tesettür Giyim Öz Kültürümüzdür

 

C.M.N           Binlerce yıllık Osmanlı geleneği olan tesettür giyim, günümüz dünyasında, halen tercih edilmektedir. Çinliler ve Japonlar, üç bin yıllık giysilerini halen sergilerken ve giyerken, bizim asırlar boyu öz kültürümüz haline gelen tesettürlü giyim ahlakını terk etmemiz yanlış olur. Tesettür kelime anlamı ‘örtünme’ dir. Tesettürlü giyim ise, eller ayaklar ve yüz hariç vücudun belli edilmeden örtünmesidir. Transparan örtünme, tesettür değil Avrupa giyim tarzının ögelerindendir.

 

Tesettürlü Elbiseler

 

Tesettürlü elbiseler, bluzlar, etekler, feraceler, tunikler, kaplar, kabanlar ve pardesü çeşitleridir. Çarşaf türü tesettür elbise satanlar da vardır. Günümüz tesettür elbiselerden tesettür ferace elbiseler, boydan elbiselerdir. Hac ve umre ibadetinde en çok tercih edilen elbiseler feracelerdir. Rahat olduğundan tavafta zorluk çekilmez. İnce ve bol olduğundan, terlemeyi önler. Özel yazlık kumaşlardan üretildiği için, oldukça serindir. Renk ve desen olarak oldukça fazladır. El, ayak ve yüz kısmı hariç vücudu belli etmeyen feraceler, inanç ve kültürünüz doğrultusunda rahatlıkla giyebileceğiniz ürünlerdir.

 

Giyimin Tesettürlü Olması

 

Tesettürlü giyinmek isteyen birisi, tesettürlü ferace aldığında yanında başörtüsü almalıdır. Bunun nedeni, başörtüsü ve ferace tesettürlü olmaktadır. Başörtüsü giymeden tesettürlü elbise olmaz. Ama tesettürlü giyinmek istemeyenlerde ferace giymektedir. Ancak önemli olan tesettürlü giyinmenin ne demek olduğunu bilmek gerekir. Başörtüsü veya şalın altına tesettür ferace giymek, pardesü, kap veya kaban giymek tesettürlü olur. Başörtüsü altına transparan elbiseler veya dar kot, mini etek gibi elbiseler giymek, tesettürlü giyim olmaz.

 

Bu nedenle tesettürlü elbiseleri tamamlayan giysileri giymeliyiz. Edep ve haya ile tesettürlü elbiseler daha güzeldir. Avrupa giyim tarzına göre daha insancıl olan tesettürlü ferace takımları, tesettürlü veya tesettürsüz müşterileri beklemektedir. Ancak, başörtüsü ve ferace, kap ve kabanla başörtüsü, tesettürlü giyim olmaktadır. Giydiğiniz tesettür ferace, tesettürlü bluz ve başörtüsü ile bir takım oluşturmaktadır.

 

Yazlık Ve Kışlık Üretilmektedir.

 

Feraceler mevsime göre üretilmektedir. Kışlık tesettür ferace çeşitleri, kot, kadife ve benzeri kumaşlardan üretilmektedir. Yazlık tesettürlü ferace çeşitleri ise, keten ve benzeri kumaşlardan üretilmektedir. Boydan elbise olup transparan yani vücudu en ince ayrıntısına kadar belli eden giysiler, zaten başörtüsüne de yakışmaz. Bu nedenle, tesettürlü elbiseler bu işin uzmanlarından almanız gerekir.

 

 

 

 

Tesettürlü Giysiler Günlük Yaşantımızda

 

tesettur-ferace    Tesettürlü giysi çeşitleri, günümüz şartlarında oldukça önemli hale gelmiştir. Öz kültürümüz olan ve Avrupa kültürüne nazaran çok daha bize yakın olan tesettürlü giysi çeşitleri, her yıl değişik desen ve renkte üretilmektedir. Etekler, bluzlar, feraceler ve tunikler, tesettür severlere ve diğer müşterilere sunulmaktadır. Günümüz teknolojisinin tekstil sektöründe de kendini göstermesi ile binlerce çeşit renk ve desenle üretilmektedir. Başörtüsü çeşitleri, şal çeşitleri ve tesettür ferace çeşitleri, üretilmektedir.

 

Öz Kültürümüzdür Tesettürlü Giyim

 

Tesettür kelime anlamı ‘örtünme’ dir. Asırlarca dünyaya hükmeden Osmanlı’nın öz kültürü olan tesettürlü giyim, bize miras kalmıştır. Bu mirası korumamız gerekir. Nasıl ki Osmanlı’dan kalan eski evleri ve mabetleri koruyorsak, tesettürlü giyim anlayışını da korumamız gerekir. Başörtüsü ve şal gibi tesettürlü giysilerle beraber, tesettür ferace kap, kaban, pardesü giyilmelidir. Bütün bunlar tesettürün bir parçasıdır. Pardesü ve çarşaf üreten firmalar da bu gün için tesettürlü piyasada yerlerini almışlardır.

 

Kışlık Ve Yazlık Üretilmektedir

 

Tesettürlü elbiselerde tesettür ferace ve çeşitleri yazlık ve kışlık üretilmektedir. Yazlık çeşitler en çok hac ve umre ibadetinde tercih edilmekle birlikte, bin bir çeşit ve renkte tercih edilmektedir. Kışlık çeşitler, kadife, polar ve kaban şeklinde üretmektedir. Yazlık çeşitler ise, kot ve keten türünde üretilmektedir. Renk ve desen bakımından her yıl yüzlerce çeşit üretilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tesettür ferace çeşitleri, oldukça güzeldir. Kullanışlı olması bakımından tesettürlü giysiler rahattır. Başörtüsüz tesettür olmaz. Bu nedenle başörtüsü ve pantolon tunik veya başörtüsü, tesettürlü ferace bir tesettür takımı oluşturmaktadır. Tesettürü tercih eden bir bayan, başörtüsü ve feraceyi almalıdır. Ancak bunlar tesettürlü olmalıdır.

 

Tesettür, eller, ayaklar ve yüz dışında bütün vücudun kapatılması anlamına gelmektedir. Aksi halde giydiğiniz elbise tesettürlü olmaz. Vücut hatları transparan şekilde ortaya konulmamalıdır. Özellikle başörtüsünü yeterli görüp, dar kot giymek veya mini etek giymek, tesettürlü giyinmek değil, tesettürün ne olduğunu bilmeden giyinmek anlamına gelmektedir. Bu nedenle, başörtüsü alan birisi, altına mutlaka diğer tesettür giysilerini giymelidir. Aksi halde tesettürlü giyinmiş sayılmaz. Sözümüz tesettürlü giyinmek isteyenlere. Aksi halde herkes inancına göre giyinebiliyor.

 

 

Ferace İle Gelen Şıklık

feraceTesettürlü bayanların dışarı çıkarken giydikleri uzun üst giysisidir. Uzun ve dökümlü oluşuyla, vücut hasatlarını belli etmediği için çok daha rahat hareket etmeyi sağlayan, ferace tesettür giyiminin farklı renk ve modelde üretim yapılan tekstil üründür. Başını kapatıp, vücudunu uzunca bol bir kıyafetle kapatmak isteyen bayanların yeğlediği ferace kumaşları mevsimine göre kalın veya ince olarak tercih edilir.

Mevsimlik olarak tabir edilen kumaşlar, özellikle yazın kavurucu sıcaklarda tesettürlü bayanların kurtarıcısıdır. Dışarı çıktığınız anda size ilk izlenim kazandıracak olan, giysilerin içerisinde en önemli olanlardan biridir ferace ve temiz, ütülü şık bir kumaştan olup, eşarbınız ile iyi kombin edilmiş, teninize ve gideceğiniz yere uygun ise, beklediğinizden çok daha fazla etki yaratabilirsiniz!

Moda trendlerine uygun olarak her geçen sene renk ve modelleri değişen ferace seçiminizde dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bunlar; Öncelikle vücut tipinize göre bir model seçmenizdir. Biraz kilo fazlanız var ise, pileli ve kemerli modeller yerine, göğse kadar oturan alt kısmı biraz daha bol olan koyu ve tek renk ferace seçmelisiniz. Desenli modeller, biraz daha genç yaştaki bayanların tercih ettiği, sadelik yerine biraz renklerle hareketlendirilmiş modern kesim feracelerdir.

Daha olgun bayanların seçimi ise sade ve tek genelde koyu renklerin kullanıldığı şıklıktan öte rahatlığın tercih edildiği modellerdir. Yazın krep, keten ve kot kışın ise, kalın kaşe ve su geçirmez özelliği ile gabardin kumaşlar tercih edilir. Temiz, şık bir ferace altında güzel bir ayakkabı ve çanta kombini renk tonları uyumlu bir eşarp ile modern Türk kadını olarak bulunduğunuz ortamda fark yaratabilirsiniz. Sadece mini etek ya da dar bir pantolon giyerek şık olunmayacağını, kapanarak da şıklıktan ödün verilmediğinin kanıtı olarak zarafetinizi yansıtacak ferace modellerini tercih edip, bazı tabuları yıkabilirsiniz.

Günlük ve abiye tarzda kumaş özelliklerine sahip şıkır şıkır modelleri ile her bütçeye uygun feraceler mağazalarda ve online satış noktalarında tarzını yaratıp, herkesi kendine hayran bırakacak bayanları bekliyor. Modaya uygun renk ve modeller ile kaliteli ve kullanışlı mevsim gerekliliğine göre ince veya kalın kumaşlarla dikilmiş, feraceler bu senede bayanların gözdesi!

 

Ferace Moda Değil, Tarihtir

feraceTesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan ferace, yeni ve modern modelleriyle son yıllarda adından sıkça söz ettirse de aslında o bir moda değil, tarihten gelen bir giysidir. Ferace nedir diye merak edenler için kısaca açıklayalım; ferace Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da yaşayan Türklerin, kadınların sokakta giydikleri üstlüğe verilen addır. Tarihi çarşaftan bile daha eskidir diyebiliriz. Günümüzde geleneksel modelleri bazı köylerde de giyildiği gibi, tesettür giyim sektörünün gelişimiyle birlikte modern kesim ve modellerdeki en güzel ferace çeşitleri şehirli kadınların da gardırobunu süslemektedir.

 

Tesettür giyimde bayanlara sonsuz seçenek sunan Moda Selvim’de birbirinden zarif ve asil ferace modelleri beğeninize sunulmaktadır. Sezonun favori renkleri olan mürdüm, pudra, vizon, petrol mavisi ve hardal yeşili gibi renklerin yanı sıra siyah, lacivert ve bordo gibi tüm zamanların en beğenilen renklerinde üretilen ferace modelleri özellikle yaka ve manşetlerdeki zarif işlemeleriyle dikkat çekmektedir. Zarifliği ve hafifliği nedeniyle çok tercih edilen medine ipeğinin yanı sıra tod ve sandy kumaştan da imal edilen; yaprak işlemeli, sarmaşık desenli, fularlı, zımba veya taş işlemeli, güpürlü, piliseli, gold kemerli, yarasa kollu, yelekli ve arkası ceket görünümlü, kapşonlu ferace elbise modelleri şık ve asil görünmek isteyen tesettürlü bayanlara pek çok alternatif sunmaktadır.

 

Ferace giyim konusunda oldukça iddialı olan Moda Selvim, yeni sezon ürünü birbirinden şık elbise ve abiye çeşitleri ile hizmetinizde… 49,90 TL’den başlayan her bütçeye ve her zevke uygun ferace modellerini incelemek için www.modaselvim.com’u ziyaret edebilir; sadece birkaç dakikada siparişinizi vererek gardırobunuzu zenginleştirebilirsiniz. Moda Selvim’deki yepyeni modellerden, indirimlerden ve kampanyalardan anında haberdar olmak için siz de hemen Facebook takipçilerimiz arasına katılabilir, https://www.facebook.com/modaselvim adresinden günün modasını herkesten önce öğrenebilirsiniz.