Tesettür Giyimde Feracenin Kullanımı, Yeri Ve Önemi

tesettür feraceBayanlar rahat ve şık görünmek için oldukça fazla zaman harcamaktadır. İstediklerini bulmak için kaybettikleri bu vakit, kapalı kadınlar için daha fazla sorun oluşturmaktadır. Çünkü tesettürlü bayanlar giydikleri giysilerin dikkat çekmemesine önem vermektedirler. İşte bu yüzden pardesünün alternatifi iyi bir giyim ürünü bulunmuştur. Bu ürün tesettür ferace çeşitleri olmaktadır. Osmanlı hanımlarının sıklıkla kullandığı bu giysiler, günümüzde de kapalı giyinen kadınlar tarafından tercih görmeye ve sıkça kullanılmaya başlamıştır.

 

 Ferace Seçerken Bedeninize Uygun Olmasına Özen Gösterin

 

Ferace seçerken dikkat edilmesi şart olan birkaç alan vardır. İlk hedefi vücudu baştan aşağıya kapatmak ve vücut hatlarını belli etmemektir. Diğer yandan sıcak yaz dönemlerinde kadınları terletmemesi de önemlidir. Tarz açısındansa, ferace mutlaka bileğe kadar uzun olmalıdır. Daha kısa feraceler mantığa uygun değildir. Feraceler çoğunlukla koyu tonludur. Siyah veya lacivert tonlarda bulunmaktadır. İnce, bedenin içini ve hatlarını gösteren türleri tercih edildiği takdirde, feracenin altına da koyu tonlarda kıyafetler kullanılmalıdır. Bu sayede daha sade ve şık duracaktır. Ferace ile beraber şal tercih edildiğinde, güzelliğinizi daha iyi desteklemiş olursunuz.

 

 Ferace İle Kullanılacak Ayakkabılar Rahatlık Sağlamalıdır

 

Tesettür feracelerin altında giyilecek olan ayakkabı seçimi göz önünde tutulması gereken bir konudur. Topuklu ayakkabılarla beraber daha alımlı görünmesine rağmen, kesimi sebebi ile ayaklarınıza dolaşacağından babetle giymek size daha rahat hissettirecektir. Pardesüye nazaran iyi bir seçenek olmasının nedeni, daha ince dokumadan üretilmesi ve basitçe uğraştırmadan giyinilmesidir. Sıcak dönemlerde dahi bedenin tamamını örtmesi gereken tesettürlü bayanlar, bu giysi sayesinde ferace altına kısa kıyafetler giyebilmektedir. Bol duruşu nedeni ile beden hatlarını göstermez.

 

Bu da kapalı bayanların dikkat çekmesini önlemekte ve hedefini yerine getirmektedir. Rahatsızlık hissetmeden tesettürlerini feraceler ile kombinleyebilirler. Şık bir çanta, ayakkabı ve çanta ile tamamlamak feracenin daha alımlı görünmesine yardımcı olacaktır. Dikkatleri toplamaması için koyu tonlar tercih edilmeli, şaşalı olmayan deri parçalar ile de güzel görünebilir feraceler. Tesettür kıyafet üreticileri her yıl farklı dizaynlarla ferace satmaktadırlar. Bayanların kendilerine uyanı bulması firmaların bu girişimleri sayesinde kolaylaşmıştır. Bazı küçük moda evleri de bayanların talepleri üzerine ferace tasarlayıp yapmaktadır. Bu seçenek diğerlerine nazaran daha maliyetlidir.

 

Bir cevap yazın