Ferace Moda Değil, Tarihtir

feraceTesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan ferace, yeni ve modern modelleriyle son yıllarda adından sıkça söz ettirse de aslında o bir moda değil, tarihten gelen bir giysidir. Ferace nedir diye merak edenler için kısaca açıklayalım; ferace Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da yaşayan Türklerin, kadınların sokakta giydikleri üstlüğe verilen addır. Tarihi çarşaftan bile daha eskidir diyebiliriz. Günümüzde geleneksel modelleri bazı köylerde de giyildiği gibi, tesettür giyim sektörünün gelişimiyle birlikte modern kesim ve modellerdeki en güzel ferace çeşitleri şehirli kadınların da gardırobunu süslemektedir.

 

Tesettür giyimde bayanlara sonsuz seçenek sunan Moda Selvim’de birbirinden zarif ve asil ferace modelleri beğeninize sunulmaktadır. Sezonun favori renkleri olan mürdüm, pudra, vizon, petrol mavisi ve hardal yeşili gibi renklerin yanı sıra siyah, lacivert ve bordo gibi tüm zamanların en beğenilen renklerinde üretilen ferace modelleri özellikle yaka ve manşetlerdeki zarif işlemeleriyle dikkat çekmektedir. Zarifliği ve hafifliği nedeniyle çok tercih edilen medine ipeğinin yanı sıra tod ve sandy kumaştan da imal edilen; yaprak işlemeli, sarmaşık desenli, fularlı, zımba veya taş işlemeli, güpürlü, piliseli, gold kemerli, yarasa kollu, yelekli ve arkası ceket görünümlü, kapşonlu ferace elbise modelleri şık ve asil görünmek isteyen tesettürlü bayanlara pek çok alternatif sunmaktadır.

 

Ferace giyim konusunda oldukça iddialı olan Moda Selvim, yeni sezon ürünü birbirinden şık elbise ve abiye çeşitleri ile hizmetinizde… 49,90 TL’den başlayan her bütçeye ve her zevke uygun ferace modellerini incelemek için www.modaselvim.com’u ziyaret edebilir; sadece birkaç dakikada siparişinizi vererek gardırobunuzu zenginleştirebilirsiniz. Moda Selvim’deki yepyeni modellerden, indirimlerden ve kampanyalardan anında haberdar olmak için siz de hemen Facebook takipçilerimiz arasına katılabilir, https://www.facebook.com/modaselvim adresinden günün modasını herkesten önce öğrenebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın