Tesettürde Ürünlerde Aradığınızı Bulabilirsiniz

feraceGünümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet ve diğer normal mağazalarda, tesettürlü elbise çeşitlerini bulmak mümkündür. Her yıl, gelişen teknoloji ile birlikte, üretim hat safhadadır. Binlerce renk ve modelle birlikte, yeni tasarımlar ortaya çıkmaktadır. Tesettürün vazgeçilmezi başörtüsü ve şal gibi giysiler, günümüz şartlarında binlerce renk ve modelleri kısa zamanda üretilmektedir. Kışlık ve yazlık üretilen tesettürlü giysiler, bu mevsimlerde de kendine has modeller kullanılmaktadır.

 

 Tesettür Nedir?

 

Tesettür, ‘kapanma’ anlamına gelmektedir. Günümüz şartlarında, tesettür giyime değişik imajlar verilmiştir. Tesettür denilince, el, ayak ve yüz hariç vücudun belli edilmeden örtünmesi anlamına gelmektedir. Bir kişinin tesettür ferace giydikten sonra, beraberinde başörtüsü giymesi gerekir. O zaman tesettür oluşur. Giysiler transparan olursa, o giysi tesettür olmaz. Mini etek, vücudun belli olması ve yırtık modalar, tesettüre girmez.

 

Avrupa Tarzından Tesettürlü Giyimin Farkı

 

Tesettürlü giyim öz kültürümüzdür. Kış aylarında polar, kadife ve benzeri kumaşlarla üretilir. Yaz aylarında kot ve keten gibi kumaşlarla üretilir. Kış aylarına özel giyim tarzları, bu gün için Osmanlı tarihi kitaplarında vardır. Kısacası tesettürlü giyim bizim asırlık öz kültürümüz. Ancak, başörtüsünün altına dar kot veya etek giymek, tesettür değil, daha çok Avrupa tarzı giyimdir. Bu nedenle, tesettürlü giyimi iyi bilmemiz gerekir. Tesettür giyimde tesettür ferace, etek, bluz, kap, kaban, pardesü ve benzerleri kullanılmalıdır.

 

Giyim Tarzının Tesettürlü Olması

 

Tesettürlü giyimin başı olan başörtüsü ve şal, uygun bir biçimde örtündükten sonra, tesettür ferace çeşitleri, pardesü çeşitleri, kap, kaban çeşitleri gibi çeşitlerle, desteklenmelidir. Giyim tarzı insanlar için bir şeyler ifade eder. İnançlar ve kültürler, o kişinin kimliğidir. Bizim kimliğimiz ise Osmanlı’dan kalan tesettürlü giyimdir. Avrupa tarzı giyim ise, bize yabancı olan giyim tarzıdır. Başörtüsü ve diğer tesettür ferace çeşitleri, etek çeşitleri, bluz çeşitleri, kap ve kaban çeşitleri, oldukça büyük önem taşımaktadır.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, binlerce renk ve desen üretilmektedir. Bu üretimle birlikte, tesettür anlayışı ortaya çıkmaktadır. Aradığınız tesettürlü giysiler, uygun fiyatlara satılabilmektedir. Bu nedenle, her kesimden insan rahatlıkla tesettürlü giyinebilmektedir. Online ve diğer mağazalardan anında alışveriş yapmak mümkündür. Özellikle cepten alışverişin yaygın olduğu günümüzde, mobil alışveriş çok kolay bir hale gelmiştir.

 

 

Bir cevap yazın