Tesettürlü Giysiler Günlük Yaşantımızda

 

tesettur-ferace    Tesettürlü giysi çeşitleri, günümüz şartlarında oldukça önemli hale gelmiştir. Öz kültürümüz olan ve Avrupa kültürüne nazaran çok daha bize yakın olan tesettürlü giysi çeşitleri, her yıl değişik desen ve renkte üretilmektedir. Etekler, bluzlar, feraceler ve tunikler, tesettür severlere ve diğer müşterilere sunulmaktadır. Günümüz teknolojisinin tekstil sektöründe de kendini göstermesi ile binlerce çeşit renk ve desenle üretilmektedir. Başörtüsü çeşitleri, şal çeşitleri ve tesettür ferace çeşitleri, üretilmektedir.

 

Öz Kültürümüzdür Tesettürlü Giyim

 

Tesettür kelime anlamı ‘örtünme’ dir. Asırlarca dünyaya hükmeden Osmanlı’nın öz kültürü olan tesettürlü giyim, bize miras kalmıştır. Bu mirası korumamız gerekir. Nasıl ki Osmanlı’dan kalan eski evleri ve mabetleri koruyorsak, tesettürlü giyim anlayışını da korumamız gerekir. Başörtüsü ve şal gibi tesettürlü giysilerle beraber, tesettür ferace kap, kaban, pardesü giyilmelidir. Bütün bunlar tesettürün bir parçasıdır. Pardesü ve çarşaf üreten firmalar da bu gün için tesettürlü piyasada yerlerini almışlardır.

 

Kışlık Ve Yazlık Üretilmektedir

 

Tesettürlü elbiselerde tesettür ferace ve çeşitleri yazlık ve kışlık üretilmektedir. Yazlık çeşitler en çok hac ve umre ibadetinde tercih edilmekle birlikte, bin bir çeşit ve renkte tercih edilmektedir. Kışlık çeşitler, kadife, polar ve kaban şeklinde üretmektedir. Yazlık çeşitler ise, kot ve keten türünde üretilmektedir. Renk ve desen bakımından her yıl yüzlerce çeşit üretilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tesettür ferace çeşitleri, oldukça güzeldir. Kullanışlı olması bakımından tesettürlü giysiler rahattır. Başörtüsüz tesettür olmaz. Bu nedenle başörtüsü ve pantolon tunik veya başörtüsü, tesettürlü ferace bir tesettür takımı oluşturmaktadır. Tesettürü tercih eden bir bayan, başörtüsü ve feraceyi almalıdır. Ancak bunlar tesettürlü olmalıdır.

 

Tesettür, eller, ayaklar ve yüz dışında bütün vücudun kapatılması anlamına gelmektedir. Aksi halde giydiğiniz elbise tesettürlü olmaz. Vücut hatları transparan şekilde ortaya konulmamalıdır. Özellikle başörtüsünü yeterli görüp, dar kot giymek veya mini etek giymek, tesettürlü giyinmek değil, tesettürün ne olduğunu bilmeden giyinmek anlamına gelmektedir. Bu nedenle, başörtüsü alan birisi, altına mutlaka diğer tesettür giysilerini giymelidir. Aksi halde tesettürlü giyinmiş sayılmaz. Sözümüz tesettürlü giyinmek isteyenlere. Aksi halde herkes inancına göre giyinebiliyor.

 

 

Bir cevap yazın