Alışveriş Ve Gezilerde Ferace Tamamlayıcı Kıyafettir

feraceKıyafetlerde kullanılan renklerin uyum içinde olması her zaman birinci önceliktir. Eğer iki tane solgun ve pastel tonlarda renk kullanılıyorsa, üçüncü parçanın rengi canlı seçilmelidir. Örneğin açık gri ve füme ile siyahı uydurmak yerine mor ya da lila birleştirilebilir. Bu renk seçeneği ferace modellerinde de kullanılabilir. Dış giyimin önemli bir tamamlayıcı parçası olan bu kıyafetler genel dış görünümde önemli bir yere sahiptir.

 

 Dış Giyim Olarak Ferace Sık Tercih Edilir

 

Ferace dış giyim ürünü olup ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kullanıldığı gibi, günlük olarak da tercih edilen bir kıyafet olma özelliğini her zaman korumaktadır. İnce kumaştan üretilen modeller terletmediği gibi, hafif olmasıyla da göz doldurmaktadır. Bol ve dökümlü kesim olarak üretilen ferace modellerini kombin yapmak çok basittir. Feracelerin desenli modelleri bulunmakta ise de, daha çok sade ve düz renkleri tercih edilmektedir. Ayrıca boydan düğmeli veya fermuarlı olan modelleri rahat kullanım sağlamaktadır.

 

 Aksesuarlar Kıyafetle Uyumlu Olmalıdır

 

Kombin demek sadece giyilen kıyafetleri birbiriyle uyumlu hale getirmek değildir. Aynı zamanda eşarbı, ayakkabıyı ve aksesuarları da uyumlu kullanmak gerekir. Bu kriterlerden biri çatlak hale geldiğinde bütünlük bozulabilir. Daha cesaretli olanlar zıt modellemeler yapsa da, genel olarak tesettür giyim ruhuna uygun hareket etmek daha doğru olacaktır. Kombin mantığının içinde birden fazla obje bulunmaktadır ve her birinin kullanım alanı farklıdır. Takılan takılar da kombinin bir bölümünü oluşturur ve kıyafetin fazla önüne geçmemelidir. Tercih edilen kıyafetin modeline, desenine ve rengine uygun takı seçimi önemlidir.

 

 Alışverişe Giderken

 

Alışveriş sırasında rahatlık ön planda tutulur. Rahat bir biçimde hareket etmeyi sağlayan, hareketi kısıtlamayan, rahat ve konforlu kıyafetler tercih edilir. Uzun tunik, bol ve dökümlü bir pantolon kullanılabileceği gibi, dışardan sadece bir ferace ile de tamamlanabilir. Uzun askılı bir çanta ve uygun renk tonlarında eşarp hafta sonu alışverişinin veya günlük gezilerin en rahat tercihleri arasında olacaktır. Tunik ile pantolon uyumu arkadaş buluşmalarında da yeterli olacaktır. Kışın soğuk havalarda sıcak tutacak yün veya kaşe feraceler dış giyim ürünü olarak seçilerek dışarı çıkılabilir.

 

Bir cevap yazın