Ferace İle Gelen Şıklık

feraceTesettürlü bayanların dışarı çıkarken giydikleri uzun üst giysisidir. Uzun ve dökümlü oluşuyla, vücut hasatlarını belli etmediği için çok daha rahat hareket etmeyi sağlayan, ferace tesettür giyiminin farklı renk ve modelde üretim yapılan tekstil üründür. Başını kapatıp, vücudunu uzunca bol bir kıyafetle kapatmak isteyen bayanların yeğlediği ferace kumaşları mevsimine göre kalın veya ince olarak tercih edilir.

Mevsimlik olarak tabir edilen kumaşlar, özellikle yazın kavurucu sıcaklarda tesettürlü bayanların kurtarıcısıdır. Dışarı çıktığınız anda size ilk izlenim kazandıracak olan, giysilerin içerisinde en önemli olanlardan biridir ferace ve temiz, ütülü şık bir kumaştan olup, eşarbınız ile iyi kombin edilmiş, teninize ve gideceğiniz yere uygun ise, beklediğinizden çok daha fazla etki yaratabilirsiniz!

Moda trendlerine uygun olarak her geçen sene renk ve modelleri değişen ferace seçiminizde dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bunlar; Öncelikle vücut tipinize göre bir model seçmenizdir. Biraz kilo fazlanız var ise, pileli ve kemerli modeller yerine, göğse kadar oturan alt kısmı biraz daha bol olan koyu ve tek renk ferace seçmelisiniz. Desenli modeller, biraz daha genç yaştaki bayanların tercih ettiği, sadelik yerine biraz renklerle hareketlendirilmiş modern kesim feracelerdir.

Daha olgun bayanların seçimi ise sade ve tek genelde koyu renklerin kullanıldığı şıklıktan öte rahatlığın tercih edildiği modellerdir. Yazın krep, keten ve kot kışın ise, kalın kaşe ve su geçirmez özelliği ile gabardin kumaşlar tercih edilir. Temiz, şık bir ferace altında güzel bir ayakkabı ve çanta kombini renk tonları uyumlu bir eşarp ile modern Türk kadını olarak bulunduğunuz ortamda fark yaratabilirsiniz. Sadece mini etek ya da dar bir pantolon giyerek şık olunmayacağını, kapanarak da şıklıktan ödün verilmediğinin kanıtı olarak zarafetinizi yansıtacak ferace modellerini tercih edip, bazı tabuları yıkabilirsiniz.

Günlük ve abiye tarzda kumaş özelliklerine sahip şıkır şıkır modelleri ile her bütçeye uygun feraceler mağazalarda ve online satış noktalarında tarzını yaratıp, herkesi kendine hayran bırakacak bayanları bekliyor. Modaya uygun renk ve modeller ile kaliteli ve kullanışlı mevsim gerekliliğine göre ince veya kalın kumaşlarla dikilmiş, feraceler bu senede bayanların gözdesi!

 

Bir cevap yazın