Tesettür Giyimde Yeni Modeller

tesettür giyimAbiye ürünleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yepyeni tasarımları ve modelleri ile tesettür giyim alanına damga vurmuş elbise türlerinin başında geliyor. Hanımların düğün ve nişanlarda sıklıkla tercih ettiği bu ürünler her yıl yepyeni tarzları ile birlikte müşterilerin dikkatlerini çekmeyi başarıyor. Gold detaylı abiye modelleri özellikle düğünlerde şıklık yarışı içerisinde bulunan hanımların ilk tercihleri içerisinde bulunuyor.

 

Aynı zamanda şifon kumaşından imal edilmiş bu kumaşlar gösterişli görünmeyi seven hanımların ilk sıralarda yer alan tercihi. Likralı dabıl kumaştan üretilen bu çok özel abiye modelleri hem esneme payına sahip hem de sıcak suda yıkanma özelliğini taşıyor. 3 al 2 öde gibi müşteri memnuniyetini ön planda tutan bu abiye modelinin her bedene uygun ölçüleri de mevcut. Baskılı peplum abiyeler de 2018 yılına damga vuran bir diğer abiye modeli. Elbiselerin bel kısmına monte edilen ek etek kısmı ile birlikte çok yönlü bir elbise modeli olarak her yerde rahatlıkla tercih ediliyor. 2018 yılının sonbahar kreasyonunda tanıtımı yapılan bir diğer tesettür giyim parçası ise hırka görünümlü abiyeler.

 

Adından da anlaşılacağı üzere hem hırka biçiminde olup hem de bir abiyede bulunması gereken tüm özellikleri bünyesinde barındıran bu elbiseler de özellikle şaşırtmayı seven ve farklı giyim türlerine ilgileri olan hanım müşteriler için ideal standartlara sahip. Ek seçenekler arasında gold güpürlü balık abiyeler ve omuzdan pelerinli abiyeler de mevcut. Seyyar pelerinli abiyelerde ise söz konusu olan yegane özellik istenildiği zaman çıkarılması ve pelerinsiz olarak sade bir şekilde de giyilmesi.

 

 Tesettür Giyim Alanında Yeni Etek Modelleri

 

Balıksırtı desenli etek modelleri tesettür giyim alanında tanıtılan ilk etek modeli. Bu etekler özellikle çalışma hayatı olan hanımlar için düz ve sade tasarımlarıyla ön plana geçiyor. İş yerlerinin ağırbaşlı görünümüne direkt olarak iştirak eden bu etek türleri uygun fiyatlar ile birlikte müşterilere sunuluyor. Etek modelleri arasında dantel detaylı kemerli etekler de mevcut. Dantel ile etek ürününü birleştiren bu orijinal ürünlerde aksesuar olarak kemerin tercih edilmesi de farklı bir hava katmayı başarıyor.

 

Kadın İmajının Vazgeçilmezi

 

TRN          Kadın imajının vazgeçilmez parçasıdır etek. Mevsim ne olursa olsun tercih edilen ve kullanımı en rahat giysilerdendir. Hem şık, hem zarif hem de rahat giyinmenin en kolay yollarındandır. Üzerine tercih edilen bluzla da tek parça görüntüsü verilerek son derece hoş bir kombin oluşturulabilir.

 

Etek günlük kıyafetler arasında sıkça tercih edilmekle birlikte iş kıyafeti olarak da başı çekmektedir. İstenildiğinde spor bir kıyafet olabilirken ayakkabı ve bluz tercihinizle resmi bir iş kıyafetine çevirmeniz oldukça kolaydır. Özellikle son yıllarda her yaştan kadının en çok tercih ettiği etek modeli uzun olanlardır. Genellikle hareketleri kısıtlamadığı için tercih ediliyor olması da oldukça mantıklıdır. Çünkü kadınlar her ne kadar şıklık ön planda görünse de rahat olma arzusundadırlar, tüm insanlar gibi.

 

Etek seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi mevsim koşullarıdır. Örneğin açık renk bir etek kış mevsiminde giyilmemesi gerektiği gibi koyu renk ve kalın kumaşı olan etekler de yaz mevsiminde tercih edilmemelidir. Yine de yaz da olsa koyu renklerden vazgeçemeyenlerdenseniz ince, özellikle penye içerikli kumaşlar tercih edilmelidir.

 

Dünyadaki en prestijli akım sayılabilecek kadar önemsenen moda kavramı etek için geçerli olmayan kurallardandır. Eteğin modası kesinlikle geçmemekte hatta her yıl modellere yenileri eklenmektedir. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi uzun ve baharın tüm renklerini üzerinde taşıyan etekler oldukça revaçtadır. Her yaştan kadının tercih ettiği etekler adeta kadın olmanın sembolüdür.

 

Özellikle uzun boylu kadınların tercih ettiği diz altı kalem etekler de oldukça şık giysilerdir. Gün içerisinde bir babetle kullanılabilirken bir topuklu ayakkabıyla gayet zarif bir davet kıyafetine dönüşebilmektedir.

 

Genç kızlar tarafından sıkça tercih edilen şifon etekler de son dönemlerde oldukça tercih edilir hale gelmiştir. Sıcak yaz aylarında rahat ve serin olması sebebiyle de tercih edilen bu etekler neredeyse gökkuşağının tüm renklerinde üretilmektedir. Kombininin pek çok bluzla yapılması kolay olması sebebiyle en çok beyaz, gri ve siyah renkler tercih edilse de sıcak renklerin ruhumuz üzerindeki etkisi yadsınamayacak kadar olumludur. Yaz ve bahar mevsiminin enerjisini içimizde hissetmenin en kolay yolu renkleri giysilerimize eklemektir.

 

Tüm Bayanların Vazgeçilmez Kıyafeti Etekler

 

BİRBEN        Etekler özellikle bayanlar tarafından vazgeçilmeyen bir giyim türü olmuştur. Bu yıllardan beri bu şekil de süre gelmiştir. Farklı modelleri farklı desenlere sahip gerek uzun gerek kısa olarak her türlü şekle sahiptirler. Hem açık hem kapalı bayanlara göre uygun etek modelleri vardır.

 

Boylarına göre etek çeşitleri

 

Boylarına göre etek çeşitleri 3 ayrılırlar. Bunlar mini etek, midi etek ve maxi etektir. Mini eteğin İngilizcesi mini skirt olarak adından da anlaşıldığı gibi kısa boylu eteklerdir. Mini etekler belden başlar diz üstünde biter ve boyu oldukça kısadır. Midi eteklerin ise İngilizcesi midium skirttir. Bu etekler daha ara boydadır. Belden başlarlar ve dizle ayak arasında herhangi bir yerde biten etek çeşididir. Diğer etek çeşitlerimiz ise maxi etektir İngilizcesi maxi skirttir. Bu etek çeşidi ise en uzun etek çeşidimizdir. Belden başlar ve ayakucuna kadar inerler.

 

Etek Modeleri

 

Biraz daha etek modellerinden bahsedelim. Kloş etek, daire şeklindedir, beli dar eteği geniş modeldir. Düz kesim etek, beli oturan aşağıya dümdüz inen uzun eteklerdir. Kalem etek, yüksek bel olur beli sıkı sarar ve diz altına kadar iner. Pilili etek farklı pilililere sahip etek kısmı tek tek olan eteklerdir. Asimetrik etek, önden ya da yandan diğer taraflara göre farklı asimetrik şekilde kesilen eteklerdir.

 

Bağlamalı etek, yandan bağlamalıdırlar genelde uzun boylu eteklerde olur. Peştamal etek, plajlarda kare şeklide bele bağlanan uçları peştamal şeklinde olan eteklerdir. Parçalı etek, bir kaç tane farklı parçadan kesilip dikilip birleştirilen etektir. Katmanlı etek, kat kat genelde uzun farklı desenlerde farklı kumaşlarla yapılan etektir.

 

Vücut tipine göre etek seçimi

 

Armut vücut tipine sahip kadınlar gözleri kalçalardan uzaklaştırmalıdırlar. Aşağı doğru genişleyen etekler bu tipe uygundur.

 

Elma vücut tipine sahip kadınlara ise çan etek uygun modeldir.

 

Kum saati tipli kadınlar için, bol etek giydiklerinde bellerine kemer takmaları doğru olacaktır. Etek boyu fazla kısa olmamladır.

 

İnce bacaklara sahipseniz etek seçerken bacaklarınıza kapatmaya özen gösterin. Maksi etekleri tercih edin. Kot ceket, deri ceketle oldukça şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

Tesettür Giyimde Etek Kullanımı

 

etekTesettür giyim gün geçtikçe modaya hâkim, şıklık ve zarafet açısından göz alıcı kıyafetlerle vitrinleri süslemektedir. Geçmiş zamanlara nazaran tesettür giyim artık daha çok modaya hâkim ve tekstil tasarımcıların modada tesettüre de yer vermesi ile kıyafetler birbirleri ile adeta yarışmaktadır. Daha çok genç nesle uygun, cıvıl cıvıl tesettür giyim çeşitleri artık çoğu bayan giyim mağazalarında yerini almıştır. Moda tasarımcıları harika tesettür giyim modelleri yaratarak hayata geçirmiştir.

 

Tesettür de kadınların hiç bir zaman vazgeçemeyeceği ve modası hiç geçmeyenler arasında olan etek bayanların kendini en rahat hissettiği bir kıyafettir. Çünkü etek tesettürde vazgeçilmez bir parçadır. Evet, tunikler ve altlarına giyilen kalem pantolonlar göz alıcı ama eteğinde tesettürdeki yeri bambaşkadır. Son zamanlarda birbirinden farklı her modelin tarzı ayrı olan etek modelleri muhafazakâr giyimi tercih eden bayanların sıkça kombinleyerek kullandığı bir üründür.

 

Her sene farklı etek modelleri moda olmakla beraber tüm etek modellerini bir ana başlıkta toparlayalım. Bunlar balık etek, tafta etekler, Mevlana etekler, şifon etekler, kloş etekler, kalem etek, yüksek bel etek modelleri gibi. Fakat bazı kadınlar etek tercihinde yanılgıya düşerek yanlış seçimler yapmaktadır. Yazın ortasında kışlık bir etek giymek nasıl saçma ise vücuda uyumsuz bir etekte bir o kadarda sıkça yapılan hatalardan biridir. Herkes istediği fiziğe ve vücuda sahip olamamaktadır.

 

Bu yüzden vücut tipinizi iyi tanımalı ve doğru kıyafetler seçmelidir. Örneğin ince bir bele sahip iseniz kısa uzun fark etmeksizin belinizi ortaya çıkaracak yüksek bel etek modelleri seçmelisiniz. Zayıf bayanların yüksek bel kullanımı daha şık olacaktır. Boyundan biraz şikâyetçi uzun bayanlar kloş etek tercih etmelidir. Pantolon yerine kloş etek tercih ederseniz daha şık kombiler yaratabilirsiniz.

 

Eğer daha zayıf görünmek isterseniz daha doğrusu göbekli iseniz kalın kemerli etek modellerini tercih ediniz. Böylelikle göbek bölgenizi bu tarz kalın kemerli etekler gizleyeceksiniz. Farklı tarz ve ürünlerle dikkatleri üzerine çeken Modaselvim modayı yakından takip ederek ürünlerini bayanların ihtiyaçlarına göre temin etmektedir. Şıklık ve tarz açısından oldukça muhteşem etek modelleri Modaselvimle buluştu. Tesettür giyime dair birbirinden tarz ürünleri yakından incelemek isterseniz www.modaselvim.com adresine başvurabilirsiniz.

 

Modaselvim Etek Modelleri

 

etekEski zamanlardan beri kadınlar tarafından kullanılan etek adlı giyim ürünü aslında ilk zamanlarda erkekler tarafından kullanılmaktaydı. İlk zamanlarda erkekler tarafından kullanılan etek modelleri aslında bir nevi şalvarı andırıyordu ancak zamanla bu ürün kadınlar tarafından tutulmaya başlayınca erkeklerde kullanılan ürün pantolon olarak yerini aldı.

Etekler asıl anlamıyla ise belden oturtmalı üretilen, birden çok kumaştan dikimi yapılabilen, bacaksız giyilen ve en kısa mini olarak diz üstü en uzun ise bileklere kadar inen boyda olanlarıdır. Eteklerin kısa, uzun, deri, kot, pileli, kloş gibi oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler üzerlerine alınan farklı gömlekler, trikolar ya da tişörtlerle kombin edilebilmektedir.

Kadınlar tarafından yazın genellikle mini boyları tercih edilirken kış sezonlarında uzun boyları ve kot ya da deri kumaştan yapılmış olanları tercih edilmektedir. Eteklerde de pantolonlardaki gibi genellikle cepler yer almaktadır. Çoğunlukla kot eteklerin arka kısımlarında kullanılan cepler şık bir görünüm kazandırmaktadır. Deri eteklerin üzerini deri ceketlerle tamamladığınızda ortaya güzel bir görünüm ve kombin çıkmakta her zaman tarzınız bir bütün halinde yansımaktadır.

Üretilmeye başlandığı ilk zamandan bugüne kadar eteklerin hiçbir modelinde farklı tarzlar yakalanmamıştır. Seviyesini aynen korumuştur ancak gün geçtikçe etekler üzerinde kullanılan renk ve desenler, etek dikiminin yapıldığı kumaşlar çeşitliliğini arttırmaktadır. Her ülkede neredeyse etekler farklı durumlar için giyilmektedir. Örneğin İskoçyalılar özel törenler ve resmi törenler için tüm ülke olarak etekleri giymekle yükümlüdürler. Ancak asıl kullanım amacı normal bir giyim tarzı oluşturmaktır.

Özellikle kızların bu giysi ürününü seçmesi ve sık sık kullanması ne derece sevdiklerini gözler önüne sermektedir. Prenses modelleri, tüllerden oluşturulan kabarık modeller, balık kılçığı modelleri, pileli modeller, dar kesim modeller, kloş kesim modeller, diz altı dar modeller her birine uygun ayakkabı tarzlarıyla kombin edildiğinde kullanışları rahat ve bir o kadar da şık olacaktır.

İster günlük olarak isterseniz de özel günler için birbirinden farklı olarak üretilen bu eteklerden faydalanabilir ve oldukça rahat hareket eder hale gelebilirsiniz. Gün geçtikçe pantolondan vazgeçer artık tüm tarzınızı çeşitli eteklerle ortaya koyabilirsiniz.

 

Tesettür Eteğe Dair

etekBugünlerde çoğu bayan ve bay dış görünümüne fazlasıyla dikkat ediyor. Dış görünümün de en önemli parçası giydiğimiz kıyafetlerdir. Özellikle bayanlar bu konuda çok özenli. Bayanların çoğu giydikleri kıyafetin, ayakkabının, aksesuarın uyumlu olmasına çok önem veriyor. Bayanlar iş hayatında ya da günlük hayatında pantolonun yanında çoğu zaman etek tercih ediyor.

Eteği her mevsim tercih edebilen bayanların bir kısmı eteğin daha rahat olduğunu söylese de bir kısmı tam aksini iddia ediyor. Burada dar ve kısa etek tercih edenlerin daha rahat olmadığını iddia ediyor olması doğal ama uzun ve bol etek giymek de pantolon giymeye göre daha rahat olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek lazım.

Son zamanlarda fazlasıyla artan tüketimden dolayı mağazalar birçok ürün üretiyor, bu mağazaların başında da kıyafet mağazaları var elbette. Kıyafet mağazaları yoğun tüketime ve isteğe bağlı olarak birçok modelde birçok ürün üretiyor. Etek kullanmaktan hoşlanan bayanların önüne birçok seçenek çıkıyor bu yolla. Örneğin; kısa etekler, pileli etekler, deri etekler, uzun etekler, kalem etekler, yırtmaçlı etekler, uzun etekler gibi birçok seçenek çıkıyor önünüze.

Bunun yanı sıra renk, kumaş seçenekleri de var. Örneğin eteklerin kumaşları; kaşe, deri, polyester, keten, kadife, saten, pamuk olabiliyor. Bayanlar genellikle kış aylarında deri ve kaşe etekleri tercih etse de diğer kumaşları da tercih ediyorlar. Eğer yaz mevsiminde etek giymeyi tercih ediyorsanız eteğin altına çorap giymezsiniz fakat kış mevsiminde etek giyiyorsanız eteğin altına opak çoraplar tercih edebilirsiniz.

Etek kullanan bayanlar genel olarak etekleri mağazalardan temin edebilir. Büyük mağazalardan ya da butik mağazalarda bulabileceğiniz eteklerin fiyatları çok farklılık göstermektedir. Çok ucuza bulabileceğiniz gibi çok yüksek fiyata satılan etekler de var. Çok yüksek fiyata satan mağazalar dünya çapında ünlü ve kaliteli olan mağazalar tabii ki.

Aynı zamanda etekleri internet sitelerinden online olarak da alabilirsiniz ama buradan alış veriş yaparken ürünleri deneme şansınızın olamayacağını unutmayınız. Ayrıca etek alırken bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta vücudunuza uygun etek modellerini tercih etmeniz. Sizi olduğunuzdan kilolu gösterecek etekleri tercih etmemelisiniz.

 

Her Mevsim Bir Başka Etek

etek Bayanlar giyimleri konusunda seçici ve özenli davranmayı severler. Bunun için ellerinden geldiğince mağaza gezip içlerinde kendi zevklerine ve renklerine uyan ürünleri seçip en iyi şekilde giyinmek isterler. Bunları bilen üretimciler ise her mevsimde farklı renk ve modelleri öne sürerek kadınların ilgisini ve alakasını kazanmaya çalışırlar.

Her mevsim ayrı giyinmek ve modaya uymak isteyen bayanlarda bunu dikkat ederek seçimler yaparlar. Bayanlar giyim konusunda seçim şansı günümüzde çoktur herkes kendi zevkine göre giyim ürünlerini kolay bir şekilde bulabilmektedirler.

Kapalı açık fark etmez herkese hitap eden giyim mağazaları günümüzde çeşitlilik göstermektedirler. Giyim çeşitliliğine değinecek olursak etek pantolon gömlek ceket tişört bluz gibi ürünlerin her dönem farklı desen ve renkte özellikleri ile bayanların isteklerine yanıt vermeye çalışırlar. İsteyen uzun etek isteyen kısa etek ayrıca ara boy eteklerde alıcılarına sunulmaktadır.

Çeşitli desen model ve kumaşlardan üretilen etekler cepli cepsiz dar kesim geniş kesim kemerli kemersiz kalın ince vs. birçok özellikleri bakımından birbirinden ayrılırlar. Kapalı bayanların tercih ettikleri genelde uzun boy etekler olurken açık bayanların tercihleri ise kısa ya da ara boy olarak değişmekte ve eteklerin şekil ve boy olarak tercihi yine zevkten zevke değişmektedir.

 

etek-3Hangi mağazaya gidersek gidelim karşımıza etek modelleri istisnasız olarak çıkmaktadır. Kapalı bayanların rahat olduğundan ve vücut hatlarını belli etmediğinden seçimleri arasında bulunan etek ve etekli elbise modelleri açık bayanlar gelince genelde değişik giyim denemesi yaparken zaman zaman giydikleri ve kombinelerine uyum sağlama adına yaptıkları seçimlerden kaynaklanır.

etek-2Etekler okullarda kız öğlencilerin giydikleri uçaklarda hosteslerin giydikleri bankada çalışan bayanların kullandıkları vs daha aklımıza gelmeyen birçok iş ve sosyal alanda da kullanılan ürünlerdir.

Bayanları daha şık ve zarif gösteren etekler dışarıda giyildiği gibi evde de ev hanımlarının özellikle seçtikleri ve rahat ettikleri yaz aylarında hafif v serin kumaşlardan seçerek giydikleri kış aylarında daha kalın kadife gibi modellere kaçtıkları ürünlerdir. Birçok markanın adı ile iş yapan mağazalarda etek modelleri özenli bir şekilde üretilip tanıtılmaktadır. Eteğin geçmişten bu yana çeşitli modellerle bayanlara hitaben satıldığını bilmeyen yoktur ve üretilmeye de devam edecektir.

 

 

Her Kadının Vazgeçilmezidir, Etekler

etekEtek, her kadının gar dolabında bulunan en önemli üründür. Etekler bazen kadınların kurtarıcısı olabiliyor. Hem trend moda sektöründe eteklere daima yer vardır. Etekler tesettür modasında da vazgeçilmez ürünlerin arasında yer alıyor. Eteklerin boyutu, rengi ve detayları ise değişmektedir.

Her mevsim rahatlıkla kullanılabilen eteklerle farklı kombinler yaratmak da mümkündür. Öncellikle sonbahar ve kış aylarında kalın, orta kısalıkta genellikle koyu renklerdeki etekler sık tercih edilmektedir. Özellikle kazak, trikolarla veya gömlekler etekleri kombinlemek mümkündür. Bazı detaylar eteklerin daha farklı olmasını sağlar. Fermuarlar, bazı detaylar ve desenler şık ve rahat olmanızı sağlayabilir. Bayanlar daima kendi tarzını yansıtabilecek ürünleri kullanmaktadır.

Zevkler farklı olunca, tercih edilen etek modelleri de farklı oluyor. Yaz ve bahar aylarında ise etekler günlük hayatta her kadının kurtarıcısı oluyor. Rengârenk, kabarık, desenli eteklerle güneşli günlerde bütün ilgiyi üzerinize çekebilirsiniz. Şık giyinerek, kendi yaşam ve giyim tarzınızla örnek olmak mümkündür. Geniş seçenek yelpazesine sahip olan etek modelleri birçok detay ile her kadının hayatına büyük renk katıyor.

etek2Tesettür modasında da etek sık kullanılmaktadır. Kadınlar zarafeti, zarifliği şık ve kaliteli eteklerle ortaya çıkarmaktadırlar. Etekler sadece günlük hayatta değil, özel davetlerde de kadınların ilk tercihi oluyor. Gece davetlerinde farkı ve zarif görünmek isteyen bayanlar farklı etek modelleri içerisinde kendilerine uygun bir seçenek kolayca bulabilir. Farklı tarzlara sahip olan bayanlar etek modellerini kullanabilirler.

Spor tarzını sık tercih eden bayanlar, bu tarz doğrultusunda etekli kombinler yaratabilir. Yaz yalarında çiçek desenli, rengârenk etekler sık tercih edilirken, kış aylarında kalın ve daha çok koyu renklerdeki etekler kullanılmaktadır. Şık bir abiye gömlek ve ona uygun bir etekle özel davetlerin gözdelerinden olmak da mümkündür. Kombin yaratırken değişik etek modellerinden yararlanmakta fayda var.

Yıllardan beri bayanlar etek giymeyi sevmiştir. Kadınların dişiliğini, zarifliğini ve şıklığını en iyi şekilde yansıtan eteklerdir. Hem klasik hem de spor tarzında bir birinden rengârenk, desenli veya düz etekler bulmak mümkündür. Eteklerin kalitesi yüksek olmalıdır. Bu durum eteğin duruşunu, görüntüsünü doğrudan etkileyebilen faktördür. Her kadının gardırobunda mutlaka farklı modellerde etekler bulunmalıdır.

Kumaş Özelliği : Ürün likralı kot kumaştan üretilmiştir.
Ürün Boyu : Ürün 140 cm’dir.
Ürün Özelliği : Yeni sezon ürünü olup mevsimlik ve astarsızdır. Önden kullanılabilir düğmeleri ve yandan gizli fermuarı bulunmaktadır. Cepleri vardır. Konsept çekimlerinden dolayı ürün renginde ton farklılığı olabilir.
Şal Kodu : 508 Fuşya&Laci

Fiyatı: 69,90 TL

Mankende gördüğün etek için ve daha fazlası için tıklayınız: http://www.modaselvim.com/etek

 

Eteğin Etkisi

etekZayıf, kilolu veya orta kilolu olan her insan öncelikle vücuduyla barışık olabilmelidir ki vücudunun artı ve eksi yönlerini belirleyerek o doğrultuda kusursuz bir görünüm elde edebilsin. Geçirdiğimiz 2015 yılı yaz ayları boyunca dantelli, fırfırlı, puantiyeli olmak üzere birçok etek modelleri mağazalarda oldukça fazla satış sağladı.

 

Özellikle fırfırlı diye nitelendirdiğimiz ve diz üzerinde bulunan, rengârenk etekleri birçok kişide veya vitrin mankenlerinde illaki görmüşsünüzdür. Fırfırlı etekler basen problemleri olanlar için vazgeçilmez bir ürün, eteğin bel kısmının yüksek olmasıyla beraber bacak boyunuzun daha uzun bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Boyunuz kısa ise ayakkabı tercihinizi de topukludan yana kullanmanızda fayda var. Fırfırlı etekleri uygun renklerde tişörtlerle giyerek spor bir görünüm kazanırken; şık bir gömlek ve kolye detayıyla oldukça şık bir kombin etkisi yaratabilirsiniz.

 

Fırfırlı eteğin yanı sıra ayak bileği boyunda olan uzun ve belden itibaren kayışlı eteklerde bu yılın en çok satış sağlayanlarından. Kayışlı etekler ile de yine içerisine giyeceğiniz gömlek ve takılarınız sayesinde gayet hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Gerek doğum günü partilerinin gerekse düğünlerin olmazsa olmazı olan kayışlı eteklerin uzun ve kısa modelleri mevcut.

 

Dar kesimli ve enine çizgili etekleri ise kilo sıkıntısı olan kişilerin asla kullanmaması gerekli çünkü enine çizgiler sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir, enine çizgilerden kaçınarak boyuna çizgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Boyuna çizgiler sizi daha uzun bir görünüme kavuşturacaktır. Kilosundan rahatsız olup bacakları zayıf diye etek giyemeyenler ise uzun etekler ile bacaklarını kamufle edip ilgiyi bacaklarından uzak tutarak eteğin kumaşına verdirmelerini tavsiye ederim.

 

Kapalı bayanlarda ise belden kuşaklı ve pileli etekler bu yılın gözdeleri. Ayrıca bu yıl koyu renkler haricinde birçok renk kullanılmakta. Eşarp rengi ile etek rengini aynı ton kullanarak ilgi çekici ve zarif bir görünüm kazanabilirsiniz fakat eskiden kombinlerimizde iki rengin dışına çıkamazken şimdiki yıllarda en az 3 renk kullanarak modaya ayak uydurabiliyoruz ancak. Ayakkabı, çanta, etek rengi uyumu eskide kaldı; artık her renkten kullanarak da şık olabiliyorsunuz. Düz renk kumaşlı eteklerin haricinde büyük çiçek ve manzara detaylı eteklerde bu yılın en çok tercih edilenlerinden.

 

Vazgeçilmez Giyecek; Etek

Kadınlara en çok yakışan giyeceklerden biri olan etekler; geçmişten günümüze birçok moda akımının etkisinde; farklı modellerde, desenlerde, renklerde ve boylarda gardıroplarda yerini aldı ve almaya da devam edecek. Doğru etek boyu, doğru model, doğru desenler ile ve vücut ölçülerine uygun şekilde kullanıldığında her kadın için en ideal giysi olabilir.

Etekte en fazla kullanılan modellerden biri mini eteklerdir. Gerek uzun boylu, gerek orta boylu, gerekse kısa boylu kadınlar tarafından doğru kombinlendiğinde harikalar yaratabilir. Günlük hayatta kullanıldığında spor bir ayakkabı, babetler, botlar ile gece dışarı çıkarken ve şık davetlerde kullanıldığında topuklu ayakkabılar ile çok hoş görüntülerin ortaya çıkarılmasına neden olur.

Bir mini etek her zaman şık bir tarz yaratmak için günün kurtarıcısı olabilir. Küçük bir çanta ve mevsimine göre; her türlü gömlek, bluz, kazak, tshirt, ceket ve külotlu çoraplar ile tamamlandığında elegan görüntüler yaratmak mümkündür. Son yılların en fazla kullanılan etek modellerinde; deri kumaşlı etekler görebiliriz. Her renkte deri etek, hem spor şıklıkta, hem abiye şıklıkta, her tarza uygun şekilde kombinlendiğinde ortaya şık görüntülerin çıkmasında etkili bir rol oynamaktadır.

Yine bir diğer popüler etek; uzun boyda kullanılan eteklerdir. Düz bir tshirt, kazak veya gömleğin altına giyildiğinde bile rahatlıkla tarz görüntülere sebep olan uzun etekler; her renkte ve desende, pileli, kalem, volanlı gibi modellerde; birçok kadın tarafından; hem iş hayatında, hem günlük hayat, hem de gece şıklığında kullanılmaktadır. Bir diğer sevilen etek modeli kalem eteklerdir.

Genelde uzun boyda, dizin altında veya bileğe kadar olan modelleri sevilerek giyilmektedir. Kalem etek üzerine giyilecek bir gömlek ve gömleğin eteğin içine sokularak kullanılması, modern ve stil sahibi görüntülere sebebiyet verip, kombinlerin hoş gözükmesini sağlar. Kalem etekler genelde topuklu ayakkabılar ile kullanılmalıdır.

Yüksek bel etek modelleri de son zamanların en fazla tercih edilen modellerinden yine bir tanesi ve eteklerde yüksek bel modeller; yine gömlekler ile tshirt ve kazak, yüksek topuklu ayakkabılar ile kombinlenip ideal görüntüler oluşturmaktadır.

Etek Modelleri İle Muhteşem Kombini Yakalamak

Yüksek Bel Pileli Saloped Etek 5066-S TütünEtekler bayanların şıklık ve zariflik ifadesi olarak her daim kullanılmaktadır. Etek kullanımından en doğru şekilde yararlanabilmek için öncelikle nasıl bir vücut şekline sahip olduğunuzu hangi model eteklerin size yakışır bileceğini tahmin etmeniz gerekmektedir.

Eğer basan bölümünüzden şikayet ediyorsanız yüksek bel etek tavsiye edebilirim. Yüksek bel etek modelleri aynı zamanda belinizi deyince göstereceğinden hoş bir görüntü elde edilebilir. Klasik değil de savaş bir görünüm elde etmek isterseniz, eteklerin üzerine salaş bir bluz tavsiye edebilirim. Ama şık ve zarif bir görüntü istiyorsanız üzerinize klasik bluz ben küçük bir kolye ile kombin yapabilirsiniz.

Son dönemde de moda olan yüksek bel etek modeli ile göbek üstü bluzlar kombine edilerek şık bir görüntü elde edilebilir. Ekose gömlek giymeyi seviyorsanız şayet yüksek bel mini etekler ile güzel bir kombin oluşturabilirsiniz. Etek ile oluşturacağınız kombinlerin renk tonları da oldukça önem taşımaktadır. Peki, eteklerde hangi renk tonları tercih edilmelidir? Sorunun yanıtı basit…

Aslında her rengin bir şıklığı vardır burada önemli olan ten rengine yakışan etekler ve kombinlerini tercih etmenizdir. Ten rengini uymasa da üst ve alt kombinlerinizin uyumundan da marjinal formlar çıkarabilirsiniz. Örneğin, sarı ve krem tonları yüksek bel etek modeli kullanıyorsanız, mor renkli bluzlar ile şık bir kombin elde edebilirsiniz. Cıvıl cıvıl hareketli bir görünüm elde etmek istiyorsanız yeşil ve sarı tonları kullanarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Tercihiniz yüksek bel etekten yana ise kombin planlaması yaparken tarzınızı uçlarda yaşamak istiyorsanız ince ten rengi çoraplarınızı dizaltı çorap platformu ile desteklemeniz yerinde bir tercih olacaktır. Elde edeceğiniz bu tarz ile kusursuz ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Hatta dilerseniz bluetooth ile çorabı aynı renk tonlarında seçebilirsiniz.

Böylelikle aynı zamanda da muhteşem bir uyum yakalamış olursunuz. Bu etek kombinleri ne verilebilecek örneklerden yalnızca bir tanesi. Sizler de renk renk desen desen etekler kullanarak kendi zevkinize ve giyim tarzınıza uygun muhteşem kombinler elde edebilirsiniz. Şık olmak sizin elinizde…

 

Vazgeçemediğimiz Kıyafet: Etek

Tesettür giyimde yılın her mevsimi aradığımız, gardrobumuzda olmazsa olmaz kıyafetidir etek. Yüzlerce model, renk, değişşik tarzlarda eteklerin bulunduğu Moda Selvim olunca, seçmekte zorluk çekeceğimiz kesin.

Eteği tek seçimin yanı sıra kombin olarak bir tarz yakalamak günün modasına ve tercih nedenlerimize göre değişir. Giyeceğimiz eteğe uygun ayakkabı, çanta, üst giyimde tamamlayıcı renkler ve stiller yakalamamız için doğru tercihler yapmamız gerekir.

etek

2015 yılını göz önüne aldığımızda etek modelleri arasında A kesim etekler, pileli ve çiçekli
desen etekler ön plana çıkıyor. Aynı zamanda yine bayanların en çok tercih ettiği yüksek belli ve pileli etek modelleri ilgi çeken modeller arasında yer alıyor.

Etek seçiminize uygun olabilecek öneri vermek gerekirse, yukarıda bahsettiğimiz desenli etek modelleri üzerine tek renk düz gömlek veya bluz seçebilirsiniz. Yapacağınız kombine uygun renkler olarak; siyah desenli bir etek düşünüyorsanız üzerine mutlaka düz beyaz bir gömlek ile tamamlayabilirsiniz. Aynı şekilde düz koyu renk bir etek üzerine açık tonlarda yeşil, pembe, krem renklerde bir gömlek ve üzerine desenli bir kısa ceket harika bir seçim olacaktır.

Rahatlık ve spor bir görünüm söz konusu olunca, kot kumaş akıllara geliyor. Kot kumaş etekler her mevsim giyilebilir, en renkli spor tarzlar yakalanabilir ve en önemlisi çok şık görünümler elde edebilirsiniz. Her renk ile uyum sağlayabilen kot giyim, pamuklu kumaş üst kıyafetler ile harika bir spor tarz yakalayabilirsiniz. Kot kumaş bir etek için ayakkabı seçiminiz topuksuz spor ve hatta yaz aylarında keten kumaşlı ayakkabılar seçebilirsiniz.

Moda Selvim’de yeni sezon tüm etek modelleri için http://www.modaselvim.com etek ziyaret edebilirsiniz.