Tüm Bayanların Vazgeçilmez Kıyafeti Etekler

 

BİRBEN        Etekler özellikle bayanlar tarafından vazgeçilmeyen bir giyim türü olmuştur. Bu yıllardan beri bu şekil de süre gelmiştir. Farklı modelleri farklı desenlere sahip gerek uzun gerek kısa olarak her türlü şekle sahiptirler. Hem açık hem kapalı bayanlara göre uygun etek modelleri vardır.

 

Boylarına göre etek çeşitleri

 

Boylarına göre etek çeşitleri 3 ayrılırlar. Bunlar mini etek, midi etek ve maxi etektir. Mini eteğin İngilizcesi mini skirt olarak adından da anlaşıldığı gibi kısa boylu eteklerdir. Mini etekler belden başlar diz üstünde biter ve boyu oldukça kısadır. Midi eteklerin ise İngilizcesi midium skirttir. Bu etekler daha ara boydadır. Belden başlarlar ve dizle ayak arasında herhangi bir yerde biten etek çeşididir. Diğer etek çeşitlerimiz ise maxi etektir İngilizcesi maxi skirttir. Bu etek çeşidi ise en uzun etek çeşidimizdir. Belden başlar ve ayakucuna kadar inerler.

 

Etek Modeleri

 

Biraz daha etek modellerinden bahsedelim. Kloş etek, daire şeklindedir, beli dar eteği geniş modeldir. Düz kesim etek, beli oturan aşağıya dümdüz inen uzun eteklerdir. Kalem etek, yüksek bel olur beli sıkı sarar ve diz altına kadar iner. Pilili etek farklı pilililere sahip etek kısmı tek tek olan eteklerdir. Asimetrik etek, önden ya da yandan diğer taraflara göre farklı asimetrik şekilde kesilen eteklerdir.

 

Bağlamalı etek, yandan bağlamalıdırlar genelde uzun boylu eteklerde olur. Peştamal etek, plajlarda kare şeklide bele bağlanan uçları peştamal şeklinde olan eteklerdir. Parçalı etek, bir kaç tane farklı parçadan kesilip dikilip birleştirilen etektir. Katmanlı etek, kat kat genelde uzun farklı desenlerde farklı kumaşlarla yapılan etektir.

 

Vücut tipine göre etek seçimi

 

Armut vücut tipine sahip kadınlar gözleri kalçalardan uzaklaştırmalıdırlar. Aşağı doğru genişleyen etekler bu tipe uygundur.

 

Elma vücut tipine sahip kadınlara ise çan etek uygun modeldir.

 

Kum saati tipli kadınlar için, bol etek giydiklerinde bellerine kemer takmaları doğru olacaktır. Etek boyu fazla kısa olmamladır.

 

İnce bacaklara sahipseniz etek seçerken bacaklarınıza kapatmaya özen gösterin. Maksi etekleri tercih edin. Kot ceket, deri ceketle oldukça şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın