Vazgeçilmez Giyecek; Etek

Kadınlara en çok yakışan giyeceklerden biri olan etekler; geçmişten günümüze birçok moda akımının etkisinde; farklı modellerde, desenlerde, renklerde ve boylarda gardıroplarda yerini aldı ve almaya da devam edecek. Doğru etek boyu, doğru model, doğru desenler ile ve vücut ölçülerine uygun şekilde kullanıldığında her kadın için en ideal giysi olabilir.

Etekte en fazla kullanılan modellerden biri mini eteklerdir. Gerek uzun boylu, gerek orta boylu, gerekse kısa boylu kadınlar tarafından doğru kombinlendiğinde harikalar yaratabilir. Günlük hayatta kullanıldığında spor bir ayakkabı, babetler, botlar ile gece dışarı çıkarken ve şık davetlerde kullanıldığında topuklu ayakkabılar ile çok hoş görüntülerin ortaya çıkarılmasına neden olur.

Bir mini etek her zaman şık bir tarz yaratmak için günün kurtarıcısı olabilir. Küçük bir çanta ve mevsimine göre; her türlü gömlek, bluz, kazak, tshirt, ceket ve külotlu çoraplar ile tamamlandığında elegan görüntüler yaratmak mümkündür. Son yılların en fazla kullanılan etek modellerinde; deri kumaşlı etekler görebiliriz. Her renkte deri etek, hem spor şıklıkta, hem abiye şıklıkta, her tarza uygun şekilde kombinlendiğinde ortaya şık görüntülerin çıkmasında etkili bir rol oynamaktadır.

Yine bir diğer popüler etek; uzun boyda kullanılan eteklerdir. Düz bir tshirt, kazak veya gömleğin altına giyildiğinde bile rahatlıkla tarz görüntülere sebep olan uzun etekler; her renkte ve desende, pileli, kalem, volanlı gibi modellerde; birçok kadın tarafından; hem iş hayatında, hem günlük hayat, hem de gece şıklığında kullanılmaktadır. Bir diğer sevilen etek modeli kalem eteklerdir.

Genelde uzun boyda, dizin altında veya bileğe kadar olan modelleri sevilerek giyilmektedir. Kalem etek üzerine giyilecek bir gömlek ve gömleğin eteğin içine sokularak kullanılması, modern ve stil sahibi görüntülere sebebiyet verip, kombinlerin hoş gözükmesini sağlar. Kalem etekler genelde topuklu ayakkabılar ile kullanılmalıdır.

Yüksek bel etek modelleri de son zamanların en fazla tercih edilen modellerinden yine bir tanesi ve eteklerde yüksek bel modeller; yine gömlekler ile tshirt ve kazak, yüksek topuklu ayakkabılar ile kombinlenip ideal görüntüler oluşturmaktadır.

Bir cevap yazın