Eteğin Etkisi

etekZayıf, kilolu veya orta kilolu olan her insan öncelikle vücuduyla barışık olabilmelidir ki vücudunun artı ve eksi yönlerini belirleyerek o doğrultuda kusursuz bir görünüm elde edebilsin. Geçirdiğimiz 2015 yılı yaz ayları boyunca dantelli, fırfırlı, puantiyeli olmak üzere birçok etek modelleri mağazalarda oldukça fazla satış sağladı.

 

Özellikle fırfırlı diye nitelendirdiğimiz ve diz üzerinde bulunan, rengârenk etekleri birçok kişide veya vitrin mankenlerinde illaki görmüşsünüzdür. Fırfırlı etekler basen problemleri olanlar için vazgeçilmez bir ürün, eteğin bel kısmının yüksek olmasıyla beraber bacak boyunuzun daha uzun bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Boyunuz kısa ise ayakkabı tercihinizi de topukludan yana kullanmanızda fayda var. Fırfırlı etekleri uygun renklerde tişörtlerle giyerek spor bir görünüm kazanırken; şık bir gömlek ve kolye detayıyla oldukça şık bir kombin etkisi yaratabilirsiniz.

 

Fırfırlı eteğin yanı sıra ayak bileği boyunda olan uzun ve belden itibaren kayışlı eteklerde bu yılın en çok satış sağlayanlarından. Kayışlı etekler ile de yine içerisine giyeceğiniz gömlek ve takılarınız sayesinde gayet hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Gerek doğum günü partilerinin gerekse düğünlerin olmazsa olmazı olan kayışlı eteklerin uzun ve kısa modelleri mevcut.

 

Dar kesimli ve enine çizgili etekleri ise kilo sıkıntısı olan kişilerin asla kullanmaması gerekli çünkü enine çizgiler sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir, enine çizgilerden kaçınarak boyuna çizgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Boyuna çizgiler sizi daha uzun bir görünüme kavuşturacaktır. Kilosundan rahatsız olup bacakları zayıf diye etek giyemeyenler ise uzun etekler ile bacaklarını kamufle edip ilgiyi bacaklarından uzak tutarak eteğin kumaşına verdirmelerini tavsiye ederim.

 

Kapalı bayanlarda ise belden kuşaklı ve pileli etekler bu yılın gözdeleri. Ayrıca bu yıl koyu renkler haricinde birçok renk kullanılmakta. Eşarp rengi ile etek rengini aynı ton kullanarak ilgi çekici ve zarif bir görünüm kazanabilirsiniz fakat eskiden kombinlerimizde iki rengin dışına çıkamazken şimdiki yıllarda en az 3 renk kullanarak modaya ayak uydurabiliyoruz ancak. Ayakkabı, çanta, etek rengi uyumu eskide kaldı; artık her renkten kullanarak da şık olabiliyorsunuz. Düz renk kumaşlı eteklerin haricinde büyük çiçek ve manzara detaylı eteklerde bu yılın en çok tercih edilenlerinden.

 

Bir cevap yazın