Modaselvim Etek Modelleri

 

etekEski zamanlardan beri kadınlar tarafından kullanılan etek adlı giyim ürünü aslında ilk zamanlarda erkekler tarafından kullanılmaktaydı. İlk zamanlarda erkekler tarafından kullanılan etek modelleri aslında bir nevi şalvarı andırıyordu ancak zamanla bu ürün kadınlar tarafından tutulmaya başlayınca erkeklerde kullanılan ürün pantolon olarak yerini aldı.

Etekler asıl anlamıyla ise belden oturtmalı üretilen, birden çok kumaştan dikimi yapılabilen, bacaksız giyilen ve en kısa mini olarak diz üstü en uzun ise bileklere kadar inen boyda olanlarıdır. Eteklerin kısa, uzun, deri, kot, pileli, kloş gibi oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler üzerlerine alınan farklı gömlekler, trikolar ya da tişörtlerle kombin edilebilmektedir.

Kadınlar tarafından yazın genellikle mini boyları tercih edilirken kış sezonlarında uzun boyları ve kot ya da deri kumaştan yapılmış olanları tercih edilmektedir. Eteklerde de pantolonlardaki gibi genellikle cepler yer almaktadır. Çoğunlukla kot eteklerin arka kısımlarında kullanılan cepler şık bir görünüm kazandırmaktadır. Deri eteklerin üzerini deri ceketlerle tamamladığınızda ortaya güzel bir görünüm ve kombin çıkmakta her zaman tarzınız bir bütün halinde yansımaktadır.

Üretilmeye başlandığı ilk zamandan bugüne kadar eteklerin hiçbir modelinde farklı tarzlar yakalanmamıştır. Seviyesini aynen korumuştur ancak gün geçtikçe etekler üzerinde kullanılan renk ve desenler, etek dikiminin yapıldığı kumaşlar çeşitliliğini arttırmaktadır. Her ülkede neredeyse etekler farklı durumlar için giyilmektedir. Örneğin İskoçyalılar özel törenler ve resmi törenler için tüm ülke olarak etekleri giymekle yükümlüdürler. Ancak asıl kullanım amacı normal bir giyim tarzı oluşturmaktır.

Özellikle kızların bu giysi ürününü seçmesi ve sık sık kullanması ne derece sevdiklerini gözler önüne sermektedir. Prenses modelleri, tüllerden oluşturulan kabarık modeller, balık kılçığı modelleri, pileli modeller, dar kesim modeller, kloş kesim modeller, diz altı dar modeller her birine uygun ayakkabı tarzlarıyla kombin edildiğinde kullanışları rahat ve bir o kadar da şık olacaktır.

İster günlük olarak isterseniz de özel günler için birbirinden farklı olarak üretilen bu eteklerden faydalanabilir ve oldukça rahat hareket eder hale gelebilirsiniz. Gün geçtikçe pantolondan vazgeçer artık tüm tarzınızı çeşitli eteklerle ortaya koyabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın