Ferace Nedir

 

Tesettür giyim modasının en önemli ve vazgeçilmeyen parçalarında biri de feracedir. Ferace giyimi bakımından da oldukça kolay giyilen bir giysidir. Her zaman rahatlıkla giyebileceğiniz şıklıkta ve rahat tarza sahiptir. Daha çok yaz aylarında tercih edilen bir kıyafettir. Bunu nedeni ise yapımında kullanılan kumaşın daha ince olmasıdır. Ferace kaban görevi görmez. Mevsimlik bir üst kıyafettir.

 

Ferace Modelleri Nelerdir?

 

           Ferace modelleri fermuarlı ve düğmeli modelleri olan tercihe bağlı olarak seçilip giyilmektedir. Fermuarlı modeller daha spor dururken düğmeli modeller daha klasik durmaktadır. Fermuarlı modelleri spor kıyafetlerle daha rahat kombinleyebilirsiniz. Fermuarlı modellerde kullanılan desenler daha spor seçilmektedir. Düğmeli modeller klasik durdukları için seçilen desenler sade ve daha klasik seçilmektedir. Renk modelleri de bulunan feracenin daha çok siyah rengi tercih edilmektedir. Bunun nedeni kombinlenmesi daha rahat olduğu içindir. Ferace de aynı zamanda isterseniz aksesuar kullanarak zenginleştirebilirsiniz.

 

Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kadınların kıyafet seçerken aslında en çok hataya düştükleri konulardan biri de budur. Kıyafet seçiminde olduğu gibi ferace seçimi de yaparken bedeninize uygun olan feraceyi seçmelisiniz. Bedeni size büyük ya da küçük olmamalıdır. Büyük gibi duran ferace sizin kıyafetiniz değilmiş gibi bir görüntü vermenize neden olur. Küçük beden ferace seçmenizde sizi daha kilolu gösterir. Aynı zamanda kıyafette patlamalara neden olur ve kıyafetin ömrünü kısaltmış olursunuz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalardan biride feracenin boyudur. Boyu çok uzun olursa alt kısmında deforme meydana gelir ve eski görünür. Etek kısmında yırtılmalar meydana gelir. Kısa olursa eğer içerisinde rahat hareket edemezsiniz. Feraceyi seçerken mutlaka denemelisiniz.

 

Omuzlara olan paylarını ölçmelisiniz ve rahat hareket edip etmediğinizi kontrol etmelisiniz. Feraceyi denerken almanın bir diğer avantajı da giydiğiniz de üzerinde her hangi bir hata var mı ve ya desende kayma var mı bunu daha rahat fark etmenizi sağlar. Feracenin kumaşı çok kalın olmamalıdır. Kırışmaya müsait kumaştan olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü çabuk kırışan bir kumaşa sahipse oturup kalktığınız da ve ya hareket ettiğinizde kötü bir görüntü vermesine neden olacaktır.

 

Bir cevap yazın