Ferace

Feraceler geçmişten günümüze kadar gelen geniş kollu ya da bol bedenlere sahip kullanımı fazlasıyla rahat olan ürünlerdir. Bu ürünler kesinlikle vücut hatlarını ortaya koymayan dış giyimde kullanılan çeşitli türleri ve versiyonları olan kıyafet çeşididir. Özellikle yaz aylarında yazlık ferace tercihi fazlasıyla artmaktadır. Bunun nedeni tesettür giyim tarzını kullanan kadınlar yazları işlerine daha tril şeyler giyerek üstlerine ferace geçirip daha salaş ve daha ferah giyinebilmektedir. Böylece bir tık daha rahat etmektedirler.

Feracelerin çeşitli versiyonları olduğu gibi kapüşonlu ya da kapüşonsuz olanları da mevcuttur. Feraceler geniş yakalı olurken aynı zamanda ayak bileğine gelecek uzunluklardadır. Modanın gelişmesi ile beraber feracenin türleri de gelişmektedir. Son zamanlarda düğmeli ve fermuarlı feraceler de moda olmaktadır.

Genelde Tercih Edilen Ferace Türleri Hangileridir?

Sıkça tercih edilen ferace türleri arasında cepli ya da cepsiz şekilde kullanılan modeller bulunmaktadır. Kadınlar çanta almadıkları zaman cepli feraceleri daha fazla kullanmaktadır. Son yıllarda yazlık ferace yapımlarında da çeşitli şekiller ve duruşlar göz önünde bulundurmaktadır. Genellikle yaz aylarında kullanılan feracelerde koyu renkler ve iç göstermeyen ürünler kullanılır.

Kumaş oldukça ince olmaktadır. Esnek bir kumaş olduğu için kim giyerse giysin dökümlü bir hava vermektedir. Bu şekilde dökümlü bir kumaş yapısına sahip olan ürün kapalı bayanlar için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.

Yazlık Ferace Kumaşı Nasıldır?

Yaz aylarında giyilen ve serin tutan feraceler kumaş bakımından ince pamuklu kumaşlara sahiptir. Sıcak tutması için genellikle keten kumaş tercih edilirken yaz aylarında Bu kumaşlar asla tercih edilmemektedir. Bunu nasıl sebebi yaz ayında havanın yeteri kadar sıcak olup ferace giyen kişiyi biraz daha rahatlatmak istenmesidir. Feracenin içine giyilen kıyafetler genellikle iyi şekilde kombin yapılmıştır. Böylelikle feraceyi çıkarttıktan sonra rahat bir şekilde oturmalarını sağlayacak kıyafet tarzdır.

Oldukça dökümlü bir havası olduğu için açık renkli tercihler de yapılabilmektedir. Ferace uzun yıllar boyunca geçmişten bu günlere kadar hassaslıkla gelen herkesin rahatlıkla kullanıp giyebileceği dış giyim çeşididir. Her mevsim rahatlıkla giyilip, kullanılan bu ürünler sürekli satılmaktadır. Bu ürünleri uygun fiyatlar ile modaselvim.com adresinden kaliteli bir şekilde herkes satın alabilmektedir.

Yaka Detayı Taşlı Feraceler

Ferace modellerinde her zevke uygun çizgi bulunmaktadır. Kişi kendi tarzını bulma ve oluşturma konusunda sezonun parçalarından yardım alabilir. Sezon boyunca en çok tercih edilen parçaların bir araya gelmesi ile birlikte vitrinlerde çeşitli kombin önerileri bulunmaktadır. Vitrinlerdeki ürünlere ulaşmak isteyen hanımlar yeni sezon parçalarına da göz atmış olur. Bu sezon içerisinde dış giyim ürünleri arasında en rahat edilen parçalardan biri olan feracelerde yaka kısmı taş detayları göz kamaştırmaktadır.

 Bu taşların etnik model taşlar olması diğer feracelerin üzerinde bulunan parlak taş modellerinden ayırmaktadır. Pek çok farklı renkte taşın kullanıldığı bu ferace modellerinde yaka kısmının net duruşu da hanımların en beğendiği noktalardan biridir. Bu ferace modellerinin yaka kısımlarında genellikle yeşil ve koyu kahve tonlarında taşlar kullanılmaktadır. Ferace modasında yeni sezon ürünlerin yer aldığı tüm kategorilerde bu model göz kamaştırmaktadır.

 Etnik Model Taşlı Ferace Kombini

 Yaka kısmında bulunan doğal taşlar ve etnik taşlar ile ferace modası hareketlenmektedir. Pek çok hanımın farklı bulduğu bu taş detaylı feraceler yaka kısımları ile oldukça fazla dikkat çekmektedir. Bu feraceler ile kombin yapmak ise oldukça kolaydır. Genellikle taşlı yaka ferace modellerinde kişi, diğer parça seçimlerinde daha rahat ürünlere yönelmektedir. Bunun için sezonun en rahat parçalarından biri olan yumuşak ve salaş kesim kazaklar üst giyim seçeneği olarak en doğru tercihtir.

 Altına ise bol paça yumuşak kumaş pantolon seçimi ikili takım oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Bu kombinde önemli olan bazı detaylar bulunmaktadır. Kişi dikkatin feracede olmasını isteyerek diğer parçaları daha sade tercih etmelidir. Aynı zamanda rahat ayakkabı ve çanta seçiminde bulunan kişiler daha doğru bir görünüm elde etmiş olacaktır.

 Beli Kemerli Taşlı Yaka Ferace Modelleri

 Belinde kemer bulunan ferace modelleri genellikle hanımların pek alışık olmadığı modellerden biridir. Fakat gelişen moda ile birlikte oldukça fazla tesettürlü hanım beli kemerli ferace seçimi yapmaktadır. Bu ferace modellerinde yaka taşlarının rengi ile uyumlu kemerler bel kısmında yer almaktadır. Belin salaş bırakılması ise kemerin daha güzel durmasını sağlayarak farklı bir görünüm oluşturmaktadır

 

Modaselvim’de Ferace Şıklığı

Bilindiği üzere tesettürlü bayanların en sık kullandığı ürün feracedir. Özellikle dışarıya çıkarken vücutlarının belli kısımlarını belli etmemek adına üzerlerine aldıkları ürünlerdir. Bir çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde pardesü, kaban gibi ürünlerin yerine hem şıklıkları hem de hafiflikleri ile pratik kullanım sağlamaktadır. Tercih edilme nedenlerinden bir tanesi de kolay bulunabilmesi ve herkese uygun modellerinin olmasından dolayıdır.

 Ferace Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

 Tesettürlü bayanların çok fazla tercih ettiği ferace nedir sorusuna verilebilecek en iyi cevap, bedenlerinin belli kısımlarını teşhir etmeyecek şekilde olan kolları uzun, bol kesime sahip üst giyim ürünüdür. Herkesin beğenisine uygun çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitler de kullanım alanlarına göre seçilmektedir. Günlük kullanıma uygun olanların dışında klasik görünüme sahip olanları da mevcuttur. İster sade ve şık, isterseniz spor bir görünüm yaratabilirsiniz.

  Ferace Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz üzere ferace seçimi yaparken kullanım alanı göz önünde bulundurulmalıdır. Günlük bir kullanım olacaksa bununla ilgili spor bir görünüme sahip ferace seçilebilir. Hem sade hem şık olmak istiyorsanız daha farklı modelleri de bulunmaktadır. Daha abiye tarzı bir ferace olsun isterseniz, boncuk işlemeli, kesimi daha farklı olan, kumaş kalitesi daha farklı feraceleri tercih edebilirsiniz. Model seçiminizi yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise giydiğinizde sizi rahat hissettirecek nitelikte olmasıdır. Kendinizi rahat hissedemeyeceğiniz feraceleri tercih etmemelisiniz.

 Ferace Fiyatları Nedir?

 Her tesettürlü bayanın en zorlandığı şey kıyafet konusudur. Her yerde her istedikleri kıyafeti bulma konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. feraceler bu konuda biraz daha rahatlatmıştır. Peki bu şıklığa sahip olmak ne kadara mal olmaktadır? Bu şıklık için öncelikle belirtilmelidir ki, her bütçeye uygun modeller mevcuttur. Sektörün bu konuda yönlenmesi ile modeller artmaya başlamış ve her bütçeye uygun ürünlerin üretimi yapılmaktadır. Kısa bir araştırmanın ardından, internet üzerinden bile alabileceğiniz uygun fiyatlı modeller bulunmaktadır.

 

 Kısacası tesettürlü bayanlar için güzel bir alternatif olan ferace pratiklik açısından da şıklığı temsil etmektedir. Göreceksiniz ki, çok çeşitli modeller arasından kendinize en uygun olanı seçerek bu konuda şıklığınızı yansıtabilirsiniz.

 

Ferace Nerede Satılmaktadır?

Ferace, eski zamanlarda, özellikle yakın topraklarda, kadınların çarşaftan önce giydikleri yapıdır.

 Bu üstlük, kısmen de olsa dış giysilerinden bazılarını anımsatır. Uzun kollu, yakasız ve genellikle tek tip renk içermektedir. Yakın zaman içerisinde ise, daha çok köy kadınları tarafından tercih edilen bir günlük elbisesi olarak geçer. Nitekim ferace giyimi, genellikle belli kesimin benimsediği bir anlayış olmuştur.

 Öte yandan, ferace kuşamının günümüzdeki tasarımı da yenilenmiştir. Artık kadınların, daha öznel tasarımlara ihtiyaç duyduğu vakitlerde, bu anlayış feraceye de etki etmiştir. Böylece bu elbisenin düğmelisi, fermuarlısı, ceplisi ve diğer çeşitleri de üretilmeye başlamıştır. Bu değişim, hiç kuşkusuz ferace giyen kadınlar için iyi ve üretken bir sonuç doğurmuştur. Zira feracenin tek tip yapısı, artık çoğunlukla eski zamanlarda kalmıştır.

 Nitekim, ferace giyen kadınların kendilerine has zevklerini işledikleri görülür. Bir zamanlar çoğunlukta siyah renkte olan bu elbise, günümüzde pek çok renk kuşağıyla bezenmiştir. Sonuçta, istenilen, modern bir tasarım kabullenerek, raflarda yerini almıştır. Ayrıca, ferace giyimi tesettür içerisinde mühim bir yere sahiptir. Kuşkusuz, bu alanda giyinen kadınların en çok tercih ettiği giysilerdendir.

 Hem pardesüyü andıran uzun yapısı, hem de kullanışlı olması itibariyle epey dikkat çekmektedir. Üstelik, üst metinde de belirtildiği gibi, güncel tasarımları ile şık bir görüntü de sunar. Ferace, kumaşına bağlı olarak bazenleri bir dış giyim ürünü de olabiliyor. Elbette bu kuşam, en çok mevsim geçişlerinde rağbet görmektedir. Zira kadınlar kış aylarında ferace üzerine bir dış giyim tercih etmekteler.

 Ferace Nerede Satılmaktadır?

 Ferace, tesettür giyimi satan hemen hemen bütün mağazalarda aktif olarak raflarda bulunur. Ayrıca her marka üretimin, her yerde ayrı bir tasarım sunduğunu da hatırlamak gerek. Çünkü 21.YY’da, artık giyim şekilleri iyice çeşitlendi. Şu hâlde, feracenin de birçok farklı modelde gösterime geldiğini unutmamak gerek.

 Sonuçta, ferace satın almadan önce hangi markanın hangi füturda tasarım sattığını dikkat etmeli. Müşretiler en rahat arayışı bu dâhilde yapacaklardır. Ve kuşkusuz, feracenin kuşamı için bazı aracılar iyi bir arayüz olabilmektedir. Bunlardan bir tanesi, markaların tümünü gösteren web siteleridir.

 

Ferace Elbiseler Modaselvim Modelleri

Ferace, eski zamanlardan beri giyilen bir kıyafettir. İslam dininin gerekliliklerine göre yaşamaya çalışan birçok bayan tarafından tercih edilir. ferace çeşitliliğinin az olduğu söylense de son yıllarda çok sayıda çeşitli feracelerin piyasaya çıkmış olması birçok bayanın da diledikleri şekilde seçim yapmalarına yardımcı olmuştur.

 Osmanlı Devleti’nde de yaygın olarak giyilen bu kıyafetler günümüze kadar ulaşmış ve giderek daha da çeşitlenmiştir. Tesettürlü bayanların yanında yeni kapanan genç bayanlarında bir hayli ilgi odağı haline gelmiştir. Elbise dikimlerinin sade ve şık görünümü dikkatleri üzerinde toplamıştır. Böylelikle yeni kapanan bayanların da sıkça tercih ettikleri kıyafetler olmuş ve dolaplarında kendisine yer edinmiştir.

 Ferace Seçiminde Neler Dikkat Edilmeli?

 Tesettür giyimi son yıllarda artık kendisine moda da yer bulmuş ve yükselen yıldızlardan biri haline gelmiştir. İslam dininin emrettiği şekilde bu gerekliliklere göre giyinmek isteyen birçok bayanın tercih ettiği kıyafet haline gelen feraceler oldukça tercih edilir hale gelmiştir. Feraceler sıcak ve soğuk havalarda da tercihlere göre farklı model çeşitlerine sahiptir. Ferace çeşitleri bir çok tesettür giyim mağazalarında da rahatça bulunabilir. Böylelikle herkesin kolayca elde edebileceği bu elbiseler mevsimsel olarak da değişiklik gösterir. Mevsimsel olarak değişiklik gösteren ferace seçimlerinde mevsime göre giyinmek en doğrusu olacaktır. Tatilde tercih edilecek feraceler, mutlaka ter yapmayan, ince ve iç göstermeyen bir kumaşın tercih edilmesi gerekir.

 Ferace Çeşitleri Nelerdir?

 Son zamanlarda çeşitlilik alanı epey genişleyen ferace elbiselerde bir çok model de kendisine yer bulmuştur. Bu modellerden bazıları günlük hayatta sıkça tercih edilen model olan spor feracelerdir. Bir diğer model fermuarlı ferace elbiselerdir. Giyenlere konforlu bir kullanım sunan ve rahat olan yarasa kollu ferace elbiseler de sıkça tercih edilenler arasındadır. Yarası kollu feraceler daha şık olmalarından dolayı spor feracelerden biraz daha farklılıkla öne çıkıyor.

 Kolları bol ve dökümlü olan olan bu ferace oldukça rahat bir giyim tarzına da sahiptir. Ferace çeşitlerinden bir diğeri de kimono tarzı ferace elbiselerdir. Son zamanlarda gittikçe popülerleşen kimono tarzı tesettürler yine oldukça sıkça tercih edilen feraceler arasında yer alıyor. Özellikle genç bayanların tercihleri arasında yer alan bu feraceler oldukça beğeni toplamıştır.

 

Ferace Hangi Kumaştan Dikilir?

Günümüzde ferace giyimi, tesettüre giren kadınlar arasında çok yaygındır. Öyle ki, bir tesettür giyim sitesinde neredeyse en çok arz gören giysilerin başında gelir. Ancak bu talep. elbette köklü oluşundan ve her mevsim giyişinden kaynaklı bir sebep. Çünkü ferace giyiminin tarihi eskilere dayanıyor.

 Nitekim Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri, İslam kültürüne ait olan bu elbise, insanlar tarafından rağbet görüyordu. Ancak değişen zaman ve yaşam koşulları itibariyle, elbette bazı yeniliklere uğradı. Bunların başında daha farklı tasarımlarda ve renklerde sunulması geliyor. Ayrıca, üretildiği kumaş ve kalitesinin de değiştiği aşikâr.

 Kıyaslama yapılacak olursa, eski insanların feracelerinin daha uzun ömürlü olduğu söylenir. Bu, elbisenin günümüzde hem çabuk yıpranması hem de gelgeç kumaşlardan yapılmasından kaynaklanıyor. Zira insan nüfusu arttıkça, bazı alt kesim markaların sağlıksız ihraçları da çoğaldı. Böylece bazı giysiler, ferace de dâhil olmak üzere, eski kalitelerini yitirdiler. Ancak, yine de kaliteli ürün çıkaran pek çok marka mevcut.

 Öte yandan, ferace hemen hemen her mevsim giyilebilen bir giysi. Bu durumda, üzerine kalın bir dış giysisi kuşanıldığı zaman, kışın da tercih edilebiliyor. Mevsimlik hâli ise ince kumaşlardan yapılma, doğrudan satılan türler. Kısacası feracenin, yeni tasarım fikirlerine ayak uydurması bu rağbetten de kaynaklanmakta.

 Başka bir deyiş ile, tesettüre giren kadınlar için ferace büyük öneme sahip. Uzun, pardesü görünümünde bir yapısı olduğu için de, ayrı bir şıklık veriyor.

 Ferace Hangi Kumaştan Dikilir?

 Feracenin dikildiği pek çok farklı kumaş türü vardır. Fakat bunlar üst başlıkta da belirtildiği gibi mevsimine göre değişkenlik gösteriyor. Zira kalın kumaşlardan dikilmiş bir ferace, bahar aylarında tercih edilmeyecektir. Üstelik feracenin kalitesini belirleyen etmenlerin başında da kumaş türü geliyor.

 Sonuçta, bir mağaza çalışanına danışıldığı zaman, elbisenin fiyatını belirleyecek olan esas etmen o dur. Öncelikle, feracenin dikildiği kumaşlardan bir tanesi, pamuklu kumaşlardır. Günümüzdeki feracelerin büyük çoğunluğu bu yapıda dikilmiştir. Ve bu türün önemli bir alt başlığı ise muhakkak serin tutması ve terletmemesidir. Nitekim yazın giyilen feracelerin büyük çoğunluğu pamuklu yapıdadır.

 

Ferace İle Tesettüre Yeni Bakış Açısı

Her yaş grubuna temsil eden ürün yapısı ve kalitesi ile müşteri hedef kitlesine ulaşmak mümkündür. Kumaş ve kaliteli malzemeler ile konforlu, rahatlık, iç dizayn ile sıcak tutma konusunda hassas bir üretim yapmaktadırlar.

 Geleceğin yeni nesil üretim aşaması ve üretim teknolojisi ile farklı ve iç prensibi müşterilerine her desen ve tasarım ile hizmet sunmaktadır.

Her Mevsime Uygun Üretim Yapısı

Ürün yönetimi ve kapasitesi konusunda organizasyon şeması ile daha verimli ve kaliteli anlayışı müşterilerine her zaman geniş ürün seçeneği sunmaktadır. Üretim sürecinde müşteri istekleri ve ihtiyaçlarına göre üretim şemasını ve zincirini belirlemektedir. Üretim zinciri içerisinde her malzeme ve kumaşı müşterinin ferace giyimini tercih etmesi adına rahatlık ve konfor gibi özellikleri daha on planda tutmaktadır.

 Ferace, her türlü mevsim koşulları ve bütün soğuklara karşı hem yaz hem de kışta kullanmasına imkan vermektedir.

Ferace ile farklı ve kendi modasını kombin ve tasarımları ile her türlü özel gece ve davetlere kullanım ve alternatif seçenekleri sunmaktadır. Tasarımları ve farklı kombinler konusunda müşterilerine her zaman geniş ürün ve seçeneği ile özel davetler ile daha şık ve zarifliğin yeni adresi olmaktadır.

 Değişiminde ve satış sonrası detaylı ve doğru bilgilendirme ile şık kombinler konusunda tavsiye ve önerileri de kendi sayfalarına ulaşmak mümkündür.

Güvenilir Ödeme Sistemleri ve Ücretsiz Hizmet Ağı

Satış sonrası ve değişiminde müşterinin ferace ve diğer ürünlerini memnun kalmamaları halinde iade ve ücretsiz kargo ile geniş ve kaliteli hizmet ağı bulunmaktadır.

 

 Ücretsiz ve iade değişimi ile birçok müşterisine uygun fiyat aralığı ve desteği konusunda birçok firmanın önüne geçmektedir. Değişim ve iade sonrasın da hiçbir şekilde maliyet ve masraf yönetimi müşterilerine yansıtmadan süreci yöneten değerli ve kaliteli hizmet anlayışı üst düzey şirketler arasında yer almaktadır.

 Kapıda ödeme ile ferace ürününü online satışlar üzerinden alan müşterilerine ürünü görme ve deneme imkanı ekstra hizmet sunmaktadır.

 Daha güvenli ödeme şekilleri konusunda geliştirilmiş üst düzey alt yapıları ile daha kolay ve hızlı alışveriş yapma imkanı bulunmaktadır. Nakit dışında kredi kartı ile 3D güvenlik sistemi ile ödeme yöntemleri arasında da bulunmaktadır.

 

Yeni Sezonda En Başarılı Ferace Tasarımları

Tesettürlü bayanların hayatında çok büyük bir yere sahip olan ferace modelleri, gerek rahatlığı gerekse de şıklığı ile göz dolduruyor. Her zevke ve yaş grubuna hitap eden tesettür ferace modelleri, her ortamda sizlere eşlik edecek çözümleri bir arada sunuyor.

 Günlük Hayatta Tesettür Feracelerin Önemi

 Boyu ayak bileğine kadar uzanan ve salaş bir tarza sahip olan tesettür ferace modelleri, en konforlu dış giyim parçaları arasında öncelikli sırada yer alıyor. Daha çok sade renkleri ile karşımıza çıksa da bu sezon rengarenk tesettür ferace modelleri de göz dolduruyor.

 Modern çizgileri ve kaliteli kumaşı ile günlük hayatı sizin için daha keyifli bir hale getiren ferace modelleri, tarzınızla göz doldurmanızı sağlıyor.

 Her Mevsim Tesettür Ferace Rahatlığı

 Tesettür ferace modellerini her mevsim rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Yazın terletmeyen özellikteki ince kumaşlar ile tasarlanan feraceler, günü en keyifli biçimde sonlandırmanızı sağlıyor. Yazlık tesettür ferace modellerinde bu sezon daha renkli ve hareketli modellere yer verilmiştir. Bu yaz siz de bir çok farklı ortamda tesettür ferace modellerinin sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

 Tesettür ferace modelleri soğuk kış günlerinde de sizlerin yardımına koşmaya devam ediyor. Soğuk günlerin ruhunu en iyi şekilde yansıtacak renkler ile hazırlanan tesettür feraceler, sıcacık bir mevsim geçirmenize olanak tanıyor. En uygun fiyat avantajları ile siz de dilediğiniz bir tesettür ferace modeline kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

 Yeni Modada Tesettür Ferace Kombinleri

 Tesettür modasının favori parçalarından biri olan feraceler, bir çok şık ve iddialı kombine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu sezonun tesettür ferace modası ile tarzınıza uygun klasik ya da spor kombinler yapabilirsiniz.

 Göz kamaştırıcı çizgilere sahip olan kışlık tesettür ferace modellerini uygun renklerde şallar ile bütünleyerek başarılı bir görünüm elde edebilirsiniz. Tesettür ferace modellerini özel davetlerinizde ya da günlerde kullanacaksanız eğer topuklu ayakkabılar ile kombine ederek başarılı bir görünüm elde edebilirsiniz.

 Günlük hayatta tesettür ferace rahatlığını yaşamak isteyenler spor parçalar ile kombinler oluşturabilirler. Her zaman dikkat çekmeyi başaran tesettür ferace modelleri ile bu sezon siz de tarzınızı ön plana çıkarmayı başarabilirsiniz.

Bu Sezonun En Moda Tesettür Ferace Modelleri

Tesettür feraceler oldukça eski zamanlardan bu yana tesettür giyim modasında varlığını sürdürmektedir. Eski yıllarda sade tasarımları ile varlığını devam ettiren tesettür feraceler, günümüzde ise modaya uygun olarak yeniden tasarlanmıştır. Bir çok tarz için uygun seçenek sunan tesettür ferace modası, en özel tasarımları ile sizleri karşılıyor.

 Tesettür Ferace Modellerinde Sonbahar Şıklığı

 Tesettür ferace modelleri şıklığı ve konforu ile sonbahar aylarında da moda tutkunlarını yalnız bırakmıyor. Sizi üşütmeyecek kalınlıkta kumaşlar ile tasarımı yapılan sonbahar ferace modelleri, vücut hatlarını da tam anlamı ile kapatmayı başarmaktadır. Sonbahar modasındaki tesettür ferace modelleri ile bir çok farklı tarzda kombin oluşturabilirsiniz.

 Tesettür Ferace Modelleri Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Tesettür ferace modelleri tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında mevsime uygun seçimin yapılmasıdır. Yazın serin tutan kumaşlar uygun olurken kışın ise daha kalın kumaşta ferace modelleri ideal seçimler arasında yer almaktadır.

 Ferace modellerini kendi vücut yapınıza uygun olarak seçmeniz de son derece önemlidir. Salaş bir yapıda tasarlanmakta olan ferace modellerini uygun tasarımlar ile tercih ettiğiniz zaman konforu da üst seviyede yaşama şansı elde edebilirsiniz.

 Bir çok farklı seçenekte ferace modeli yer almaktadır. Kendi tarzınıza uygun istediğiniz modeli seçerek son derece şık ve başarılı bir görünüm elde edebilirsiniz.

 Tesettür Ferace Modelleri Kombinleri

 Her tarza uygun alternatifler ile tasarlanan tesettür ferace modelleri, farklı kombinlere de ev sahipliği yapmayı başarmaktadır. Hayatın tümünde karşımıza çıkan tesettür ferace modelleri, spor ya da klasik tarzda çizgileri ile tasarlanabilmektedir.

 Günlük hayatın en çok sevilen parçalarından biri olan tesettür ferace modelleri, spor kombinlerinde rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Kendinizi oldukça rahat hissedeceğiniz bu kombin ile aynı zamanda iddialı bir görünüme kavuşma şansı da elde edebilmektesiniz.

 Şık detaylar ile tamamlanmış olan tesettür ferace modellerini özel davetlere katılırken tercih edebilirsiniz. Günümüz modasını tam olarak yansıtan bu ferace modelleri, zarifliği ve şıklığı ile tüm bakışları üzerinize çekmenizi sağlayacak. Her geçen yıl yenilenen bir kreasyon ile karşımıza çıkan tesettür ferace modelleri ile özgün bir tarz yakalama fırsatını kaçırmayın.

Tesettür Ferace Modasında En Tarz Parçalar

Tesettür giyim modasına eklenen yeni modeller her yıl olduğu gibi yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Tesettür modasında en çok dikkat çeken ve beğenilen parçaların başında ferace modelleri öncelikli sıradaki yerini alıyor.

 Günlük Kullanım İçin Ferace Modelleri

 Son zamanlarda dikkatleri üzerine çekmeye başlayan tesettür ferace modelleri hem şıklığı hem de pratikliği ile günlük hayatın olmazsa olmazları arasında sayılıyor. Kaliteli kumaş seçimi ile tasarlanan tesettür ferace modellerini her mevsim kullanabilmek mümkündür.

 Günlük hayatında rahatlıktan yana olan herkes tesettür ferace modellerini tercih edebilmektedir. Farklı vücut tiplerine uygun çözümler sunan tesettür ferace modelleri ile her zaman şık görünme ayrıcalığı elde edebilirsiniz.

 Farklın Tarzlara Uygun Ferace Modelleri

 Spor ya da klasik fark etmeden her tarza yanıt veren tesettür ferace modelleri oldukça zengin bir seçenek ile birlikte karşımıza çıkıyor. Tesettür ferace modelleri düğme, fermuar ya da gizli düğme alternatifleri ile tasarlanarak sizlere sunulmaktadır.

Günümüzün en moda desen ve renkleri ile tasarlanmış olan tesettür ferace modelleri eskiye nazaran artık çok daha iddialı ve estetik bir duruş kazanmıştır. Her tarza ve stile uygun zengin ürün çeşidi ile satışa sunulan tesettür ferace modelleri sizlere her zaman şık ve zarif görünmenin en kolay yolunu sunuyor.

 Konforlu kumaşlar kullanılarak hazırlanan tesettür feraceler ile kendinizi gün boyu rahat hissedebilir ve şıklığınızla göz doldurabilirsiniz.

 Özel Davetler İçin En Şık Tesettür Ferace Tasarımları

 Tesettür ferace modelleri artık özel davetleriniz için de size çok başarılı alternatifler sunuyor. Uygun renk klasik eşarplar ile kombine edeceğiniz tesettür ferace modellerini çok daha iddialı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Özel günler için tasarlanan tesettür ferace modellerinin kol ve etek kısımlarında göz alıcı detaylar kullanılmaktadır. Dışarıdan oldukça göz alıcı bir duruş sergileyen tesettür ferace modelleri sade ya da gösterişli tasarımları ile sizlere sunulmaktadır. Size hiç olmadığınız kadar rahat olmanızı sağlayacak olan tesettür feraceler yenilenen tasarımları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

 Siz de tek parça ile her zaman göz kamaştırmak için bu yılın tesettür ferace tasarımlarını satın alma fırsatını kaçırmayın.

Tesettür Ferace Modasında Bizi Bekleyen Yenilikler

Sezonun tüm yeniliklerini üzerinde barındırmakta olan tesettür ferace modelleri, her sezon listenin ilk sıralarında yer almaya devam etmektedir. Kolay bir şekilde şıklık kazanmanın en kolay yolu olan tesettür ferace modelleri, özgün tasarımları ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

 Yeni Sezonun İddialı Tesettür Ferace Modelleri

 Eski sade görüntüsünden çıkarak günümüzde artık daha hareketli bir hal alan tesettür ferace modelleri, en rahat dış giyim seçeneklerindendir. Özgün tasarımlarıyla yeni sezona başarılı bir giriş yapan tesettür ferace modelleri, zengin bir ürün çeşidi ile moda severleri karşılıyor.

 Yeni sezon tesettür ferace modellerinde yılın en göz alıcı detayları kullanılmıştır. Böylelikle modayı tam olarak yansıtan tesettür feraceler, normal gün ya da özel davetler için çözüm sunmaktadır.

 Farklı Tesettür Ferace Kombini Önerileri

 Her zaman rahatlığı ile ön plana çıkan tesettür feraceler, hayatın tüm alanına girebilmeyi başarmıştır. İnce kot kumaşlar ile tasarlanmış olan tesettür ferace modelleri, günlük hayat için en ideal seçeneği sunuyor. İçerisinde bulunan spor çizgiler ile birlikte farklı kombinler oluşturmanızı sağlayan feraceler, konforu da üst seviyelerde sizlere yaşatıyor. Günlük tesettür ferace modelleri, yaz aylarında kendinizi çok daha özgür hissetmenize olanak tanıyor.

 Zarif detaylar ile iddialı bir görüntüye kavuşturulmuş olan tesettür ferace modelleri ise şık davetler için tercih edilebilmektedir. Estetik duruşu ile bakışları üzerine çeken tesettür ferace modelleri, size günün en şık ismi olma şansı sunuyor.

 Kışlık Tesettür Ferace Modelleri

 Tesettür ferace modelleri rahatlığından soğuk kış günlerinde de faydalanma şansına sahipsiniz. Sizleri sıcacık tutacak özel kalın kumaşlar ile tasarlanmış olan kışlık tesettür feraceler, sezona başarılı bir giriş yapıyor. Kışlık tesettür ferace modelleri klasik ya da spor tarzda seçenekleri ile satışa sunulmaktadır.

 Tesettür ferace modelleri kış aylarında genel olarak dış giyim parçası olarak tercih edilmektedir. Bu nedenle içerisinde uygun tarzda parçalar kullanarak şık bir kombin elde edebilirsiniz. Kışlık tesettür ferace modelleri özel davetlere katılırken de şıklığınızı tamamlayan en önemli parçalardan biri oluyor. Bu sezonun en başarılı tesettür ferace modelleri ile siz de beklediğiniz şıklığı yaşama şansını kaçırmayın.

Tesettür Giyimin Yeni Trendi Ferace Modelleri

Tesettür giyimde moda ve yeni trendler dendiğinde akla ilk gelen hiç şüphesiz ki ferace modelleridir. Son zamanlarda tesettür giyime verilen önem ve yapılan yenilikler ferace modellerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Oldukça geniş çeşitliliğe sahip olan bu dış giyim ürünleri hem yazlık hem de kışlık olmak üzere mevsimsel olarak dizayn edilmektedir.

 Yaz sezonu için ince kumaşlardan tasarlanan feraceler terletme yapmadığı gibi hanımlara oldukça modern ve estetik bir imaj kazandırır. Kışlık ferace modellerinde ise aynı modernizmi yakalayarak soğuk havalardan korunabilirsiniz. Muhafazakar giyim tarzına birebir uyum göstererek tasarlanan ferace modelleri, kadınların hareket özgürlüğünü kısıtlamaz. Her yaşa ve bedene göre zengin renk ve desen çeşitliliğine sahip olan feraceler pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir.

 Feracelerde Kaliteli Kumaşlar

 Ferace modellerinde rahat bir kullanım için mevsimi göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle yaz aylarında terlemeyi önleyen, serin tutacak alternatif kumaşları tercih etmelisiniz. Pamuklu ferace nefes alabilen özelliği sayesinde sizi serin tutacak ve terlemenizi engelleyecektir. Ayrıca yumuşak dokusu sayesinde konforlu bir gün geçirmenizi de sağlayacaktır.

 Ferace modelleri genellikle pamuklu, vikoz, krep, ipek, yün ya da polyester kumaşlardan üretilmektedir. Pamuklu kumaşların yanı sıra krep kumaşlar yaz mevsiminin gereksinimlerini karşılayacaktır. Bu kumaşın gramajı arttırıldığında soğuk havalar için de ideal bir seçim haline gelecektir. Soğuk kış günlerinde ise deri, kadife ya da yünlü kumaşlar tercih edebilirsiniz.

 Feracelerde Renk ve Model Çeşitliliği

 Ferace modelleri renklendirme açısından oldukça kullanışlıdır. Bu yüzden pek çok renk seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekleri değerlendirerek kombinlerinizle uyumu yakalayabilirsiniz. Uzun gömlekler, tunikler, elbiseler gibi pek çok tesettür giyim ürünü feracelerle kullanılabilmektedir. Söz konusu modeller olduğunda tercihinize göre ister dar ister bol kesim bir ferace kullanabilirsiniz.

 Spor, klasik, vintage, casual, retro ve daha pek çok giyim tarzına uygun ferace modelleri bulabilirsiniz. Fermuarlı, düğmeli, kapüşonlu, tüy yaka, kemer ya da cepli gibi detaylar eklenmiş modeller hem ihtiyaçlarınıza cevap verir hem de hoş bir görünüm elde etmenizi sağlar. Tesettür giyim trendleri arasında yer alan ferace modellerine mutlaka gardırobunuzda yer vermelisiniz.

Feracelerin Günlük Yaşamda Yeri

feraceTesettürü benimsemiş kadınların büyük bir bölümü günlük yaşamda rahat kıyafetleri seçmektedir. Rahat kıyafetler genel olarak salaş olmakta ve vücudun nefes almasına olanak tanımaktadır. Tesettür giyimde kadınların vücudunun neredeyse tamamının kapalı olmasından dolayı kumaşın tiril tiril olması ve hava alması gerekmektedir. Kadınlar en çok buna önem vermektedir. Kumaş özellikleri tesettür giyimde en çok dikkat edilen noktalardandır.

 

 Feracelerin Kumaşları Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür giyimde kadınların vücutlarının belirli kısımları tamamen kapalıdır. Bu durum özellikle yaz aylarında terlemelere sebep olmakta ve kimi zaman görünümle de kadınları zor duruma sokmaktadır. Özellikle yaz aylarında da kumaşı normal kumaşlara göre daha ince dış giyim ürünleri tercih edilmelidir. Bu durumda da ferace modelleri en çok tercih edilenler sırasında üst sırada yer almaktadır. Ferace modellerinin kumaşları ince ancak iç göstermeyen, yaz aylarında açık tonlarda kış aylarında ise koyu tonlarda tercih edilmelidir. Terletmeyen ve hava alan kumaşlardan olmasına özen gösterilmelidir.

 

 Mevsimlik Feraceler

 

Feraceler mevsime göre üretilmektedir. Her feracenin mevsime göre özel kumaşı bulunmakta ve tasarım renkleri de buna göre belirlenmektedir. Yaz aylarında tercih edilen feracelerin kumaşları genellikle atlas ve ince pamuklu kumaşlar olurken kış aylarında ise kalın pamuklu kumaşlar, çuha ve kaşmir gibi yünlü kumaşlar kullanılmaktadır. Kış aylarında kullanılan feraceler genel olarak manto ya da pardösü gibi dış giyimin yerine tercih edilmektedir.

 

 Feracelerin Gündelik Yaşamda Kullanımı

 

Feraceler kolay ve rahat kullanımı sayesinde gün içerisinde kadınların kurtarıcısı rolündedir. Yaz mevsiminde kadınlar feracelerin altına oldukça ince parçalar giyinmekte ve üzerlerine feraceleri almaktadırlar. Hem sıcaktan korunmakta hem de tesettür giyim tarzına uygun giyinmektedirler. Ayrıca feracelerin birçoğu uzun olmasından dolayı altında her renk ve çeşitte giyinilen kıyafeti göstermemekte ve renk karmaşasına engel olmaktadırlar.

 

 Şık Feraceler

 

Feraceler yalnızca gündelik yaşamda giyinilmemektedir. Aynı zamanda özel davetlerde ve düğünlerde, hac ziyaretinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu feraceler gündelik feracelere göre daha farklı üretilmektedir. Özellikle şıklık yarışında feraceler en büyük dikkati çekmektedirler. Geniş kolları ve ışıltıları olan feraceler özel davetlerde kadınların en büyük tercihleri arasındadır.

 

 

Yeni Sezon Kışlık Ferace Modelleri

kışlık feraceFerace, tesettürlü bayanların hayatına ilk girdiği günden günümüze en fazla tercih edilen kıyafetlerin başında yer almayı başarmıştır. Feracenin bayanlar tarafından böylesine beğenilmesinin en önemli nedenleri arasında feracenin hoş ve şık durması bununla beraber çok rahat olması yer almaktadır. Bayanlar tarafından feracenin bu kadar çok sevilmesi ve soğuk havalarda bile ferace giymekten vazgeçmemeleri üreticileri kışlık ferace üretmeye itmiştir. Modayı takip eden ve kışın da ferace giymekten vazgeçemeyen bayanlar için yeni çıkan kışlık ferace modellerini aşağıda derledik. İşte yeni çıkan kışlık ferace modelleri:

 

 Kışlık Ferace de Kumaş Çeşitleri

 

Ferace giymekten kışın da vazgeçemeyen bayanlara bu yıl üşümeyeceklerinin müjdesini verebiliriz. Üreticiler bu sene kışlık ferace üretiminde bayanların içini ısıtacak; süet kumaş ve kışlık krep kumaş kullanmışlardır. Ferace üretiminde kışın kullanılan bu iki kumaş türü feracenin yapısına, şıklığına ve zarifliğine zarar vermez iken; bayanları da soğuktan korumaktadır.

 

 Deri Detaylı Kışlık Ferace Modelleri

 

Deri detaylarını farklı kıyafetlerde zaman zaman görebilirsiniz. Bu yıl üreticiler farklılık yaratmak için ferace modellerinde de yer yer deri kullanmışlardır. Kışlık ferace modellerinin yaka kısımlarında, cep başlarında ve bel kısmında şerit halinde kullanılan deri detaylarıyla feracelere farklılık kazandırılmak istenmiştir.

 

 Nakış veya İnci Detaylı Kışlık Ferace Modelleri

 

Bu yıl üretilen kışlık feraceler de nakış veya inci detayları görmek mümkündür. Üreticiler nakış ve inci detayları ile feraceleri daha şık, zarif ve gösterişli bir hale getirmişlerdir. Nakış ve inci detaylarına özellikle feracelerin; yaka ve göğüs kısmında yer vermişlerdir. Bazı feracelerin kol kısmında da nakış ve inci detaylarına yer verilmiştir. Kısaca bu yıl ferace de nakış ve ince detayları modaya damgasını vuracaktır.

 

 Cep Detaylı Kışlık Ferace Modelleri

 

Bayanların çok fazla istediği ve feracelerde çok kullanılmayan cep detayına bu yıl üreticiler çokça yer vermiştir. Bu yıl feracelere ayrı bir şıklık katan ve son derece kullanışlı olan cep detayları bayanlar tarafından çok sevilecektir.

 

Kürk Detaylı Kışlık Ferace Modelleri

 

Bu yıl feracelerin yaka ve cep kısımlarında kürk detaylarını görebilirsiniz.

Modaselvim Feracelerinde Bol Çeşit Bol Model

feraceKapalı bayanların tercih listelerinin üstünde yer alan bir kıyafet çeşididir. Bol kesimi, ayak bileklerine kadar devam eden uzunluğu kısaca feraceyi tanımlar. Ayrıca bu tip kıyafetler yakasız olup, çok sayıda renk, çeşit ve baskıları mevcuttur.

 

Seri üretim anlayışından dolayı bu ve benzeri kıyafetlerde ne yazık ki genellikle aynı tarz ürünlerde rastlanmaktadır. Fakat modaselvim.com tam olarak bu noktada kapalı bayanların imdadına yetişir. Sitemizde her tarzda, her bütçeye uygun ferace modellerini bulabilirsiniz.

 

 Gündelik Hayatta Ferace

 

Her kullanım amacına uygun birçok ferace modeli bulunmaktadır. Kapalı bayanlar zamanların çoğunu gündelik işler peşinde tükettiği için özellikle günlük kullanıma uygun modellere yönelir. Fakat kullanımın amacı bu olsa bile her bayan şıklığı da üzerine taşımak ister. Moda Selvim bayanların bu anlayışına uygun birçok ferace model üretmektedir.

 

Özellikle geniş kollu ferace modelleri son yıllarda oldukça dikkat çekmektedir. Eski tek tip kıyafetlerin yerini bugün birçok detayı bir arada bulunduran modeller almıştır.

 

 En Güzel Ferace Modelleri

 

Her tarza uygun birçok ferace modeli mevcuttur. Fermuarlı, düğmeli, dantelli tasarımlar özellikle ön plana çıkar. Kıyafetler üzerindeki birçok baskı ve işleme bu kıyafetlerin şıklığına şıklık katar.

 

Son zamanların en şık modellerinden biri olan mevlana feraceler ise bu alanda öne çıkmıştır. Özellikle belden aşağı bölgesinin oldukça geniş olması onu tesettür anlayışına daha uygun bir hale getirmiştir. Buna ek olarak görsel olarak kişiye salaş bir görünüm kazandırır.

 

Tarzınıza En Uygun Ferace Hangisi?

 

Renk ve modellerin vitrinleri böylesine süslediği bir ortamda bayanları zorlayan konulardan bir tanesi de en uygun seçimi yapmaktır. Seçim yaparken kullanım amacını belirlemek dikkat edilmesi gereken ilk önemli noktadır. Tunik, çarşaf gibi birçok tesettür kıyafetin karışımı gibi duran ferace bu noktada kişiyi rahatlatır. Feraceyi günlük yaşamdan özel davetiyelere kadar farklı yer ve zamanda kullanmak mümkündür. Peki en doğru seçim nasıl yapılır?

 

Kullanım amacından sonra dikkat edilmesi gereken şey rahatlıktır. Şıklığı rahatlığa tercih etmemeniz için Moda Selvim her ikisini müşterilerine bir arada sunmaktadır.

 

Günlük kullanım için genellikle tek sade renklerin ön planda olduğu ferace modellerinde farklı kullanımlar için birçok renk, işleme, kabartma gibi detaylar bir arada sunulmaktadır.

 

Yeni Sezon Ferace Modelleri Nelerdir?

 Yeni sezon tesettürTesettür giyim ürünlerinde ferace dış giyim ürünleri arasında yer almaktadır. Her sezon farklı modeller ile vitrinlerde yer alan ferace yeni sezon tesettür giyim modasında adeta ışık saçmaktadır. Sezonun öne çıkan parçaları arasında kol ve etek kısımlarında fermuar detayı bulunan feracelerdir. Özellikle kollarında fermuar olan ferace modelleri, giyim ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda beli kemerli kolları yarasa kol modeli olan feraceler sıklıkla tercih edilmektedir. Bu tarz modeldeki feraceler daha şık ve modern bir görünüm sağlamaktadır. Aynı zamanda bu tek parçayı farklı ortamlara uygun şekilde kombinleyebilir havasını değiştirebilirsiniz. Yeni sezon tesettür giyim ferace modellerinde en trend renk ise turuncu tonları ve mordur. Sonbaharı yansıtan bu renkler sezonun öne çıkan parçaları arasına şimdiden girmeyi başarmıştır.

 

 Vintage Görünümlü Ferace Kombinleri Nasıl Yapılır?

 

Son zamanlarda vintage kıyafet, çanta, ayakkabı ve takılar geri döndü. Bu tarz parçalar arasında tesettür giyimde de çok fazla yer almaktadır. Özellikle dış giyim ürünlerinde vintage havası daha yansımaktadır. Tarzı bu olan hanımlar ya da bu tarz parçaları beğenen kişiler için pek çok seçenek bulunmaktadır. Vintage ferace seçtikten sonra bu parçanın nasıl kombinleneceği merak konusudur.

 

Kombin yapmaya başlarken seçtiğiniz vintage feracenin rengi, kumaşı ve desenlerine dikkat etmeniz, diğer parçaları ona göre seçmeniz gerekmektedir. Örneğin çiçek desenli bir ferace seçtiğiniz zaman daha salaş ve düz renklerde kıyafetler giyebilirsiniz. Bez ya da krem rengi bol keten pantolon ile üzerine aynı renklerde bir balıkçı yaka kazak giyebilirsiniz.

 

 Beli Kemerli Ferace Modelleri Nelerdir?

 

İçe giyilen kıyafetleri tamamlayan tesettür dış giyim ürünlerinden olan ferace modellerinde kalın kemer modası bu sezon kendini göstermektedir. Bu tarz ferace modelleri eskilere geri dönüş teması içinde güzel bir şekilde kombinlenebilir. Tarzı sade ama modern olan kişiler beli kemerli ferace modelleri ile farklı bir görünüm elde edebilir. Feracenin bel kısmında kemer olması aksesuar kullanımı da azaltmaktadır. Böylelikle tek parça olarak rahat ve kolay kombinler yapabilirsiniz. Bu tarz feracelerde koyu renk seçimi daha uzun ve zayıf göstererek bel detayını ortaya çıkarmaktadır.

 

Tesettür Ferace Modelleri Nasıl Giyilmelidir?

feraceMuhafazakar giyinen kadınların giyim ürünleri içerisinde büyük bir önem arz eden tesettür feraceler, her yeni sezon farklı modeller ile üretilerek tesettürlü kadınların beğenisine sunuluyor. Estetik kumaşlardan tasarlanan ürünler tesettürlü kadınların hem şıklık kazanmasına hem de rahat hareket edebilmenin keyfini sürdürmesine olanak sağlıyor.

 

Çoğunlukla sade bir çizgide tasarlanan tesettür ferace modellerinin birbirinden şık tesettür kombin seçenekleri bulunuyor. Her tesettürlü kadının zevkine ve giyim tarzına uygun şekilde kombine edilen ferace modelleri ile tesettürlü kadınlar gündelik hayatında da çabasız bir şıklık elde edebilmektedir. Tesettür ferace modellerini ister spor tarzda isterseniz de klasik giyim tarzınıza uygun şekilde kombine ederek kullanabilirsiniz. Tesettür kombin konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yer almaktadır.

 

Tesettür Feraceleri Jeanlar ve Sade Şallar İle Kombin Yapın

 

Tesettür giyim dünyasının vazgeçilmezleri içerisinde yer alan ferace modellerine şüphesiz en fazla yakışan parçalar jean pantolonlar olmaktadır. Bej, pembe, kahve ve siyah gibi daha birçok renkteki tesettür ferace ile kullanabileceğiniz jeanlarınız sayesinde hem casual giyim anlayışınıza uygun bir görüntü kazanabilir hem de günlük hayat içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmektedir.

 

Tesettür ferace modellerinin başörtüsü olarak en fazla yakışan parçaları içerisinde şal modelleri yer almaktadır. Straz taş eklemeli, püsküllü ve fiyonklu gibi daha birçok seçenekle karşınıza çıkan şal modelleri ile tesettür kombinlerinizi daha uyumlu ve şık bir hale getirebilirsiniz. Mesela siyah renkli bir tesettür ferace üzerine pamuklu ve ince bir şal modeli ile tamamladığınızda ortaya modern ve trend bir görünüm çıkarmış olursunuz.

 

Aksesuarda Ve Ayakkabıda Tercihinizi Sadelikten Yana Kullanın

 

Tesettürlü kadınların olmazsa olmazları içerisinde yer alan tesettür feraceler, aksesuar konusunda daha sade parçalar ile kombinlenmesi gerekiyor. Çoğunlukla düz ve hafif salaş kesimde inen tesettür ferace modelleri, küçük omuz ya da şık bir el çantası ile hareketlendirebilirsiniz. Ferace modelleri ile tesettür kombin yaparken ayakkabılarının da sade olmasına dikkat etmelisiniz. Sneaker, babet ve bootie bot tarzında olan rahat ve sportif ayakkabı modelleri tesettür feraceniz ile her daim kombin yapabileceğiniz modeller içerisinde yer alıyor.

Gündelik Ferace Modelleri

feraceTesettür ferace; kumaşı bakımından hem daha rahat hem de daha az dikkat çeken bir tesettür dış giyim ürünüdür. Feraceler tesettürlü kadınların üzerinde uzun süre durduğundan dolayı içinde rahat edilmesi şarttır. Hem gündelik hem de özel gün ve özel organizasyonlar için tercih edilebilecek pek çok model bulunmaktadır. Tesettürlü kadınların sıklıkla kullandığı ise gündelik tesettür ferace modelleri olmaktadır.

 

Gündelik hayat içerisinde kullanacağınız feraceyi seçerken dar olmamasına, kol kısmının sıkmamasına, feracenin boyunun ne çok uzun ne de kısa olmasına, rahat giyilebilmesine ve terletmeyecek bir kumaş yapısına sahip olmasına çok fazla dikkat edilmesi gerekir. Feraceler eşarp ve ya şal ile uyumlu renkte kombinlenmelidir. Bu şekilde şık bir kombin elde edilebilir. Siyah renk feraceler her renk ile harika bir uyum sağlamaktadır.

 

 Nasıl Tesettür Ferace Alınmalıdır?

 

Her tesettür giyim ürünlerinde olduğu gibi gündelik feracede de rahatlığına olduğu kadar şıklığına da özen gösterilmelidir. Tercih edilen feracenin içerisinde şık görünmek için, tesettürlü kadınlar vücut yapısına uygun tercihler yapmalıdır. Vücut üzerinde geniş ve ya daha kilolu gibi görünmesi istenmeyen yerlere dikkat ederek seçim yapılmalıdır. Mesela basen bölgesi geniş olan bir tesettürlü kadın basen kısmından genişleyen ferace modellerini tercih etmemelidir. Bunun yerine daha çok kloş modelleri tercih etmelidir.

 

 Mevsime Uygun Feraceler Tercih Edilmelidir

 

Kış mevsiminde hem daha kalın hem de vücudu daha sıcak tutacak feraceler tercih edilmelidir. Yaz aylarında ise daha ince ve daha geniş kesim modeller tesettürlü kadınları daha serin tutmaya yardımcı olacağı için tercihin bu yönde olması daha faydalı olacaktır. Bahar aylarında ise mevsimlik kumaşlardan olan feraceler satın alınmalıdır.

 

 Namaz İçin Nasıl Feraceler Tercih Edilmelidir?

 

Gündelik tesettür feraceler genellikle namaz kılmak için de kullanılabilir. Namaz kılınacak feracenin kol kısmının çok geniş olmaması gerekir. Çünkü feracenin kol ağzının geniş olursa namaz esnasında kol kısmı açılarak gözükebilir. Yaz mevsiminde kısa kol giyen tesettürlü kadınların namaz için ferace tercihi yaparken buna dikkat etmesi elbette tesettürlü kadınlara kolaylık sağlayacaktır. Fakat uzun kol giyinen tesettürlü kadınların bu ayrıntıya dikkat etmesine çok fazla gerek yoktur.

 

Tesettür Ferace Kombin Alanları Nerelerdir?

feraceKadınların kombinleri içerisinde kullandığı dış giyim ürünleri kullanım alanlarına göre tercih edilmektedir. Ferace kullanımı içerisinde farklı modeller kullanım alanlarını çeşitlendirmektedir. Geçmiş dönemlere göre çok daha fazla çeşit üretildiğinden ferace kullanımı, kombin alanları gelişmektedir. Kadınlar özel davetler bünyesinde düğün, nişan ve kına gecelerinde ferace kullanımı ile kombinlerini renklendirebilmektedir.

 

Ferace modelleri arasında bulunan taş ve inci detaylı ürünler kombin açısından özel davetlerde kullanılabilmektedir. Abiyeler ya da davetlerde kullanılan elbiseler ile kolay bir kombin dış giyim ürünü olan ferace ile sağlanabilmektedir. Yaz ve kış mevsimlerine özel üretimi bulunan farklı kumaşlardaki feraceler abiyeler ile kombinlenebilmektedir.

 

 Günlük Kombinlerde Tesettür Ferace Kullanımı

 

Günlük yaşam içerisinde kadınlar rahat ve şık olabilecekleri ürünleri tercih etmektedir. Aynı zamanda tarzlarını yansıtan ve modaya uygun parçalar da kombinleri şık olması açısından desteklemektedir. Tesettür ferace kullanımı içerisinde salaş modeller pek çok kadının günlük giyim ürünleri arasında bulunmaktadır.

 

Yaz mevsimlerinde kadınlar gezmek, misafirlik ya da alışveriş bünyesinde salaş dış giyimleri kullanmaktadır. Ferace ürünleri içerisinde hem salaş hem dar kesim ürünler bulunmaktadır. Kadınların rahat olarak tercih ettiği kemerli, düğmeli ve boydan fermuarlı ferace tipleri de mevcut bulunmaktadır. Ferace kullanımı içerisinde kadınlar günlük kombinlerinde aksesuar seçimlerini de rahatlıkla yerine getirebilmektedirler.

 

 Tesettür Ferace ve Klasik Giyim

 

Tesettür giyim ürünleri genel olarak klasik özellik sağlamaktadır. Klasik giyim çoğu kadının tercih ettiği giyim tarzı olmaktadır. Özel alanlarda. İş ortamlarında ve toplantılarda kadınlar klasik giyimleri tercih etmektedir. Tesettür ferace de klasik giyim terci hinde bulunan kadınların kombinlerinde kullandığı tesettür kıyafetler arasında yer almaktadır. Ayrıca tesettür ferace modelleri kadınların kendi tarlarını klasik giyim bünyesinde yansıtmalarına da olanak sağlamaktadır.

 

Tesettür ferace klasik giyim bünyesinde aksesuar seçimi kombinin tamamlanması için önemli olmaktadır. Ayakkabı, eşarp, çanta, takı gibi aksesuarlarının yanı sıra baş örtü seçimi de önemli olmaktadır. Kadınlar klasik giyim bünyesinde eşarp kullanımı ile ferace kullanımı sağlamaktadır. Spor giyim modelleri ve ferace kullanımlarında ise şal modelleri daha sık kombin önerisi olarak tercih edilmektedir. Ferace kullanımı farklı tarz ve modelleri ile moda içerisinde kullanım alanı geniş ürünler arasında yerini almaktadır.

 

 

Ferace Türleri

feraceTarih olarak çok eski zamanlara dayanan ferace giysisi, Osmanlı Devleti’nde geleneksel giyimin başında gelmektedir. O dönemden bu zamana kadar bazı değişikliklere uğrasa da bu kıyafet, özünü muhafaza etmiştir. Kadınların günlük kıyafeti olarak kullanılmasının yanı sıra erkeklerde de bu kıyafet, geçmişte kullanılmaktaydı. Dervişlik geleneğinin sürdüğü Osmanlı’da derviş olanlar tarafından bu kıyafet giyilmiştir.

 

Kullanım olarak oldukça rahat olan ferace eski dönemlere nazaran çok değişik modelleri ortaya çıkmıştır. Eski zamanlarda siyah ve yeşil tonlarının hakim olduğu renklerde feraceler üretilmekteydi. Ancak günümüzde modaya uygun olarakF renk seçeneği bakımından birçok türü ortaya çıkmıştır.

 

 Feracenin Özellikleri

 

Feracenin kolları genişçe bir yapıdadır. Ayrıca beden olarak da genişçe bir yapıya sahip olması nedeniyle kullanan kişiler için oldukça rahatlık sağlamaktadır. Yakalarının geniş olması ve ayak bileklerine kadar uzanan bir boya sahip olması bir başka özelliğidir. Ön tarafının kapatılmasında tercihe göre ister düğme ister fermuar ile olan modellerden biri seçilebilir. Feracenin cepli olmasını isteyenlere uygun modelleri de vardır.

 

Feracenin bir başka özelliği mevsimsel olarak değişik modellerle üretiliyor olmasıdır. Kumaş türüne göre değişen mevsimlik feraceler de vardır.Tesettürlü kişilerce tercih edilen feraceler, aynı zamanda kişilerin vücutlarını belli etmeyecek şekilde üretildiği için de büyük artı sağlamaktadır. Bu sebeple birçok kişinin tercihi olmaktadır.

 

 Mevsime Göre Üretilen Türleri

 

Kumaş olarak feraceler iki tür kumaştan üretilmektedir. Bu kumaş türleri çuha ve fantezi olarak adlandırılır. Mevsim türüne göre kumaşlar farklılık gösterir. Yaz aylarında tercih edilen elbiseler, terletmeyen, açık renklerde, ince bir yapıya sahip olmalıdır. Bu özelliklere uygun kumaştan üretimler gerçekleştirilmektedir. Pamuklu ve keten gibi farklı kumaşlardan da üretim sağlanmaktadır. Bu saydıklarımız en fazla tercih edilen kıyafetlerdir.

 

Kış aylarında üretilen feracenin ise, kalın kumaşlardan yapılmasına özen gösterilmektedir. Özellikle manto gibi kış kıyafetlerinin yerine geçecek bir elbise olacağı için kişiyi sıcak tutmasına özen gösterilir. Renk olarak koyu tonlarındaki feraceler tercih edilebilir. Kış mevsimi için üretilen feracenin yine genişçe bir yapıda üretimi sağlanmaktadır. Kullanılacağı yer olarak hacca gidenlerce de bu kıyafetin çeşitlerinden birisi tercih edilebilir.

 

Tesettür Feracede Modasında Şık Kombin Önerileri

feraceTesettür dış giyim ürünleri kadınların kombinleri arasında olmazsa olmaz ürünler arasında bulunmaktadır. Kadınlar ferace kullanımı bünyesinde yaz ve kış mevsimlerinde şık kombinler oluşturabilmektedir. Günümüzde eski dönemlere göre çok daha fazla çeşit üretilmektedir. Belirtilen model çeşitleri arasında ferace giyimi de mevcut bulunmaktadır.

 

Tesettür ferace kombini içerisinde spor ve klasik detaylı ürünler bulunmaktadır. Kadınlar kullanım alanlarına göre ferace modellerinden tercihlerini gerçekleştirebilmektedir. En sık kullanılan ve rahat bir şekilde kombin yapılan modeller arasında kemerli ve fermuarlı ferace modelleri bulunmaktadır. Yaz ve kış moda renkleri göz önünde bulundurulduğu gibi ürünlerin kombinlendiği diğer ürünlere de dikkat etmek gerekmektedir.

 

 Tesettür Ferace Kombininde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kombin durumu içerisinde ayrıntılar ve uyumlar şıklık açısından dikkat gerektiren durumlar olmaktadır. Kadınlar tesettür ferace kullanımı bünyesinde ürünlerin uyumlarına farklı özellikler bakımından önem göstermelidir. Elbise ile ferace ürünü kombini içerisinde sıklıkla kombin hataları meydana gelmektedir.

 

Aynı şekilde etek ve ferace kombini içerisinde de aynı hatalar göze çarpmaktadır.

 

Ürünlerin etek boylarının uzunluları ferace kullanımında en sık yapılan kombi hataları arasında yer almaktadır. Kadınların etek ya da elbise kullanımlarında ferace kombininde etek boylarının feraceden uzun olmamasına dikkat etmeleri şık kombin için önemli olmaktadır. Fermuarlı ferace türleri gibi düğmeli ferace tipleri içerisinde kullanılan ürünlerin klasik ya da spor uyumunu sağlaması da kombinde dikkat edilecek huşular arasında olmaktadır.

 

Tesettür Ferace ile Aksesuar Uyumu

 

Kadınlar aksesuara olarak tesettür giyim bünyesinde farklı ürünler kullanmaktadır. Diğer giyim tarzlarına göre tesettür giyim içerisinde eşarp ya da şal kullanımı mevcut bulunmaktadır. Tunik, elbise ve diğer ürünlerde olduğu gibi şal ya da eşarp kullanımı dış ürünler ile de uyum sağlamalıdır. Aksesuar seçimi bünyesinde klasik ferace kombininde genellikle eşarp kombini uygun olmaktadır.

 

Kadınlar daha spor olan tesettür ferace modellerinde şal kullanımı ile kombinlerini oluşturabilmektedir. Ayrıca ferace modelleri diğer dış giyimlere göre daha bol kesim olduğundan ufak boy eşarplar kombin içerisinde önerilmemektedir. Dış giyim, tesettür ferace bünyesindeki desen ve renkler ile uyumlu eşarp ya da şal kullanımı aksesuar seçimi içerisinde önemli olmaktadır.

 

 

Farklı Mevsimlerde Kullanılabilecek Ferace Modelleri

feraceÖzel tasarımı ile her mevsim rahat kullanım imkanı tanıyan ferace modelleri, amaca uygun şekilde ortak beğeni toplayan en önemli giyim parçaları arasındadır. Özellikle hem dış giyim olarak hem de elbise kullanım amacına hizmet eden bu özel tasarım, keyifli bir kullanım imkanı tanımaktadır. Örneğin ara mevsimlerde ağır dış giyim çeşitlerini kullanmaya gerek olmadan, zarif tasarımıyla göze hoş gelen feraceleri tercih etmek mümkün. Aynı zamanda yaz aylarında elbise model yapısı ile hazırlanmış ürünler, tek parça olarak keyifle kullanılabilmektedir. Sadece tek parça değil ayrıca kombin olarak da amaca uygun şekilde harika bütünlükler yakalanabiliyor.

 

 Yaz Aylarında Kullanılabilecek Şık Ferace Modelleri

 

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarından kurtulmak ve şık giyim parçası kullanabilmek için ferace modelleri ön plana çıkıyor. Hem günlük olarak hem de özel davet ve organizasyonlarda değerlendirilecek tasarımlar, kolayca hazırlama imkanı da vermektedir. Bu konuda özellikle kemerli elbise feraceler bir adım öne çıkıyor. Bütün olarak tek renk üzerinden hazırlanmış bu tasarımlar, geniş renk yelpazesi ile seçim imkanı tanımaktadır. Ayrıca fırfırlı detay elbise modelleri de yine yaz aylarında keyifli bir kullanım fırsatı sağlıyor. Özel kesimi, dökümü ve görsel tasarımı ile yaz aylarında rahatlıkla değerlendirilebilir.

 

 Ara Mevsimler İçin Kullanılabilecek Özel Ferace Çeşitleri

 

Sonbahar ve ilkbahar aylarında değerlendirebilecek farklı ferace modelleri de bulunmaktadır. Her ne kadar bir dış giyim olarak öne çıksa dahi, birbirinden güzel pantolon çeşitleri etkileyici bir kombin yaratma fırsatı vermektedir. Özellikle önden düğmeli ve kemerli modeller, harika bir bütünlük sağlarken sıcak tutma özelliği de tanınmaktadır. Alt kısımdaki düğmeler isteğe bağlı olarak açılabilir ve pantolon üzerinden yırtmaç görünümü yakalanabilir. Değişik renk kreasyonuna bağlı olarak, bu gibi daha birçok model üzerinden tercih gerçekleştirmek mümkün.

 

 Yeni Sezon Birbirinden Şık Feraceler

 

Her kadının gardırobunda mutlaka bulunan özel ferace modelleri, yeni sezonla beraber geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Kişisel isteklere bağlı olarak beklentileri karşılayacak en şık tasarımlar, modern yapısının yanı sıra minimalist bir sadelik de getiriyor. İkili ya da üçlü kombin yapma imkanı sağlayan yeni sezon tasarımlar, çok uygun fiyatlarla tercih edilebilir.

 

Tesettür Giyimde Feracenin Önemi Nedir?

ferace, modaselvim feraceTesettür giyimde en önemli faktör vücut hatlarını mümkün olduğunca saklamaktır. Bunun beraberinde muhafazakar giyinen hanımların dikkat çekici giyim tarzından uzak kalmalarıdır. Tesettür giyimin en önemli giyim parçalarından birini ise ferace giyim seçenekleri oluşturmaktadır. Çünkü, tesettürde olmazsa olmazlar arasında kendisine yer bulmaktadır.

 

Ferace giyim parçasının günümüzde çok çeşitli modelleri bulunmaktadır. Bu sayede İslamın giyim adabına uygun giyinirken günümüz koşulları doğrultusunda son derece şık ve zarif görünmeyi de mümkün kılmaktadırlar. Özellikle de giyinirken kısıtlı zamanı olanlar için önemli bir kurtarıcı olma özelliği barındırmaktadır.

 

 Ferace Giyinmenin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

 

Ferace, tesettürde kolaylığı ve rahatlığı sevenler için vazgeçilemeyecek şık bir giyim parçasıdır.

Günümüzde farklı zevklere uygun modellerini uygun fiyatlara satın almak oldukça kolaylaşmıştır. Ferace, tesettür giyimde önemli dış giyim seçenekleri arasında kendisine yer bulmaktadır. Giyinmesi son derece kolay olan feracenin kullanıcısına sağladığı çok büyük kolaylıklar bulunur. Bu kolaylıklar şu şekilde listelenebilir;

 

– Dar vakitlerde hızlı ve şık giyinmeyi kolaylaştırır.

– Kombinlenmesi son derece kolaydır.

– Gerek günlük gerekse özel günler için giyinmesi çok kolay bir giyim parçası olma özelliği sunar.

– Giyinenin vücut hatlarını kolaylıkla örter.

– Rahat giyinmeyi sevenler için önemli bir kolaylık sunar.

 

 Uygun Fiyatlı Ferace Nereden Alınır?

 

Yakın geçmişte uygun fiyatlı bir ferace giyim parçasını bulmak ve uygun fiyata satın almak oldukça güçtü. Ancak günümüzde internetin sağladığı ürüne kolay erişim imkânı sayesinde böyle bir zorluk kalmamıştır. İnternetin sağladığı bir başka önemli kolaylık ta yüzlerce farklı ferace modeline çok daha uygun fiyatlara erişim imkânın söz konusu olmasıdır.

 

İnternet üzerinden tesettür üzerine satış yapan pek çok sayıda sanal mağaza bulunmaktadır. Bu mağazaların büyük bir bölümü tanınmış tasarımcıların tesettür giyim modellerini müşterileriyle çok uygun fiyata buluşturmaktadır. Bu sayede beğendiğiniz ferace modelini tek bir tıkla ayağınıza getirtmeniz mümkün olmaktadır.

 

 İnternetten Satın Alma Güvenli Midir?

 

Teknolojik gelişmişliğin sağladığı önemli kolaylıkların başında internet gelmektedir. Bu nedenle birçok önemli marka ürünlerini internet üzerinden müşterileriyle buluşturmaktadır. Bu durum hem ticari faaliyetler gerçekleştiren kuruluşlara hem de tüketicilere önemli kolaylıklar sunmaktadır. Kısaca internet üzerinden dilediğiniz kalitede ürünü hem uygun fiyata hem de yorulmadan güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

 

Çünkü tesettür giyim mağazaları, güvenilir ve kaliteli hizmet veren kargo şirketleri vasıtasıyla ürünlerini müşterilerinin adresine ulaştırmaktadır. Ayrıca sunulan farklı ödeme seçenekleriyle de müşterilerine ödeme konusunda büyük kolaylıklar sunmaktadırlar.

 

 

Ferace Hakkında Bilinmesi Gerekenler

feraceTesettürlü kadınların birçoğu dış giyim için ferace tercih etmektedir. Ferace, vücut hatlarını belli etmeyen boydan elbiselerdir. Ferace dendiğinde çoğunlukla siyah renk akla gelmektedir. Tesettürlü kadınların modayı yakından takibe almasıyla ferace konusunda da yeni yeni renkler tercih edilmeye başlanmıştır.

 

 Ferace Modelleri

 

Günlük yaşam için sade, rahat modeller bulabileceğiniz gibi özel günlerde de kullanabilmeniz açısından oldukça şık ferace modelleri bulabilirsiniz. Boydan bir olmasıyla feracede oldukça geniş modeller bulunmaktadır. Sadece ferace üzerine üretim yapan birçok firma bulunmaktadır. Tesettür modasındaki ilerleme son zamanlarda oldukça hızla ilerlemektedir.

 

Ferace, özel günlerde tek parça şıklığı yakalamak için abiye dışında düşünülecek bir seçenek olmaktadır. Bazı modellerde ufak detaylarla şıklık tamamlandığı gibi daha gösterişli modeller de bulunmaktadır. Kollarda ufak taş detayları ya da yaka kısmının parlak taşlarla dizili olması oldukça şık bir görüntü oluşturabilmektedir. Gösteriş sevenler içinde model sayısı oldukça geniş tutulmuştur. Payetlerle oldukça şık bir ferace modeli bulmanız mümkündür. Onun dışında inci ya da taşların sıralandığı modellerde oldukça gösterişli gözükmektedir.

 

Ferace modellerinde çok abartı ve canlı renkler tercih edilmemektedir. Çoğunlukla siyah olmakla beraber; gri, kahverengi, lacivert, bordo renklerde ferace bulmak daha kolaydır. Büyük beden tesettür kadınların bedenine uygun ferace bulma konusunda zorluk yaşıyorlardı. Sadece ferace konusunda da değil genel olarak kendi bedenlerine uygun kıyafet bulmakta zorlanıyorlardı. Çoğu zaman hazır kıyafet yerine diktirmek durumunda kalıyorlardı. Bu konuda olan talepler göz önünde bulundurularak büyük beden markaları ortaya çıkmış ve mağazalar açılmıştır. Bu sayede diledikleri gibi alışveriş yapabilmeleri mümkün olmuştur.

 

Ferace modelleri hemen hemen her yerde bulabilmek mümkündür. Bunların dışında internet üzerinden alışveriş de oldukça yaygınlaşmaktadır. Sadece tesettür giyimi kapsayan internet sitesi sayısı her geçen gün artmaktadır. Modelleri detaylı olarak inceleyebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz. Çoğu sitede iade ve değişim gibi seçeneklerde mevcuttur. İstediğiniz gibi olmayan ya da beden sorunu yaşamanız durumunda iade ve değişim yapabilme olanağınız bulunmaktadır. İnternet siteleri satış sayıları arttırmak için kargo kampanyaları da düzenlemektedir. Çoğu sitenin kargo ücretsiz kampanyası bulunmaktadır. Bu sayede müşteri sayısını arttırmaktadır.

 

Tesettür Modasının Gelişimi

feraceTürkçeye Arapçadan geçmiştir. Arapça kökenli olan bu kelime “ferc” mastarından türemiş olan “ferecciye” kelimesidir. Eski zamanlarda kadın erkek insanların giydiği genellikle siyah veya koyu renkte olan bir kıyafettir. Ferace ile kara çarşaf diye adlandırdığımız giyim tarzı birbirine çok benzemektedir. Aralarındaki fark kara çarşafın baş kısmının da olmasıdır. Günümüzde ise modellerine birçok örnek gösterilebilir. Cumhuriyetten sonra kara çarşaf giyen kesim oldukça azalmıştır. Bu azalma ile birlikte insanlar yeni eşarp, tunik, ferace modelleri ortaya çıkarmıştır.

 

Tarihi

 

Abbasi döneminden beri çeşitli İslam ülkelerinde ulema ve devlet adamlarının giydiği bilinen ferace Osmanlılarda 15. Yüzyıldan yıkılış dönemine kadar hem erkeklerin hem de kadınların üst kıyafeti olmuştur. Selçuklu ve Osmanlılarda cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkes istediği gibi giyebiliyordu. Ancak Müslüman ve Gayri Müslim’i ayırmak için renk ayrımı yapılmıştır.

 

Müslümanlar kırmızı, yeşil, mavi renkleri kullanırken Gayri Müslimler açık renkleri kullanmak zorundaydı. Osmanlılarda hem sarayda hem de halkta çok fazla tercih edilen 1889 yılında 2. Abdulhamit tarafından tesettüre uygun olmadığı için kesinlikle yasaklanmıştır. Kadınların çarşaf giymesi istenmiştir fakat bunu kendi aleyhlerine çeviren bazı erkekler çarşaf giyerek saraya girmişlerdir. 19. Yüzyılın başında yasak kalkmıştır. Zaman geçtikçe yerini uzun mantoya bırakmıştır.

 

Modeli, Kumaşı, Değişimi

 

Zamanla büyük değişimlere uğramıştır. Önceden sade ve düz bir modelken sonraları üzerine danteller düğmeler yakalar yaparak şeklini değiştirdiler. O zamanda saraylılar değişime uğratarak Avrupalı insanların giydikleri paltolara benzetmeye çalışmışlar ve asıl sadeliğini bozmuşlardır. Zamanla düz olanları sadece yaş almış kadınlar giymiştir. Soft ve çuha kumaşından üretilirdi.

 

Çok farklı renkler vardı fakat en yaygın olanı kırmızı renkte olanlardı. Farklı modellerde üretilirdi. Mesela kışın için içi kürk olanları yazın için ince kumaştan olanları vardı. Gün geçtikçe değişik modellerde ortaya çıkmıştır.

 

Günümüzde de birçok modeli görmek mümkündür. Yarasa kol, dantelli, arkası uzun önü kısa, dar kesim, bol kesim gibi çok fazla tercih edilecek model vardır. Renklere gelince de siyah, yeşil, lacivert, bordo, pembe gibi çoğu renkte bulmak mümkündür. Bayanlar için çok kullanışlı ve güzel bir kıyafettir.

 

1 2 3 8