Modaselvim’de Ferace Modası

feraceFerace kullanımı tesettür içerisinde önemli bir yere sahiptir. Tesettür açısından önemi ise kadınların feraceyi kullanma amaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Ferace normal kullanımı açısından dış giyim amacı doğrultusundadır. Kullanım alanlarının genişlemesi ve rahat bir giyim ürünü olması itibari ile gündelik hayatta sıkça tercih edilmektedir. Moda içerisinde de yeri yadsınamayan ferace modelleri her dönem kendini yenileyerek satıya sunulmaktadır.

 

 Ferace Çeşitleri

 

Ferace modelleri içerisinde tercih konusu olan birçok çeşit bulunmaktadır. Kullanım açısından bol ve uzun bir ürün olan ferace kadınların bulundukları her ortamda kombinleyebilecekleri bir kıyafet olmaktadır. Mevlana olarak adlandırılan ferace türü ise en sık kullanım alanı bulunan çeşitlerdendir. Yapısı itibari ile bilek boyuna kadar inebilen ve etek kısmından bileklere gittikçe bollaşan bir ürün olmaktadır. Bol olarak kullanımı bulunan Mevlana feraceler birçok kadının tercih ettiği gündelik kıyafetler içerisinde bulunmaktadır. Yaş itibari ile tesettür giyim tarzını seçen her bayanın kullanabileceği tarzda bir ürün çeşitliliği sunmaktadır.

 

 Tesettür Modası

 

Modanın her dönem içerisinde belli başlı yenilenmeleri mevcuttur. Bu yenilikler içerisinde ferace modelleri arasında da 2018 trend ferace modelleri kullanım alanı bulmaktadır. Mevlana feracelerin 2018 kombini içerisinde tercihi çok olmakla beraber kullanımı da oldukça fazladır. Ferace kombinleri içinde önemli olan bir husus ise birçok kombinde olduğu gibi aksesuar ve baş örtüsü uyumu olmaktadır. Tek bir ürün olarak kullanım alanı da bulunan feraceler renk ve değişik tarzdaki desenlerin belirli aksesuarlar ile uyumu kolayca sağlanabilmektedir.

 

Mevlana ferace adı ile moda içerisinde yerini alan ürünler kalıp açısından dar ya da fazla bol bir şekle sahip olmamaktadır. Ürünün belirli dar ya da bolluk derecesinin olması kadınların giyimi içinde vücut yapıları içinde uygun olabilmektedir. Tesettür giyim tercihinde bulunan kadınlar ile beraber gündelik giyim tarzlarını kullanan kadınlarda yapısı itibari ile ferace ürünün tercih edebilmektedir. Kilo sorunu yaşayan bayanların kilolarının belli olmaması amacı ile tercih ettiği ürünlerden olan feraceler tesettür içerisinde ise belirli kriterler amacı ile kullanım sağlamaktadır. Belirli şekiller ile üretilen feraceler taşlı ve dantelli detayları ile üretime sunulmaktadır. Detaylar üzerinden kombin oluşturan bayanlar bu tarz feraceleri kullanarak modaya uygun kombinler oluşturabilmektedir.

 

Ferace ile Günümüz Modası

Yakasız uzun ve vücudu bütün sararken sıkmayan bir kıyafet olan ferace gerek rahatlığı gerekse vücudu sararken hatları göstermeyen kapatışıyla tercih edilen bir kıyafettir. Geçmişten günümüze kadar gelen kullanım rahatlığı ve görüntüsüyle tesettür modasında yerini koruyan bir seçimde yer alan kıyafettir. Ferace günümüzde bayanların oldukça fazla tercih sebebi olmuştur modada. Kullanım rahatlığını şıklığı bütünleştiren bir bakışta ferace tarzı yerini almıştır. Daha önceleri siyahın ve koyu renklerin ferace üzerindeki etkisi zamanla değişmiş feracelerdeki renk seçenekleri feraceye olan talep üzerine artmıştır.

Feracenin Günümüz Modasında Yeri

 

Ferace rahatlığı ve görüntüsüyle günümüzde oldukça fazla tercih edilir kıyafetlerden olmuştur. Moda dünyasında renklenen feraceler gerek model gerekse görüntü açısından kullanım rahatlığında geçmişi günümüze taşırken vücudu ön plana çıkarmayan tarzıyla bütünleşen bir kıyafettir. Günümüz modasında hemen hemen renk seçeneklerinden bir çoğunu feracede görmek de mümkün hale gelmiştir. Görüntüsüyle ve rahatlığıyla tercih konusu olan ferace

Günümüz modasında yer alan oldukça fazla kullanılan bir kıyafettir. Klasik ve modern tarzlarıyla ferace modası günümüzde oldukça tutulan bir hal almıştır. Ferace günlük klasik tarzı üzerinde yansıttığı gibi aynı zamanda modern bir tarzla kıyafet güzelliğini korumaktadır. Farklı süslemeler işlemelerle ceplere dikilen fermuarlar bel kısmına renginden olan kemer şeklinde süslemelerle farklı tarzlar oluşturan feraceler kumaşlarındaki renklerin tarzına kattığı etkiyle modada etkili yerini almıştır. Kot tarzı kumaşların ferace üzerinde klasik tarzın rahat etkisini güne taşımaktadır.

Farklı işleme ve süslemelerle renklerle bütünleşen feraceler modern bir tarza dönüşü de sağlamıştır. Feracenin başörtü renkleriyle bütünlenen modası tarzı bütünleyen bakış yaratır. Başörtüsü renklerinde  feracede kullanan rengi canlandıran bakış oluşturur. Ferace ile aynı renk eşarp kullanılabilir.  Bordo, yeşil,  mavi, lacivert ve birçok ara rengin feracede yer aldığı güzellik modaya yansımıştır. Başörtüsü ve ayakkabıyla bütünlenen kombinler de ferace güzelliği  daha da kendini gösteren bir tarz yaratır. Üst kısmı yelek tarzı dikimlerle katlanan yaka tarzı işlemeli modellerle ferace tarzını geliştirmiştir. Yaka ve bele kadar olan kısımlarda farklı işlemeler katlanan modeller feracede farklı tarzları sunar. Düğmeli modellerde spor şıklığı korunurken klasik tarza bakışta sağlanmıştır.

 

Ferace Nedir

 

Tesettür giyim modasının en önemli ve vazgeçilmeyen parçalarında biri de feracedir. Ferace giyimi bakımından da oldukça kolay giyilen bir giysidir. Her zaman rahatlıkla giyebileceğiniz şıklıkta ve rahat tarza sahiptir. Daha çok yaz aylarında tercih edilen bir kıyafettir. Bunu nedeni ise yapımında kullanılan kumaşın daha ince olmasıdır. Ferace kaban görevi görmez. Mevsimlik bir üst kıyafettir.

 

Ferace Modelleri Nelerdir?

 

           Ferace modelleri fermuarlı ve düğmeli modelleri olan tercihe bağlı olarak seçilip giyilmektedir. Fermuarlı modeller daha spor dururken düğmeli modeller daha klasik durmaktadır. Fermuarlı modelleri spor kıyafetlerle daha rahat kombinleyebilirsiniz. Fermuarlı modellerde kullanılan desenler daha spor seçilmektedir. Düğmeli modeller klasik durdukları için seçilen desenler sade ve daha klasik seçilmektedir. Renk modelleri de bulunan feracenin daha çok siyah rengi tercih edilmektedir. Bunun nedeni kombinlenmesi daha rahat olduğu içindir. Ferace de aynı zamanda isterseniz aksesuar kullanarak zenginleştirebilirsiniz.

 

Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kadınların kıyafet seçerken aslında en çok hataya düştükleri konulardan biri de budur. Kıyafet seçiminde olduğu gibi ferace seçimi de yaparken bedeninize uygun olan feraceyi seçmelisiniz. Bedeni size büyük ya da küçük olmamalıdır. Büyük gibi duran ferace sizin kıyafetiniz değilmiş gibi bir görüntü vermenize neden olur. Küçük beden ferace seçmenizde sizi daha kilolu gösterir. Aynı zamanda kıyafette patlamalara neden olur ve kıyafetin ömrünü kısaltmış olursunuz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalardan biride feracenin boyudur. Boyu çok uzun olursa alt kısmında deforme meydana gelir ve eski görünür. Etek kısmında yırtılmalar meydana gelir. Kısa olursa eğer içerisinde rahat hareket edemezsiniz. Feraceyi seçerken mutlaka denemelisiniz.

 

Omuzlara olan paylarını ölçmelisiniz ve rahat hareket edip etmediğinizi kontrol etmelisiniz. Feraceyi denerken almanın bir diğer avantajı da giydiğiniz de üzerinde her hangi bir hata var mı ve ya desende kayma var mı bunu daha rahat fark etmenizi sağlar. Feracenin kumaşı çok kalın olmamalıdır. Kırışmaya müsait kumaştan olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü çabuk kırışan bir kumaşa sahipse oturup kalktığınız da ve ya hareket ettiğinizde kötü bir görüntü vermesine neden olacaktır.

 

Ferace De Bu Yıl Hangi Modeller Öne Çıkacak

 

Tesettürlü kadınlar tarafından en çok sevilen ve beğenilen dış kıyafetlerinin başında hiç kuşku yok ki ferace gelmektedir. Dışarı çıkarken giymesi kolay, rahat ve şık olması feracenin bu kadar çok sevilmesinin sebepleri arasında sıralanabilir. Hatta o kadar ki yapısı itibari ile ince olan, bahar ve yaz aylarında giymek için tasarlanan feraceyi kış aylarında da birçok tesettürlü bayanın üzerinde görmek mümkündür. Kış aylarında üzerine alınan bir şal ya da panço ile kullanılmaya devam etmektedir. Peki, kış aylarında bile vazgeçilemeyen ferace de bu yıl hangi modeller öne çıkacak? İşte bu sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır.

 

Feracede Çiçek Esintisine Yer Verildi

 

Daha çok sade ve siyah rengini gördüğümüz ferace de bu yıl sadelik yerini çiçek desenlerine bırakacaktır. Bazı feraceler de etek uçlarında göze çarpan çiçek desenlerini bazı feraceler de üst kısımlar da görmek mümkündür. Dağınık olarak serpiştirilen çiçek desenli feraceler de ilgi görenler arasında yer almaktadır. Çiçek desenli feracelerin kol kısımları da bol gelerek feraceyi daha şık bir hale getirmektedir.

 

Ferace de İki Renkler

 

Çiçek desenlerinin yanı sıra bu yıl dikkat çeken bir diğer model ise iki renkli feracelerdir. Sağ tarafı farklı sol tarafı farklı renkler de üretilmiş iki renkli şık feraceler ilgi göreceğe benziyor. Ayrıca bu modelin yanı sıra ferace de iki renk kullanımını şu şekilde de görmeniz mümkündür. İç tarafı farklı bir renk dış tarafı farklı renk… Bu sayede iki farklı renk de ferace satın almak yerine; bir ferace satın alarak iki farklı şekilde uzun süre kullanabilirsiniz.

 

Ferace de Renk Çeşitliliği

 

Feraceler de bugüne kadar daha çok siyah veya koyu renklerin kullanıldığını gördük ancak artık feracelere de renk geldi.. Günümüzde ise bu durum tersine dönmüştür. Artık ferace de çeşitli açık ton renkleri görmeniz mümkündür. Tozpembeler, bebe mavileri, açık yeşiller… Tüm bu renkler daha çok yazın sıcak havalarda giyilen feracenin güneş ışınlarına direk maruz kalmaktan sizi koruyacaktır. Bilindiği üzere koyu renkler güneş ışınlarını direk üzerine çekmektedir.