Ferace Modellerinde Kullanılan Kumaş Ve İşlemeler

feraceFerace son yıllarda tesettür giyimde oldukça revaçtadır. Her yaşa uygun modeli, rengi, tonu, deseni olduğu için çok fazla seçeneği bünyesinde bulundurmaktadır. Ferace daha sade ve düz bir giysi olmakla birlikte, günümüzde yeni modelleriyle tesettür elbise giyimleri arasında yerini almıştır. Seçiminizde ister yaz ister kış olsun kumaşın kalitesi çok önemlidir. Bu dış giyim parçası tesettüre uygunluğu, rahat oluşu ve şık görünümü sebebiyle hem genç hem de yaşlı kesim tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Her yaşa ve her vücut tipine uygun model bulunması ayrı bir kolaylıktır.

 

 Her Tarza Uygun Ferace Modellerini Bulmak Mümkündür

 

İster spor giyim ister klasik giyim olsun her tarza uygun ferace modelini rahatça bulmak mümkündür. Hoş, klasik ve şık olmak isteyen muhafazakar bayanlar için önden düğmeli, fiyonklu ya da fermuarlı ferace modelini tercih etmektedirler. Bu modelde gizli olan öndeki düğmeler feraceye düz elbise havası katmaktadır. Etek uçlarındaki fırfır ve yakadaki fiyonk sevimli bir görünüm katmaktadır. Modelde açık renkten koyu renge pek çok renk kullanılmaktadır.

 

 Likralı Kumaştan İşlemeli Feraceler

 

Kullanılan kumaşların likralı, kırışmaz kumaştan olması tercih nedenlerindendir. Daha hareketli, günlük bir tarz arayanlar için önü yaprak desenli veya boyuna çizgili ve fermuarlı model tercih edilmektedir. Ön kol ve yaka kısmındaki yaprak desenleri modele çok şık bir hava katarken, öndeki fermuar kullanım kolaylığı da sağlamaktadır. Yaprakların kenarındaki taş veya güpür işlemeleri feraceye ışıl ışıl bir görünüm katmaktadır. Kumaşının likralı olması günlük hayatta kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Önü çapraz gelen, gizli düğmeleri metalden olan model daha çok olgun bayanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Metal düğme özelliği ve kol fermuarları feraceye ayrıca ayrı bir şıklık katmaktadır. Spor ya da klasik ferace modellerinin çoğunda cep bulunmaktadır. Buda parçaya kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 Yarasa Kol Feraceler

 

Rahat ve şık ferace isteyenler için yarasa kol modeller mevcuttur. Bu modelde ön kısımda fermuar kullanılmaktadır. Bel kısmında ise ince bir kuşak kullanılmaktadır. Bu kuşak ile bel kısmında çok daha ince bir görünüm yakalanmaktadır. Kolları alt kısımdan genişleyen modelin bilek kısmından dar olması parçaya daha hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca bu da ürüne kullanımda kolaylık ve rahatlık katmaktadır.

 

Bir cevap yazın