Ferace

Feraceler geçmişten günümüze kadar gelen geniş kollu ya da bol bedenlere sahip kullanımı fazlasıyla rahat olan ürünlerdir. Bu ürünler kesinlikle vücut hatlarını ortaya koymayan dış giyimde kullanılan çeşitli türleri ve versiyonları olan kıyafet çeşididir. Özellikle yaz aylarında yazlık ferace tercihi fazlasıyla artmaktadır. Bunun nedeni tesettür giyim tarzını kullanan kadınlar yazları işlerine daha tril şeyler giyerek üstlerine ferace geçirip daha salaş ve daha ferah giyinebilmektedir. Böylece bir tık daha rahat etmektedirler.

Feracelerin çeşitli versiyonları olduğu gibi kapüşonlu ya da kapüşonsuz olanları da mevcuttur. Feraceler geniş yakalı olurken aynı zamanda ayak bileğine gelecek uzunluklardadır. Modanın gelişmesi ile beraber feracenin türleri de gelişmektedir. Son zamanlarda düğmeli ve fermuarlı feraceler de moda olmaktadır.

Genelde Tercih Edilen Ferace Türleri Hangileridir?

Sıkça tercih edilen ferace türleri arasında cepli ya da cepsiz şekilde kullanılan modeller bulunmaktadır. Kadınlar çanta almadıkları zaman cepli feraceleri daha fazla kullanmaktadır. Son yıllarda yazlık ferace yapımlarında da çeşitli şekiller ve duruşlar göz önünde bulundurmaktadır. Genellikle yaz aylarında kullanılan feracelerde koyu renkler ve iç göstermeyen ürünler kullanılır.

Kumaş oldukça ince olmaktadır. Esnek bir kumaş olduğu için kim giyerse giysin dökümlü bir hava vermektedir. Bu şekilde dökümlü bir kumaş yapısına sahip olan ürün kapalı bayanlar için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.

Yazlık Ferace Kumaşı Nasıldır?

Yaz aylarında giyilen ve serin tutan feraceler kumaş bakımından ince pamuklu kumaşlara sahiptir. Sıcak tutması için genellikle keten kumaş tercih edilirken yaz aylarında Bu kumaşlar asla tercih edilmemektedir. Bunu nasıl sebebi yaz ayında havanın yeteri kadar sıcak olup ferace giyen kişiyi biraz daha rahatlatmak istenmesidir. Feracenin içine giyilen kıyafetler genellikle iyi şekilde kombin yapılmıştır. Böylelikle feraceyi çıkarttıktan sonra rahat bir şekilde oturmalarını sağlayacak kıyafet tarzdır.

Oldukça dökümlü bir havası olduğu için açık renkli tercihler de yapılabilmektedir. Ferace uzun yıllar boyunca geçmişten bu günlere kadar hassaslıkla gelen herkesin rahatlıkla kullanıp giyebileceği dış giyim çeşididir. Her mevsim rahatlıkla giyilip, kullanılan bu ürünler sürekli satılmaktadır. Bu ürünleri uygun fiyatlar ile modaselvim.com adresinden kaliteli bir şekilde herkes satın alabilmektedir.

Moda Selvim’de Ferace

Modaselvim tesettür giyim üzerine ürettiği ürünleri ile dikkat çekmekte ve ilgi görmektedir. Çeşitli elbise ve günlük tesettür giyim modeline sahip olan marka, internet sitesi üzerinden keyifli bir alışveriş fırsatı sunmaktadır. Modaselvim.com’ da aksesuardan dış giyime kadar uzanan geniş bir ürün aralığı bulunmaktadır. Tesettür giyim alanında her şeyin bulunduğu marka, kalitesi ve uygun fiyatları ile beğeni kazanmaktadır. Bu giyimin olmazsa olmazlarından olan feraceler de pek çok modeli ile Modaselvim’ de bulunmaktadır.

Moda Selvim’ de Ferace Modelleri

Her kapalı kadının dolabında bulunması gereken ferace, birçok modeli ile modaselvim.com’ da bulunmaktadır. Rahat ve bol bir kıyafet olması nedeniyle tercih edilen bu ürünler için her zevke uygun modeli bulmak mümkündür. Ferace modelleri mevsimin göre kışlık olarak da bulunabilmektedir. Böylelikle, bu kıyafetler her mevsim rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.

Birçok renk aralığına sahip olan bu ürün, kot ya da şifon gibi farklı kumaşlarla da ayrılmaktadır. Boyun, omuz ve kol gibi detaylarıyla pek çok modeli bulunan bu üründe Mevlana ferace modelleri müşterilerin beğenisini kazanmaktadır.

Moda Selvim’ de Kaliteli Feraceler

Moda Selvim tesettür giyimdeki geniş ürün çeşitlerinin yanı sıra kalitesiyle de beğeni kazanmaktadır. Müşterileri için pek çok ürünündeki farklı modelleriyle tercih aralığını geniş tutan marka, üretimde oldukça titiz davranmaktadır. Dikkat çeken uygun fiyatların yanında kalite hiçbir şekilde düşürülmemektedir. Müşteri yanlısı bir marka olan Moda Selvim, kaliteli kumaşlar kullanarak titiz bir üretim aşaması yürütmektedir. Bütün ürünlerde olduğu gibi farklı modellere sahip feracelerde de kaliteli kumaşlar kullanılarak üretim yapılmaktadır.

Moda Selvim’ de Ferace Alışverişi

Kaliteli Bir üretim aşaması yürüten Moda Selvim, uygun fiyatları ile müşterilerinin beğenilerini kazanmaktadır. Marka cep yakmayan uygun ferace fiyatları ile keyifli alışveriş yapmayı mümkün hale getirmektedir. Moda Selvim internet sitesi üzerinden her tarza uygun modellerdeki feraceleri incelemek mümkündür. Ayrıca, istenilen ürün çok kolay bir şekilde satın alınabilmektedir. Hem yurtiçi hem de yurtdışı çalışan marka, müşterileri için kolay ve keyifli bir alışveriş imkânı sunmaktadır. Aynı şekilde, müşteriler internet sitesi üzerinden güvenli bir şekilde ürün siparişi verebilmektedir.

 

Moda Selvim’ De Ferace Çeşitleri

Tesettür giyimin olmazsa olmaz parçalarından biri feraceler olmaktadır. Tesettürlü kadınlar için hem rahat hem de kolay bir tercih olan feraceler için pek çok tercih seçeneği Modaselvim ile sunulmaktadır. Her kıyafetin üstüne kolay bir şekilde giyilebilen feraceler dış giyim ürünleri olmaktadır. Modaselvim.com sitesinde kaban ve benzeri dış giyim ürünlerinin yanı sıra, farklı ferace çeşitlerini bulmak ve incelemek de oldukça kolay ve pratiktir.

ModaSelvim’ de Mevsimine Göre Feraceler

Bir dış giyim ürünü olan feraceler için hem yazlık hem de kışlık kullanıma uygun kumaşlarla üretilen çeşitler bulunmaktadır. Bu şekilde, feraceler her mevsim giyilebilecek tarzda olmaktadır. Yazlık ve kışlık olarak ayrılan feracelerde kumaş kalınlıklarında farklar olmakla beraber, hem renk hem de modellerle birlikte pek çok çeşit ve seçenek bulunmaktadır. Ayrıca, mevsimlik olarak değişen bu ferace modelleri için uygun fiyatlar her şekilde geçerli olmaktadır.

ModaSelvim’ de Desenlerine Göre Feraceler

Her zevke uygun farklı feraceleri Modaselvim’ de incelemek ve satın almak oldukça kolaydır. Birçok renkte ve modellerde olan feraceler, müşterilerin ilgisini çekmekle beraber beğenilerini kazanmaktadır. Kaliteli kumaşlarla titizlikle üretilen bu feraceler, sahip oldukları detaylarıyla da dikkat çekmektedir. Nakış detaylı, cepli, kemerli ve fermuarlı gibi birçok modele sahip feracelerin yanı sıra Mevlana ferace modelleri de oldukça ilgi görmektedir.

Kol, yaka, omuz ve bel gibi kısımlarda bulunan detaylar ile çeşitlenen feraceler her zevke hitap etmekte ve ilgi görmektedir. Sevilen bu ürünleri her yerde giymek mümkün olmakla birlikte, Modaselvim’ de her yere uygun feraceleri bulmak da mümkün olmaktadır.

ModaSelvim’ de Ferace Fiyatları

Bir dış giyim ürünü olan feraceler için her zaman yüksek fiyatlar düşünülse de Modaselvim ile uygun fiyatlı feracelere sahip olmak mümkündür. Ferace fiyatları uygun olmakla birlikte, hiçbir şekilde kalitelerinden ödün verilmemektedir. Kaliteli kumaşlar ile kaliteli bir üretimin yapıldığı markada müşteri güvenini sağlamak oldukça önemli bir faktördür.

Tamamen müşteri yanlısı olan marka, bu konuda titizlikle çalışarak uygun fiyatlara sahip feraceleri müşteriler ile buluşturmaktadır. Ayrıca, siparişin müşteriye ulaşana kadar geçirdiği bütün süreç güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

Herkesin Tarzına Yanıt Verecek Tesettür Ferace Modelleri

ferace modelleriTesettür giyim modasında konforun simgesi haline gelmiş olan feraceler, bu sezona da en yeni modelleri ile giriş yapıyor. Hayatın her alanında keyifli bir kullanım sunan tesettür ferace modelleri, zarif ve şık bir kullanım fırsatı sunuyor.

 

 Tesettür Ferace Modelleri İle Günlük Kombinler

 

Herkesin bildiği gibi tesettür ferace modelleri yıllardan bu yana en popüler parçalar arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Rahatlığı en üst seviyede sunan tesettür ferace modelleri, günlük hayatı da önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır.

 

Görünüm olarak salaş bir yapıya sahip olan tesettür ferace modelleri, günlük kullanımlarda pratik çözüm sunuyor. İstenilen parçalarla çok rahat kombine edilebilen tesettür ferace modelleri, farklı stili de göz doldurmaktadır.

 

 Tesettür Feracelerde Renk Ve Model Seçimi

 

Tesettür giyim tarzına en iyi yanıtı veren ferace modelleri, çok sayıda renk ve model seçeneğini de bir arada sunmaktadır. Tesettür ferace modelleri eski yıllarda daha çok siyah renk olarak tercih edilmekteydi. Şimdi ise modayı yansıtan her renk ve desen alternatifi ile birlikte ferace modellerini bulabilmek mümkündür.

 

Sade model seçenekleri ile kolay bir kombin elde edebileceğiniz ferace tasarımları, her zaman size kolaylık sunmaktadır. Ancak özel davetleriniz için de bir çok farklı ferace modeline ulaşabilme şansınız bulunmaktadır. İddialı ve modern detaylar ile tamamlanan tesettür ferace modelleri, kendinize son derece başarılı kombinler oluşturmanızda size yardımcı oluyor.

 

Her Zevke Uygun Tesettür Ferace Tasarımları

 

Modern tasarımları ile artık her yaş grubuna ve her stile yanıt veren tesettür ferace modelleri, her zaman ilgiyle karşılanmayı başarıyor. Farklı özelliklere sahip kumaşlar ile tasarımı yapılan tesettür ferace modelleri, mevsime uygun renkler ile hazırlanarak size sunuluyor. Vücut yapısına uyumlu tercih edilen tesettür ferace modelleri, olması gerekenden daha şık bir görüntü yakalamanızı sağlıyor.

 

Tesettür ferace modelleri iş hayatından özel davetlere kadar bir çok farklı ihtiyaca yanıt verecek çözümler sunmaktadır. Yılım modası feraceler ile hem şık görünüp hem de konforu yaşama fırsatı elde edebilirsiniz.

 

Tesettür ferace modellerini uygun parçalar ile bir araya getirdiğiniz zaman her an şık olmanın keyfini sonuna dek sürebilirsiniz.

 

 

Günlük Ve Özel Giyimler İçin Ferace Modelleri

ferace modelleriKadınların dış giyim kategorilerinden bakarak inceleyebilecekleri ferace modelleri hem gündelik hem de özel giyimler için farklı alternatiflere ev sahipliği yapıyor. Bu ürünlerin yapımında kullanılan kaliteli kumaşlar hem parlaklık, hem temizleme hem de uzun ömürlü olması bakımından fark yaratıyor.

 

 Düğmeli ve Kot Feraceler ile Günlük Giyimler

 

Kot kumaşının olanca kullanışlı yapısını tüm tasarımlarında yansıtmayı başaran kot feraceler gündelik yaşamın koşturmacası içerisinde ne giyeceğim telaşına son veriyor. Toplamda üzerinde yer alan 12 adet düğmesi feracelerin çok daha süslü ve estetik görünmesini de olanaklı hale getiriyor. Açık mavi ve koyu mavi olmak üzere ton farklılıkları seçenekler halinde sunulmaktadır. İkişerli olan düğmeler birbirleriyle yan yana bir şekilde arzı endam etmektedir. Sivri yakası ile birlikte Avrupai bir hava yansıtan bu ürünler hem genç neslin hem de orta yaşlı kadınların ilk tercihleri arasında bulunuyor. Bel kısmında yine kot olan kemer modeli ile birlikte klasik giyimlerin vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir.

 

 Güpür ve İncili Ferace Seçenekleri

 

Hem güpür hem inci detayları ile birlikte şık giyinmenin bir alternatifini oluşturan ferace modelleri özel davetlerde de tercih edilebilir. Özellikle düğün ve nişan gibi organizasyonlarda abiye ve elbiselerin üzerinde giyilebilecek bu feraceler şıklığı ve konforu aynı oranda sunmayı başarıyor. Yaka ve kol kısımlarındaki güpürlerin üstündeki inci detayları akşam karanlığında parlamakta ve estetik bir görüntü çerçevesi oluşturmaktadır. Likralı örme kumaşı sayesinde esneme payına sahiptir ve çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilir. İstenildiği takdirde kombin yapılma ayrıcalığına da sahip olan bu modellerde rugan ayakkabılar ile birlikte ikili takım oluşturmak da mümkündür.

 

 Nakışlı Ferace Modelleri ve Renk Seçenekleri

 

Alışverişlerinde modern tercihler yanı sıra nostaljik dışa vurumlara da önem gösteren kadınlar nakışlı ferace modelleri arasında tercih yapabilirler. Nakışlar çeşitli çiçeklerin renkli ve uyumlu bir şekilde boy gösterdiği kollarda farkını ortaya koymaktadır. Aynı zamanda son derece dayanıklı bir kumaş kullanılarak imal edildiği için uzun yıllar boyunca hayatın çeşitli noktalarında giyilebilir. Renk seçenekleri arasında müşteriler bekleyen renkler sırasıyla mor, bordo ve lacidir. Bolero görünümlü ferace elbiseler de aynı kategoride yer alıp yeni sahiplerini bekliyor.

Ferace Modasında Dikkat Çeken Modeller

ferace modelleriHer sezon bir yenilik daha eklenerek karşımıza çıkan ve eski sade tasarımından sıyrılarak daha iddialı bir görünüme kavuşturulan ferace modelleri, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak nadir parçalardan biridir. Bu sezon yılın modasını yansıtacak renk seçenekleri ile birlikte tesettür moda dünyasındaki yerini alan ferace modelleri, her mevsim ve her zaman kullanılabilir özelliğe sahiptir.

 

Bu yıl daha hareketli bir görüntü yakalamak adına ferace Modellerinin etek kısımlarında şık ve göz alıcı detaylara sıklıkla yer verilmektedir. Kol kısımlarında da ilgi çekici ayrıntıların kullanıldığı bu yılın ferace modası, herkesin tarzına uygun tasarımları bulabilmesine imkan sağlamaktadır.

 

 Ferace Modelleri Nasıl Kombine Edilmeli?

 

Tek parça kullanım imkanı sunduğu için kombin yaparken de çok büyük bir kolaylık sağlayan ferace modelleri, farklı ve ilgi çekici kesimleri ile birlikte her tarza hitap etmektedir. Kullanılan renk ve desenleri ile sadelikten kurtularak daha cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşturulan ferace modelleri, her tarz kobminlerin aranılan parçaları haline gelmiştir. Özellikle kıyafet seçimi ile ilgili konuda kararsız kalanlara en kolay çözümü sunan ve tek parça ile de şık olabilmenin yolunu gösteren ferace modelleri, yılın modasına uygun şekilde yenilenmiş ve en özgün tasarımları ile sizlerle buluşturulmuştur. Özel günler için işlemeli ve inci detaylı modelleri ile dikkat çeken ferace modelleri, davetlerde ya da organizasyonlarda günün en şık ismi olmanıza imkan tanımaktadır.

 

 Sokak Modasında Bu Yıl Ferace Tasarımları Yer Alacak Mı?

 

Sunmuş olduğu rahatlık nedeni ile sokak modasında da ilk tercih edilen parçalardan biri olan ferace tasarımları, tüm gün boyunca konforu en iyi şekilde hissetmenize olanak sağlamaktadır. Bu yıl sokak modasında özellikle fermuar detaylı modelleri ile birlikte ön plana çıkan ferace tasarımları, kendinizi rahat ifade edebileceğiniz nadir parçalardan biridir. İçinizden geldiği gibi farklı kombinler yaratarak kullanabileceğiniz ferace modellerini, her mevsim tercih edebilir ve bu şıklığı her zaman üzerinizde yansıtabilirsiniz.

 

Siz de sokak modasında kendi stilinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız eğer, sizin için özel tasarlanmış bu iddialı tasarımları kaçırmayın.

 

Ferace Modellerinde Tarz ve Modeller

ferace modelleriFeraceler tesettürlü bayanların tercih ettikleri kaplardan biraz daha faklı kıyafet türleridir. Ferace uzun olmasından ötürü vücudun tamamını kaplamaktadır. Tesettürlü bayanlar özellikle yazın feracenin içerisine oldukça ince kıyafet ya da badi giymektedir. Feraceler istenilen renklerde kişilerin giyim tarzlarına uygun olarak üretilmektedir. Ferace modelleri elbise şeklinde de olabilmektedir.

 

 Ferace Modelleri

 

Bazı tesettürlü bayanlar düz ferace modellerini daha çok tercih ederken bazıları da daha süslü ferace modellerini tercih etmektedir. Bu tamamen kişinin giyinme tarzına göre değişmektedir. Bazı kişiler renkli kıyafetleri daha çok tercih ederken bazı kişiler daha koyu renkleri tercih etmektedir. Tüm kıyafetlerde olduğu gibi feracelerde de renk seçimi oldukça geniştir. Ferace tek parça kıyafet olmasından ötürü tercih edilen bir kıyafettir. Bazı ferace modelleri düğmeli bazıları ise fermuarlı olmaktadır.

 

Bazı fermuarlı ferace modellerinde fermuarlar da süslenmektedir. Süslü ferace modellerini seven kişiler için fermuarda oluşan değişiklik feraceyi daha cazip kılmaktadır. Bazı ferace modellerinde kol kesimleri de farklı olmaktadır. Bazılarında yarasa kol denilen geniş kol kesimleri mevcut iken bazı ferace modellerinde kol kesimleri daha düzdür. Kol detaylarında yapılan işlemeler de olabilmektedir. Bazı kollar daha çok inci gibi belli ürünlerle süslenirken bazıları sade olarak bırakılabilmektedir. Elbise türü ferace modelleri de bulunmaktadır.

 

Özel günlerde de giyilebilen ferace modelleri ferace giymeyi sevenler için bol seçenekler sunmaktadır. Feracelerde nakış işlemeleri son birkaç yıldır oldukça rağbet görmektedir. Feracelerde kullanılan kumaşlar da feracenin rahatlığı açısından alıcıların dikkat ettiği noktadır. Özellikle sıcak aylarda ferace kumaşlarının terletmiyor olması alıcıların dikkatini çekmektedir.

 

 Ferace Özel Dikim

 

İnsanları beğenileri farklı olabilmektedir. Bu ferace giyiminde de görülmektedir. Bazı insanlar aradıkları modelleri mağazalarda bulamayabilir ya da bulduklarında fiyat olarak pahalı bulabilirler. Böyle durumlarla karşılaşan insanlar feraceyi özel diktirmek isterler. Kumaşlarını kendileri seçmeleri ve istenilen modeli diktirecek olmaları ferace diktirecek kişiler için avantajdır. Bütçeye ve istenilen kaliteye uygun dikim yapılabilir. Ancak işinde yetkin olmayan birine verilen ferace modeli kişinin kafasındakiyle uyuşmayabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için de bazı kişiler mağazadan alış veriş yapmayı daha çok tercih etmektedirler.

 

Alışveriş Ve Gezilerde Ferace Tamamlayıcı Kıyafettir

feraceKıyafetlerde kullanılan renklerin uyum içinde olması her zaman birinci önceliktir. Eğer iki tane solgun ve pastel tonlarda renk kullanılıyorsa, üçüncü parçanın rengi canlı seçilmelidir. Örneğin açık gri ve füme ile siyahı uydurmak yerine mor ya da lila birleştirilebilir. Bu renk seçeneği ferace modellerinde de kullanılabilir. Dış giyimin önemli bir tamamlayıcı parçası olan bu kıyafetler genel dış görünümde önemli bir yere sahiptir.

 

 Dış Giyim Olarak Ferace Sık Tercih Edilir

 

Ferace dış giyim ürünü olup ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kullanıldığı gibi, günlük olarak da tercih edilen bir kıyafet olma özelliğini her zaman korumaktadır. İnce kumaştan üretilen modeller terletmediği gibi, hafif olmasıyla da göz doldurmaktadır. Bol ve dökümlü kesim olarak üretilen ferace modellerini kombin yapmak çok basittir. Feracelerin desenli modelleri bulunmakta ise de, daha çok sade ve düz renkleri tercih edilmektedir. Ayrıca boydan düğmeli veya fermuarlı olan modelleri rahat kullanım sağlamaktadır.

 

 Aksesuarlar Kıyafetle Uyumlu Olmalıdır

 

Kombin demek sadece giyilen kıyafetleri birbiriyle uyumlu hale getirmek değildir. Aynı zamanda eşarbı, ayakkabıyı ve aksesuarları da uyumlu kullanmak gerekir. Bu kriterlerden biri çatlak hale geldiğinde bütünlük bozulabilir. Daha cesaretli olanlar zıt modellemeler yapsa da, genel olarak tesettür giyim ruhuna uygun hareket etmek daha doğru olacaktır. Kombin mantığının içinde birden fazla obje bulunmaktadır ve her birinin kullanım alanı farklıdır. Takılan takılar da kombinin bir bölümünü oluşturur ve kıyafetin fazla önüne geçmemelidir. Tercih edilen kıyafetin modeline, desenine ve rengine uygun takı seçimi önemlidir.

 

 Alışverişe Giderken

 

Alışveriş sırasında rahatlık ön planda tutulur. Rahat bir biçimde hareket etmeyi sağlayan, hareketi kısıtlamayan, rahat ve konforlu kıyafetler tercih edilir. Uzun tunik, bol ve dökümlü bir pantolon kullanılabileceği gibi, dışardan sadece bir ferace ile de tamamlanabilir. Uzun askılı bir çanta ve uygun renk tonlarında eşarp hafta sonu alışverişinin veya günlük gezilerin en rahat tercihleri arasında olacaktır. Tunik ile pantolon uyumu arkadaş buluşmalarında da yeterli olacaktır. Kışın soğuk havalarda sıcak tutacak yün veya kaşe feraceler dış giyim ürünü olarak seçilerek dışarı çıkılabilir.

 

Feracelerde Bol Çeşit ve Uygun Fiyat

feraceTesettür feraceler, muhafazakar giyimin temel parçalarıdır. Her ne kadar son dönemlerde muhafazakar modası büyük değişim yaşasa da, feracelerin yeri her dönem tesettürlü bayanlar için ayrıdır. Bu nedenler, tesettür ferace modelleri, sezonun gözde renk ve tasarımlarına göre yenilenmektedir. Ünlü tesettür modası tasarımcıları, ihtiyaçları, moda dünyasındaki değişim ve gelişmeleri göz önünde bulundurarak, diğer ürünler olduğu gibi feraceleri de, her zevkten bayanın ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitlilikte tasarlamaktadır.

  Yeni Sezon Tesettür Ferace Modelleri

 

Her sezon yenilenen tesettür ferace modelleri, muhafazakar bayanların da her daim şık ve zarif görünebileceğini kanıtlar niteliktedir. Muhafazakar yaşam tarzını benimseyen bayanların, amaçlarına uygun şekilde kapanmasını ve kendi tercihlerini en zarif şekilde yansıtabilmesini sağlayacak ferace modelleri, karar verirken zorluk çektirecek bir çeşitliliğe sahiptir. Muhafazakar giyimin gözde markaları ile ünlü modacıların özgün tasarımları, ferace modellerini bir hayli değiştirmiş ve muhafazakar giyim modasına ayrı bir hava katmıştır. Tesettürlü bayanlar, hem şıklık hem de kullanışlılık açısından her mevsim isteklerine uygun ferace modelini bulabilir. Kaliteli kumaştan, özel tasarım ve usta işçilikle üretilen tesettür feraceler, farklı yaş gruplarına ithafen kategoriler halinde sınıflandırılarak satışa sunulmaktadır.

 

Son dönemlerin gözdesi kot feraceler, özellikle genç kesimin oldukça dikkatini çekmektedir. Ayrıca kapşonlu, düğmeli, nakış detaylı, incili, yakası bağcıklı ve taş şeritli feraceler, günlük kullanım için ideal ferace modelleridir. Geniş bir yelpazede satışa sunulan feracelerin en önemli özelliği ise, çoğu modelin hem günlük kullanıma hem de özel günlerde kullanıma uygun olmasıdır. Dünyanın her bir yanında muhafazakar giyim tarzını tercih eden bayanlar, birbirinden farklı tasarımdan oluşan tesettür ferace modelleri sayesinde, tesettür modasının son trendleri hakkında bilgi sahibi olabilir, istediği ürünü, farklı renk seçenekleriyle ve ekonomik fiyatlarla satın alabilir.

 

 Feracelerde Ürün Çeşitliliği ve Ekonomik Fiyatlar

 

Feraceler, hem ürün hem de marka çeşitliliği açısından, muhafazakar görüşlü tüm bayanların ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitliliktedir. Ürün çeşitliliğin fazla olması ve ihtiyaçların artmasına bağlı olarak fiyatlar da oldukça ekonomiktir. Ayrıca, ekonomik fiyatlara ek olarak düzenlenen indirim kampanyaları ve ödeme seçenekleri de, tesettür ferace alışverişinin avantajını ikiye katlamaktadır.

 

Ferace Modellerinde Modaya Uymak

feraceFerace kullanım kolaylığı ve modelleri ile tesettürlü bayanların en çok kullandığı kıyafetler arasındadır. Herkesin dolabında mutlaka bir tane bulunması gerekmektedir. Çünkü feraceler rahat, şık ve pratik kıyafetlerdir. Modaya uymak için siz de bir tane ferace almak istediniz değil mi?

 

Siz de hem şık giyinmek hem de rahat olmak aynı zamanda modaya uymak ister miydiniz? O zaman ferace modellerini bilmenizde fayda vardır. Son dönemde feracelerde nakışlı olanlar çok tercih edilmiştir. Nakış artık her şeyde moda değil mi? Feracelerde de nakışlı olanlar moda olmuştur. Bunun yanında kurdeleli olanlar, inci detaylı olanlar da modadır. Önceleri ferace modelleri çoğunlukla fermuarlıydı fakat artık düğmeli feraceler daha çok tercih edilmektedir. Düğmeler kaplama olduğu için kumaş üzerinde görüntü bozukluğu oluşturmamaktadır. Fermuar düğmeye göre daha çok belli olmaktadır.

 

Ferace modasında bir diğer nokta da ferace kesimidir. Düz kesim modeller ve mevlana modeller feracelerde görülmektedir. Mevlana kesimler daha dökümlü olduğu için daha şık durmaktadır. Mevlana kesimlerde üst kısmı çiçekli olan alt tarafı aynı renkten düz kumaştan oluşan modeller de vardır. Çiçekli ferace tam da yaza uygun değil mi? Yaz için daha şık duran bu modeller de çokça kullanılmaktadır.

 

Tüm bu modellerin dışında güpürlü ve piliseli ferace modelleri de çokça kullanılmaktadır. Etekleri güpürlü olan feraceler özellikle tercih edilmektedir. Önü düz arkası piliseli ya da sadece alt tarafı piliseli olan modeller de mevcuttur. Feraceler modelleri ile hem klasik giyime hem de spor giyime uyum sağlamaktadır.

 

 Feracede Hangi Renkler Modadır?

 

2018 yılı özellikle de yaz mevsimi için pudra, haki, saks, mavi ve kot renkleri modadır. Bunların yanında her zamanki gibi siyah feraceler de kullanılmaktadır. Zaten ferace modası öncelikle siyah renk ile başlamıştır. Tesettür giyim sektörü geliştikçe daha faklı renkler de üretilmiştir ama siyah modasını hiç kaybetmemiştir. Yani modaya uygun ferace kullanmak isterseniz en değişmez renk siyah olacaktır. Bunun dışında diğer renk feraceler de gayet şık durmaktadır. Zaten moda insanın kendi zevkini yaşaması değil midir? O sebeple istediğiniz renk feraceyi tercih edebilirsiniz. Renk konusu size kalmış fakat modelde mutlaka yeniyi takip etmelisiniz. Böylece tüm yaz şık ve zarif bir bayan olarak gezebilirsiniz.

 

Tesettür Giyimde Ferace Tercih Etme Nedenleri

feraceGünümüzde tesettürlü hanımlar için kıyafet seçenekleri genişlemiştir. Birçok farklı markaya ait yeni modellerle beraber tercih edilebilir ürünler çoğalmıştır. Ferace giysisi de bu kapsama girmektedir. Özellikle kolay kullanımı sayesinde tercih edilen bir kıyafettir. Tesettürlü hanımların giysilerinde dikkate ettiği bazı olgular vardır. Kıyafetin genişliği ve darlığı, rengi, uzunluğu ve kısalığı gibi özellikler önem arz etmektedir. Ferace de bu nitelikleri karşılamaktadır. Geniş olmaları, boydan aşağı uzunlukta olmaları ve genellikle siyah tercih edilmeleri nedeniyle hanımlar tercihleri bu yönde gerçekleşmektedir.

 

Feracelerin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Yaz aylarında ve kış aylarında kullanılan kıyafetin kumaşlarına dikkat edilmesi gereklidir. Yaz aylarında daha ince bir kumaş kullanılması hanımların rahatlığı için önemlidir. Kış aylarında ise üşümemek için daha kalın kumaşlardan yapılan modelleri kullananlar için kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca yazları siyah renk feracelerden uzak durulması daha iyi olabilmektedir. Bunun nedeni ise siyahın güneşi çekmesi ve hissedilen sıcaklığın artması sonucu ter oluşumudur.

 

Daha konforlu bir kullanım için dikkat edilmesi gereken hususlar arasında buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ürünlerin kumaşı da bir o kadar mühimdir. Genellikle polyester kumaşından elde edilen modeller pamuk kumaştan oluşan feracelere göre daha sık görülmektedir. Polyesterden oluşan kumaş daha ucuz ve uygun olması böyle bir yönelime neden olmaktadır. Tesettürlü hanımların feracelere yönelmesinde birçok sebep bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

 

 Rahat Kullanım Sağlamaları

 

Feracelerin diğer tesettür kıyafetlere göre daha rahat bir kullanımları vardır. Kumaşlarının hafif olmaları ayrı bir konfor sağlamaktadır. Bu durumda hanımların yönelimini feracelere kaydırmaktadır. Gün içinde yoğun hanımların ne giyinmeliyim gibi düşüncelerden uzaklaşarak rahatlıkça tercih edebilmeleri bu tür kıyafetlerin rahatlığını kanıtlar niteliktedir. Dış giyimde kıyafetin genişliğine dikkat eden hanımların bir numaralı tercihleri bu yöndedir.

 

 Kolay Kombin Edilmeleri

 

Tesettür kıyafetlerin diğer kıyafetlere nazaran kombin edilmeleri daha zordur. Fakat feracelerin tek renk olmaları ve genellikle siyahtan oluşmaları kolaylıkla kombin oluşturulmasını sağlamaktadır. Kombinlerde modern bir görünüm elde etmek de mümkündür. Ayakkabı, çanta ve başörtü ile rahatlıkla bütünleşmektedir. Feracelerin şık duruşu da bu durumu pekiştirmektedir. Bu da hanımları feracelerin rahatlığına bırakmaktadır.

 

Ferace Modellerinde Kullanılan Kumaş Ve İşlemeler

feraceFerace son yıllarda tesettür giyimde oldukça revaçtadır. Her yaşa uygun modeli, rengi, tonu, deseni olduğu için çok fazla seçeneği bünyesinde bulundurmaktadır. Ferace daha sade ve düz bir giysi olmakla birlikte, günümüzde yeni modelleriyle tesettür elbise giyimleri arasında yerini almıştır. Seçiminizde ister yaz ister kış olsun kumaşın kalitesi çok önemlidir. Bu dış giyim parçası tesettüre uygunluğu, rahat oluşu ve şık görünümü sebebiyle hem genç hem de yaşlı kesim tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Her yaşa ve her vücut tipine uygun model bulunması ayrı bir kolaylıktır.

 

 Her Tarza Uygun Ferace Modellerini Bulmak Mümkündür

 

İster spor giyim ister klasik giyim olsun her tarza uygun ferace modelini rahatça bulmak mümkündür. Hoş, klasik ve şık olmak isteyen muhafazakar bayanlar için önden düğmeli, fiyonklu ya da fermuarlı ferace modelini tercih etmektedirler. Bu modelde gizli olan öndeki düğmeler feraceye düz elbise havası katmaktadır. Etek uçlarındaki fırfır ve yakadaki fiyonk sevimli bir görünüm katmaktadır. Modelde açık renkten koyu renge pek çok renk kullanılmaktadır.

 

 Likralı Kumaştan İşlemeli Feraceler

 

Kullanılan kumaşların likralı, kırışmaz kumaştan olması tercih nedenlerindendir. Daha hareketli, günlük bir tarz arayanlar için önü yaprak desenli veya boyuna çizgili ve fermuarlı model tercih edilmektedir. Ön kol ve yaka kısmındaki yaprak desenleri modele çok şık bir hava katarken, öndeki fermuar kullanım kolaylığı da sağlamaktadır. Yaprakların kenarındaki taş veya güpür işlemeleri feraceye ışıl ışıl bir görünüm katmaktadır. Kumaşının likralı olması günlük hayatta kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Önü çapraz gelen, gizli düğmeleri metalden olan model daha çok olgun bayanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Metal düğme özelliği ve kol fermuarları feraceye ayrıca ayrı bir şıklık katmaktadır. Spor ya da klasik ferace modellerinin çoğunda cep bulunmaktadır. Buda parçaya kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 Yarasa Kol Feraceler

 

Rahat ve şık ferace isteyenler için yarasa kol modeller mevcuttur. Bu modelde ön kısımda fermuar kullanılmaktadır. Bel kısmında ise ince bir kuşak kullanılmaktadır. Bu kuşak ile bel kısmında çok daha ince bir görünüm yakalanmaktadır. Kolları alt kısımdan genişleyen modelin bilek kısmından dar olması parçaya daha hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca bu da ürüne kullanımda kolaylık ve rahatlık katmaktadır.

 

Ferace Modasında Hangi Renkler Moda?

Her geçen sene zengin renk ve desen modelleriyle daha fazla dikkat çeken tasarımların yeni sezon ferace modasında da yer aldığını görüyoruz. Kıyafet modelini göstermek için renk uyumları oldukça önemli detaydır. Ferace, pardesü ve kap gibi dış giyim parçalarının ve etek, bluz ya da elbise gibi tesettür giyim parçalarının kombinlerinde renk uyumunun sağlanması dikkat edilmesi gereken ayrıntıların başında yer almaktadır. Bu sebeple yeni sezonda satışa sunulan ferace modellerinin yanı sıra renk tonlarında oldukça önemlidir.

 

Bu sene popüler renklerin ferace modellerinde de kullanılması tesettürlü kadınların modaya uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır. Yakma modelli feraceler, lacivert ve siyah ile birlikte mürdüm rengi üzerinde harika bir uyum sağlıyor. Ferace modellerinde kullanılan inci, düğme ve güpür ayrıntıları renk olarak haki, mürdüm, indigo ve siyah renkleriyle bütünlük yakalıyor. Ferace modelleriyle uyumu en dikkat çeken aksesuar başörtüsüdür. Başörtü seçiminde feracenin model ve rengi göz önünde bulundurularak seçim yapılmalı ve ikisi arasında uyum sağlanmalıdır.

 

 Kullanılan Aksesuarlar İle Daha Dikkat Çekmektedir

 

Tesettür giyimin en önemli parçası olan feraceler her sene değişen moda ile tesettürlü kadınlar tarafından büyük bir beğeni ile satın alınıyor. Yeni sezonun moda olan indigo, haki, zümrüt ve taba renkleri ferace modellerinde de kullanıldı. Birbirinden şık ferace çeşitleri kullanılan aksesuarlar ile fazlasıyla göz doldurmakta. Son moda feraceler her bütçeye uygun olmaktadır.

 

 Moda Olan Renkler Kullanılmıştır

 

Yeni sezon ferace modelleri tesettürlü hanımlar tarafında ilgiyle takip edilmekte. Ferace modelleri birbirinden şık renk ve tasarımlar ile tesettürlü hanımların beğenisine sunuluyor. Ferace modelleri moda renkler ile birlikte hem günlük tesettür giyime hem de özel günlere uyum sağlamaktadır. Bazı ferace modellerinde ise iki renk birden kullanılmıştır.

 

 Kumaş Faktörü Önemlidir

 

Tesettür ferace seçerken kumaş faktörü önemlidir. Yazın serin tutan kışın ise terletmeyen kumaşlar seçilmelidir. Bunun yanı sıra ferace seçerken kumaşın kırışma özelliği az olanı tercih edilmeli. Az kırışan kumaşlar daha rahat kullanıma sahiptir. Vücut yapısına uygun ferace seçimi vücut üzerinde modelini daha rahat göstermektedir. Dar kesim ferace modeli her vücut yapısında şık bir görüntü sergilememektedir.

 

2018’in En Trend Ferace Modelleri

Güzel giyinmeyi seven bayanların, kıyafet alışverişinde bulunurken en çok dikkat ettiği konular arasında moda gelmektedir. Bu konuda ise, insanların ne tür renkleri tercih ettiği, hangi tasarımları sıklıkla kullandığı, üzerine giydiği aksesuarların neler olduğu gibi durumlar her zaman merak edilmektedir.

ferace

 Ferah ve Havadar Yapısıyla Kot Modeller

 

Böylesi anlarda en çok tercih edilen ürünlerin başında ise ferace modelleri gelmektedir. Çok çeşitli markaların birbirinden şık kreasyonlarının yer aldığı bu kategoride nakışlı açık mavi renk kıyafetler başı çekmektedir. Ön kısmında bulunan ve oldukça zarif bir görüntü ortaya koyan nakış işlemeleri ile ön plana çıkan bu tasarımlar, önden veya yandan bağlanabilen kot kemeri ile tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır. Etek kısmına kadar tamamen sıralı düğmeler sahip olan bu ürünler, sportif görünümlere sahip bulunmaktadır.

 

Esnek ve havadar dokuya sahip kumaş yapıları sayesinde en sıcak yaz aylarında dahi rahatlıkla giyilebilen bu model, ister spor ayakkabı isterse de açık renk klasik ayakkabılarla kombinlenebilmektedir.

ferace modelleri

 Zarif Görünümler Sunan Nakış İşlemeliler

 

Nakış detaylı ferace çeşitlerinin de oldukça tutulduğu yeni sezonda, beli, manşeti ve göğüs kısmı altın işlemeli motiflerde üretilmiş ürünler yer almaktadır. Hakim yaka olarak dizayn edilmiş bu ürünler, aynı zamanda yaka kısmında yer alan püsküllü bağlama detayıyla da dikkat çekmektedir.

 

Krep kumaştan imal edilmiş olan bu ferace modelleri, önden kullanıma sahip fermuarlı şekilde tasarlanmış bulunmaktadır. Ayrıca her iki yanda yer alan cebi ile çok fonksiyonel bir yapı sunmakta olan bu kıyafetler, gerek gündelik kullanımda gerekse de çalışma hayatında tercih edilebilmektedir. Bebe mavisi, mürdüm, haki, siyah ve vizon gibi renk tonlarıyla öne çıkan bu ürünler, açık renk rugan ayakkabı, eşarp ve geniş taşlı cüzdanlar ile çok iyi bir bütünlük oluşturmaktadır.

 

 Şık ve Modern Yapıdaki Düğme Detaylı Tasarımlar

 

Bunların dışında yanları düğmeli ve önü çiçekli nakış işlemeli modeller de 2018’in en trend kıyafetleri arasındaki yerini almaktadır. Haki, lacivert, siyah, mint, mürdüm olmak üzere çok çeşitli canlı renklerde bulunabilmekte olan bu ürünler, aynı renge sahip kuşağı ile şık ve modern görünümler ortaya çıkarmaktadır. Özel davet ve organizasyonlarda da değerlendirilebilmekte olan bu tasarımlar, gösterişli yapıları ile tüm gözlerin kişinin üzerinde toplanmasını sağlamaktadır.

 

Ferace Nasıl Kullanılır?

Ferace yakasız olup, bol ve uzun kollu pardesü tarzında, ayak bileklerine kadar uzanan, rahat kesim kıyafettir. Tesettür modasını benimsemiş olan bayanlar, özel tasarım kıyafetler içinde kendilerini daha huzurlu ve şık hissederler. Ferace günlük yaşamda tesettür giyimin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Bayanlar tek parça kıyafetler içinde şıklıklarını çok daha iyi yansıtabilirler. Ferace en çok sıcak havalarda tercih edilen bir giysidir. Günlük yaşamın dışında abiye giyimde bile ferace kullanılır hale gelmiştir.

 

Feracenin kaliteli bir kumaştan olmasına da özen gösterilmelidir. Kumaşları iklim özelliklerine uygun, yazın ince kumaşlar, kışın kalın kumaşlar tercih edilmelidir. Tercih edilirken tasarımı tesettürün gereksinimlerini taşıyan tarzda olmalıdır. Şıklık kadar rahatlığa da dikkat edilmelidir. Mevsimin renklerini yansıtacak tasarımlar tercih sebebi olmalıdır.

 

Yazın açık renklere bakılabileceği gibi, kışın daha koyu renklere bakılmalıdır. Yazın giyilecek feracenin kollarının astarlı olması önemlidir. Çünkü sıcak bir mevsim olduğundan, kollar hareket ettirildiğinde içi göstermemesi gerekir. Yazın hanımların çoğu feracenin altına kısa kollu giysiler giyer. Bu sebeple içi astarlı olmayan sadece kolları astarlı feraceler seçilmelidir. Giyilen ferace kişiye çarpıcı bir güzellik vermekten ziyade, kişinin güzelliklerini ortaya çıkarmalıdır.

 

Ferace giymek artık eskisi kadar insanların bütçesine zarar veren bir durum değildir. Sokaklarda günden güne açık giyinen hanımlar olduğu kadar, bol ve dökümlü tesettüre uygun ferace giyim kullanan kapalı hanımlar da mevcuttur.

 

 Ferace Nasıl Kombinlenir?

 

Oldukça sade ama bir o kadar da asil duran ferace modelleri ferace elbise, ferace kap ve ferace tunik isimleriyle de anılmaktadır. Muhafazakar bayanların tercih sebebi olarak kullandıkları feraceler model model, renk renk değişmektedir. Bazı feraceler tuniği andırırken, bazıları ise elbiseye daha çok benzemektedir. Çoğu ferace kap ve pardesü görünümündedir. Spor feraceler en çok genç tesettürlüler tarafından sevilmektedir.

 

Feracenin altına yüksek topuklu ayakkabı giyilmemelidir. Topuklu ayakkabılar kesinlikle tesettüre uygun ayakkabılar değildirler. Ferace giyerek tesettüre, kültürüne uyum sağlamış bir bayan topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabı tercih etmelidir Bağlanan eşarp da kombinde çok önemlidir. Küçücük bağlanan eşarp, küçük bir şal uzun ve bol tesettür giyim kıyafetiyle çelişkili bir görüntü oluşturabilecektir.  Ferace başörtüsü normal dolama bağlama yöntemleri ile bağlanabilir.

 

Tesettür Giyimde Feraceler Rahat Kullanımı İle Dikkat Çekmektedir

feraceTesettür giyimin gözdesi ve vazgeçilmez ürünü olan ferace modelleri kapalı giyim tarzında giyinenler için yeni bir dış giyim üründür. Ferace kısaca kadınların sokakta giydikleri, paltoya benzer, arkası bol, yakalı veya yakasız, çoğunun boyu eteklere kadar uzanan kadın üst giysisidir. Ferace eskiden sadece kış mevsimlerinde dış giyimde kullanılırdı. Bu durum zamanla sona ermiş ve artık yazlık, kışlık, baharlık olarak mağazalarda ve online sitelerde yerini almıştır.

 

 Düz ve Sade Bir Tesettür Giyim Modelidir

 

Ferace eskilerde oldukça sade kumaştan ve kalın kumaştan üretilen ve tesettürlü bayanlara sunulan dış giyim ürünüydü. Zamanla tesettürlü bayanların içinde rahat etmesiyle birlikte feracenin özelikle salaş ve dökümlü bir giyim ürünü olması ve en çok da ev hanımlarının rahat kullanımından dolayı gündelik hayatlarına pek çok yardımı olan feracenin gerek renk, desen ve model gerekse yılın her mevsimi giyilebilir olmasına olanak sağlamıştır.

 

 Ferace Modellerinde Düğmeli ve Fermuarlı Modeller Daha Kullanışlıdır

 

Her gün onlarca modelin vitrininde mevcut olup, kapalı giyim giyinen her yaştan bayanın gözdesi olmaya devam etmektedir. Günümüzde ferace giyinmek artık tam olarak bir tarzdır. Eski yıllarda sadece üstten boyundan dik olarak giyilirdi. Ancak günümüzde fermuarlı, britli, düğmeli, dantelli gibi değişik şekillerde dikilmektedir. Ferace dikim tarzına, imalatına, kumaşına göre onlarca değişik şekilde üretilmektedir. Önden veya yandan fermuarlı ferace, britli ferace, düğmeli ferace, dantelli ferace, kulplu ferace, klipsli ferace çeşitlerinin her biri sitemiz üzerinde mevcuttur. Sitemizi inceleyerek ayrı ayrı giyim şekline sahip olabilirsiniz. Ferace hakkında en geniş bilgiler sitemizde mevcuttur. Ferace ve tesettür giyim konusunda her yaş grubu için mevcut olan tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

 Mevlana Feracelerin Tesettür Giyimde Tercih Edilebilir Mi?

 

Mevlana feraceler elbise gibidir. Üst giyimin ve giy çık parçasının vazgeçilmezidir. Mevlana tipi feraceler normal feraceler gibi fermuarlı olarak tasarlanmış ürünlerdir. İlkbahar ve yaz aylarının en rahat dış giyim parasıdır. Birbirinden şık tasarımlarla tasarlanan Mevlana ferace çeşitlerini sitemiz üzerinde inceleyebilirsiniz. Sitemizin ferace kategorilerinden Mevlana ferace modellerini seçerek kendi yaşınıza ve tarzınıza uygun olanını sipariş verebilirsiniz. Feracelerin Mevlana formlarını da mutlaka deneyip tercih etmelisiniz. Çünkü bu modeller tesettür giyinen bayanlar için çok kullanışlı ürünlerdir.

 

Geçmişten Günümüze Ferace

Ferace modelleri yaşa, bedene, vücut ölçülerine, zevke, kültüre, mevsime, kullanılacağı yere göre çok farklı şekillerde olabilmektedir. İlk kullanım yıllarında, eskilerde sadece bol ve siyah olan feraceler, günümüzde çok farklı haller almıştır. Özellikle günlük giyimin dışında abiye kıyafetleri tamamlamak için bile ferace modelleri kullanılmaktadır. Feracelerin en gözde modelleri tüllü, taşlı olanlar ile yarasa kollu olanlarıdır.

 

Osmanlı döneminden sonra Arap esintisi ile Türk topraklarına tekrar giriş yapan ferace modelleri, önceleri ithal edilmiş, sonrasında ise bu konuda talepler artınca üretimine başlanmıştır. Günümüzde pek çok marka tarafından üretilmekte olan feraceler, reel ya da online mağazalarda satılmaktadır. Türkiye’de farklı firmalar tarafından üretimi yapılan ferace modelleri, kumaşları, işlemeleri gibi özellikleriyle Türk mutaassıp bayanlarına uyarlanmıştır. Bayanların zevklerine, kültürlerine, vücut ölçülerine ve yaşam şartlarına uygun hale getirilmiş olup aynı zamanda da kullanım kolaylığı sağlanmıştır.

 

 Günümüzde Ferace Kullanımı Çok Yaygınlaştı

 

Eskiden ithal edilen, yurtdışından gelen feraceler bu nedenlerden dolayı pahalı idi ama artık birçok firma tarafından üretilmekte olduğundan dolayı çok daha kolay ulaşılabilir bir hal almıştır. Bir nevi pardösü görüntüsü olan feraceler, tunik ve çarşaf arası bir görüntü sağlamaktadır. Çok amaçlı kullanılmakta ve mağazalarda uygun fiyatlara satılmaktadır. Pardesüler ferace gibi olmasa da, kıyafet üzerine giyilerek benzer görevi görmektedir.

 

Ayrıca feraceler, çok daha geniş bir kullanım alanına sahip olup çok şıklardır. Eskiden olduğu gibi ferace giyiyorum diyen bir bayana karşı taraftan çarşafa girmiş düşüncesiyle oluşan önyargılı bakış günümüzde değişmiştir. Artık devlet daireleri dahil tesettürlü giyimin kullanılabileceği pek çok yerde feraceyle bulunmak doğal bir hal almıştır. Çeşitliliği, modeli ve modernliği sebebiyle tesettür giyimin anlam ve manasını anlamadan kuralına uygun giyinmeyenler için ferace birçok kişi tarafından tam olarak anlaşılamamaktadır.

 

Günümüzde pek çok muhafazakar genç bayan tarafından zevklerine ve tarzlarına uyduğu, vücut hatlarını kapattığı gerekçesiyle tercih edilmektedir. Bu anlamda bakıldığında gelecekte çok daha büyük fırtınalar koparacak olan feraceler, modadaki şu an bulunduğu yeri uzun süre koruyacağa ve muhafazakar bayanların tesettür giyimdeki en önemli parçalarından biri haline geleceğe benzemektedir. Genç ihtiyar herkes ferace kullanmaktadır.

 

Kişiye Özel Ferace Modelleri

Tıpkı pardesü gibi kesime ve biçime sahip olan ferace modelleri, hem kış aylarında hem bahar ve yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilen tesettür parçalarından bir tanesidir. Feraceler, kesimlerinde ve renkli modellerinden ötürü her an her yerde rahatlıkla kullanılabilir özelliklere sahiptir. Özellikle de tek parça giyinmek istediğinizde, feraceler tam olarak tercih etmeniz gereken modellerden bir tanesidir. Hem kolaylıkla kombine edilebilen hem de her yerde kullanılabilen özelliklere sahip olan feraceler sayesinde sizler de rahat bir şekilde giyinebilir ve şıklığınızı da yansıtmaya devam edebilirsiniz. Feracelerin kumaşlarında genellikle şifon kumaşlara ya da pamuklu kumaşlara yer verilir ve nefes alma özelliği mevcuttur. Bu nedenle yaz aylarında da kolaylıkla tercih edilebilir.

Ferace Modelleri Nasıl Kombinlenmelidir?

 

Ferace modelleri, tek parça olarak kullanıldığında, farklı parça ve aksesuarlar ile daha şık hale getirilebilir. Ancak feraceleri daha modern ve daha spor bir şekilde kullanmak ve kombine etmek istediğinizde, üst taraflarına yaka havası verebilirsiniz. İçerisine giyeceğiniz tişörtler ya da gömlekler de, feracelerinize daha spor bir hava vermenize olanak sağlar. Feracelerinizin kollarını da kıvırdığınız takdirde, oldukça şık bir havaya da bürünme imkânına sahip olabilirsiniz. Böylece feracelerinizi hem spor hem de şık bir şekilde kullanabilirsiniz. Tek parça halinde kullanmak istemediğinizde, feracelerinizi bilek boy kesimde tercih edebilirsiniz. Böylece dar paça pantolon giyebilir ya da direk olarak kalem etek modellerine feracelerin altında yer verebilirsiniz.

Ferace Modellerini Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

 

Ferace modelleri, düz kesim ve düz renklerden tasarlandığı gibi, renkli tasarımlara ve desenlere de sahip olabilir. Tamamen kendi tercihinize göre düz renkli olan modellerden ya da desenli olan modellerden tercih edebilirsiniz. Eğer uzun boya sahipseniz, düz renk lacivert ya da siyah modellerden ve uzun kesimlerden tercih edebilirsiniz. Ancak daha kısa bir boya sahipseniz, yapmanız gereken tek şey, bilek boy ya da boyfriend boy feracelerden tercih etmek olacaktır. Şık tarz yakalamak için, feracelerin üzerine daha parlak ve mat eşarplar tercih ederken, spor tarz yakalamak için pamuk eşarp ya da şalları tercih edebilirsiniz.

 

Ferace Modelleri Ve Kombin Özellikleri

Ferace daha çok bayanların giymekte olduğu mantolara, paltolara benzemektedir. Fakat palto ve mantolardan farklı olarak geniş yakaları bulunmamaktadır. Uzun olması mantodan ayıran temel özelliklerden bir tanesidir. Ferace, eski dönemlerden günümüze kadar gelen ve giyilen bir kıyafet terimidir. Eskiden kadınlar kendi üstlerini örtmek için giyerlerdi. Bu elbiseye ferace ismini vermişlerdi. Bu ürün zamanla rahatlığı ve kullanışı ile artmıştır ve günümüze kadar gelmiştir. Şimdi değişik kumaşlardan imal edilmektedir.

 

 Ferace Kumaş ve Modelleri Nasıldır?

 

En çok fantezi ve çuha kumaşları kullanılmaktadır. En çok düz modeller üretilmektedir. Çünkü bayanlar tarafından daha çok düz modeller tercih edilmektedir. Fakat üreticiler tarafından kolları, cep ve yakaları işlemeli, dantelli olan modeller de üretilmektedir. Bunun sebebi ise her zevkten, her kesimden, her yaştan insana hitap etmektir. Bununla birlikte her ferace üretimi modaya uygun olarak yapılmaktadır. Genelde renk olarak koyu renk tercih edilmektedir. Kilolu bayanlar için ayrıca bol bedenli ürünler üretilmektedir. Bu durum bayanlara rahatlık hissi sağlamaktadır. Ferace kullanan bayanlar, giydikleri diğer kıyafetler ile rahatça kombin yapabilmektedirler.

 

 Feracelerle Kombin Yapılır Mı?

 

Kombin yaparken dikkat edilen en önemli unsur renk uyumudur. Bir ürün ne kadar güzel olursa olsun renk uyumu olmazsa kişinin üzerinde pek hoş durmaz. Böyle bir görüntü ile hiç kimse karşı karşıya kalmak istemez. Bu sebeple bayanlar, bu tür ürünleri satın alırken nasıl kombin yapacaklarını ve nasıl kıyafetler giyeceklerini de düşünmektedirler. Bu şekilde diğer kıyafetlere uygun ürünler satın alarak ilerleyen zamanlarda kombin yaparken hiçbir zorluk yaşamazlar.

 

 En Çok Kullanılan Ferace Modelleri Nelerdir?

 

Günümüzde feracenin iki değişik modeli göze çarpmaktadır. Bunlardan biri yani en çok kullanılanı geniş kesim bol olan modellerdir. Kilolu bayanlar genelde bol olan modelleri seçerler. Bu şekilde hem kilolarını hem de vücut hatlarını saklarlar. Diğer bir model ise dar olan modeldir. Bu model günümüzde tesettürlü bayanlar tarafından az tercih edilmektedir. Bu modelin kullanıcı sayısı azdır. Çünkü pek çok bayan modaya göre hareket etmektedir.

 

Genelde bazı dönemlerde dar giymek moda olduğu için bu modeli giymektedirler. Ayrıca giyilen ürünlerin kumaş cinsi de önemlidir. Özellikle kumaş kalınlığı mevsim şartlarına göre uyum sağlamalıdır. Yaz aylarında ince ve terletmeyen, kış aylarında kalın ve üşütmeyen ürünler satın alınmalıdır. Bununla birlikte yazın siyah renk güneşi topladığı için, ürünlerin rengini siyahtan farklı bir renk seçmek en doğrusudur. Böylece ferace için rahat kullanım sağlanmış olunur.

 

 

 Ferace Alırken Kaliteyi Seçin

Kadınlar iç giyim, kombineler kadar dış giyime de önem vermektedir. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ferace ve ince kumaş pardösüler, kış aylarında ise kabanlar, montlar kadınların tercih ederken dikkatle ve özenle seçtikleri parçalardır. Tesettürlü olan bayanlar bir ortama girdiklerinde önce dış giyim kombineleri ve parçaları dikkat çekmektedir. Bu yüzden de etek, pantolon, kazak, bluz gibi kombineler kadar dış giyim ürünlerini seçerken de dikkatli olunmalıdır. Zevk ve tarzınızı yansıtan, girdiğiniz ortamda kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak olan parçaları seçerken şıklığı yakalayabilirsiniz.

Ferace Modelleri

Feracelerin modelleri her sezon ve her sene değişmektedir. Renk – renk, model – model pek çok ferace modeli bulunmaktadır. Dar kalıp feraceler olduğu gibi aynı zamanda alt tarafı bol inen modeller de mevcuttur. Tercih edeceğiniz feracenin modelini belirlerken vücudunuza uygun bir seçim yapmalısınız. Yaz aylarının favorisi olan feraceler genellikle tek renk olmaktadır. Özellikle siyah, lacivert, taba, mürdüm en çok tercih edilen renkler arasında yer almaktadır. Feracelerin önden fermuarlı modelleri olduğu gibi düğmeli modelleri de bulunmaktadır. Düğmeli modelleri daha çok klasik model feraceler için tercih edilirken fermuarlı olan modeller ise daha spor tarz feracelerdir. Tarzınız sporsa salaş, rahat formlu ve spor görünümlü feraceleri tercih edebilirsiniz. Ancak tarzınız daha klasik ve ağırsa klasik kesim, formda olan feraceleri tercih etmelisiniz. Feracelerin tek, düz renk, detaysız sade modelleri bulunduğu gibi aynı zamanda inci, boncuk, pul ile süslenen modelleri de bulunmaktadır.

 Ferace Fiyatları Ve Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Ferace alırken özellikle kaliteli oluşuna ve vücut yapınıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Her ferace her vücut tipine uygun değildir. Bu yüzden doğru tercih yapmak önemlidir. Ferace almaya karar verdi iseniz öncelikle kaliteli kumaş ile üretilen modelleri tercih etmelisiniz. Dış giyiminiz sizi yansıtan en önemli etkendir. Bu yüzden de büyük bir önem ve dikkatle seçim yapılmalıdır. Ferace fiyatları da kalitesine göre değişmektedir. Ancak uzun süre kullanmak ve şıklığı yakalamak için kaliteli ürünleri tercih etmelisiniz. Marka ve mağazaların indirim günlerin takip ederek kaliteli ürünleri ucuza alabilirsiniz.

 

Ferace İle Kaliteli Kombinler Oluşturun

Osmanlı Devletinde dervişlerin de giydiği tek parça, koyu renkli kıyafetlere ferace ismi verilirdi. Feraceler, günümüzde tesettür modasının önemli bir parçası haline geldi. Aynı zamanda eskisi gibi dümdüz olmaktan çıkarak, şıklığın da öne çıktığı bir tarza büründü. Renk ve kumaş seçenekleri arttıkça, bayanların bu giyim parçasına da ilgisi o oranda arttı. Tam bir kapanma sağlayan feraceler aynı zamanda hareket özgürlüğü de sağlar.

Feraceler Niye Tercih Edilir?

Feraceler, dış giyimde tercih edilir. Tek parça, kolay giyilebilir ve kesim olarak rahat olmalarından dolayı da tesettür giyim tercih eden bayanların üzerinde sıklıkla görülür. Feracelerin en çok tercih edilme nedeni, dümdüz oldukları için vücudu rahatça örtüp, hatları gizlemesidir. Bu nedenle ferace birçok kadın için daha avantajlıdır. Kumaşına göre yazlık ve mevsimlik feraceler vardır. Modellerin bol olması özellikle sıcak havalarda bayanların kurtarıcısı olur. Ferace seçimi yaparken mevsim özellikleri kadar, kullanılacak alanlara da dikkat edilmesi önemlidir. Spor ve klasik modelleri olan feraceler, her daim bayanların kurtarıcısı olsa da, yanlış yapıla bir seçim kötü görünmeye de sebep olabilir. Spor kesim bir ferace ile düğün, nikah gibi şıklık gerektiren yerlere gitmek ne kadar tuhaf kaçarsa, şık modeller bayanların diğerleri arasında öne çıkmasını sağlar.

Modern Feraceler de Var

Zaman içerisinde, tesettür tasarımı yapan modacılar, ferace modellerini geçmişte olan dümdüz ve koyu renklerden çıkararak fark yaratan tasarımlara imza attı. Artık tercihe göre düğmeli ya da fermuarlı feraceler bulmak mümkün. Düz feraceler yerine daha hoş görünen ve etek kısmı daha bol olan ferace modelleri de var. Tasarımlarda yaşanan gelişmeler bununla sınırlı değil. Yaka ve kollarda kürk, püskül gibi detayların yanında, bel kısmı kemerli modeller de bulunmakta. Feraceler yeni modelleri ile bir elbise şıklığına ulaştıkları için, tek başlarına bile bir kadını şık yapabilirler. Kış aylarında ise pardösünün altına giyilebilen modeller bulunabilir. Tabi ki ferace alışverişi yaparken bütün diğer kıyafetlerde olduğu gibi, yakışanı almak en güzel görüntüyü sağlar. Bu da ancak birkaç deneme ile tam olarak netleşir.

 

Her Mevsimin Tercihi Feraceler

Kadınların özellikle dışarıda giydikleri son derece salaş bir kesimi olan, mantoya benzer özellikleri bulunan bir giysi türüdür. Ferace tam Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bir geleneksel giyim şeklidir. Ancak günümüze gelene kadar bol kesim özelliği dışında pek çok değişikliğe uğramıştır. Osmanlı döneminde kadınların giymesinin yanı sıra dervişlerinde giydiği bir çeşitlilik olarak adlandırılır. Bu dönemde sadece siyah renk ile kullanılan feraceler günümüzde her renk ve model ile üretilmektedir. Ferace boy uzunluğu olarak topuğa kadar uzanan bir kıyafet iken şimdilerde simetrik kesimler ile diz altı olarak da tasarlanabiliyor. Yaklaşık olarak ülkemizde 2000li yıllar arasında ferace kavramı ile tanışmıştır. Oysaki ferace eski tarihlerden bu yana hayatımızda olan, şimdilerde ise güncellenerek, yeni tasarımları ile modacıların tercih edenlere sunduğu çeşitliliktedir. Osmanlı döneminde erkeklerin tercih ettiği feraceye bir adlandırma yapılırdı. Bu ismen merdane olarak belirtilirdi. (erkek feracesi) Kadınların feracesi ise zenane olarak ifade edilirdi. (kadın feracesi)

Ferace Nasıl Kullanılmalıdır?

 

Ferace daha önceleri tek tip bir kullanım amacına sahipti. Tesettür giyimi tercih eden hanımların bol ve rahat kesim olması nedeni ile genellikle kullandığı bir üst giysisi olarak tanımlanırdı. Şimdilerde ise tesettür giyim ve tesettür giyimin dışında giyinmeyi sevenler de ferace kullanıyorlar. Özellikle salaş giyim tarzını sevenlerin tercih ettiği bir ürün olarak tercih ediliyor.  Ferace bu açıdan değerlendirildiğinde kişinin tarzını nasıl yorumladığı ile doğru orantılı olarak kullanılabilir. Tesettür giyimde şimdilerde hem elbise hem de kıyafet üstüne giyilebilen bir formda tercih ediliyor. Ancak ferace tercih edenlerin bazı püf noktalara dikkat etmesi  gerekiyor. Tesettürlü hanımların boy oranına göre ferace kullanmaları gerekiyor. Uzun boylu hanımların tam topuktan bir boy oranı tercih etmeleri gerekmiyor. Ancak orta boylu hanımlar ise topuktan ferace tercih edebilirler. Bir diğer önemli ayrıntı ise ferace kombinelerinde eşarp bütünlüğünün olmasıdır. Özellikle eşarp örtme şeklinizi çok salaş tutmamanız doğru bir seçim olacaktır. Çünkü ferace tarz olarak bol bir kesim içerdiği için eşarbınızı da bu şekilde kullanırsanız çok dağınık bir görünüm oluşturabilirsiniz.

 

Ferace Modelleri İle Estetik Ve Şık Görünüm

Günümüzde giyim alternatiflerinin farklı tasarımları ve estetiklik sunan ayrıntılı çizimleri bayan akımının tercihlerini yansıtan modellere sahip olmaktadır. Tesettürlü bayanlara hitaben zarif ve şık tasarıları olan dış giyim seçeneklerinin oldukça fazla kombin türleri mevcut görülmektedir. Bununla birlikte tekstil alanlarında dikim hatları ile ortaya çıkartılan kumaş aranjmanları, desen – detay özellikleri ve bütün kalıbıyla renk ritmi oluşturulan giyim parçalarının yaratım fonksiyonellikleri sezonluk üretimlerle bağlayıcı olmaktadır. Buna takiben modern ve estetik giyim modasının benzersiz kreasyonlarını içeren ferace modelleri tesettürlü bayanların zevkine hitap eden ölçülerde üretilmektedir. Bu ürünlerin tesettür yeniliklerini kapsamasıyla birlikte stilistlerin tarz dikim sunumlarına bağlı olarak işleme ve apayrı desenlerle ferace kombin çıkarımlarının dış giyimde rahatça tercih edilebilir tasarımlarını açıkça göstermektedir. Bu çerçevede modaevlerinin uygulamalı sunumları dahilinde birbirinden farklı tasarılar içermekte olup, tesettürlü kadınların eğilimlerini hayli yoğunlaştırmaktadır.

Göz Alıcı Yaratımları Olan Ferace Modelleri

 

Muhafazakar seçimleri olan bayanlar için tekstil sahalarında biçim ve ahenk bütünlüğü sağlanan dış giyimin ferace modelleri incelikli kumaşlarının yanında sıra dışı dikişleri ile son derece şık uygunluğu göstermektedir. Buna takiben özel ortamlarda ve günlük hayatta giyilebilir özellikli kalıpları olan feracelerin düğmeli kot detayları, incili elbise tasarımları, çift düğmeli güpür ayrıntılı, volan detaylı, cepli ve düğmeli kot, fermuarlı modelleri içermektedir. Aynı zamanda cep kapaklı bağcıklı, gold düğmeli, taş incili, etamin nakışlı, kruvaze yakalı, kemer gibi detayları olarak birbirinden farklı dış görsellere hakim modelleri bulunmaktadır. Buna bağlı olarak göz alıcı süsleme ayrıcalıklarını kapsayan modellerin ince, kalın kumaş içerikleri yanında desen ve kesim hatları ürünlerin alımları esnasında bayanların seçimlerini ön plana çıkartmaktadır.

Tesettür Tasarılarının Beğenilen Ferace Modelleri

 

Tesettür giyiminin tasarıları arasında farklı bir beğeni toplayan ferace modelleri genç ve yetişkin akımının zarif popülerliği çerçevesinde estetik kombin içeriklerini göstermektedir. Bununla birlikte ferace çeşitlerinin uzun elbise görünümlü dış giyim kalıplarının etkili renk birleşimleri sayesinde fonksiyonel artıları olan estetik ve marjinal tarzları ile gözde tercihler oluşturulmaktadır. Buna takiben kapalı bayanların eşarp, şal, pantolon gibi kombin türevlerinde açık renkleri ya da koyu tonları arasında çekici tercihleri olmaktadır. Bunun için muhafazakar giyimin ipeksi ve sade ferace tasarımları işletim mağazalarının raflarında bulunmakta olup, yaratım fikirlerinin iddialı modellerle çeşitlendirilmesi sağlanmaktadır.

 

Farkı Tarz Arayan Bayanlar İçin Ferace Modelleri

Ferace tesettürlü bayanların dışarı çıkarak kıyafetlerinin üzerine giydikleri dış giyim ürünüdür çok önceleri siyah rengi ile popüler olan ferace modelleri günümüzde farklı renkleri ve tasarımları ile tesettürlü hanımların olmazsa olmazları haline gelmiştir. Birkaç dönemdir farklı renk özel seçenekleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Oldukça rahat kullanıma sahip olan ve kışlık ve yazlık seçenekleriyle tesettür bayanların beğenisine sunulan farece modelleri hanımları zarif ve asil görünüm kazandırmaktadır.

Farklı Tasarımlarda Ferace Modelleri

 

Dilediğiniz zamanda pratik olarak uygun bir eşarp ve ayakkabı ile kombin yaparak dışarı çıkma kolaylığı sağlayan ferace  modelleri en iddialı model ve renk seçenekleri ile hanımların beğenisine sunulmuştur.  Tesettür giyim modasında çok önemli bir yeri ola feraceler her bayanın beğenisine ve tarzına hitap eden tasarım ve renk seçenekleri ile tasarlanmaktadır. Tesettür giyim modasında dış ürün denildiğinde ilk akla gelen seçeneklerden birisi olan feraceler zarif tasarımları ve ince detayları ile farkınızı ortaya koymanıza olanak sağlıyor. İşlemeleri ferace modellerinden tutunda eteği geniş üstü dar modellere kadar farklı modellerle bayanların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

 Ferace Tasarımlarında Farklı Modeller Gözlerden Kaçmıyor

 

 Tesettür giyimin moda trendleri arasında yer alan ferace modelleri göz alıcı alternatifleri ile mağazaların vitrinlerinde yerini aldı. Özellikle sonbahar kış ayları için özel olarak tasarlanan feraceler sıcak tutan yapısı ve göz kamaştıran kürk detaylara sahip modellerin yanı sıra sivri yaka ayrıntısına ferace modelleri de büyük ilgi görmektedir.  Göz dolduran tasarımlar ile modaya uygun renklerle harmanlanan feraceler hava şartlarına uygun mevsimlik kumaşlar ile rahat kullanıma sahip alternatif giyim olarak tesettür hanımların beğenisine sunuluyor. Yine farklı bir alternatifi olan kut kumaştan üzeri nakış işlemelere sahip feraceler görsel açısında oldukça hoş estetik izlenim uyandırıp, kaliteli doku en şık tasarıları ile büyük ilgi görüyor.

 En Özel Ayrıntılı Ferace Modelleri

 

Deri ayrıntılara sahip, kürk detaylı düğme detaylı kendinden fermuarlı gibi tasarımları ile en özel seçenekler arasında yer alan feraceler özellikle gündelik kullanım rahatlığı ile de büyük ilgi görüyor. Düşük bedenlerin yanı sıra büyük beden çeşitlerine de sahip olasını yanı sıra her yaşa uygun tasarımları ile satışa sunulmaktadır.

 

Ferace Modelleriyle Günümüz Modası

Geçmişten günümüze ferace modern görüntüsüyle ve renklerdeki seçenekleriyle tesettür modasında yerini almıştır. Feracenin renk seçenekleri ve model farklılıklarındaki renkleriyle modada şıklıkta ve doğallıkta göz dolduran bir seçim olmuştur. Ferace görüntüsü ve rahatlığıyla tercih edilir bir kıyafettir. Günümüzde istediğimiz model ve renge ulaşma kolaylığı feraceye olan talebi çoğaltır. Feracenin geçmişten günümüze vazgeçilmeyen tarzı şıklıkla bütünleşmiş modada yerini almıştır. Ferace günümüz tesettür modasında farklı modelleri ile yerini almıştır. Başörtüsü, çanta ve ayakkabısıyla ferace rengini bütünler ve renklendirebilirsiniz. Ferace hemen hemen her renk seçeneğiyle modada müşteriye hitap eden modelleri sunmaktadır. Ferace modelleri detaya inen işlemelerin inceliğiyle görüntüsüne güzellik katmaktadır.

Ferace Modelindeki Yenilikler

 

Feracenin günümüz modasında spor klasik fantezi şık modelleriyle göz dolduran yeri vardır. Kolları saran işlemelerdeki farkla ve sadece bileği saran işlemelerle şıklığını bütünleyen modeller vardır. Bele kadar olan kısımda göz doldurucu işlemeler yanı sıra tek sıra veya çift sıra düğme tercihleri kullanarak ta farklı modellere ulaşılmıştır. Kollarında bileğe inerken volanlı kesimler geniş bilekli tarzlar. Kol süslemeleriyle tarzına yenilikler katan ferace modelleri modada tarzını yakalamıştır. Boyundan bele kadar olan kısımlardaki süslemeler fermuar ve düğmelerle tamamlanan modeller istenilen renkle bütünleşir. Baskı desenli kumaşların inceliğiyle bileklere kadar uzanan ferace şıklığı bazen de omuzdan eklenen dantel yelek tarzı kumaşla bütünleşen parçaların bir araya gelmesiyle model ve tarz farklılığı yaratır. Kot kumaş görüntüsüyle klasik tarzın spor rahatlığı modellere yansıtılmıştır. Kollarına yapılan işlemeli renk detayları görüntüyü hareketlendirmiştir. Kemer kısımlarda bağlamalı ve işlemeli kısımlar bazen bele oturan bazen pile yansıtan dökümüyle ayrı bir güzelliktedir. Kemer kısmına ve kollara yapılan işlemelerle bütünlük sağlanır. Omuz kısmından bele kadar inen işlemeli ve dantel detay eklenmiş rengin uyumu dantel ve işlemelerle bütünleşen modellerde yer almıştır. Üst kısmı yelek tarzı yarım yelek tarzı üst modelleriyle ferace günümüz modasını sarmıştır. Boğaz kısmında fular tarzı farklı bağlama çeşitlerinde kumaşından kurdele gibi uzayan modeller bileklerde kumaş renginden dantel uzantılar feraceyi şık bir görüntüde gösteren ayrıntılarıdır.

Renkleriyle Ferace Farkı

 

Tüm renkleri yansıtan kumaşların formuyla modelinde güzellikler oluşturur. Baskı kumaşların ayrı bir tarz yarattığı feraceler. Kot formunda kumaşlarla oluşan modelleriyle ferace çeşitliliği modada yerini almıştır. İster sade ister renkli baş örtülerle kombin oluşturulan feraceler koyu renk feracede açık renk baş örtü  feraceyle aynı renk bir ton açık baş örtü ile farklı tarzlar yaratılabilir. Ferace modelleri oluşturulan kombinler modaya tarzını  seçeneğindeki çeşitliliklerle sunmaktadır.

 

1 2 3 4