Ferace Modellerinde Kullanılan Kumaş Ve İşlemeler

feraceFerace son yıllarda tesettür giyimde oldukça revaçtadır. Her yaşa uygun modeli, rengi, tonu, deseni olduğu için çok fazla seçeneği bünyesinde bulundurmaktadır. Ferace daha sade ve düz bir giysi olmakla birlikte, günümüzde yeni modelleriyle tesettür elbise giyimleri arasında yerini almıştır. Seçiminizde ister yaz ister kış olsun kumaşın kalitesi çok önemlidir. Bu dış giyim parçası tesettüre uygunluğu, rahat oluşu ve şık görünümü sebebiyle hem genç hem de yaşlı kesim tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Her yaşa ve her vücut tipine uygun model bulunması ayrı bir kolaylıktır.

 

 Her Tarza Uygun Ferace Modellerini Bulmak Mümkündür

 

İster spor giyim ister klasik giyim olsun her tarza uygun ferace modelini rahatça bulmak mümkündür. Hoş, klasik ve şık olmak isteyen muhafazakar bayanlar için önden düğmeli, fiyonklu ya da fermuarlı ferace modelini tercih etmektedirler. Bu modelde gizli olan öndeki düğmeler feraceye düz elbise havası katmaktadır. Etek uçlarındaki fırfır ve yakadaki fiyonk sevimli bir görünüm katmaktadır. Modelde açık renkten koyu renge pek çok renk kullanılmaktadır.

 

 Likralı Kumaştan İşlemeli Feraceler

 

Kullanılan kumaşların likralı, kırışmaz kumaştan olması tercih nedenlerindendir. Daha hareketli, günlük bir tarz arayanlar için önü yaprak desenli veya boyuna çizgili ve fermuarlı model tercih edilmektedir. Ön kol ve yaka kısmındaki yaprak desenleri modele çok şık bir hava katarken, öndeki fermuar kullanım kolaylığı da sağlamaktadır. Yaprakların kenarındaki taş veya güpür işlemeleri feraceye ışıl ışıl bir görünüm katmaktadır. Kumaşının likralı olması günlük hayatta kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Önü çapraz gelen, gizli düğmeleri metalden olan model daha çok olgun bayanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Metal düğme özelliği ve kol fermuarları feraceye ayrıca ayrı bir şıklık katmaktadır. Spor ya da klasik ferace modellerinin çoğunda cep bulunmaktadır. Buda parçaya kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 Yarasa Kol Feraceler

 

Rahat ve şık ferace isteyenler için yarasa kol modeller mevcuttur. Bu modelde ön kısımda fermuar kullanılmaktadır. Bel kısmında ise ince bir kuşak kullanılmaktadır. Bu kuşak ile bel kısmında çok daha ince bir görünüm yakalanmaktadır. Kolları alt kısımdan genişleyen modelin bilek kısmından dar olması parçaya daha hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca bu da ürüne kullanımda kolaylık ve rahatlık katmaktadır.

 

Tesettür Giyimde Ve Feracede Anlam Bozulmamalıdır

Tesettür giyimde hızla gelişen moda dünyası, ferace çeşitleri ile de ön plana çıkmaktadır. Çarşaftan ayrı özelliklere sahip olan örtünme kıyafeti olması nedeniyle biraz da olsa klasik tesettür kıyafetlerden ayrılmaktadır. Bir nevi pardösü, palto görevi gören feraceler, tunik ve çarşaf arası bir görüntüde olup, çok amaçlı kullanılmakta ve uygun fiyatlara satılmaktadır.

 

 Farece İle Örtünürken Sadelikten Kurtulun

 

Kıyafet bir kişinin giyinişi ve dış görünüşü ile ilgili olup, ferace de işte böyledir. Bu anlamda ferace bir tür kıyafettir. Giysi nasıl kişinin sadelikten kurtulup kendine ya da başkalarına iyi görünme güdüsüyle üzerine giydiği şey ise ferace de budur. Yani ferace de örtünmek için giyilen bir tür giysidir. Palto veya mantolar giyim eşyası ise de, aslında sadece dış giyim kıyafetlerinin bir parçalardır. Faraceler de ceket ve gömlek gibi birer elbisedir.

 

Feraceler çok daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yeni moda renklerin bir arada kullanıldığı, yeni desenlerle kombinlenmiş tesettür kıyafetlerin modelleri de her yıl değişmektedir. Bu modeller değişirken günün gelişen ve değişen moda anlayışı ve kullanıcıların geri bildirimleri önemsenmektedir. Modaselvim atölyelerinde bu geri bildirimleri harmanlayıp, kadınların isteklerini ön planda tutan kesimler yapılmakta ve piyasaya sürülmektedir. Her tesettür giyim kumaşının desenleri, kalıpları, renkleri ve kullanım alanları değişiklik göstermektedir.

 

 Farece Giyim De Tesettür Giyimin Bir Parçasıdır

 

Anlamını değiştirerek feraceye yeni bir yön çizmeye çalışanlar normalde hata etmektedirler. Feracenin dış giyim tesettür kıyafeti olduğu unutulmamalı, kıyafetin sunduğu ruhani bütünlük göz ardı edilmemelidir. Geleneksel tesettür giyiminde bayanların kullandığı ve günümüzde yeni bir çığır açan feraceler de, son dönemde modadaki değişimle tercih edilen gözde parçalardan biridir. Birçok parça ile kombinlenerek rahatça kullanılmaktadır. Çarşaflar ve feraceler kombinleme konusunda kişiye pratiklik sağlamakta olup sıkça tercih edilmektedirler.

 

Tesettür giyimin modadaki yerini artık süresiz koruyacağı aşikardır. Bu anlayışla hareket eden Modaselvim tasarımcıları en moda desen ve renklerle dizayn edilmiş tesettür kıyafetler üzerinde geliştirme çalışmalarına devam etmektedir. Her türlü tesettür kıyafette online satış hizmetinden güvenle yararlanabilir ve koşulsuz iade şartıyla alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz.

.

 

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE FERACE

feraceTarihçesi Osmanlı’da çarşaftan önceki döneme kadar dayanan feraceler varlığını günümüze kadar sürdürmüş bulunmakta. Osmanlı döneminde uzun, geniş kollu ve yakasız olan feraceler farklı renklerde dikilir en çok da kırmızı tercih edilirdi. Moda bugün olduğu kadar o günlerde de giyimi etkiler saray eşrafı için içi kürklü modeller halk için ise sade modeller olurdu. Zaman içerisinde renkler yavaş yavaş yok olarak yerini sadece siyah feracelere bıraktı. Bugün hala daha bazı kırsal kesimlerde bu siyah feraceler kadınların günlük giysisi olarak kullanılmaya devam etmekte.

Günümüzün ilerleyen moda anlayışı ve tesettür giyimde ki kuralların gitgide esnemesi ile kentlerde özellikle de metropol kentlerde farklı ferace modelleri görülmeye başlanmakta. Daha önceleri sadece tesettürün bir parçası olan feraceler artık modanın tam kalbinde yer almakta ve modellerine sürekli yenileri eklenmekte. Feraceler çok eski tarihlerine rağmen yaşadığı değişim son on yıllık süreci kapsamakta. Bu süre içerisinde yine belli çizgilerden ayrılmadan birçok farklı ferace modeli tasarlanmış ve bu modeller de her geçen gün daha fazla insan tarafından kabul görmüştür.

Günümüz ferace modellerine şöyle bir göz atacak olursak öncelikle hala siyah modellerin baskın olduğunu görmek mümkün. Genellikle bol ve hatta yarasa kesim kollar kullanılmakta. Fermuarlı, düğmeli, tek parça (panço tarzında) modeller kullanıcıların beğenisine sunulmuş. Feraceleri sadelikten kurtarmak için sadece kesimlerinde yapılan değişiklikler ile yetinilmemiş kol, yaka ve etek uçlarında motif işlemeleri yapılarak daha canlı bir görünüm verilmiş.

Feracelerde beden kalıplarında ki değişimleri de atlamamak gerek, artık eskiye oranla daha vücuda yatkın modeller oluşturulmakta. Altın yaldız işlemeli ferace modelleri de adeta Osmanlı döneminin kürklü feraceleri gibi bir nevi sosyal statü simgesi haline gelmiş ve üst ekonomik sınıfın bayanlarının simgesi olmuş. Farklı renklerinde kullanıldığı feraceler genellikle gençler tarafından tercih edilse de belli bir süre sonra onlarda da siyaha dönüş olmakta.

Sonuç itibari ile geçmişten günümüze feraceler halen varlığını sürdürmekte ve değişen yenilenen modelleri ile de sürdürmeye devam edecek gibi görünmekte. Üstelikte her geçen gün daha fazla tercih edilerek.