Tesettürlü Düğün Modası

 

Tesettür abiyeleri özellikle genç kadınlar tercih ediyor. Bu nedenle beden sıkıntısı yaşamadan her modelden bu abiyeleri bulmak mümkün. Tesettürlü bayanlar özel günler için kıyafet sıkıntısı yaşadığı günler artık çok geride kaldı. Günümüzde pek çok modelde tesettürlü abiyeler mevcut. Bunlardan birini tercih ederek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Günümüzde kadınlar görünüşlerine daha çok önem veriyor. Bu durum moda dünyasının çeşitlenmesi ve kadınların her zaman bu çeşitliliğe büyük bir ilgi duymasından kaynaklanıyor. Ancak öyle kıyafetler var ki bunların modası hiç geçmiyor. Bunlardan biri de yöresel kıyafetler. Eski kıyafetler gün geçtikçe önemini kaybetse de yöresel kıyafetler hiçbir zaman önemini kaybetmiyor.

 

Son Trend Abiyeler

 

Tesettür modasında da abiyeler için son akımlar geçerli. Eski bindallılar yeni yorumlarla şekillenerek yeniden moda haline geldi. Özellikle tesettür kıyafetlerinde daha çok görülen bu durum eskiden bayanların daha kapalı giyinmesinden kaynaklanıyor. Çeşitli moda akımları başta kıyafetler olmak üzere pek çok konuyu etkiliyor. Örneğin takıların bile bir modası var.  Eski takı ve kıyafetleri kullanmak demode bir görünüm veriyor. Tesettür abiye şık görünümü ile de dikkat çekiyor.

 

Yöresel Kıyafetlerden Abiyelere

 

Bundan yirmi sene öncesine kadar düğün ve nişan gibi özel günlerde yöresel kıyafetler kullanılırdı. Hatta o dönemlerde gelinliklerin pek çoğu da yöresel kıyafetlerden oluşuyordu. Bir dönem etkisini yitiren bu kıyafetler günümüzde tekrar eski önemini kazandı. Örneğin bir kına kıyafeti olan bindallı artık yeniden kullanılarak kınaların vazgeçilmez kıyafetlerinden biri haline geldi. Örneğin bindallı denilen kına kıyafetlerine ferace eklenerek daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

 

Yöresel Kıyafetlere Yapılan Yeni Yorumlar

 

Bugün kullanılan tunik, ferace gibi kıyafetler aslında çok eskilere dayanıyor. Eskiden kullanımları ve görünümleri daha farklı olsa da bugün yapılan yeni yorumlarla bu kıyafetler moda dünyasına yeniden kazandırıldı. Bir pardösüyü değiştirmeniz çok mümkün olmayabilir ama bir tuniği farklı modellerle değiştirebilirsiniz.  Bu durum değişen moda akımlarını da etkileyerek eski tarzları yeni tarzlarla yorumlamaya itmiştir. Tesettür abiyeler şık yapısıyla özel davetlerin, günlerin de vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.

Bir cevap yazın