Tesettürde Ne Kadar Trend Ne Kadar Moda?

Moda denilen şey, devamlı kendini güncelleştiriyor. Ve farklı paradigmalarla göz önüne geliyor. Eğilimler de moda gibi güncellenmek de. Her şeyden, gelenekten, gelecekten, bazen bir tablodan etkilenerek önümüzü yaşamın çeşitli noktalarını getiriyorlar. Bunlar bazen bizim kültürel geçmişimizle, dini inançlarımızla uyumlu olabiliyor, bazende tam tersi bir durum gerçekleşiyor. Bu durum tesettür giyimini seçmiş hanımlar açısından ne kadar eğilim ne kadar moda sorusu önemli oluyor.

 

Tesettür inançlı hem erkek hem de kadın için geçerli bir kavramdır. Fakat şu an giyim üzerinden değerlendirme yapıldığı için kadınların tesettür giyimi üzerine konuşacağız. Tesettür giyim kadınlar için inandığı dinin emrettiği usul doğrultusunda yaşama bakışı ifade etme şeklidir. Bu noktada kıstas alınacak noktada dinin çizdiği sınırlar olmalıdır tabi ki. İnanç dairesinde ortaya çıkacak olan her şıklık ve zarafet dinin en güzel temsil şeklidir. Tesettürlü kadınların modaya uygun ve din aykırı olmayacak şekilde giyinmesi gerekmektedir.

 

 Tesettür Giyimin Popüler Trendi

 

Son dönemlerin en popüler tesettür giyimi olan ferace bu noktada devreye giriyor. Bu terim geçmişten beri tekstil için kullanılan bir terimdir. Daha önce Kadınlarımız üstlerini kapatmak için kullandıkları örtüye ferace demişler. Bu ürün çeşit çeşit kumaşlardan imal edilmektedir. Genel olarak düz kumaşlar kullanılmaktadır. Çünkü kapalı hanımlar düz modelleri tercih ediyorlar.

 

 Tesettür Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 Ferace tercih ederken bedeninizden biraz daha bol olmasına dikkat ediniz, Bu ürün biraz mantoları andırmaktadır. Mantodan farklı olarak geniş yakaları mevcuttur. Bu ürünü giyerken giydiğiniz diğer ürünlerle (eşarp, çanta) gibi kombin yapmalısınız. Kombin yaparken de dikkate alacağınız husus renk uyumu olmalıdır. . En çok tercih edilen bu tesettür ürünü kapalı hanımların favori kıyafeti durumunda, çünkü bu kıyafetin geniş olması kilolu bir bayansa kiloyu kapatıyor, hemde kapalılık açısından vücut hatlarını kapatıyor. Ayrıca hangi mevsimde giyecekseniz o mevsime göre ürünün kalınlığını belirleyin.

 

Yaz mevsiminde giyecek olursanız, siyah ya da koyu tonlar sıcağı çekeceğinden, yaz mevsiminde tercih edeceğiniz ürün açık tonda renkler olmasına özen gösterin. Aynı şekilde de kışında koyu renk tonlarının olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Bir cevap yazın