Modaselvim’de Ferace Modası

feraceFerace kullanımı tesettür içerisinde önemli bir yere sahiptir. Tesettür açısından önemi ise kadınların feraceyi kullanma amaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Ferace normal kullanımı açısından dış giyim amacı doğrultusundadır. Kullanım alanlarının genişlemesi ve rahat bir giyim ürünü olması itibari ile gündelik hayatta sıkça tercih edilmektedir. Moda içerisinde de yeri yadsınamayan ferace modelleri her dönem kendini yenileyerek satıya sunulmaktadır.

 

 Ferace Çeşitleri

 

Ferace modelleri içerisinde tercih konusu olan birçok çeşit bulunmaktadır. Kullanım açısından bol ve uzun bir ürün olan ferace kadınların bulundukları her ortamda kombinleyebilecekleri bir kıyafet olmaktadır. Mevlana olarak adlandırılan ferace türü ise en sık kullanım alanı bulunan çeşitlerdendir. Yapısı itibari ile bilek boyuna kadar inebilen ve etek kısmından bileklere gittikçe bollaşan bir ürün olmaktadır. Bol olarak kullanımı bulunan Mevlana feraceler birçok kadının tercih ettiği gündelik kıyafetler içerisinde bulunmaktadır. Yaş itibari ile tesettür giyim tarzını seçen her bayanın kullanabileceği tarzda bir ürün çeşitliliği sunmaktadır.

 

 Tesettür Modası

 

Modanın her dönem içerisinde belli başlı yenilenmeleri mevcuttur. Bu yenilikler içerisinde ferace modelleri arasında da 2018 trend ferace modelleri kullanım alanı bulmaktadır. Mevlana feracelerin 2018 kombini içerisinde tercihi çok olmakla beraber kullanımı da oldukça fazladır. Ferace kombinleri içinde önemli olan bir husus ise birçok kombinde olduğu gibi aksesuar ve baş örtüsü uyumu olmaktadır. Tek bir ürün olarak kullanım alanı da bulunan feraceler renk ve değişik tarzdaki desenlerin belirli aksesuarlar ile uyumu kolayca sağlanabilmektedir.

 

Mevlana ferace adı ile moda içerisinde yerini alan ürünler kalıp açısından dar ya da fazla bol bir şekle sahip olmamaktadır. Ürünün belirli dar ya da bolluk derecesinin olması kadınların giyimi içinde vücut yapıları içinde uygun olabilmektedir. Tesettür giyim tercihinde bulunan kadınlar ile beraber gündelik giyim tarzlarını kullanan kadınlarda yapısı itibari ile ferace ürünün tercih edebilmektedir. Kilo sorunu yaşayan bayanların kilolarının belli olmaması amacı ile tercih ettiği ürünlerden olan feraceler tesettür içerisinde ise belirli kriterler amacı ile kullanım sağlamaktadır. Belirli şekiller ile üretilen feraceler taşlı ve dantelli detayları ile üretime sunulmaktadır. Detaylar üzerinden kombin oluşturan bayanlar bu tarz feraceleri kullanarak modaya uygun kombinler oluşturabilmektedir.

 

Bir cevap yazın