Son Tasarım Mont Modelleri Modaselvim’de

Kadınlar için alışveriş bir vazgeçilmezdir. Alışverişin bir mevsimi yoktur. Yaz kış her zaman alışveriş yapılır. Bazen ihtiyaç olur alınır, bazen de ihtiyacımız olmasa da çok beğeniriz ve alırız. İhtiyaç olsa da olmasa da önemli olan ürünleri uygun fiyata alabilmektir. Her mevsimin kendine uygun ihtiyaçları da ortaya çıkar. Kışın olmazsa olmazlarından biri de montlardır. Bizi sıcacık tutacak, rahat, kendimize uygun bir mont herkese lazımdır. Tesettür giyim şıklığında modaselvim.com her tarza uygun modeller sunmaktadır.

https://www.modaselvim.com/mont

Mont Modelleri

Mont alırken kadınların en dikkat ettiği noktalardan biri montun güzel ısıtmasıdır. Yani bizi soğuktan koruyabilmesidir. Bunun yanında tabi ki montun görüntüsü de çok önemlidir. Montların çok fazla model ve şekilleri vardır. Herkes zevkine ve tarzına uygun olanı seçer. Modaselvim’de her zevke uygun montlar bulabilir, istediğiniz ürünü çok uygun fiyatlara alabilirsiniz.

 

Trençkot

Kombininize uygun bir trençkot sonbahar ve kış mevsiminde şıklığınıza şıklık katar. Çok soğuk olmayan ama ceketsiz de dışarıya çıkamadığımız havaların kurtarıcısı trençkotlardır. Modaselvim her zevke uygun sunduğu trençkot modellerini sizinle buluşturuyor. Ayrıca zengin renk seçenekleriyle istediğiniz rengi seçme imkanı sunuyor.

Panço/Pelerin

Soğuk kış günlerinde hem ısınmak isteyenler hem de yumuşacık bir kumaş isteyenler pançoları tercih edebilir. Panço/pelerin modelleri yumuşacık dokusuyla sizi sarar. Yine çok uygun fiyata hem kaiteli hem de son tarza uygun panço modelleri Modaselvim’de sizinle buluşuyor.

Kaban

Çeşit çeşit, renk renk kaban modelleri de modaselvim.com da karşınıza çıkıyor. Ayrıca geniş beden aralığıyla çok geniş kitleye hitap eden modeller bulunuyor.

Kadınlar bilirler ki kış şıklığı ayrı bir yere sahiptir. Ama kış şıklığının en önemli tamamlayıcısı güzel bir mont olur. Modaselvim.com sitesine girerek kendi zevkinize uygun mükemmel modellere sahip olabilirsiniz. Bu modellere sahip olurken çok fazla para ödemenize de gerek yok. En güzel modelleri, en uygun fiyatlara alma imkanı bu adreste. Hem şık olmak istiyor hem de bu şıklığa çok para harcamak istemiyorsanız doğru yer burası. Kadınlar her zaman şık olmayı ve bu şıklığa uygun fiyata sahip olmayı hak eder.

 

 

 

 

Mont Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kışın vazgeçilmez aksesuarlarından ve ihtiyaçlarından olan montlar kışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu sıralarda hepimizin en çok giydiği kıyafet çeşitleri arasındadır. Diz üstünden diz altına kapitoneden kaşmire pek çok çeşidi bulunan montlar modanın ve modern yaşamın vazgeçilmezlerinden biridir. Peki mont alırken nelere dikkat edilmelidir ve hangi kıstaslar ölçüt olarak uygulanmalıdır gelin onları konuşalım.

Boyunuza Göre Mont Almak

Eğer kısa boyluysanız diz altı montlar sizi daha da kısa boylu gösterecektir. Bu yüzden kısa boylu biriyseniz kendiniz gibi kısa boylu montları tercih etmelisiniz. Yok eğer uzun bir boyunuz var ise kısa boylu montları tercih edebileceğiniz gibi diz altı olan uzun boylu montları da tercih edebilirsiniz. Bu konuda uzun boylu insanların daha şanslı olduğu bir gerçektir çünkü hem diz altı hem de diz üstü mont tercih etmelerinden bir sakınca yoktur.

https://www.modaselvim.com/mont

 

Natürel Renkler

Mont alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik alacağınız montun rengidir. Hemen hemen her renkle uyum sağlayabilen siyah lacivert devetüyü bej gibi naturel renkleri tercih ederseniz montunuzu dolabınızdaki diğer giyim parçalarıyla kombinlemek hiç de zor olmayacaktır. Buna karşı turuncu kırmızı gibi parlak ve canlı renkleri tercih etmeniz montunuzu kombinleyebileceğiniz giysi çeşitlerini oldukça kısıtlayacaktır ve çok daha kısıtlı bir alanda tercih yapmak zorunda kalacaksınız.

Değişik Ortamlar İçin Değişik Montlar

Elbette ki trekking yaparken ki mont seçiminizle kayak yaparken ki veyahut da şık bir davete giderken ki mont seçiminiz birbirinden farklı olacaktır. Kayak ve trekking gibi sporsal aktiviteler farklı kumaşlarda ve özellikte montlar gerektirirken şık bir davete giderken ki mont seçiminiz de farklı kumaşlarda mont çeşitlerini gerektirecektir. Bu yüzden mont alırken önce belirlemeniz gereken şey o montu hangi aktivitelerde kullanmak istediğiniz olacaktır.

Evet. Kışın bize sunduğu en sıcak moda tercihlerinden biri olan montlar popülerliklerini devam ettirmektedirler. Bize kalansan mont seçerken yukarıda bahsettiğimiz kriterlere uygun tercihler yapmak ve ortama göre moda değişiklikleriyle montlarımızı süslemektir. Montlarımızın en yakıştığı kışlık aksesuarlar ise bere atkı gibi diğer kışlık aksesuarlardır. Montları kombinleyebileceğimiz çeşitli aksesuarlarla daha da modern ve şık görünmek mümkündür.

 

Kış Aylarında Montların Önemi

Soğuk havalar yaklaştığı zaman artık mont sezonu gelmiş demektir. Çok sayı da mont çeşidi vardır ve moda sürekli olarak değişmektedir. Renkler ve ya desenler oldukça hızlı bir şekil de farklı tarzlar da üretilmektedir. Mesela 2021 yılın da en çok bej rengi ve inek desenli olan siyah beyaz montlar tercih edilmiştir. Mont almak için en uygun site Moda Selvim sitesidir.

En Sevilen Montlar

Eğer kış aylarını çok seviyor ama soğuk havadan donmamak istiyor iseniz gerçekten kalın bir mont çeşidi olan polar montları tercih edebilirsiniz. Polar montlar hem görüntü açısından hem de rahatlık açısından oldukça çok tercih edilmektedir. Fiyatları ise montun uzunluğuna ve modeline bağlı olarak değişmektedir. Mesela uzun boyda olan polar montların fiyatları da çok daha pahalıdır.

Polar Mont Çeşitleri

Bu yıl en çok tercih edilen ve satın alınan montlar polar montlar olarak bilinir. Polar montlardan en çok açık pembe ve beyaz renkleri satın alınmıştır. Moda Selvim isimli site de bir birin den güzel montlar vardır. Ve her kişinin sevebileceği tarz da montlar satılmaktadır. Polar montların dışın da da şişme montlar tercih edilmektedir.

Mont Kombin

Mont giymek bir çok insan için soğuktan korunmak sıcak kalmak için giyilse de bazıları için durumun bir de şıklık tarafı vardır. Kadınlar için güzel görünmek ve güzel kıyafetler giymek çok önem verilen bir konudur. Moda Selvim sitesin de mont fiyatları da oldukça idealdir. Eğer mont almak istiyor iseniz kesin olarak önce bu siteye bakmalısınız. Moda Selvim sitesini çok seveceğinize eminiz.

En İyi Mont Çeşitleri

En iyi mont çeşitlerine moda selvim isimli siteden ulaşabilirsiniz. Aynı zaman da bu sitede her montun bir çok farklı rengi ve bedeni de bulunduğu için bu siteyi çok seveceksiniz. Bu site de mont fiyatları genel de 240 lira olarak bilinir. Tesettürlü kadınların en sevdiği kıyafet sitesidir. Aynı zaman da bu site de oldukça uygun fiyata da sizi sıcak tutabilecek bir mont bulup satın almanız mümkündür.

 

 

 

Kışlık Mont Ve Kayak Montu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekim aylarından itibaren soğumaya başlayan havalar uygun kıyafetler tercih edilmezse hastalıklara davet çıkarmaktadır. Özellikle ısınmak için kat kat giyinmek gerekmemektedir. Doğru mont seçimi sayesinde istediğimiz kıyafeti hasta olmadan giyebilir.

Öncelikle ne tarz bir mont kullanmak istediğimizi ve nerede ihtiyacımız olduğunu belirlemeliyiz. Devamında spor bir mont mu yoksa günlük hayatta kullanacağımız bir mont mu istiyoruz ona karar vermeliyiz.

Çoğunlukla kabanların rengi ve model kara vermenizde etkilidir. Fakat kabanın işlevi olan sıcak tutma görevini yerine getiremezse sıkıntılar oluşmaktadır. Özellikle yanlış yerlerde yanlış mont seçimimiz bizi kan ter içinde de bırakabilir veya çok üşütebilir. Örneğin spor esnasında bizi yormayacak kısa ve dolgulu kaban seçmek yerine uzun kaban çeşidi seçersek zorlanabiliriz.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Dolgulu Mont Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle dolgulu kaban almadan önce bulunduğunuz yörenin iklimini bilmelisiniz. Devamında seçeceğiniz kabanın çeşidini havanın kuruluğu veya nemliliği belirler. Genellikle kuru havaların hakim olduğu yöreler tüy dolgulu mont önerilmektedir. Nemli bölgelerde ise dolgu kabanlar pek işe yaramamaktadır.

Çünkü ıslandıkları zaman özelliklerini büyük oranda kaybetmektedirler. Bunun yerine ıslanmaz ve rüzgâr geçirmez montlar tercih edilmesi son derece mantıklıdır. Ayrıca uzun montlarda yağmurlu olan coğrafyalarda çok kirlenmelere neden olur. Fakat rüzgâr kesmesi açısından düşünülebilir.

Yağışlı bölgelerde giyilmemesi gerektiği halde kullanılmak istenen dolgulu montları olabildiğince yağmurlu günde giymeyiniz. Unutulmamalıdır ki iyi bir mont istiyorsanız güvenilir markalarla çalışmalısınız. Yani montunuzun yakın zamanda yırtılıp dağılmaması için iyi bir marka seçilmesi önemlidir. Ayrıca uzun vadeli kullanımı halinde montlar için harcanan maliyetler azalacaktır.

Kayak Montu Nasıl Seçilmelidir?

Özellikle kış aylarının gelmesiyle kayak mevsimi olan kış turizmi de başlamış olmaktadır. Doğru kayak montu seçilerek kayak zevkiniz doyasıya yaşamanız mümkündür. Öncelikle seçeceğiniz kayak montunun terlemeniz tarzı durumlarda sizi rahatsız etmemelidir. Kar montu olarak da bilinen bu mont tarzları seçilirken rüzgâr geçirmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tercih edeceğinizin modelin iki katmanlı olmasında yara vardır. Astarının elyaf veya kuş tüyü olması hem yalıtım sağlar hem de hafifi olmasına neden olur. Uzun vadeli kullanım esnasında getirileri göz önüne alınırsa kuş tüyü montlar daha karlıdır. Fakat Elyaf montun fiyatları mevsimlik kullanılacaksa oldukça uygundur.

 

 

Mont Seçimi Nasıl Olmalı?

Hem spor hem de spor mont alırken birkaç noktaya dikkat ederek size uygun olan montu seçebilirsiniz. Mont alırken kullanılacağı bölgenin iklimini dikkate alın. Çok düşük sıcaklıklı iklimler için yüksek seviyeli yalıtım malzemeleri kullanılarak üretilen modelleri araştırabilirsiniz. Yüksek izolasyonlu modeller ısıyı ceketin içine hapseder ve ekstra konfor sağlar. Daha sıcak iklimlerde hafif ve rahat modeller kullanılabilir.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Sporda kullanacağınız ceket ile hareketin az olduğu aktivitelerde kullanacağınız ceketlerin özellikleri farklıdır. Soğuk hissetme sıklığı, hareket miktarı ve nabız sayısı arttıkça azalır. Bu nedenle önceliğiniz, ceketi olabildiğince rahat ve hafif tutmaktır. Yüksek düzeyde yalıtılmış katlar terleyebilir ve rahatsızlığa neden olabilir. Hareketin az olduğu sınıflarda daha kalın ve ılık dolgu malzemeli modelleri kullanabilirsiniz.

Eğer montunuzu yoğun yağış alan bir bölgede kullanmayı düşünüyorsanız, yağmur geçirmez modelleri tercih edebilirsiniz. Decathlon, ürünlerinin suya dayanıklılık düzeyini özel laboratuvar koşullarında bir sprey testi ile belirler ve 1’den 5’e kadar olan noktalar ile su geçirmezliğini gösterir. Satın aldığınız ceketin havalandırma fermuarına sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Genellikle koltuk altlarında ve yanlarda bulunan havalandırma fermuarları, terlemeyi önlemeye yardımcı olmak için sıcaklık yükseldiğinde çıkarılabilir.

Yağışlı Havalarda Nasıl Mont Tercih Edilmeli?

Sonbahar / kış mevsiminde çok yağış alıyorsanız, su geçirmez dış kumaşlı mont ve ceketler seçin. Kar ve yağmura maruz kalan ortamlarda Gore-Tex ve benzeri su geçirmez dış malzeme kullanan palto ve montları tercih ederseniz hem yağmurdan hem de rüzgardan korunursunuz. Bu tür kumaşlar genellikle kayak ceketlerinde ve birçok spor ceket türünde kullanılmaktadır. Kat kat giyinmek için su geçirmez yağmurluklar gibi dış cephe malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Spor markalarının kışlık montlarında sıklıkla görülebilen modellerden biri de farklı kumaş türlerinin değerlendirildiği katman katman mont modelleridir. Su geçirmez ve rüzgar geçirmez dış malzemeden yapılan kaplamaların yanı sıra, polar ceketler gibi farklı katmanlardan oluşan bu tür kaplamalar, farklı aktiviteler veya hava koşullarında giyilmek üzere çeşitli alternatifler sunar. Yürüyüş, kayak gibi kış sporları ile ilgileniyorsanız veya satın aldığınız montunuzu sonbahardan itibaren daha uzun süre ve çeşitli ortamlarda giymek istiyorsanız bu tür seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Soğuk Havalar İçin Mont Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?

Soğuk fakat kuru bir iklimde yaşıyorsanız, yani aşırı dona rağmen bölgenizde fazla yağış yoksa, aşağı ve su geçirmez bir ceket yeterlidir. Genellikle tüy vb. Dolgu maddeli kaplamalar su ile temas ettiğinde şeklini ve yalıtım özelliklerini kaybeder. Belki de başınıza geldi, şişirilebilir ceketiniz veya beğendiğiniz aşağı ceketiniz yağmur yağar yağmaz şeklini kaybetmiş olabilir. Bu durumda saçın kuruması ve eski şekline dönmesi uzun zaman alacaktır.

Bu nedenle, bu tür kaplamalar genellikle çok soğuk fakat kuru iklimlerde tavsiye edilir. Şiddetli yağış alan bir iklimde yaşıyorsanız ancak tüy dolgulu mont kullanmak istiyorsanız, bunları kuru günlerde giyin veya montun üzerine su geçirmez bir yağmurluk giyin. Bu sayede hem kendi vücut ısınızı yakalayan hem de dolgu malzemesinin zarar görmesini engelleyen yalıtım dolgusunun özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

 

 

 

Su Ve Rüzgar Geçirmez Mont İncelemesi

Çoğu insan su geçirmez ve / veya nefes alabilen kumaşları “GORE-TEX” olarak adlandırsa da, günümüzde su geçirmez mont ya da yağmurluğunuz milyonlarca farklı markanın teknolojileri kullanılarak üretilebilir. Marka ne olursa olsun, tüm su geçirmez kumaş tasarımları iki görevi yerine getirebilir: Yağmur suyunun vücudunuzun ve ceketinizin iç katmanına girmesini önlemek için. Terinizi vücudunuzdan uzak tutun ve vücut ısınızı rahat bir seviyede tutun.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Nefes Alabilir Montlar Kuru Kalmanıza Nasıl Sağlar?

Membranların ve kaplamaların hem su geçirmez hem de nefes alabilir olmasının anahtarı, yağmur damlaları şeklindeki suyun, ter biçimindeki sudan binlerce kat daha büyük olmasıdır. Mont iç zarı veya ceketteki mikro gözenekler, ter buharının kaçmasına izin verecek kadar büyüktür, ancak aynı zamanda yağmurun geçmesine izin verecek kadar da küçüktür.

Terlediğinizde ceketinizin içindeki hava ceketinizin dışındaki havadan daha sıcak ve ıslak olacaktır. Doğadaki her şey dengelenme eğilimindedir. Bu nedenle ceketin içindeki sıcak ve nemli hava dışarıdaki soğuk ve kuru havaya ulaşır. Yani cekette oluşan sıcak ve nemli hava mikro gözeneklerden geçerek dışarıdaki soğuk hava ile karışarak ceket içinde daha ferah bir ortam yaratır.

Markalar her zaman kendi tescilli su geçirmez / nefes alan teknoloji performansını gerçekleştiriyorlar, bu nedenle bugünün yağmurlukları birinci nesil GORE-TEX® kıyafetlerden çok daha iyi avantajlar gösteriyor. Bu sebeple su geçirmez / nefes alan teknoloji nasıl olursa olsun, çok ter üreten bir insanın ceketin nefes alabilme özelliğini aşan ısı ile nem oluşturabileceğini belirtmek gerekir. Bundan dolayı her mont ile teknolojinin bir çizgisi vardır ve bu çizginin aşılacağı durumlar veya ortamlar olabilir.

Su ve Rüzgar Geçirmeyen Mont Kullanımı Nasıl Olmalı?

Yağmurluğunuzu düzenli olarak yıkayın. Temiz bir yağmurluk, kirlenmiş olandan daha iyi performans göstermektedir. Markaların buna katılmadığını unutmayın. Bazı markalar su geçirmez ürünlerinin ömrünü uzatabilir. Su geçirmez / nefes alabilen yağmurluklar için özel olarak tasarlanmış temizlik maddelerini kullanın. Standart çamaşır deterjanları yağmurluğun performansını etkileyen katkı maddeleri içerir.

Kullanılan temizlik maddesi ne olursa olsun, her zaman iyice durulayın; İki durulama yapmak, herhangi bir sabun kalıntısının giderilmesini sağlamanın iyi bir yoludur. Elde yıkamalı veya önden yüklemeli çamaşır makinelerini seçin. Yıkamadan önce tüm fermuarları kapatın ve cepleri boşaltın. Ceketi ters çevirmeyi unutma. Bazı deterjan katkı maddeleri su direncini ve nefes alabilirliği azaltır. Özellikle yumuşatıcılar, ağartıcılar, kuru temizleme ve yoğun ısıdan kaçınmalısınız.