Su Ve Rüzgar Geçirmez Mont İncelemesi

Çoğu insan su geçirmez ve / veya nefes alabilen kumaşları “GORE-TEX” olarak adlandırsa da, günümüzde su geçirmez mont ya da yağmurluğunuz milyonlarca farklı markanın teknolojileri kullanılarak üretilebilir. Marka ne olursa olsun, tüm su geçirmez kumaş tasarımları iki görevi yerine getirebilir: Yağmur suyunun vücudunuzun ve ceketinizin iç katmanına girmesini önlemek için. Terinizi vücudunuzdan uzak tutun ve vücut ısınızı rahat bir seviyede tutun.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Nefes Alabilir Montlar Kuru Kalmanıza Nasıl Sağlar?

Membranların ve kaplamaların hem su geçirmez hem de nefes alabilir olmasının anahtarı, yağmur damlaları şeklindeki suyun, ter biçimindeki sudan binlerce kat daha büyük olmasıdır. Mont iç zarı veya ceketteki mikro gözenekler, ter buharının kaçmasına izin verecek kadar büyüktür, ancak aynı zamanda yağmurun geçmesine izin verecek kadar da küçüktür.

Terlediğinizde ceketinizin içindeki hava ceketinizin dışındaki havadan daha sıcak ve ıslak olacaktır. Doğadaki her şey dengelenme eğilimindedir. Bu nedenle ceketin içindeki sıcak ve nemli hava dışarıdaki soğuk ve kuru havaya ulaşır. Yani cekette oluşan sıcak ve nemli hava mikro gözeneklerden geçerek dışarıdaki soğuk hava ile karışarak ceket içinde daha ferah bir ortam yaratır.

Markalar her zaman kendi tescilli su geçirmez / nefes alan teknoloji performansını gerçekleştiriyorlar, bu nedenle bugünün yağmurlukları birinci nesil GORE-TEX® kıyafetlerden çok daha iyi avantajlar gösteriyor. Bu sebeple su geçirmez / nefes alan teknoloji nasıl olursa olsun, çok ter üreten bir insanın ceketin nefes alabilme özelliğini aşan ısı ile nem oluşturabileceğini belirtmek gerekir. Bundan dolayı her mont ile teknolojinin bir çizgisi vardır ve bu çizginin aşılacağı durumlar veya ortamlar olabilir.

Su ve Rüzgar Geçirmeyen Mont Kullanımı Nasıl Olmalı?

Yağmurluğunuzu düzenli olarak yıkayın. Temiz bir yağmurluk, kirlenmiş olandan daha iyi performans göstermektedir. Markaların buna katılmadığını unutmayın. Bazı markalar su geçirmez ürünlerinin ömrünü uzatabilir. Su geçirmez / nefes alabilen yağmurluklar için özel olarak tasarlanmış temizlik maddelerini kullanın. Standart çamaşır deterjanları yağmurluğun performansını etkileyen katkı maddeleri içerir.

Kullanılan temizlik maddesi ne olursa olsun, her zaman iyice durulayın; İki durulama yapmak, herhangi bir sabun kalıntısının giderilmesini sağlamanın iyi bir yoludur. Elde yıkamalı veya önden yüklemeli çamaşır makinelerini seçin. Yıkamadan önce tüm fermuarları kapatın ve cepleri boşaltın. Ceketi ters çevirmeyi unutma. Bazı deterjan katkı maddeleri su direncini ve nefes alabilirliği azaltır. Özellikle yumuşatıcılar, ağartıcılar, kuru temizleme ve yoğun ısıdan kaçınmalısınız.

 

Bir cevap yazın