Mont Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kışın vazgeçilmez aksesuarlarından ve ihtiyaçlarından olan montlar kışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu sıralarda hepimizin en çok giydiği kıyafet çeşitleri arasındadır. Diz üstünden diz altına kapitoneden kaşmire pek çok çeşidi bulunan montlar modanın ve modern yaşamın vazgeçilmezlerinden biridir. Peki mont alırken nelere dikkat edilmelidir ve hangi kıstaslar ölçüt olarak uygulanmalıdır gelin onları konuşalım.

Boyunuza Göre Mont Almak

Eğer kısa boyluysanız diz altı montlar sizi daha da kısa boylu gösterecektir. Bu yüzden kısa boylu biriyseniz kendiniz gibi kısa boylu montları tercih etmelisiniz. Yok eğer uzun bir boyunuz var ise kısa boylu montları tercih edebileceğiniz gibi diz altı olan uzun boylu montları da tercih edebilirsiniz. Bu konuda uzun boylu insanların daha şanslı olduğu bir gerçektir çünkü hem diz altı hem de diz üstü mont tercih etmelerinden bir sakınca yoktur.

https://www.modaselvim.com/mont

 

Natürel Renkler

Mont alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik alacağınız montun rengidir. Hemen hemen her renkle uyum sağlayabilen siyah lacivert devetüyü bej gibi naturel renkleri tercih ederseniz montunuzu dolabınızdaki diğer giyim parçalarıyla kombinlemek hiç de zor olmayacaktır. Buna karşı turuncu kırmızı gibi parlak ve canlı renkleri tercih etmeniz montunuzu kombinleyebileceğiniz giysi çeşitlerini oldukça kısıtlayacaktır ve çok daha kısıtlı bir alanda tercih yapmak zorunda kalacaksınız.

Değişik Ortamlar İçin Değişik Montlar

Elbette ki trekking yaparken ki mont seçiminizle kayak yaparken ki veyahut da şık bir davete giderken ki mont seçiminiz birbirinden farklı olacaktır. Kayak ve trekking gibi sporsal aktiviteler farklı kumaşlarda ve özellikte montlar gerektirirken şık bir davete giderken ki mont seçiminiz de farklı kumaşlarda mont çeşitlerini gerektirecektir. Bu yüzden mont alırken önce belirlemeniz gereken şey o montu hangi aktivitelerde kullanmak istediğiniz olacaktır.

Evet. Kışın bize sunduğu en sıcak moda tercihlerinden biri olan montlar popülerliklerini devam ettirmektedirler. Bize kalansan mont seçerken yukarıda bahsettiğimiz kriterlere uygun tercihler yapmak ve ortama göre moda değişiklikleriyle montlarımızı süslemektir. Montlarımızın en yakıştığı kışlık aksesuarlar ise bere atkı gibi diğer kışlık aksesuarlardır. Montları kombinleyebileceğimiz çeşitli aksesuarlarla daha da modern ve şık görünmek mümkündür.

 

Bir cevap yazın