Kışlık Mont Ve Kayak Montu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekim aylarından itibaren soğumaya başlayan havalar uygun kıyafetler tercih edilmezse hastalıklara davet çıkarmaktadır. Özellikle ısınmak için kat kat giyinmek gerekmemektedir. Doğru mont seçimi sayesinde istediğimiz kıyafeti hasta olmadan giyebilir.

Öncelikle ne tarz bir mont kullanmak istediğimizi ve nerede ihtiyacımız olduğunu belirlemeliyiz. Devamında spor bir mont mu yoksa günlük hayatta kullanacağımız bir mont mu istiyoruz ona karar vermeliyiz.

Çoğunlukla kabanların rengi ve model kara vermenizde etkilidir. Fakat kabanın işlevi olan sıcak tutma görevini yerine getiremezse sıkıntılar oluşmaktadır. Özellikle yanlış yerlerde yanlış mont seçimimiz bizi kan ter içinde de bırakabilir veya çok üşütebilir. Örneğin spor esnasında bizi yormayacak kısa ve dolgulu kaban seçmek yerine uzun kaban çeşidi seçersek zorlanabiliriz.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Dolgulu Mont Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle dolgulu kaban almadan önce bulunduğunuz yörenin iklimini bilmelisiniz. Devamında seçeceğiniz kabanın çeşidini havanın kuruluğu veya nemliliği belirler. Genellikle kuru havaların hakim olduğu yöreler tüy dolgulu mont önerilmektedir. Nemli bölgelerde ise dolgu kabanlar pek işe yaramamaktadır.

Çünkü ıslandıkları zaman özelliklerini büyük oranda kaybetmektedirler. Bunun yerine ıslanmaz ve rüzgâr geçirmez montlar tercih edilmesi son derece mantıklıdır. Ayrıca uzun montlarda yağmurlu olan coğrafyalarda çok kirlenmelere neden olur. Fakat rüzgâr kesmesi açısından düşünülebilir.

Yağışlı bölgelerde giyilmemesi gerektiği halde kullanılmak istenen dolgulu montları olabildiğince yağmurlu günde giymeyiniz. Unutulmamalıdır ki iyi bir mont istiyorsanız güvenilir markalarla çalışmalısınız. Yani montunuzun yakın zamanda yırtılıp dağılmaması için iyi bir marka seçilmesi önemlidir. Ayrıca uzun vadeli kullanımı halinde montlar için harcanan maliyetler azalacaktır.

Kayak Montu Nasıl Seçilmelidir?

Özellikle kış aylarının gelmesiyle kayak mevsimi olan kış turizmi de başlamış olmaktadır. Doğru kayak montu seçilerek kayak zevkiniz doyasıya yaşamanız mümkündür. Öncelikle seçeceğiniz kayak montunun terlemeniz tarzı durumlarda sizi rahatsız etmemelidir. Kar montu olarak da bilinen bu mont tarzları seçilirken rüzgâr geçirmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tercih edeceğinizin modelin iki katmanlı olmasında yara vardır. Astarının elyaf veya kuş tüyü olması hem yalıtım sağlar hem de hafifi olmasına neden olur. Uzun vadeli kullanım esnasında getirileri göz önüne alınırsa kuş tüyü montlar daha karlıdır. Fakat Elyaf montun fiyatları mevsimlik kullanılacaksa oldukça uygundur.

 

 

Bir cevap yazın