Ferace De Bu Yıl Hangi Modeller Öne Çıkacak

 

Tesettürlü kadınlar tarafından en çok sevilen ve beğenilen dış kıyafetlerinin başında hiç kuşku yok ki ferace gelmektedir. Dışarı çıkarken giymesi kolay, rahat ve şık olması feracenin bu kadar çok sevilmesinin sebepleri arasında sıralanabilir. Hatta o kadar ki yapısı itibari ile ince olan, bahar ve yaz aylarında giymek için tasarlanan feraceyi kış aylarında da birçok tesettürlü bayanın üzerinde görmek mümkündür. Kış aylarında üzerine alınan bir şal ya da panço ile kullanılmaya devam etmektedir. Peki, kış aylarında bile vazgeçilemeyen ferace de bu yıl hangi modeller öne çıkacak? İşte bu sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır.

 

Feracede Çiçek Esintisine Yer Verildi

 

Daha çok sade ve siyah rengini gördüğümüz ferace de bu yıl sadelik yerini çiçek desenlerine bırakacaktır. Bazı feraceler de etek uçlarında göze çarpan çiçek desenlerini bazı feraceler de üst kısımlar da görmek mümkündür. Dağınık olarak serpiştirilen çiçek desenli feraceler de ilgi görenler arasında yer almaktadır. Çiçek desenli feracelerin kol kısımları da bol gelerek feraceyi daha şık bir hale getirmektedir.

 

Ferace de İki Renkler

 

Çiçek desenlerinin yanı sıra bu yıl dikkat çeken bir diğer model ise iki renkli feracelerdir. Sağ tarafı farklı sol tarafı farklı renkler de üretilmiş iki renkli şık feraceler ilgi göreceğe benziyor. Ayrıca bu modelin yanı sıra ferace de iki renk kullanımını şu şekilde de görmeniz mümkündür. İç tarafı farklı bir renk dış tarafı farklı renk… Bu sayede iki farklı renk de ferace satın almak yerine; bir ferace satın alarak iki farklı şekilde uzun süre kullanabilirsiniz.

 

Ferace de Renk Çeşitliliği

 

Feraceler de bugüne kadar daha çok siyah veya koyu renklerin kullanıldığını gördük ancak artık feracelere de renk geldi.. Günümüzde ise bu durum tersine dönmüştür. Artık ferace de çeşitli açık ton renkleri görmeniz mümkündür. Tozpembeler, bebe mavileri, açık yeşiller… Tüm bu renkler daha çok yazın sıcak havalarda giyilen feracenin güneş ışınlarına direk maruz kalmaktan sizi koruyacaktır. Bilindiği üzere koyu renkler güneş ışınlarını direk üzerine çekmektedir.

 

Rahat ve Kullanışlı Ferace Modelleri

feracelerTesettüre giren her bayanın rahatlıkla kullanabileceği ferace modelleri gün geçtikçe çeşitliliğini arttırmaktadır. Her tesettür mağazasında bulabileceğiniz ferace modelleri arasında seçim yapmanız zor olabilir. Çünkü gün geçtikçe farklı renk ve desenlerin feraceler üzerinde kullanılması bunu öne sürmektedir. Tesettür giyime giren her bayanın dolabında mutlaka bulunması gereken bir parçadır. Farklı şal ve eşarplarla kombin edildiğinde tıpkı tesettür elbiseler gibi şık bir görünüme sahip olmaktadır.

Genel olarak feraceler üzerinde siyah ve lacivert renkler tercih edilerek dikkat çekmemesi üzerine yoğunlaşmaktadır. Ancak her geçen gün tesettür tasarımcıları farklı renklerde de feraceleri piyasaya sürmektedirler. Bayanlar tarafından oldukça rahat kullanışa sahip olduğundan sık sık tercih edilmektedir.

Feraceler yalnızca önden fermuarlı ya da kemerli şekillerde üretilmektedirler. İçerisine her türden kıyafetin giyilmesine müsaade ederler. Vücudu komple saran ve bol kesimli bir şekilde örten feraceler tesettür giyim için en uygun tarz olarak seçilmektedir. Bilhassa siyah ve lacivert renklerini seçen bayanlar farklı ve parlak renklerde şal ve eşarplarla kombin ettiklerinde ortaya rahat ve şık görünümler çıkmaktadır.

Feraceler en kısa bilek üstü boyda en uzun ise ayakkabı topuğuna değen boyda üretilmektedirler. İçerisine pantolon ya da etek olarak dilediğinizi giyebilirsiniz. Rahat bir kullanışa sahip olduğundan ve tüm bedeni gerektiği gibi kapattığından hiçbir problem ortaya çıkmamaktadır. Eski zamanlarda, çoğunlukla ise Osmanlı döneminde yalnızca Anadolu kadınları tarafından giyilmekteydi.

Ancak zaman geçtikçe artık neredeyse her yaş grubuna uygun uzunluklarda feraceler piyasada yer almaya başlamıştır. Hem çarşafı hem de pardösüyü andıran feraceler ikisinden de farklı olarak üretilmektedir. Feracelerde kullanılan kumaş şifon olarak tercih edilmektedir. Şifon kumaştan üretilen feraceler genellikle yaz sezonlarında tercih edilmektedir.

Kış sezonlarına özel ise keçe ya da kaşe kumaşlardan daha çok pardösüyü andıran tarzda feraceler tasarlanmaktadır. Yarasa kollu feraceler, kemerli feraceler, fermuarlı ya da düğmeli feraceler altın sarısı ya da gümüş renkli aksesuarlarla tamamlandığında ortaya şık tasarımlar ve kombinler de çıkmaktadır. Sizler de her alanda rahatça bir giyim tarzına sahip olmak istiyorsanız feracelerden birini üzerinize geçirmeniz yeterli olacaktır.

 

Geçmişten Günümüze Ferace

 

feraceFerace Nedir?

Ferace, Osmanlı Devleti döneminde kadınların sokakta giydikleri bir elbisedir. Uzun kolludur, en belirgin özelliği yakasız olmasıdır, vücut hatlarını göstermeyecek şekilde bol ve genellikle siyah olmakla birlikte koyu renktedir, yere kadar uzanır ve pardösüye benzer. Ferace yapımında birçok kumaş kullanılmakla birlikte en çok tercih edilen kumaş türleri; gürünşah, atlas ve taftadır.

Kullanışlı ve rahat olması sebebi ile Osmanlı Devleti döneminde sadece kadınlar tarafından değil dervişler tarafından da kullanılmıştır. Osmanlı döneminde kadın kıyafetlerinin başında gelen ferace; 19. yüzyılın sonunda çarşafın yayılması ile kullanılmamaya başlamış ve yerini kara çarşafa bırakmıştır.

Ancak ferace günümüzde gelişen ve yenilenen tesettür modası ile yeniden kullanılmaya başlamıştır. Pardösü ve kara çarşaf arasında bir seçenek sunduğundan, özellikle kara çarşaf kullanamayan bayanlar için tercih edilir bir üstlük modeli olmuş ve moda haline gelmiştir.

Neden Ferace?

Tesettür giyimde artık sadece rahatlık değil şıklık da son derece önemli olmaya başlamıştır. Bu nedenle tasarımcılar; gelişen ve ihtiyaçlar doğrultusunda yenilenen moda anlayışıyla, tesettürlü kadınları da düşünmeye başlamış ve birçok tarza hitap edebilecek yeni ve birbirinden farklı modeller sunmaya başlamışlardır.

Tam da bu noktada feraceler, şıklığın, sadeliğin ve rahatlığın sembolü haline gelerek tesettürlü kadınların vazgeçilmez giysisi olmuştur. Pardösü, manto ve kara çarşaf yerine tercih edilmeye başlamıştır. Özellikle yaz aylarında, rahatlığı ve hafifliğinden dolayı en çok tercih edilen tesettür giyim modeli olmuştur.

Ferace Modelleri

Her zevke ve her ihtiyaca uygun ferace modelleri üretilmektedir. Feracenin hem kışlık hem de yazlık modelleri vardır. Tercih edilecek mevsime göre kalın veya ince kumaştan yapılırlar. Sadece mevsime göre değil giyilecek yere ve kişinin giyim tarzına göre de modeller üretilmektedir.

Sadeliği ve rahatlığı tercih edenler için klasik, sade feraceler, spor giyim tarzına sahip olanlar için spor feraceler, özel geceler ve davetlerde giymek için abiye feraceler ve daha gösterişli modelleri tercih edenler için de işlemeli ferace modelleri üretilmektedir. Genelde siyah olan feraceler için günümüzde farklı renk seçenekleri de sunulmaktadır.

 

Düz modellerinin yanı sıra, bel kısmı dar pileli modelleri, yarasa kollu modelleri, işlemeli modelleri, boncuklu modelleri ve farklı kumaşlar kullanılarak üretilen modelleri de bulunmaktadır.

En Yeni Ferace Modelleri

feracelerHemen hemen bütün bayanların en büyük zaafıdır güzel görünmek istemeleri. Ve bu bağlamda saçları, makyajlarının yanı sıra kılık kıyafetlerinin de en güzel en farklı olmasını isterler. Tabii bunun yanında da hem rahat en şık görünümlü olmasını da isterler. Kılık kıyafet konusunda özellikle zorluk çeken bir kesimde tüm bayanların arasında tesettürlü bayanlardır. Genellikle üzerlerine farklı renk ve modellerde kıyafet bulmakta zorluk çektikleri gibi kombin yaparken çeşitlilik olmadığından da yakınırlar.

 

Özellikle tesettürlü bayanların sıklık ile kullanmayı tercih ettiği, tek parça ve renkte bulunan son zamanlarda farklı modeller ve renklerde de üretilmeye başlanan, ön kısmı düğme veya fermuarlı olan bir dış giysidir ferace. Tabi ki sadece tesettürlü bayanlar değil tüm bayanlar da özellik ile rahat ve kullanımı kolay olduğu için tercih etmektedirler. Havaların tam da soğuk olmadığı ilkbahar ve sonbahar aylarında sıklıkla pardösü ya da mont yerine alınan anlık giyilip çıkılabilen ve hemen hemen her türlü kıyafetin üzerine giyilebilen ayrıca bir kombin gereksiniminde bulunulmayan bir giysi çeşididir.

 

Son zamanlarda modanın tam anlamıyla çeşitlenmesi ve hemen her alanda farklılaşmaya gidildiği bu dönemde feraceler de çeşitlenmekle beraber tüm bayanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek her tarz da ve her zevke uyum sağlayabilecek feraceler üretilmektedir. Özellikle feraceler daha önceki dönemlerde sadece düz siyah kumaşlardan üretilirken son zamanlarda siyaha alternatif renklerde de üretimine başlanmıştır.

 

Bu renkler koyu lacivert, askeri yeşil, koyu gri, taba renkleri gibi daha sert ve koyu renklerdir. Renklerin dışında bu giysilerde farklılık olarak bazı modellere ki özellikle spor modellere kapüşon eklenmiştir. Bu kapüşonların büyüklükleri feracenin tarzına ve stiline göre farklılık göstermektedir.

 

Renk ve kapüşonun yanı sıra feracelerde gözle görülen bir değişim de düğmelere gelmiştir. Eskilerden sadece düğme ile birleştirilen iki yaka şimdilerde fermuar gibi detaylar ile ya da düğmelerin farklı desen ve tarzlarda olmalarıyla birlikte daha kibar ve değişik biçimler birleştirilmeye başlanmıştır. Feraceler hemen giy çık özellikleri ile de dikkat çekmekte ve tercih edilmektedir. Ve hemen hemen tüm bayanlar bu rahatlığa kendilerini bırakmaktadırlar.

 

 

 

Modaya Damgasını Vuran Tesettür Elbiseler

feraceTesettür modasına birbirinden özel, sıra dışı tasarımları ile bomba gibi düşen ferace elbise modelleri taleplerin aşırı yoğun olmasıyla birlikte, markaların şuara birbirleriyle yarışarak tasarım harikaları üretmelerine neden olmaktadır. Kullanım tercihin çok olmasının en birincil sebebi ise, tesettüre yakışır özellikte vücudu kapatarak aynı zamanda da tesettürün şıklığına bayanları bürümektedir.

Öyle özel ve seçkin tasarımlar sergilenmekte büyülenmemek elde değil. Şıklık, zariflik, asillik, stil, tarz bakımından tüm özellikleriyle kusursuz olan bu ürün grubu günlük, özel davet, düğün, cemiyet, organizasyonlar vb. her türlü mekânda rahatlıkla kullanılabilme özgürlüğünde bir kıyafettir.

 

Tesettür giyimde en tarz ve şık kıyafet olan ferace elbise modellerinin modanın şimdiye kadar ki en güzel tasarımı olmuştur. Model, kesim ve renk olarak seçenekler sınırsız olarak üretilmiştir. Özellikle yarasa kollu modeller çok tarz dururken aynı zamanda şıklığın öncüsü bayanların rahatça kullanabilecekleri tarzdadır. Fermuarlı modellerde ise detayların kattığı hava ile ister spor ister klasik olarak kombinlenip giyilecek çeşitlerdedir. Ferace altına topuklu ayakkabılar yakıştığı gibi taşlı ve rengârenk babet ayakkabılarda çok yakışmakta ve ortaya kombin harikası çıkmaktadır.

 

Yine bu kıyafetlerin giyim alanı olarak en çok tercih edildiği durumlar gece davetleridir. Abiye tarzındaki satenimsi, ya da farklı kumaş yapısındaki modellerin, taşlarla ya da gold sicim ve hasırlarla işlenerek, asimetrik kesimli ve yarasa kollu tasarımları cemiyetlerin en şık bayanı seçilme hususunda özel modellerdir. Renk tercihleri arasında kalıcı olması ve her tarz ve renkteki çanta, ayakkabı, eşarp ile kolay kombine edilebildiği için siyah renkler çok tercih edilmekte ve satışında da bu renge ağırlıklı olarak rastlanmaktadır.

Ancak siyahın asaleti yerini dönemin modası canlı renklere bıraktığı için renkli olan modelleri de çok tercih edilmekte birçok mağazada görebilmektesinizdir. Ayrıca bu yılın modası mint renkler bu kıyafet grubuna da fazlasıyla yansıtılmış ve soft tonların şıklığı ile bu elbiselerde ayrı bir hava hâkim olmuştur. Yeni sezon modellerde tercih seçeneği sınırsızdır. Tasarımcılar bu alanda çok güzel üretimler yaparak, müşterilerin renk, model ve tarz konusunda sıkıntı çekmemelerini sağlamaktadır.