En Yeni Ferace Modelleri

feracelerHemen hemen bütün bayanların en büyük zaafıdır güzel görünmek istemeleri. Ve bu bağlamda saçları, makyajlarının yanı sıra kılık kıyafetlerinin de en güzel en farklı olmasını isterler. Tabii bunun yanında da hem rahat en şık görünümlü olmasını da isterler. Kılık kıyafet konusunda özellikle zorluk çeken bir kesimde tüm bayanların arasında tesettürlü bayanlardır. Genellikle üzerlerine farklı renk ve modellerde kıyafet bulmakta zorluk çektikleri gibi kombin yaparken çeşitlilik olmadığından da yakınırlar.

 

Özellikle tesettürlü bayanların sıklık ile kullanmayı tercih ettiği, tek parça ve renkte bulunan son zamanlarda farklı modeller ve renklerde de üretilmeye başlanan, ön kısmı düğme veya fermuarlı olan bir dış giysidir ferace. Tabi ki sadece tesettürlü bayanlar değil tüm bayanlar da özellik ile rahat ve kullanımı kolay olduğu için tercih etmektedirler. Havaların tam da soğuk olmadığı ilkbahar ve sonbahar aylarında sıklıkla pardösü ya da mont yerine alınan anlık giyilip çıkılabilen ve hemen hemen her türlü kıyafetin üzerine giyilebilen ayrıca bir kombin gereksiniminde bulunulmayan bir giysi çeşididir.

 

Son zamanlarda modanın tam anlamıyla çeşitlenmesi ve hemen her alanda farklılaşmaya gidildiği bu dönemde feraceler de çeşitlenmekle beraber tüm bayanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek her tarz da ve her zevke uyum sağlayabilecek feraceler üretilmektedir. Özellikle feraceler daha önceki dönemlerde sadece düz siyah kumaşlardan üretilirken son zamanlarda siyaha alternatif renklerde de üretimine başlanmıştır.

 

Bu renkler koyu lacivert, askeri yeşil, koyu gri, taba renkleri gibi daha sert ve koyu renklerdir. Renklerin dışında bu giysilerde farklılık olarak bazı modellere ki özellikle spor modellere kapüşon eklenmiştir. Bu kapüşonların büyüklükleri feracenin tarzına ve stiline göre farklılık göstermektedir.

 

Renk ve kapüşonun yanı sıra feracelerde gözle görülen bir değişim de düğmelere gelmiştir. Eskilerden sadece düğme ile birleştirilen iki yaka şimdilerde fermuar gibi detaylar ile ya da düğmelerin farklı desen ve tarzlarda olmalarıyla birlikte daha kibar ve değişik biçimler birleştirilmeye başlanmıştır. Feraceler hemen giy çık özellikleri ile de dikkat çekmekte ve tercih edilmektedir. Ve hemen hemen tüm bayanlar bu rahatlığa kendilerini bırakmaktadırlar.

 

 

 

Bir cevap yazın