Rahat ve Kullanışlı Ferace Modelleri

feracelerTesettüre giren her bayanın rahatlıkla kullanabileceği ferace modelleri gün geçtikçe çeşitliliğini arttırmaktadır. Her tesettür mağazasında bulabileceğiniz ferace modelleri arasında seçim yapmanız zor olabilir. Çünkü gün geçtikçe farklı renk ve desenlerin feraceler üzerinde kullanılması bunu öne sürmektedir. Tesettür giyime giren her bayanın dolabında mutlaka bulunması gereken bir parçadır. Farklı şal ve eşarplarla kombin edildiğinde tıpkı tesettür elbiseler gibi şık bir görünüme sahip olmaktadır.

Genel olarak feraceler üzerinde siyah ve lacivert renkler tercih edilerek dikkat çekmemesi üzerine yoğunlaşmaktadır. Ancak her geçen gün tesettür tasarımcıları farklı renklerde de feraceleri piyasaya sürmektedirler. Bayanlar tarafından oldukça rahat kullanışa sahip olduğundan sık sık tercih edilmektedir.

Feraceler yalnızca önden fermuarlı ya da kemerli şekillerde üretilmektedirler. İçerisine her türden kıyafetin giyilmesine müsaade ederler. Vücudu komple saran ve bol kesimli bir şekilde örten feraceler tesettür giyim için en uygun tarz olarak seçilmektedir. Bilhassa siyah ve lacivert renklerini seçen bayanlar farklı ve parlak renklerde şal ve eşarplarla kombin ettiklerinde ortaya rahat ve şık görünümler çıkmaktadır.

Feraceler en kısa bilek üstü boyda en uzun ise ayakkabı topuğuna değen boyda üretilmektedirler. İçerisine pantolon ya da etek olarak dilediğinizi giyebilirsiniz. Rahat bir kullanışa sahip olduğundan ve tüm bedeni gerektiği gibi kapattığından hiçbir problem ortaya çıkmamaktadır. Eski zamanlarda, çoğunlukla ise Osmanlı döneminde yalnızca Anadolu kadınları tarafından giyilmekteydi.

Ancak zaman geçtikçe artık neredeyse her yaş grubuna uygun uzunluklarda feraceler piyasada yer almaya başlamıştır. Hem çarşafı hem de pardösüyü andıran feraceler ikisinden de farklı olarak üretilmektedir. Feracelerde kullanılan kumaş şifon olarak tercih edilmektedir. Şifon kumaştan üretilen feraceler genellikle yaz sezonlarında tercih edilmektedir.

Kış sezonlarına özel ise keçe ya da kaşe kumaşlardan daha çok pardösüyü andıran tarzda feraceler tasarlanmaktadır. Yarasa kollu feraceler, kemerli feraceler, fermuarlı ya da düğmeli feraceler altın sarısı ya da gümüş renkli aksesuarlarla tamamlandığında ortaya şık tasarımlar ve kombinler de çıkmaktadır. Sizler de her alanda rahatça bir giyim tarzına sahip olmak istiyorsanız feracelerden birini üzerinize geçirmeniz yeterli olacaktır.

 

Bir cevap yazın