Tesettürün Parlayan Yıldızı; Ferace

feraceTesettür örtmek ve örtünmek anlamına gelmektedir. Tesettür kıyafetleri her sezonda çeşit çeşit modellerle kadınların beğenisine sunulmaktadır. Değişik detaylar ve dokunuşlarla değiştirilen tasarımlar kıyafetleri değiştirmektedir.

 

Tesettür kıyafetleri mutlaka her kadının beğeneceği tarzda tasarlanmaktadır. Kıyafetler farklı farklı yediden yetmişe her kadının beğeneceği tarzda oluşturulmaktadır. Özellikle de son zamanlardaki tasarımcıların kıyafetleri düzenlemesi ve tesettüre gereken önemi vermesi de vitrinleri değişik tesettür elbiselerle süslemektedir.

 

 Tesettürde Feracenin Önemi

 

Tesettür kıyafetleri kadınların her durumda ve ortamda giyinebileceği ve kullanabileceği şekilde tasarlanmaktadır. Gündelikte, spor yaşamda, davetlerde, özel gecelerde de tesettür kıyafetler ayrı ayrı ve farklı kumaşlarla üretilmektedir. Tesettür elbiseler, ferace, tunik, eşarp, etekler, paçalı pantolonlar, kaplar ve şallar en çok tercih edilen tesettür kıyafetleri arasındadır.

 

Tesettür giyim tarzını benimseyen kadınlar özellikle bahar aylarında ve yaz mevsiminde feraceleri tercih etmektedir. Feraceler genellikle uzun ve ince kumaşlardan üretilmektedir. Rengarenk tasarlanan feraceler kadınların hem kurtarıcısı hem de kombinlerini tamamlayan özel parçalardır.

 

 Ferace Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tesettüre bürünmek çoğu kadının önem verdiği giyim tarzıdır. İnançları gereği örtünen kadınlar genellikle şık görünmek istemektedirler. Bu şıklığın yanında bir de rahatlığı tercih ederler. Dolayısıyla ferace seçimi de hem şıklık hem de rahatlık olarak kadınları cezp etmelidir. Ferace seçiminde dikkat edilmesi gereken şey kumaşı olmaktadır.

 

Özellikle kumaşının şeffaf olmayıp iç göstermemesi gerekmektedir. Ayrıca terletmeyen kumaş olmasına da özen gösterilmelidir. Çünkü sıcak mevsimlerde terleten kumaşlar iz oluşturabilmekte ve görüntüyü olumsuz etkilemektedir.

 

 Ferace Modelleri

 

Yediden yetmişe her kadının tarzına uygun modelleri bulunan feraceler dış giyimi ve kombini süsleyici, tamamlayıcı ya da çekici hale getirmektedir. Genç kadınların tercih ettikleri modeller daha çok soft renklerde ve sade olmaktadır. İnce detaylar, pul ve dantel işlemesi olan feraceleri seçen genç kadınlar takı ve çeşitli aksesuarlarla ferace kombinlerini tamamlamaktadır. Orta yaşlı ve evli kadınlar ise genellikle şık ve gösterişli modeller seçmektedir. Genellikle güneş gözlüğü ve eşarplarla feracelerini süslemektedirler. Genellikle koyu tonları seçen evli kadınlar feraceleri her ortamda giyinebilmekte ve dikkatleri üzerine toplamayı başarmaktadırlar.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın