Tesettür Tüniklerin Muhafazakar Modasındaki Yeri Ve Önemi

tesettür tunikTesettür alanındaki kıyafet tercihi son yıllarda yükselişte olan Türkiye, genellikle abiye tesettür ve tunik üretimlerinde her geçen yıl rekor kırmaktadır. Özellikle genç kadınların daha çok talep ettiği ve her çeşit ortamda kullanılmaya müsait türleri mevcut olan tesettür tunik almaya karar verilirken belli başlı noktalara dikkat edilmesi şarttır.

 

           Tesettür tunik mutlaka üzerine hırka veya mont gibi kıyafetler kullanılması gereken bir giysidir. Çünkü üzerine kullanılan hırka veya mont tuniğin tüm şıklığınızı ve tarzını örter. Tunikler dikilirken kollarından düğmesine kadar bir ahenk düzeninde olması için çaba gösterilirken, tuniğin üzerine kullanılan bir kıyafet bu uyumu olumsuz etkiler. Tesettür tunik asla ek bir takı veya kıyafet kullanılmadan olmaz ama yanlış takı veya şal seçimi ile de bütün uyumu ve güzelliği kaybolabilir.

 

 Tüniklerle Birlikte Kullanılan Çeşitli Aksesuarlar ve Kullanım Avantajları

 

Bu nedenle başta ton etkisi olmak üzere kullanılan aksesuarın ebadına göre her şeye dikkat edilmelidir. Tesettür tuniğin en sık kullanılan türleri genelde kadınların dizlerine kadar inenler olduğu için uyarlamada dikkat edilmesi şart olan husus alta kullanılacak olan geniş taytların veya pantolonların tonlarıdır. Mesela bordo güzel desenli bir tuniğin içine lacivert bir pantolon gitmez. Kullanılması gerekli olan pantolon krem renginde olmalıdır.

 

 Tuniklerin Altında Kullanılacak Ayakkabıların Tercih Edilmesi

 

Tesettür tunik uyarlamalarında ilgi çeken bir diğer husus da ayakkabı tercihidir. Ayakkabı tercihi tüm giysilerinizi etkiler bu faktör olumlu ya da olumsuz sonuç ortaya çıkarabilir bu da tümüyle kadınların tercihine kalmış bir nokta. Çoğunlukla bu alanda bir tavsiye verilememekle birlikte kaçınılması şart olan konu tuniğin altına kesinlikle kundura koyu lacivert ayakkabı kullanılmamasıdır.

 

           Tesettür tunik kıyafetleri çoğunlukla gün içinde tercih edilen bir kıyafet tarzı olduğumdan önemli zamanlar için üretilen çeşitleri çok az ancak az olmasına karşı bir oranda isabetli tercih yapıldığı takdirde çok şık bir tarza sahip olmak mümkün. Mesela hoş şık bir şal yâda örtünün altına kullanılan belden düğümlenebilir şık bir tunik ve içine tunik tonlarına uygun olan bir pantolon ve bileklerde kullanılan şık bir saat kullanılabilir.

 

Bir cevap yazın