Tesettür Tunik Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gerek Hususlar Nelerdir?

tesettür tunikİslami giyim tarzını benimseyen hanımlar için tesettür tunik en vazgeçilmez kıyafetlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Günlük hayatta, işte ve okulda kısacası her türlü ortamda tunikler ile yapılan kombinler, çok şık bir görünüm kazanılmasını sağlayabiliyor. Fakat şık bir görünüm sağlanabilmesi için doğru tasarımların seçilmesi son derece önemlidir.

 

Tesettür Tunik Seçerken Mevsime Uygun Kumaşları Tercih Edin

 

İslami giyim tarzına sahip olan bayanlar mevsime uygun olan kumaşları tercih etmeye özen göstermelidir. Özellikle de tesettür tunik modelleri arasından tercih yaparken çok sıcak olan yaz günlerini ve soğuk kış mevsimini unutmamak gerekir. Sıcak yaz günlerinde terlemenizi engelleyecek pamuklu ve ince kumaşlarla hazırlanmış tunikler çok iyi tercih olacaktır. Kış ayaları için de üşümenizi önleyecek nitelikte daha kalın kumaşları tercih edebilirsiniz.

 

Renk Tercihinde Ten Renginizi Dikkate Alın Ve İçinizi Belli Etmeyen Tunik Modellerini Seçin

 

En doğru tercihler için cilt renginizi dikkate alarak tesettür tunik seçiminde ideal renklere rahatlıkla yönelebilirsiniz. Buğday ya da esmer tenli hanımlar açık renkleri rahatlıkla tercih edebilir. Fakat beyaz tenliler ve sarışın olan hanımlar olabildiğince koyu tonları seçmelidir. Ten renginiz ile seçmiş olduğunuz tuniğin rengi arasında ton benzerliği değil zıtlık olması önemlidir. Bu sayede daha hareketli ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Özellikle sıcak geçen yaz aylarında kullanım için uygun olarak tasarlanmış tunikler kimi zaman içini belli edebilen bir tarzda olabiliyor. Böyle bir durumda altına başka bir kıyafet giymek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu da şıklığınızı gölgeleyebiliyor. Bu durumda yapmanız gereken yalnızca teninizi belli etmeyecek kumaşlardan dikilmiş olan tercihinizi tunik modellerinden yana kullanmak olacaktır. Bu sayede tuniği tek başına çok rahat bir şekilde giymeniz mümkün olacaktır. Eğer çok ince kumaşlı bir tunik beğenmiş iseniz içerisinde astarının olup olmadığını gözden geçirmeniz yararınıza olacaktır.

 

Fizik Yapınıza Uygun Bir Tunik Seçin

 

Hanımların çoğu zaman yaptığı en büyük yanlışlık, tunik seçerken en bol olanları tercih etmektir. Oysa fizik yapınıza uygun olmayan çok bol kesim tunikler şıklığın aksine son derece salaş bir görünüm elde etmenize sebebiyet verir. Bu nedenle bedeninize uygun bir tunik seçmelisiniz. Zaten tunikler de hafif bol kalıplar kullanılmaktadır. Bundan dolayı bir beden büyük aldığınızda üzerinizde son derece nahoş bir görünüm sergileyebilir.

 

Bir cevap yazın