Tesettür Tunik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kapalı kadınlar için tunikler en gerekli kıyafetlerden bir tanesidir. Gündelik yaşamda, eğitimde, sözün özü her yerde tunikler ile yaptıkları uyarlamalar, şık bir görünüş elde etmelerini sağlayabiliyor. Fakat şık bir görünüm için uygun tasarımların tercih edilmesi de gerekiyor. Kadınların tesettür tunik tercih ederken nelere dikkat etmesi gerekiyor konusuna değineceğiz.

 

 Hava şartlarına En uygun Olan Dokumaları Tercih Edin

 

Kapalı giyim stiline sahip olan kadınlar mevsime uygun dokumaları tercih etmelidir. Genellikle tesettür tunik çeşitleri arasından tercih yaparken çok sıcak yaz aylarını ve soğuk kış aylarını unutmayın. Sıcak mevsimlerde terlemenizi engelleyecek pamuklu ve ince dokumalardan hazırlanmış tunikler seçilmelidir. Kış mevsimi için de soğuk rüzgârları engelleyecek daha kalın dokumalar almalısınız.

 

 Ten Tonlarınıza Uyan Renkleri Seçmeye Özen Gösterin

 

Cilt tonunuzu dikkate almak şartıyla tesettür tunik tercihlerinde ideal renklere önem verebilirsiniz. Koyu ve esmer tenli kadınlar açık renklere yönelebilir. Fakat açık tenliler ve sarışınlar mümkün olabildiğince koyu tonları tercih etmeli. Ten tonunuz ile aldığınız tuniğin rengi arasında ton uyuşması değil zıtlık bulunmalıdır. Bu sayede kontrastı oluşturabilir ve daha hareketli bir tarz meydana getirebilirsiniz. Vücut Çeklinizi Göstermeyen Dokumalar ve Kesimler Tercih Edin

 

Genellikle yaz günlerinde kullanım için yapılmış tunikler bazen bedeni belli edebiliyor. Hal böyle olunca içinize başka bir giysi giymek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu da görüntünüze gölge düşürebiliyor. Uymanız gereken sadece vücudunuzu belli etmeyecek dokumalardan hazırlanmış tunik türlerini tercih etmeniz olacak. Bunun sonucunda tuniği tek olarak gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz. Çok ince dokumalı bir tunik seçecekseniz içerisinde astarının bulunup bulunmadığına bakın.

 

Vücut Yapınıza Yakışan Tesettür Tunikleri Tercih Edin

 

Bayanların yaptığı en büyük yanlış, tunik alırken en bol olanlara kaymalarıdır. Oysa vücudunuza uygun gelmeyen çok bol tunikler güzelliğin aksine salaş bir tarz göstermenize sebebiyet verir. Aldığınız tunik bedeninize göre tam olmalı. Bunun nedeni, zaten tesettür tunik çeşitleri hafif bol kalıplar kullanılarak üretiliyor. Siz de vücudunuza göre büyük beden aldığınızda bedeninizde nahoş bir görünüm ortaya çıkartıyor. Eğer beden hakkında endişeniz varsa gevşeme payı olan ağır olmayan likralı tuniklerden tercih edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın