Tesettür Kombini Nasıl Yapılır?

 

Tesettür Kombinde Püf Noktalar

 

Tesettür giyime olan ilgi son dönemlerde fazlası ile artmıştır. Eskiden ürün çeşitliliği ve ürünlerin satışının yapıldığı mağazalar çok azdı. Ancak teknolojinin gelişmesi ile beraber internet kullanımı da artmıştır. Buna bağlı olarak açılan alışveriş sitelerinden biri olan Moda Selvim, tesettür kombin konusunda bayanlara yardımcı olmaktadır. Tesettür giyimi kombinlemek çok zordur. Bu nedenle en ince ayrıntısına kadar dikkat edilmelidir.

 

           Tesettür kombin yapılırken yalnızca kıyafet seçimi yapılmamaktadır. Kıyafet ile beraber eşarp, ayakkabı ve çanta seçimlerinin de kıyafet ile uyumlu olması gerekmektedir. Ayrıca yapılan kombinlerin ten rengine de uygun olması gerekmektedir. Sezonun trend renkleri ile en iyi ve en uygun kombinlerin yapılması için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

 Tesettür Kombinleri Oluşturma

 

Tesettürlü bayanların tesettür kombin oluştururken dar kesimli kıyafetlerden uzak durulması gerekmektedir. Bunun dışında tesettür kombinlerinde can alıcı nokta eşarp ve şal seçimidir. Tesettür kombinleri yapılırken bayanların en zorlandıkları noktalardan biri eşarp ile şal seçimidir.

 

Eşarp / şal modelinin hem kıyafetinin bütününe hem de kişinin kendi ten rengine uygun olması gerekmektedir. Tesettür kombini oluşturacak olan kişinin yaşı genç ise eşarp yerine daha düz ve sade olan şal modellerinin tercih edilmesi daha uygundur. Ancak renk uyumlarına da mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin narçiçeği rengi şal ile koyu mavi renkli bir tunik asla kombin edilmemelidir.

 

Tesettür kombin yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de ten rengine göre uyumlu olan kıyafet seçimidir. Açık tenli olan tesettürlü bayanlar renk kombini konusunda daha avantajlıdır. Birçok rengi rahatlık ile kullanabilmektedir. Açık tenli bayanlar mor, pudra, lila ve açık mavi tonlarda bir kombin tercih etmelidir.

 

Buğday tenli bayanlar ise gri, ekru, nane yeşili ve açık yeşil renkleri tercih edebilir. Esmer tenli tesettürlü bayanların ise mavi ve pembenin bütün tonlarını seçmesi daha uygun olmaktadır. Ayrıca kırmızı, mor ve siyah renkli kombinler de seçebilirler.

 

Çizgili tesettür kıyafetler tercih edildiğinde iki renk yerine mutlaka üçüncü bir rengin de eklenmesi daha şık durmaktadır. Ancak temel olarak sade ve daha şık tesettür kombinlerinin seçilmesi daha uygundur.

 

 

Bir cevap yazın