Tesettür Kaplar İle Kombin Önerileri

tesettür kapKış ve sonbahar aylarında yani yılın yarısında kullanım için uygun olan kaplar, dış kıyafetin kurtarıcılarından biri. Genellikle dizin altında ve bileğin üstünde bir boyda kullanılan tesettür kaplar tek başlarına yeterli olsalar da sadece göze hitap eden doğru bir kombinle kendilerini gösterebilirler.

 

 Tesettür Kapların Tamamlayıcıları

 

           Tesettür kap için en doğru şekilde kullanımı onları desenli ve düz olarak ayırt edebilmektir. Desenli bir kap mutlaka düz parçalarla kullanılırken düz bir kap düz ya da desenli parçalarla kombinlenebilir. Renk seçimi ise tek renkli kaplar seçeneğe açıktır, tek renkli kaplarla desenli parçalar ve uygun renklerde düz parçalar kullanılabilir. Üzerinde birden çok renk olan kaplar içi en az bulunan renkle kombin edilmesi en kolay seçenekken orada hiç olmayan bir renkle ya da en çok bulunan renkle de kombin edebilir. Doğru kombin her zaman renklerin ve desenlerin uyumundan geçer, renk uyumu ise aslında ton uyumudur. Her renk diğer bir renkle uyum sağlayabilir, tonları uyuyorsa.

 

 Kaplarda “Ton Sür Ton”

 

Ton sür ton, aynı rengin farklı tonlardaki renkleriyle birlikte kullanımı anlamına geliyor. Yeni trendlerden biri olan bu tekniği tesettür kap ile de kullanabilirsiniz. Haki renkli bir kapla daha koyu haki bir şal, daha açık renkli bir pantolon ve bu ikisinin karışımı bir ayakkabıyla kombinlenebilir. Kırmızı da bir arada kullanılması riskli bir renk iken ton sür ton tekniği ile göze hitap eden bir hal alabilir. Mavi ve tonları ve kahveler de bu teknikle kullanılan renklerden, tesettür kap içinse en uygun renkler kahveler ve bordolar.

 

 Tesettür Kaplar ile Yapılan Kombinlerde En Büyük Yanlışlar

 

Tesettür kapları kullanırken şıklığı yakalamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kapların kaplardan uzun olan tuniklerle kombinlenmesi ne kadar renk uyumu sağlanmış ola sa hoş olmayan bir görüntü sunuyor, tuniğin kapların önünden görünmesi bir sorun oluşturmazken arka kısımdan görünmesi yapılan en büyük hatalardan. Kapları bol eteklerle ve bol elbiselerle kullanmak da yanlış bir tercih. Kaplarla yapılan bir diğer hata ise içlerine giyilen kıyafetin kaplar ile olan uyumsuz renk ve desenleri.

Tesettür kap modellerinde yeni sezon indirimli ürünler: https://www.modaselvim.com/tesettur-kap

Bir cevap yazın