Tesettür Kap Modellerinde Moda Fermuar Mı? Düğme Mi?

tesettür kapTesettür giyimde, tercih edilen parçaların görünümü her ne kadar önemli ise, kumaş yapıları ve tercih edilen aksesuar detayları da bir o kadar önemlidir. Tesettür kap modellerinde ise özellikle daha fazla önemli olmasının sebebi, kombinlerin üzerinde asıl görünenin kap olması ve şıklığı tamamlayıcı özelliğinin olmasıdır. Fermuar detayının kullanıldığı tesettür kap modellerine bakıldığında daha çok yağmurluk havası elde edildiğini görmek mümkün, daha spor kombinlerde kullanılan fermuar detayı, kot ile oldukça uyumlu bir kombin elde edebiliyor.

 

Tesettür Kap Modellerinde Düğme Tercih Edilen Kombinler

 

           Tesettür kap modellerinde düğme tercih edilen kombinler daha şık bir görünüm elde etmek isteyen hanımların tercihi olarak açıklanabilir. Düğme ile hazırlanmış kapların yapılarının daha çok kaban görünümü elde ettiği, klasik giyimde oldukça uyumlu bir görüntü yakaladığını söylemek mümkün. Kumaş yapısına göre de değişkenlik gösteren fermuar – düğme seçimi aynı şekilde spor kumaşlarda fermuar, klasik kumaşlarda düğme tercihi doğrultusundadır.

 

 En Çok Tercih Edilen Tesettür Kap Modelleri

 

Tesettür giyimde vitrinlere, butiklere, internet mağazalarına baktığımızda aslında hepsinde ortak bir nokta görmek mümkün, hepsi de modayı takip eden, renk seçimi, desen seçimi, kumaş seçimi ile modanın gerisinde kalmayan cıvıl cıvıl kataloglar hazırlıyorlar. Bu geniş ürün yelpazelerinde kış ayları geldikçe ferace ve kap modellerinin daha çok göze çarptığı görülüyor. Kış aylarında hem sıcak tutan hem de şık görünüm elde edilmesine olanak sağlayan kap modelleri, önümüzdeki yılın modasında da büyük farklılıklar ortaya koymuyor. Siyah, Kahve rengi, Parlement mavisi, lacivert, bej renklerinin daha çok göründüğü kış aylarında kap modelleri de spor modellerden ziyade daha çok klasik olarak tasarlanıyorlar. Siyah desenli, kol uçlarında ve yakalarında bir örnek işlenmiş detaylar, aksesuarlar, bazen metalik bazen de kürklü aksesuarların, kap modellerinin göz alıcı noktalarına işlenmesi, hep tesettür modasına yön veren kombinlere sebep oluyor.

 

 Kap Modellerine Uygun Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Düğmeli kap modelleri daha çok klasik ayakkabılar ile kombin edilirken, fermuar kullanılan kap modelleri, spor ayakkabılar ile kombin edildiğinde daha uyumlu bir görüntü elde ediyor. Bu sebeple, kürk veya aksesuar ile detaylandırılmış klasik ve düğmeli modellerde, topuklu çizmelere daha çok rastlamak mümkün.

 

 

 

 

Bir cevap yazın