Tesettür Kabanda Yenilikler

 

2018 yılı tesettür kaban da devrim niteliğinde gelişmelerin yaşandığı bir yıldır. Kadınların tesettürde sorun yaşadığı en önemli parça tesettür kabanlardır. Bunun çeşitli nedenleri vardır; en başta model azlığı gelir, tesettür kaban diğer tesettür parçalara göre gelişimi zaman almıştır. Ayrıca kabanların büyük tasarımları kimi zaman kabanı ağırlaştırmış ve kadınların hareket kabiliyetini azaltmıştır. Kabanların taşınması zor olduğu kadar şıklık elde edilmesi de zordur. Lakin son yıllarda özellikle son dönemde tesettür kabanda tekstil ilerleme göstermiştir birçok yenilik yapılmıştır.

 

Tesettür Kabanda Yeni Modeller

 

 

           Tesettür kaban da yeni modeller daha çok uzun kesimlidir. Bundan ziyade orta kesimlerde mevcuttur. Uzun kesim kabanlar geçen yıl bilek üstünde biterken bu yıl bileklerin biraz daha aşağısına inmiştir. Bunun nedeni dünya modasında da kabanlarda uzun kesimin bu yıl ön plana çıkmasıdır. Uzun kesim kabanların raflarda yerini almasıyla bayanlarında en çok tercih ettiği model haline gelmiştir.

 

Orta kesim kaban modelleri daha çok trençkot tarzındadır. Bazen diz hizasında olan bu kaban modeli bazen diz üstüne de çıkmaktadır. Lakin ortak noktaları bellerindeki kuşaklardır. Bu tarz kabanlarda son dönemde hakim yaka ön plana çıkmıştır.

 

 Kol kesimi

 

En çok tercih edilen kesim bu yıl balon kol modelidir. Balon modelin özünü bileklerde biten lastikler oluştur. Bu kullanım açısından farklı tarzlar oluşturur. Bu tarz kollar serbest bırakılarak, içe kıvrılarak, bombe yapılarak kullanılabilir. Geçen senin dirseklerden dar bileklere genişleyen modelleri de hala varlığını sürdürmektedir.

 

 Yaka Kesimi

 

Hakim yakalar orta boy kabanlarda tercih edilirken uzun kabanlarda yakasız veya bebe yaka tercih konusudur. Bunlar arasında en çok kullanılan yaka son dönemde bebe yakadır. Bu yaka tarzı kabana daha modern bir hava katmaktadır.

 

 Tesettür Kabanda Yeni Renkler.

 

Tesettür kabanda bu döneme dek koyu renkler kullanılmıştır. Örneğin geçen seneler de en çok kullanılan renklerin başında siyah ve lacivert gelmekte idi. Bu yıl ise daha yumuşak ve daha açık renkler kullanılmıştır. Bu renklerin başında açık gri, açık pembe, açık sarı gelmektedir. En çok tercih edilen renk şüphesiz bu yılında modası olan gridir.

 

Bir cevap yazın