Tesettür Giyimde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

tesettürTesettür, bir diğer ifade ile İslami anlayışta giyim konusu oldukça önemlidir. Özellikle de tesettüründen taviz vermek istemeyen hanımlar için. İslamın şartlarına uygun olan bir giyim tarzına en iyi şekilde uymak şüphesiz her hanımın arzusudur. Ancak zaman zaman zaman bu giyim tarzının ruhuna uygun olmayan bazı önemli hatalar yapılmaktadır. Peki İslamın ruhuna uygun şekilde giyinmek için nelere dikkat edilmeli?

 

Konuyla alakalı olarak ne kadar bilgi sahibi olunursa doğru giyim tarzını oluşturmakta o kadar kolaylaşır. Esasında İslami giyim tarzına uymak düşünüldüğü kadar zor değildir. Çünkü bu giyim tarzının temelini vücut hatlarını gizlemek ve fazla dikkat çekici giyinmemek oluşturmaktadır.

 

 Tesettür Giyim Seçiminde Öne Çıkan Detaylar

 

Her açıdan tesettür giyimin ruhuna uygun tercihte bulunmak çok mühim bir konudur. Bunun için dikkate alınacak en önemli hususların başında tercih edilecek giyim parçasının vücut hatlarını kapatan modelde olması gelmektedir.

 

Doğru tesettür tercihi konusunda bir başka mühim detay ise çok fazla dikkat çekmeyen allı pullu giyim parçalarını tercih etmekten kaçınmak gelmektedir. Çünkü tesettürde vücut hatlarını gizlemenin yanında sadelik de büyük önem barındırır.

 

Tesettür giyim tarzında sadelik, kişinin şıklığına ve zarif görünüm elde etmesine ciddi katkı sağlar. Böylece hem İslam’a uygun giyinmiş hem de yerine göre son derece zarif bir görünüme kavuşmuş olursunuz.

 

 Tesettür Kombinler Nasıl Olmalı?

 

Tesettürde ön koşul vücut hatlarını saklayan ve sade görünüm kazandıran giyim parçalarını tercih etmektir. Bu koşula uygun olan her türlü giyim parçasını rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Çünkü muhafazakâr giyim asla tek tip giyim parçalarını tercih etmek anlamına gelmez. Birbiriyle uyumlu renklere ve modellere sahip olan birbirinden şık giyim parçalarını dilediğiniz gibi kombinleyerek dilediğiniz tarzı oluşturabilirsiniz.

 

Sade ve şık giyim modellerinin yanı sıra tercih ettiğiniz modele uygun sade ve zarif aksesuarları bir araya getirerek tarzınızı muhteşem bir hale getirebilirsiniz. Böylelikle muhafazakâr giyimin şartlarına uygun bir şekilde modern hayatın gereklerine uygun bir giyim tarzını kolaylıkla yaratabilirsiniz. Günümüzde artık ihtiyacınız olan her türlü tesettür giyim parçasını kolaylıkla bulabilir ve ihtiyacınıza uygun şık kombinleri çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın