Tesettür Giyimde Abiye Şıklığı

 tesettür giyim abiyeTesettür modacıları şıklığın ve zarafetin simgesi olarak abiyeleri göstermektedir. Her şık ya da sade davetlere, özel gecelere, nikah ya da düğün, nişan gibi organizasyonlarda seçilen ve oldukça büyük ilgi gören abiyeler tesettür modasının da vazgeçilmez parçaları arasındadır. Tek yapılması gereken ise ortamına göre abiye modeli seçmektir. Abiyeler her kadının mutlaka tercih ettiği kıyafetler arasındadır. Çoğu kadın şıklığın yanı sıra rahatlığın da abiyelerde olması gerektiğini söylemektedir. Dolayısıyla tasarımcılar da kadınların bu söylemlerini dikkate alarak özellikle tesettür giyim abiye modellerinde kumaşlara ayrı bir özen göstermektedir. Kumaşlar da çeşitli desenler ve nakışlarla işlenerek kadınların beğenisine sunulmaktadır.

 

 Abiye Modellerinin Tasarlanması

 

Abiyeler şıklığın simgesidir. Her davette tercih edilebilir olmaları sayesinde zarafetin de esaslarından birisidir. Son dönemlerde tesettür giyim abiye modelleri tasarlanırken kadınların istekleri de göz önüne alınmaktadır. Bu istekler doğrultusunda kumaş özellikleri dikkatli seçilmektedir. Kumaşlara farklı detaylar eklenerek abiyeler ilgi çekici hale getirilmektedir. Ayrıca sadelik isteyenler için de kumaşlar kendinden desenli seçilmekte ve satışa sunulmaktadır. Son dönemlerin en çok tercih edilen abiye modelleri payet abiyeler olmuştur.

 

Aynı zamanda şifon ve uçuş uçuş modeller de genç kadınların ilgi odağı haline gelmiştir. Ayrıca şal kombinli olmaları da büyük kolaylık sağlamaktadır. Aynı şekilde genç kadınların yine çok ilgi gösterdiği modeller arasında eteği kat detaylı abiye modelleri yer almaktadır. Aynı zamanda orta yaştaki kadınların tercih edebilecekleri modeller arasında da yandan fiyonklu ve kolu pelerinli modeller de oldukça büyük rağbet görmektedir.

 

 Ortama Göre Abiye Seçilmesi

 

Abiye seçiminde kadınlar oldukça zorlanmaktadırlar. Çok fazla seçeneğin olması kafa karıştırıcı olmaktadır. Ayrıca abiyeler genellikle bir ya da iki defa giyinilip dolapta beklemektedir. Dolayısıyla kadınların abiye seçiminde mutlaka bunu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Özel davetlerde ve şık yemeklerde mutlaka sade abiyeler seçilmelidir. Ancak kına gecesi, nişan ve düğün gibi organizasyonlarda da gösterişli modeller tercih edilmektedir.

 

Bu nedenle ortamına göre abiye seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Her yaş ve her tarza uygun modelleri bulunduran abiyeler şıklık ile zarafeti birleştiren nadide parçalardan olmaktadır.

 

Bir cevap yazın