Tesettür Giyimde Abiye Seçimleri

tesettür abiyeTesettürün kelime anlamı örtünmek olarak bilinmektedir. Birçok kadın da günümüzde tesettür giyim tarzını benimsemiş ve kıyafetlerinin buna göre oluşturmuştur. Dolayısıyla tesettür modası da sektörü de oldukça geniş bir alana yayılım göstermiştir. Son zamanlarda özel tasarım kıyafetlerinin artması ve her sezon yeni kıyafetlerin tasarlanması kadınlarda tesettür kıyafetlerini oldukça önemli bir yere taşımıştır.

 

Her kadın kıyafetinde kendi tarzını yaratmak ya da kıyafetleriyle yansıtmak ister. Dolayısıyla seçimlerini buna göre yapar ve giyim tarzını böylece oturtur. Şıklığı, rahatlığı ve zarafeti bir arada tutan kombinler oluşturmak için tesettür modasını takip eder.

 

 Tesettür Modasında Abiye Elbiseler ve En Çok Tercih Edilen Tesettür Modelleri

 

Tesettür modası tesettür kıyafetleri seçen kadın sayısı arttıkça daha geniş alanlara yayılmıştır. Önceleri kıyafet bulmakta ve seçmekte oldukça sınırlı seçimler yapmak zorunda kalan kadınlar şimdi ise oldukça geniş bir seçim alanına sahiptir.

 

Özellikle tesettür giyim abiye, tunik, şal, ferace, eşarp, kap, pardösü, tesettür mayo, geniş paça pantolon gibi birçok kıyafet oldukça fazla tercih edilmektedir. Durum böyle olunca da tasarımcılar özellikle bu kıyafetlere daha çok ağırlık vermektedir. Tesettür giyim abiye modelleri ayak bileklerine kadar uzanan ve kadınların genellikle şık davetlerde tercih ettiği gösterişli modellerden oluşmaktadır.

 

 Tesettür Modasında Abiye Seçimi

 

Abiye seçimine oldukça büyük önem veren kadınlar genellikle abiyeleri kısıtlı yerlerde giyindikleri için özenle seçmektedirler. Çünkü abiye kıyafetler gündelik kıyafet olmadıkları için özel gecelerde ya da şık davetlerde tercih edilmektedir. Durum böyle olunca da kadınlar her davete ve geceye göre giyinebilecekleri tarzda abiyeleri almaya özen göstermektedirler.

 

 Tesettür Kıyafetlerde Abiye Modelleri

 

Abiye modelleri tesettürdeki kadınlar için özel olarak tasarlanır. Çünkü elbise tamamen kapalı olduğu için kıyafet pek hava geçirmemekte ve terlemeye neden olabilmektedir. Dolayısıyla seçilen modeller arasında kumaşa özellikle dikkat edilmelidir.

 

Tesettür abiyeler genelde uzun, desenli, gösterişli, sade ya da şık modellerden oluşmaktadır. Tasarımlar ince dokunuşlarla ve çeşitli aksesuarlarla oldukça zarif hale getirilebilmektedir. Abiye modelleri ayrıca ince tüllerle de süslenebilen ve uzun kollu çeşitli ince kumaşlardan üretilebilmektedir.

 

Bir cevap yazın