Tesettür Giyim Modası Yine Dikkatleri Çekiyor

 

Tesettür giyim modası şaşırtıyor

Tesettürlü kadınların ve özellikle gençlerin farklı tarz oluşturmaya başlamaları hem büyük markaların hem de modacıların gözünden kaçmamış olacak ki yeni modeller, tasarımlar her yeni sezonda vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı. Bu sayede klasik görüntünün dışına çıkılan tesettür giyim modası da herkesin takip ettiği bir akım olmaya devam ediyor. Öyleyse tesettür giyim modasına biraz daha yakından bakmaya başlama zamanı geldi demektir. Yaptığımız araştırmalarla yeni sezonun trendleri arasında yer alan tesettür giyim modelleri hakkında edindiğimiz bilgileri yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

 

Günlük tesettür elbiseleri

 

Oldukça sade, uzun şekilde tasarlanan tesettür elbiselerinde bazı detaylara yer verilmiştir. Omuz ve kol kısımlarında kullanılan desenler ile çiçek motifleri sade olan günlük elbiseye hareketlilik kazandırmaktadır. Bazı elbiselerde de tüm kumaş çiçek desenleriyle bezenmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabii ki bu kadar hareketli olan tesettür elbiselerinde eşarp seçimi kesinlikle elbisenin renkleriyle uyumlu olan düz renkte olmalıdır.

 

Abiye tesettür elbiseleri

 

Abiye tesettür elbiselerinde de yine sadelik ön planda tutulmuş. Fakat gipür ve payet işlemelerle eklenen detaylar o kadar şık duruyor ki, daha fazlasının olmasına da gerek duyulmuyor. Abiye tesettür elbiselerinde boy ölçüsü bilekte bitecek şekilde dizayn edilmiş. Bu da elbisenin kullanışlı olmasını arttıran olumlu bir faktör olmuş. Kullanılan gipür ve payet işlemeler özellikle omuz ve kol kısımlarında dikkat çekmektedir. Renk olarak da, mor, bordo, mavi ve pembe tonları ile ten rengine yakın tonlar kullanılmıştır.

 

Tunik tesettür modelleri

 

Elbise görünümüne sahip olan tunikler ile özellikle sıcak aylarda kesinlikle rahat edilecektir. Bazı modellerde asimetrik kesimlere yer verilmesiyle kilolarından memnun olmayan bayanlarında tebessüm etmesi sağlanmıştır. Tunik modellerinin bir kısmında da belde bağlanabilen kuşaklar kullanılmıştır. Bu sayede beli ince olan fakat tuniğin rahat ve geniş olan görüntüsünü de tamamen ortadan kaldırmak istemeyen bayanlar için bir alternatif çözüm üretilmiş. Tunik renklerinde ise, özellikle yaz ayları için mint yeşili, sarı tonları, turuncunun açık tonları ve pembe tonları kullanılmıştır. Hem modeller hem de renklerle tesettür giyim modası yaz aylarına da imzasını atacak gibi gözüküyor.

 

 

 

Bir cevap yazın