2018 Kış Sezonu Tesettür Giyim Parçaları

 

Kış mevsiminin soğuk yüzünü hissetmeye başladığımız şu günlerde gardırobumuzda da yavaş yavaş kışlık tesettür giyim konseptimiz için eksik olan parçaları da fark etmeye başlıyoruz. Bizi sıcak tutacak hırka ve kazaklar, üşütmemize engel olacak pantolonlar ve üşüdüğümüzde omuzlarımıza koyabileceğimiz yün bir şal başlangıç olarak ihtiyaç duyduğumuz parçalar arasında yer alıyor. Her ne kadar evden dışarı çıktığımız zaman yüzümüze çarpacak soğuk havayı düşündüğümüzde sabah yataktan kalkmak ve hazırlanmak oldukça zor gelse de vereceğimiz tüyolar sayesinde günün istediğiniz saati için kendi kışlık tesettür giyim kombininizi kolaylıkla oluşturabileceksiniz. İşte size günün her saati kolaylıkla giyebileceğiniz ve kombinleyeceğiniz hem de sizi kış boyu sıcak tutabilecek kışlık tesettür giyim kodlarının en trend parçaları…

 

Fitilli Kadife Parçalar

 

Kış mevsimin gelmesiyle tıpkı geçtiğimiz sezon gibi kadife parçalar yine en çok kullanılan ve aranan parçalar arasında yer alıyor. Fitilli kadifelerin bu sezon en çok kullanıldığı alan ise etek ve ceket takımları… Ayrıca salopet modasını kış mevsiminde de devam ettirmek adına fitilli kadife parçalardan yararlanabilirsiniz. İçinize ya da üzerinize giyeceğiniz örme, angora ya da şönil bir kazak ile sportif bir şıklığa ulaşabilirsiniz. Ayrıca fitilli kadife bir parçayı desenli şal ya da kemer gibi çeşitli aksesuarlar ile kolaylıkla kullanabilirsiniz.

 

Şönil Kazaklar

 

En az kadifeler ve suni kürkler ön plana çıkan bir başka parça da son birkaç sezondur moda dünyasına hızlı bir dönüş yapan şönil kazaklar… Hem şık bir günde hem de sokak modasında sıklıkla kullanılan bu kazakların özellikle oversize modelleri oldukça popüler. Soğuk kış günlerinde sizi hem şık gösterecek hem de soğuktan korunmanıza yardım edecek şönil kazaklara bir fırsat vermeli ve dolabınızda bir yer açmalısınız.

 

Angora Kazaklar

 

Soğuk havalar içimize işlemeye başlasa da neyse ki moda dünyasında angora kazak denilen bir kazak türü bulunuyor. Bu kazakları her kadın çok seviyor çünkü hem yumuşacık dokusu hem de hafif olmaları sebebiyle hem şık hem de rahat hissetmemizi sağlıyorlar. Bunun yanı sıra feminen bir havaya da sahip olan angora kazakların sezonda en çok kullanılan ve dikkat çeken renkleri ise hiç şüphesiz bebek pembesi ve bebek mavisi…

 

Vücut Tipine Göre Giyim Nasıl Olmalıdır?

Muhafazakar bayanların şıklığı için hizmet veren firmalar modern, şık kombin önerileri ile her dönem önemini korumaktadır. Şık yelekler, renkli pantolonlar, ikili bluzlar, hırkalar da şıklığı yansıtmaktadır. Uygun fiyatlar ile karşınıza çıkan ürünler kaliteli kumaşları ile de son derece modern detaylardan oluşmaktadır. Tesettür ürünlerinde şık detaylar moda trendlerine uygun şekilde tasarlanmaktadır. İkili takımlarda sezon trendi modeller de iddialı, çarpıcı renklerde yer almaktadır. Modern tunik ve pantolon takımlarına cüzi fiyatlarla sahip olmak ise son derece kolay olmaktadır.

 

Şık Kombinler İçin Yapılması Gerekenler

 

Pantolonlu ve ikili kombinler de sezon trendlerinde tasarlanmaktadır. Tesettür giyim ürünleriyle bayanlar şıklıkla tesettürü buluşturmaktadır. Yeni sezonda günlük elbise modellerinin omuz, göğüs detaylarında inen yapı tercih edilmiştir. Günlük kullanılan yeni sezon elbise modellerinin omuz ve yaka kısımlarında şık işlemeler yer almaktadır. Ünlü tesettür markaları şık tasarımları ile her kesime hitap etmektedir. Sivri uçlu, yakalı elbise modellerinde de detaylar yer almaktadır. Güpürlü, gold desenli, kuyruklu abiye modelleri de tesettürlü bayanların tercihi olmaktadır.

 

Modern Tarzda Tesettür Kıyafetleri

 

Tesettür elbise modellerinde belden kuşaklı, desenli detaylar da yer almaktadır. Kol kısımları lastikli olarak tasarlanan elbiseler yeni sezonda da bayanların tercihidir. Kilolu bayanların göbek kısmında kilolar belirginse daha salaş kıyafetler giymeleri gerekmektedir. Basen kısımlarında olan fazla kilolar için ise balık elbiseler giyilmemesi gerekmektedir. Zayıf bayanların balık yapıda elbiseler tercih etmeleri daha zayıf ve fiziklerini belirgin hale getirerek görünmelerini sağlayacaktır. Daha salaş, renkli ve canlı kıyafetler giymeleri ise olduklarından şişman görünmelerini sağlamaktadır.

 

Kıyafet Seçimi Hakkında

 

Eşarp modellerinde üçgen bağlama tarzı ise daha zayıf görünmeyi sağlamaktadır. Sokak modasında sıklıkla tercih edilen pantolonlarda ise dar paça, İspanyol ya da yüksek bel seçimlerinin fizik tipine göre yapılması önem taşımaktadır. Son modaya uygun tesettür tarzda giyim ürünlerinde her bedene uygun tasarımlar vitrinlerde yer almaktadır. Boyu kısa olan bayanların yüksek topuklu giymeleri boylarını uzun göstermektedir. Bizler tesettür ürünlerini her bedende tasarlayarak tesettürlü bayanlara hizmet etmekteyiz.

Kısa Boylu Kadınlar İçin Tesettür Giyim Önerileri

 

  Tesettür giyimde hatalı tercihler yapılması giyilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun şık ve tarz görünmeye engel olacaktır. Hatalı tercihler kişinin vücuduna uygun seçimler yapmamasından kaynaklanmaktadır. Kilosundan yakınan bir kadın ile diğer kadınların giyeceği kıyafetler aynı olmalıdır. Vücudunda kusurlarının bulunduğunu düşünenler o kusurları kapatmaya yönelik seçimlerde bulunmalıdır. Kısa boylu kadınlarda bazı noktalara dikkat etmeli ve giyim tercihlerini ona göre yapmalıdırlar. Kısa boylu kadınların amacı boyu olduğundan uzun göstermek olmalıdır. Fakat hatalı tercihler kişiyi olduğundan daha kısa göstererek şıklıktan uzak bir görünüm sergilenmesine neden olacaktır.

 

Giyilmemesi gereken giyim ürünleri

 

Kısa boylu kadınlar bazı tesettür giyim ürünlerinden uzak durmalıdırlar. Bu tarz giyim ürünlerinin tercih edilmesi boyu keserek daha kısa görünmeye neden olacaktır. Bu tesettür giyim ürünlerinden ilki kloş eteklerdir. Tesettürlü kadınların sıklıkla tercih ettiği bu etek modeli kısa boylu kadınlar için son derece yanlış bir seçim olacaktır. Aşağı doğru genişleyen yapısı ile bacakların çok daha kısa görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple kesinlikle tercih edilmemelidir. Bunun yerine daha düz ve hareketsiz eteklerin giyilmesi çok daha doğru bir tercih olacaktır. Kısa tuniklerde aynı şekilde boyu kesen giyim ürünlerinden bir olacaktır. Tunikler diz üstünde olmamalı ve daha uzun modeller seçilmelidir.

 

Nasıl giyinilmeli?

 

Kısa boylu kadınların boylarını kısaltmayan ve daha uzun görünmelerini sağlayan moda sektöründe bazı giyim ürünleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki uzun tuniklerdir. Dizlerin altına inen ve bacakları örten bu tarz tunikler kişinin daha uzun görünmesine yardımcı olacaktır. Bu tarz uzun tuniklerin altına daha dar pantolonlar tercih edilmelidir. Bol paça pantolonlarda kısa gösteren giyim ürünlerinden olmaktadır. Bunun yanı sıra uzun elbiselerde kısa boylu kadınlar tarafından tercih edilebilecek giyim ürünleri arasında yer almaktadır.

 

Renk etkisi

 

Doğru renk seçimleri kişinin görünümüne olumlu anlamda etki edecektir. Özellikle sezonun moda renkleri olan açık renk tuniklerin gene açık renk pantolon ve etekleri ile kombinlenmesi kişinin boyunu daha uzun gösterecek bir göz yanılsaması yaratmaktadır. Kısa boylu kadınlar için büyük desenli tesettür giyim ürünleri doğru bir tercih olmayacaktır. Giyilen kıyafetlerde mümkün olduğunca sade tercihler yapılmalıdır.

 

Tesettür Giyim Modası Yine Dikkatleri Çekiyor

 

Tesettür giyim modası şaşırtıyor

Tesettürlü kadınların ve özellikle gençlerin farklı tarz oluşturmaya başlamaları hem büyük markaların hem de modacıların gözünden kaçmamış olacak ki yeni modeller, tasarımlar her yeni sezonda vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı. Bu sayede klasik görüntünün dışına çıkılan tesettür giyim modası da herkesin takip ettiği bir akım olmaya devam ediyor. Öyleyse tesettür giyim modasına biraz daha yakından bakmaya başlama zamanı geldi demektir. Yaptığımız araştırmalarla yeni sezonun trendleri arasında yer alan tesettür giyim modelleri hakkında edindiğimiz bilgileri yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

 

Günlük tesettür elbiseleri

 

Oldukça sade, uzun şekilde tasarlanan tesettür elbiselerinde bazı detaylara yer verilmiştir. Omuz ve kol kısımlarında kullanılan desenler ile çiçek motifleri sade olan günlük elbiseye hareketlilik kazandırmaktadır. Bazı elbiselerde de tüm kumaş çiçek desenleriyle bezenmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabii ki bu kadar hareketli olan tesettür elbiselerinde eşarp seçimi kesinlikle elbisenin renkleriyle uyumlu olan düz renkte olmalıdır.

 

Abiye tesettür elbiseleri

 

Abiye tesettür elbiselerinde de yine sadelik ön planda tutulmuş. Fakat gipür ve payet işlemelerle eklenen detaylar o kadar şık duruyor ki, daha fazlasının olmasına da gerek duyulmuyor. Abiye tesettür elbiselerinde boy ölçüsü bilekte bitecek şekilde dizayn edilmiş. Bu da elbisenin kullanışlı olmasını arttıran olumlu bir faktör olmuş. Kullanılan gipür ve payet işlemeler özellikle omuz ve kol kısımlarında dikkat çekmektedir. Renk olarak da, mor, bordo, mavi ve pembe tonları ile ten rengine yakın tonlar kullanılmıştır.

 

Tunik tesettür modelleri

 

Elbise görünümüne sahip olan tunikler ile özellikle sıcak aylarda kesinlikle rahat edilecektir. Bazı modellerde asimetrik kesimlere yer verilmesiyle kilolarından memnun olmayan bayanlarında tebessüm etmesi sağlanmıştır. Tunik modellerinin bir kısmında da belde bağlanabilen kuşaklar kullanılmıştır. Bu sayede beli ince olan fakat tuniğin rahat ve geniş olan görüntüsünü de tamamen ortadan kaldırmak istemeyen bayanlar için bir alternatif çözüm üretilmiş. Tunik renklerinde ise, özellikle yaz ayları için mint yeşili, sarı tonları, turuncunun açık tonları ve pembe tonları kullanılmıştır. Hem modeller hem de renklerle tesettür giyim modası yaz aylarına da imzasını atacak gibi gözüküyor.

 

 

 

Tunik Modası

tunikBirkaç yıl öncesine kadar tesettür modası diye bir kavramdan söz edilemezdi. Şimdi ise sadece tesettür giyim üzerine çalışan markalar mevcut. Tunik, kap, ferace gibi yeni terimler de böylelikle literatürümüze girmiş bulunmakta. Trend tesettür giyimde dar pantolon üstüne giyilen tunikler önemli bir yer tutar.

İnsanlar birbirinden çok farklıdır. Tesettürlü olmaları onları aynı kılamayacağı gibi aynı şekilde giyinmelerini de beklemek yanlış olur. Dış giyimde pardösü, ferace ya da kap giyenler olduğu gibi tunik tercih edenler de vardır. Ancak herkesin tarzına göre tunik seçimi de farklılık gösteriyor.

Şık ve asil bir görüntü elde etmek isteyen kapalı bayanlar şifon tuniklerin altına dar kumaş pantolon ve topuklu ayakkabı seçebilirler. Rahatlığına düşkün bayanlar ise kot kumaşından tunikleri düz ayakkabılarla kombinleyebilirler. Uzun gömlek havası veren tunikler ise, hava alan kumaşlarıyla yaz günlerinde tesettürlü kadınlar için aranan konforu sunuyor.

Asimetrik kesim tunik bu sene en çok tercih edilenlerden. Bu kesim tunikler kombine karakteristik bir hava katıyor. Panço modeli tunikler hem yaz hem de kış mevsimi için uygun kullanım sağlıyor. Vintage modası tesettür giyimi de etkiledi. Bu etkiyi püsküllü tunik modellerinde rahatça görebiliyoruz. Son moda olan püsküllü tuniklerle 2016’ya etkili bir giriş yapabilirsiniz.

Tuniklerin etek ucuna, yakasına ve manşetlerine uygulanan dantel motifleri, tunikleri düğün gibi organizasyonlarda da giyilebilecek şık bir görünüme sokuyor. Bu sene deri tunikler ise yeni renk seçenekleri sunuyor. Çizgili, kareli, etnik ve geometrik desenler tunik modellerinde en çok rastlanan desenlerdendir.

Eğer hareketli bir tunik seçeceksek düz renk ve desensiz bir eşarp ya da şalla kombinlemeliyiz. Yok, eğer yıldız parça olabilecek hareketli bir eşarp takılacaksa bu sefer tuniğin sade olmasına dikkat edilmeli. Tunikler rahat kullanımlarıyla özellikle üniversite öğrencisi olan tesettürlü kızların en çok tercih ettiği kıyafettir. Her gün okula giderken farklı giyinmek isteyen kızlar tuniklerini farklı aksesuar, ayakkabı ve çantayla kombinleyerek bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Sade bir tuniğin altına şık bir babet giyerek tarz olunabileceği gibi aynı tuniğin altına postal giyerek asi bir görüntü de elde edilebilir.

Moda Ve Tesettür

giyim4Ülkemiz de tesettürlü bayanların sayısı her geçen gün artmakta. Bu durumla beraber tesettür modası ifadesi hayatımıza girdi. Ticari açıdan yeni bir pazar da açılmış oldu. Çünkü kapalı bayanlar da en az açıklar kadar giyimine özen gösteriyor ve kıyafetler için para harcamaktan kaçınmıyor. Bu talep karşısında sadece tesettür kıyafetler tasarlayan, satan markalar ortaya çıktı. Hatta birçok tasarımcı çizdiği tesettür elbiselerinin çok satmasıyla aranan isimler oldu.

Tesettür modası, temelde örtünmeyi esas alan bir moda anlayışıdır. Amaç örtünmek olunca bol kesim tasarımlar ön planda oluyor. Bu amaçla robalı, kloş gibi fazlaca kumaşın kullanıldığı modeller en çok tercih edilenlerden oluyor. Tesettür giyimde sadece bol kıyafetler yok elbette, dar kesim pantolonların üzerine tunik giymek son bir iki yıldır genç kızların tercihi oldu. Diz altına kadar gelen uzun ve dar kesim gömlekler yine aynı boy yeleklerle kombin ediliyor.

Tesettür giyimde en çok dikkat edilmesi gereken nokta eşarp ya da şal seçimidir. Kombinlerin yıldız parçası olan başörtüleri kesinlikle giyilen kıyafetlerle uyum içinde olmalıdır. Bu konuda da her geçen gün seçenekler artıyor. Her ton renkte bulunabilen eşarp ya da şallarda aklınıza gelebilecek tüm desenler yer almakta. Üstelik aynı başörtüsünü farklı bağlama şekilleriyle farklı kombinler için de kullanabilirsiniz.

Dış giysisi, yani kap, pardösü, ferace, yelek giymeden dışarı çıkmayan bayanlar var. Onlar da çok şanslı, çünkü çeşit çeşit renk ve modeller bu kıyafetlerde de sıkça görülüyor. Şık olmak isteyen tesettürlü bayanlar aksesuar olarak büyük bilezikler, güneş gözlükleri ve renkli kolyeleri tercih ediyor. Daha önceleri daha çok düz ayakkabıları kullanmayı seçen kapalı bayanlar tercihlerini artık topuklu ayakkabılardan yana kullanıyor.

Tesettür giyimde kadınların en çok ilgisini çeken şüphesiz abiye giyimi olacaktır. Bazıları bir servet tutarında olan abiye kıyafetlerle kapalı bayanlar katıldıkları organizasyonlarda ilgileri üzerlerinde toplamayı başarıyorlar. Abiye elbiselerde iki parça gibi görünen, üst kısmı bel bölgesine oturan, etek kısmı ise yarı ya da tam kloş olan elbiseler çok fazla alıcı buluyor. Payet, taş ve tüller abiyelerin şıklığına şıklık katıyor.

Kombin Önerileri

kombin1Öncelikle kombin kelimesi ne anlama gelir biraz bundan bahsedeyim. Kombin; kombinasyon kelimesinin kısaltılmış halidir, anlamı ise birbirinden farklı kıyafetler, aksesuarlar vb. ürünler arasında seçme yapılarak uygun ve herkesin kendi tarzına özgü bir görünüm elde etmesine kombin ( kombinasyon ) denir. Kombin aslında bir diğer açıdan kendi tarzını kendin yarat anlamına geliyor. Kombin yapmak, değişik renkler de ayakkabılar, elbiseler, pantolonlar, çantalar ve hatta takı çeşitlerini de içine katarak kişinin kendine özgü tarzını en doğru şekilde yansıtma biçimidir. Kombin yapmak özellikle bayanlar için çoğu zaman büyük bi karmaşa haline gelebilir. Herkes kendi tarzını ve kendi modasını kendi yaratır tabi en uygun ve en doğru şekilde.
Giyim konusunda kombin yapmak sosyal paylaşım sitelerinde, dergilerde tv programlarında kıyafet ve takı tarzlarını görebiliyor ve fikir edine biliyoruz. En iyi kombini yapmak için kendimize en çok yakışanları giymek önemlidir. Öncelikle kıyafet seçimimizde vücut tipimize oturacak kıyafetler seçmeliyiz. Bunun yanı sıra bu tür kıyafetleri seçerken vücudumuzun kötü görünen bölgeleri gizlemek oldukça önemlidir. Birçok kişi ince, zayıf görünmek için simsiyah giyinmeyi tercih ederler lakin buna gerek yoktur. Daha çok detaylı kıyafetler seçerek yani fazlalık olarak gördüğünüz bölgeleri ufak detaylarla kapatarak vücut tipinizi daha estetik gösterebilirsiniz.

Kombin yaparken sezon trenlerini ve renklerini muhakkak takipte olmamız ve bilmemiz gerekir. Kombinlerde renkler oldukça önemlidir. Baştan sona tek renk kıyafetler tercih edilmemelidir. Farklı ve doğru renk seçimleri önemlidir. Birbirlerine uyumlu renkleri bir araya getirerek kombin yapmalıyız. En fazla 2 veya 3 renk kullanmamızda fayda var aksi taktirde renk karmaşası yaşanabilir bu nedenle tonsürton kullanırken kombinlerde kontrast renkleri de bir arada kullanabiliriz. Desenli kıyafetleri seviyor ve tercihimiz bu yönde ise örneğin; desenli bir etek giydik mutlaka üstümüze tercih ettiğimiz kıyafet düz ve desensiz olmalıdır aksi takdirde desen karmaşasına yol açar ve kötü bir görünüm elde edebiliriz.

Kombin yaparken sahip olduğumuz kıyafetleri iyi ayırt etmeliyiz. Gideceğimiz yer, zaman, mekân ve konsepti göz önünde bulundurarak tercih yapmalıyız. Günümüzde renk tonlaması çok fazla önem taşımasa da zıt renkler kullanılsa dahi yine de birbirlerini tamamlayan renkler kullanılmalı. Bütün modacılar günümüzde renk uyumunu çok demode bulurlar. Biz yine de renk uyumuna oldukça dikkat etmeli kombinlerimizde zıt renkler kullanacaksak bile birbirleriyle uyumlu ve renk geçişi uygun olmalıdır.

Kap Modelleri

kap1Tesettür giyiminde kaplar da artık oldukça geniş yer tutmakta. Son yıllarda kişiler tercihlerini bu yönde kullandıklarından kap modası hala sürmekte. Çeşit çeşit kap modelleri mağaza vitrinlerini süslemekte ve internet sayfalarında kap giyim kişilerin tercihine göre model model sunulmakta. Daha rahat, daha konforlu hissedeceğiniz spor modellerden tutun klasik modellere kadar seçeneklerle önünüze seriliyor. Kap modelleri genelde diz altında biter. Değişik kumaşlardan üretilir. Deri, kumaş, keçe, yün gibi materyallerden üretilen kaplar modaya uygun, özel tasarım modeller opsiyonlarıyla istediğinizi alabilirsiniz. Kap modelleri tesettürünüzü sağlarken size ayrı bir hava ve şıklık katıyor. Her mevsime her sezona uygun kaplar yapılarak kişilerin tercihlerine sunuluyor.

Kapları pardösüden ayıran özellik daha kısa olmasıdır. Pardösülere göre daha modelli ve dış giyim tarzındadır. Kaplar daha hafif daha kıyafetimsi, tunik pardösü karışımı olarak ifade edebiliriz. Kaplar genelde pantolonlarla giyilir, altına etek veya elbise giyilmesiyle nahoş durur. Pardösü de ise giyilebilir, bir sıkıntı oluşturmaz. Kaplar genelde daha canlı renklerden oluşur ve rengârenk tarzlarda kullanabilir.

Bu sezonda kap modelleri tesettürlü hanımların ilgi göstermesi sonucu tekrar revaçta. Bu sezonun kap renkleri petrol rengi, siyah renk, kahverengi, mürdüm rengi, hardal rengi vb renk seçenekleri ile öne çıkıyor. Kap modellerinde fermuarlı seçenekler olduğu gibi düğmeli seçenekler de bulunmakta. Bazıları ise belden bağlamalı modellerden ibarettir. Asimetrik modeller de yine gözümüze çarpıyor kap modellerinde. Her bütçeye göre kap modelleri piyasada ve internet üzerinde satışa sunulmaktadır. Kişiler kendi ekonomilerine hangisi uygun düşerse onu alabilirler.

Kap modelleri vücut hatlarını da kapattığı için tesettürlü bayanlar tarafından fazlaca tercih edilebiliyor. Bu yüzden de üretici firmalar bunu göz önünde bulundurarak üretimlerine çeşitlilik ve farklılık katıyorlar. Her renge her zevke uygun piyasaya modeller sunuluyor. Kişiler ise görüp beğenip istedikleri modellere ulaşabiliyorlar. Bazen geze dolaşa bazen de bir tıkla.

Tesettür giyimin daha fazla detay gerektirdiğini düşünürsek eğer, kap modelleri bu konuda kişilerin biraz daha kurtarıcısı olan giysilerden olduğu denilebilir. Öyleyse dolabınızdaki bir kaç kap sizin kurtarıcınız olacaktır.

Tarihten Bugüne Değişen Giyim

elbise2Tekstil dünyada yeri asla sarsılmayacak bir sektördür. Hatta her geçen gün artan insan nüfusu, gelişen teknoloji ve modayı takip etme isteği giyim sektörünün gelişmesini ve genişlemesini zorunlu kılmaktadır. Kıyafetlerin tasarımı, dikimi ve satımı birçok kişi için iş olanağı sağlamıştır. En başta açıklığı örtmek için bir gereksinim olan giyim, şuan ticaretin en etkili kollarından birini oluşturuyor.

İnsanlar teknolojinin olmadığı devirlerde hayvan derilerinden kendilerine giysiler yapıyorlarmış. Yünlerden iplik yapmaya başladıklarında bitkileri de iplikleri boyamada kullanmışlar. Daha sonra pamuk ekimi ve pamuklu kumaşlar derken giyim için seçenekler artmış. İnsan eliyle tek tek hazırlanan giysiler dikiş makineleri ve daha sonraki dönemde tekstil makineleriyle seri bir şekilde üretilmiş.

Giyim sektörünü çok çok ileriye götüren etken elbette ki modadır. Çünkü modayla beraber giyim, sadece bir ihtiyaç olmaktan çıkmıştır. İki üç elbiseyi kirlendikçe değiştirerek giyme döneminden her gün ayrı, her yerde ayrı giysi giyme dönemine geçilmiştir. Bulunduğu ortama uymak belki de oradaki en dikkat çeken kişi olmak için insanlar modayı takip ederler.

Moda, sürekli değişen ve kendini yenileyen bir oluşumdur. Günümüzde geçmişe dönüşlerle kendini tekrarlayan bir yapısı da vardır. Her ülkenin kendine has bir modası vardır. Bazen bu dünyaya hâkim olan bir modaya dönüşebilir. Zamanında ülkemizde de Fransız, İngiliz modaları kendilerine yer bulmuştur.

Giyim sektörü çeşitli akımlardan çok kolay etkilenen bir sektördür. Retro, Vintage, Pop Art, Bohem, Punk, Rock gibi sayılabilecek birçok akım giyime yön vermiştir. Üstelik aynı zamanda da olabilir ancak çoğu farklı zamanlarda gündeme getirilmiş. İnsanların ilgilerini farklı tarzlara yöneltip, ticari kar gütmek hedeflenmiştir. Satışların arttırılması için rol model kabul edilen kişiler de kullanılmış. O kişilerin tarzında üretilen giysiler çok satmıştır. Ya da kendi üretimlerini onlara giydirerek yine aynı etkiyi elde etmişlerdir.

Birçok kurumun kendilerinin belirlediği bir giyim yönetmeliği vardır. Devlet kurumlarında da özel sektördeki iş yerlerinde de bu durum değişmez. Çünkü çalışanların giyimi kurumun ya da iş yerinin ciddiyetini ortaya koyacaktır. Yani hayatımızın hangi alanında olursa olsun giysilere genel ve özel birçok anlam yüklenmiş ve hayatımızın önemli bir parçası haline getirilmiştir.