Tesettür Giyim Modası

Giyim her kadın için önemlidir. Doğru kıyafetleri giymeye dikkat ederler. Giyim modası konusunda kadınların tercih seçenekleri oldukça fazladır. Her kadının yaşadığı bölgeye, dini inancına, boyuna, kilosuna ve hatta saç rengine göre değişen giyim tercihi vardır. Bu tercihlere göre de sanal ortamda satış yapan yüzlerce platform bulunmaktadır.

 

Tesettür giyim

 

Tesettür giyim, İslam inancının simgelerinden biridir. Kadınların inançlarına göre örtünmeleri felsefesine dayanan giyim tarzıdır. Çeşitli renk ve kumaşlarda eşarplar, uzun etekler, uzun ve bol pantolonlar, uzuvların belli olmadığı üst giyim parçaları ve benzeri ürünler tesettür giyimin içeriğini oluşturmaktadır. Bu parçaları birbirlerine uyumlu hale getirip pazarlayan birçok sanal pazarlama sitesi vardır.

 

Toplumda tesettür giyim

 

Bazı toplumlarda amacını aşan kullanımları sebebiyle tesettür giyim modası, tepkilere neden olabilmektedir. Tesettür giyim denince akla dikkat çekmeyen, iddialı olmayan ama belli bir ahenk içinde olan kıyafetler gelir. Toplumsal alanlarda dini içerikli her görüntü bir gösteri olanak algılanabilmektedir. Öyle ki dünyanın birçok ülkesinde İslamdan korkan insanlar bu giyim tarzına tepki göstermektedir.

 

 Tesettür giyimde seçenekler

 

Örtünme amacıyla giyinen kadınların birçok seçeneği vardır. Çarşaf olarak nitelendirilen tek parçadan oluşan bir tesettür giyim seçeneği bulunmaktadır. Saçlardan ayak bileğine kadar kolayca örtünmeyi sağlayan genelde siyah renkte tercih edilen bir parçadır. Belli bir yaş üzerinde olan kadınların örtünmek için pratik tercihidir. Bunu gibi bir parçada feracedir. Bu kıyafet ise genelde büyük beden kadınların tercihidir.

 

Çarşaf gibi tek parçadan oluşur. İnce bir pardesüdür. Fakat farkı siyah renk olmasıdır. İslam dininde kadınların siyah rengi tercih etmelerinin sebebi kutsal kitaptan bulunan köle kadın ve özgür kadın ayrımıdır.

 

Çarşaf ve ferace dışında en çok satın alınan parçalar eşarplardır. Çeşitli boyutlarda ve renklerde seçenekleri vardır. Ayrıca pratik bağlama esasına dayanarak üretilmiş ve kullanımı oldukça basit eşarp çeşitleri de bulunur.

 

Bedenlere göre yüzlerce seçenek bulunur. Geniş, uzun, bol bluz ve pantolonlar, yine uzuvları belli etmeyen etekler, hırkalar, şallar, paltolar ve hatta bu parçalara uygun ayakkabı seçenekleri de oldukça fazladır. Tarz alternatiflerinin sınırlı olması haricinde bu konuda alışveriş yapmak zevklidir.

 

Bir cevap yazın