Tesettür Giyim İle De Rahat Edebilirsiniz

Gelenek ve göreneklerine göre giyinmeyi tercih eden ve özellikle saçlarını kapatmak arzusunda olan genç kızların ve kadınların kendine özgü bir giyim tarzları vardır.

Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür esasında, İslami bir kavramdır ve inanç sistemine uygun, istenilen şartlara sahip kıyafetlerin giyilmesini ifade eder. Tesettür giyimi kendi hayat biçimine uygun bulan kadınların bu yöndeki taleplerini karşılamak üzere ” tesettür giyim ” olarak adlandırılan bir moda ortaya çıkmıştır.

Tesettür Giyimin Özellikleri Nelerdir?

Tesettür giyimi tercih eden genç kızlar ve kadınlar her alanda bu tarza uygun özellikteki giysileri tercih etmektedirler. Abiye kıyafet, nişan, kına, gelinlik gibi özel kıyafetlerde de spor yaparken giyilen giysilerde, tesettür günlük elbise de bunlara dahildir.

Tesettür giyimde başın örtülerek saçın kapatılması zorunluluktur. Tesettür kıyafetlerinde transparan gibi ince ve şeffaf benzeri kumaşlar kullanılmaz. Tesettür kıyafetler tasarlanırken vücut hatlarını belirgin biçimde sarmamasına dikkat edilir. Yine tesettür giysilerde etek boyu bileklere olacak şekilde hazırlanır. Elbise, pardesü ve pantolonlar buna göre dizayn edilir.

Şayet ikili veya kombin takımlar oluşturulacaksa burada da bir bütün halinde giysinin vücudu tamamen örtmesine özen gösterilir. Tesettür giyimde genellikle kıyafeti tamamlayacak baş örtüsü, türban ya da bone gibi aksesuarlar birlikte tasarlanır.

Tesettür giyimde vücudu saran ve hatları ortaya çıkaran kumaşlar da kullanılmaz. Streç, kadife ya da şifon gibi çok ince kumaşlar bu tarz giysi tasarımlarında kullanılmaz.

Tesettür Giyimde Günlük Elbise

Tesettür kıyafetlerinin genel özelliklerini izah ettiğimiz üzere esasında tesettür günlük elbise tasarımlarında da bunlara uyulur.

Ancak günlük elbiselerde rahat ve dayanıklılık daha ön planda tutulur. Çünkü günde beş kez abdest alıp namaz kılan hanımların günlük kıyafetlerinin de bu rutine uygun olması beklenir. Günlük tesettür giyimde mevsimine uygun kumaşlar seçilir. Yazın viskon ve serin kumaşlar kullanılırken kış aylarında kadife ya da triko benzeri kumaşlar tercih edilir. Pantolonlarda bel kısmı lastikli ya da bağcıklı olanlar revaçtadır.

Genellikle hanımların tercihi evde rahat edebilecekleri ikili pantolon ya da ikili etek takımları yönünde olmaktadır.

Elbiseyi tercih eden kadınlar ise boyunun uzun olmasını belinin kemer veya bir kuşakla tamamlanmış olmasını arzu etmektedirler. Bir ayrıntıda uzun kollu elbise ve bluz ya da gömleklerde kol kısmının manşetli ya da lastikli olmasıdır. Böylece abdest alınırken kıyafetin kolları sabit bir duruş sağlamaktadır. Bu da elbette hanımlar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

 

 

Bir cevap yazın