Tesettür Giyim De Feracenin Önemi

feraceEskiden ferace sadece günlük kullanılırken günümüzde ise günlük giyimin dışında özel gün ve davetlerde de tercih edilmektedir. Tesettür giyimin temel kıyafeti olan ferace önceden çok tercih edilmezdi. Bunun nedeni ise ferace çeşidinin çok az olmasıydı. Şuan da ise tam tersine birçok model çeşidi bulunmaktadır. Aynı zaman da eskiden tek renk olan ferace çeşitleri son yıllarda farklı renkleriyle göz önüne çıkmaktadır. Peki, insanlar neden feraceyi tercih etmektedirler? Kadınlar giyimlerinde hem kıyafet güzelliği ararlar hem de o kıyafetin konforlu olmasını isterler. Ferace birçok güzel modelleriyle dikkatleri çekerken aynı zamanda da rahat olmasıyla kişilerin tercih noktaları arasına girmiştir.

 

 Tesettür Giyiminde Günlük Ferace Tercihleri Nasıldır?

 

Tesettür giyiminde ferace günlük kullanımıyla insanların tercih ettiği bir dış kıyafettir. Günlük kullanılacak şekilde birçok ferace çeşidi bulunmaktadır. Yaz mevsiminde tercih edilen ferace genellikle ince kumaştan dikilmektedir. İnsanların feracelerinde ince kumaş olmasının nedeni ise sıcaklardan dolayı günlük yıkanılması gerekmektedir. Bu nedenle feracelerin kolay bir şekilde temizlenir tarzda olmasıdır. Kışın ise soğuk havalardan korunmak için bu dış giyimin kalın kumaştan dikilmesi gereklidir.

 

Genel ferace renkleri siyah, lacivert, koyu yeşildir. Son yıllarda renk seçeneklerinde oldukça artış gözükmektedir. Eskiden ferace genelde orta yaş grubunun tercihiydi. Bu renk seçeneklerinde ki artış dolayısıyla orta yaş grubunun dışında genç yaşta ki insanların tercihinde de ferace yer almaya başlamıştır. Siyah, lacivert ve koyu yeşil renkler dışında günlük kullanımda gül kurusu, mürdüm ve bebe mavisi renkleri tercih edilmektedir. Günlük kullanılan ferace modellerinde kalın kemerli modeller ön plana çıkmaktadır.

 

 Tesettür Giyiminde Özel Günler De Tercih Edilen Ferace Nasıldır?

 

Günlük kullanılan feraceler dışında günümüzde artık özel gün ve davetlerde de ferace tercih edilmektedir. Günlük kullanım dışında, kişiler özel günler de tercih ettikleri feracelerin tarzlarının abiye tarzında olmasını istemektedirler. Kişilerin zevklerine göre modeller ve renkler farklılık gösterse de genel de özel günler de koyu renkler tercih edilmektedir. Koyu renkli feraceler açık renkte nakışlar ile birleştirildiğinde, özel günlerde kullanıma uygun bir hale getirilmiştir. Nakışlarla birlikte kullanılan kurdele çeşitleri de feracenin görünümünü ortaya çıkarmaktadır.

 

Bir cevap yazın