Tesettür Abiyeler Ve Seçilebilecek Modeller

tesettür giyim abiyeTesettür giyiminde konu abiye seçimi olunca bu seçimi yapabilmek çoğu tesettürlü kadın için oldukça zor olabilmektedir. Fakat son zamanlarda sektör haline gelmiş olan tesettür modasında farklı tasarımlar ve çalışmalar yapılmaktadır. Tesettür modasının çok geniş kitleye hitap ettiği bilindiğinden dolayı modacıların ilgi odağı haline gelmiştir. Her gün farklı tasarımlar, yeni ürünler, yeni tarzlar moda ekranlarında yerini almaktadır.

 

 Tesettür Abiye

 

Tesettür modasına göre; iş kıyafeti, ev kıyafeti, tesettür abiye ve gündelik kıyafet gibi birçok alandaki ilerlemelerle satışa sunulmaktadır. Tesettür abiyeler özel günlerde giyinilen ve şıklığı temsil eden tesettür kıyafetleridir. Tesettürlü kadınlar şık bir davete katılacaklarında veya özel günlerde tercihlerini tesettür giyim abiye modellerinden yana kullanmaktadır. Tesettür abiyeler birçok farklı renk ve modelde, her türlü kumaştan tesettürlü kadınlar için üretilebilmektedir. Bu nedenle her kadın kendini tarzını yansıtan tesettür abiye bulmak konusunda fazla zorlanmamaktadır.

 

 Tesettür Abiye Seçimi

 

Tesettürlü kadınların en çok zorlandıkları kıyafet türü tesettür giyim abiye seçimidir. Çünkü bu kıyafet her ortamda giyinilememekte ve sadece şık davetlerde tercih edilebilmektedir. Kadınlar bilindiği üzere şıklık için birbirleriyle sürekli bir yarış halindedir. Doğru seçimler yapılmadığında tesettür abiyeler tek sefer giyinilip dolaba kaldırılmaktadır. Dolayısıyla abiyeler de diğer kıyafetler gibi mutlaka sonradan da kullanılabilecek modeller tercih edilmelidir.

 

 Nasıl Bir Model Tesettür Abiye Seçilmelidir?

 

Tesettür abiye seçilirken öncelikle hangi ve nasıl bir ortamda giyinileceği belirlenmelidir. Renk tercihinde de mevsim şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Abiyede özellikle siyah renk ön plandadır. Kimi tesettürlü kadınlar ince ve şık görünmek istedikleri için siyahı tercih etmekte, kimileri asil renk olduğundan dolayı tercih etmektedir. Ancak siyah abiyelerin dolapların vazgeçilmezi olduğu aşikardır. Siyahın yanında saks mavisi, pudra, bej veya kırmızı abiyeler tercih edilmektedir. Tesettür abiye için öncelikle kişi kendi vücut yapısını iyi bilmelidir. Abiyeyi deneyerek almalı ve tadilat gerekiyorsa yaptırmalıdır. Vücut tipine uygun olarak; balık etek abiyeler, kiloş abiyeler, kabarık etekli abiyeler veya dar kesimli abiyeler tercih edilebilir. En önemli nokta da abiyenin vücut hatlarını çok fazla belli etmemesidir.

 

 

 

Bir cevap yazın