Tesettür Abiyede Payetlerin Zarifliği

Son dönemlerin moda akımında, artık bütün tekstil ürünlerinde ön plana çıkan öncelik gösterişli olmasıdır. Genel olarak herkes gösterişi sevmese de çoğunluk gösterişe ilgi duymaktadır. Tesettür abiye modellerinde ise pul payet işlemeleri ilgi çekici bir duruma gelmiştir. Son zamanlarda pul payetler artık pelerinle aynı anlama gelmeye başlamıştır.

 

 Tesettür Gelişimi Ve Pul Payetler

 

Eskiden kadınlar, bir düğün için elbise giymek istedikleri zaman, Kaliteli bir kumaş alıp daha sonra bu kumaşı dikmek için bir terzi bulup ölçü alıp birkaç defa prova yapılması sonucu elbiseyi diktirebilir bir duruma gelmekteydi. Yani yaklaşık olarak 5 ay süre düğün için hazırlık sürüyordu. Tesettür dünyasının ve modanın gelişmesiyle birlikte artık hazır dikim kıyafetler tüm kadınların giyim ihtiyaçlarını karşılayabilir bir duruma gelmiştir. Özellikle tesettür anlamında mağazadan alışveriş ve online satış oldukça yaygın bir durumdadır. Bu gelişim sürecinde tesettür abiyelerde, sürekli olarak güncellenmektedir. Lazer kesim dantel ve gipür detaylardan pul payetlerin ışıltısına uzanan bir gelişim söz konusudur.

 

 Pelerin Ve Pul Payetler

 

Tesettür abiye modellerinde görülen pul payetler, kadınları çok ihtişamlı bir görselliğe taşımaktadır. Bu modeli tercih eden tesettürlü kadın adeta bir kuğu havasında görülmektedir. Genellikle düğün sahiplerinin kendisini belli etmesi adına tercih ettiği bu pul payetlerin olduğu abiye modelleri, kadınların daha kalıcı bir tarza sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Siyah renkten mürdüm sonuna kadar birçok renk seçeneği bulunan bu abiye modeli, 50 bedene kadar üretilmektedir. Bu sayede her beden ölçüsüne sahip kadın tarafından, rahatlıkla tercih edilebilme imkanına sahiptir.

 

 ​​​​Pul Payet Kombini

 

Bu pul payet kombini tesettür abiye modelinde dikkat edilmesi gereken bir husus doğru renklerin bir araya getirilebilmesidir. Öncelikle ten rengine uyumlu bir renk tonunda tesettür abiye seçilmelidir. Beyaz tenli olan hanımların daha koyu tonda pul payet işlemeli tesettür abiye modellerini seçmeleri tavsiye edilmektedir. Bu güzel olan beyaz tenin daha ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Oto yanından esmer tenli olan hanımların, daha çok açık renk tonlarındatesettür abiye seçmeleri tavsiye edilmektedir. Tenin esmer olması ve kıyafetlerin açık olması ile uyumlu bir duruş sergilenecektir.

Bir cevap yazın