Tesettür Abiye Seçiminde Renkler ve Kombinler

Tesettür giysi türünü tercih eden bayanlar günümüzde kolaylıkla çeşitli model elbiseler bulabilirler. Tesettür giyim içinde bulunan bu giysi türü tercih edilirken önemli olan vücut hatlarının fazla belirgin olmayarak uyumlu bir eşarp ile kombin yapılmasıdır. Tesettür abiye modellerinde fazla sayıda desen çeşitleri ve renk çeşitleri bulunmaktadır.

 

Tesettür Abiyede Renk Seçimi

 

Tesettür giyimde elbise modelleri tercih edileceği zaman bayanların kendi cilt tonuna uygun seçimlerde bulunması önemli bir konudur. Bunun dışında mevsim faktörü de renk seçimi için bir diğer önemli husustur. Kış mevsiminde daha koyu tonlar tercih edilirken yaz mevsiminde ise tam tersine daha açık ve canlı renkler tercih edilebilir. Tesettür abiye modellerinde en fazla ön planda olan renkler ise açık tonlardır. Esmer tene sahip olan bayanlar daha çok bordo, mürdüm ya da gece mavisi gibi tonlar tercih edebilirler. Buğday tene sahip olan bayanlar ise daha soft renklerle kombin yapabilirler. Yaza uyum sağlayacak modellerde ise daha çok çiçekli modeller ön plandadır. Önemli olan bir diğer husus ise elbisenin boyunun doğru oranda olmasıdır.

 

 Tesettür Abiyede Ayakkabı Seçimi

 

Tesettür giyimde abiye tercih edildiği zaman bu abiyenin türüne göre çeşitli ayakkabılar tercih edilmelidir. Eğer klasik bir tesettür abiye modeli tercih edildiyse ona uyum sağlayacak klasik, topuklu bir ayakkabı ile kombinlenmesi gerekir. Tam tersine daha modern bir tesettür abiye modeli tercih ediliyor ise sade bir babet ya da abartısız bir topuklu ayakkabı gibi ayakkabı tercihlerinde bulunulabilir. Bunun dışında eğer ki abiyeye fazla detaylar ya da taş, desen gibi ayrıntılar hakim ise ayakkabı seçimi daha sade olmalıdır. Tam aksine abiye çok sade ise ayakkabı biraz daha gösterişli, taşlı tercih edilebilir.

 

 Tesettür Abiyede Baş Örtüsü Seçimi

 

Tesettür giyim tercihinde bulunan kadınlar eğer abiye giymeyi tercih ediyorsa buna uygun bir eşarp ya da şal tercih etmeleri çok önemlidir. Kişinin kendi cilt tonuna uygun tercihlerde bulunması gerekir. Bunların dışında eğer abiye fazla şekil, desen içeriyorsa eşarp ya da şal daha sade ve abartısız olmalıdır. Bu sayede şık bir görüntü elde edilebilir.

 

Bir cevap yazın