Tesettür Abiye Seçimi

Tesettür abiyeler 2020 yılında da birbirinden güzel tasarımlarla vitrinleri süslemektedir. Her zevke hitap eden 2020 yılının tesettür abiye modelleri hem sadelik hem de gösterişten yana olan bayanlar için birbirinden farklı stiller ile karşımıza çıkmaktadır.

Tesettür abiye seçiminde moda tasarımcılarının önerdiği dikkat edilmesi gereken en önemli kriterler kişinin fiziksel özellikleri ve abiyenin giyileceği mekan olmaktadır. Abiye seçiminde zorlanan bayanlar bu iki hususa dikkat ettiklerinde kendilerine uygun olacak abiye elbiseyi kolay bir şekilde bulabilmektedirler.

Tesettür Abiye Seçiminde Mekan

Son zamanlarda tesettür abiye modası kendini sürekli olarak yenileyerek geliştirmektedir. Buna bağlı olarak da her zevke ve tarza uygun pek çok model rahat bir şekilde bulunabilmektedir. Birbirinden güzel ve farklı tarzlarda karşımıza çıkan tesettür abiye elbiselerin seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri gidilecek olan davetin yapılacağı mekandır.

Sade ve kısa yapılan nişan törenlerinde ya da abartısız düzenlenmiş bir kır düğününde tesettür abiye seçiminde fazla gösterişli modellere gidilmemesi daha doğru olmaktadır. Bu nedenle daha sade ama şık tesettür abiyeler tercih edilmelidir. Sade, tül detaylı ve az ışıltılı bir abiye ile oldukça zarif ve hoş bir görünüm elde edilebilmektedir. Bunun yanı sıra gidilecek olan davet eğer daha gösterişli ve lüks bir ortamda yapılacak ise pul payetlerle ya da taşlarla işlenmiş A kesim ya da prenses model bir abiye oldukça dikkat çekici olacaktır.

Tesettür Abiye Seçiminde Fiziksel Özellikler

Tesettür abiye seçimi sırasında kişinin vücut yapısına ve ten rengine göre abiye elbise tercih etmesi gereklidir. Elbise seçiminde kişinin fiziksel özellikleri doğru abiyenin bulunması için son derece önemlidir. Şöyle örnek verebiliriz, kilo problemi yaşayan bayanlar kesinlikle kabarık eteklerden ve fırfırlı modellerden uzak durmalıdır.

Bunlar yerine A kesim modeller tercih edebilirler. Açık tenli bayanlar da kesinlikle pudra, açık uçuk mavi gibi tonlara yaklaşmamalıdır. Bu tonlar açık tende cansız ve silik bir görünüm verecektir. Bunların yanı sıra abiye elbise için tercih edilecek siyah, bordo ya da farklı bir koyu renk kişinin daha zayıf görünmesini sağlayacak önemli detaylardandır.

Bir cevap yazın