Tesettür Abiye Modelleri Nelerdir?

 tesettür giyim abiyeMuhafazakar giyime ve modaya uygun olan tesettür abiye modelleri çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Günümüzde her davet için bir tesettür giyim abiye modeli bulmak mümkündür. Sıcak yaz günlerinde organize edilmiş bir davette tercih edilebilecek modellerden biri de şifon abiyelerdir. İnce kumaş yapısı nedeniyle altına kalın astar kullanılmaktadır. Böylelikle ekstra bir astar kullanmaya gerek kalmaz.

 

Kombinin iddiasını arttırmak isteyenler için ise taşlı abiyeler mevcuttur. Bel, yaka ve etek uçlarında kullanılan taşlar sade abiyeleri dahi çok daha gösterişli yapabilmektedir. Gösterişi seven hanımlar için bir başka seçenek ise payetli abiye modelleridir. Abiye üzerinde komple payet olabileceği gibi sadece kol ve etek uçlarında da görmek mümkündür. Kış aylarındaki davetlerde ise kadife abiye modelleri tercih edilebilir. Geniş renk yelpazesi ile kına gecelerinde de aranan modeller arasındadır. Yaldızlı işlemeli, simli iplik detayları ile zarafeti ortaya koyan son derece şık modelleri vardır.

 

 Tesettür Abiyede Trend Renkler

 

Abiye tasarımlarında renk yelpazesi gün geçtikçe artmaktadır. Ancak özellikle kına gecelerinde tesettür giyim abiye seçiminde kırmızı modeller ilgi görmektedir. Altın sarısı işlemeli ve pelerinli kırmızı abiye modelleri ile zarif, kusursuz bir görünüm kazanmak mümkündür. Siyahın asaletine inananlar için de küçük detaylarla zenginleştirilmiş modeller bulunmaktadır.

 

Daha çok kadife, krep, şifon veya dantelli kumaşlara fazlasıyla yakışan siyah renge ilgi oldukça büyük. Sade ve şık görünmeyi sağlayan bir başka abiye rengi ise beyazdır. Daha çok nikahta tercih edilen bu renk modeller zarif tasarımlarıyla masumiyeti simgelemektedir. En çok rağbet gören bir başka seçenek ise pullu abiyelerdir. Dikkat çekmeyi seven, dengeli bir duruş sergilemek isteyen hanımların tercih ettiği pullu abiyeler de oldukça popülerdir.

 

 İhtiyaca Göre Tesettür Abiye Seçimi

 

Her mevsim kullanım ihtiyacı olabilen abiyeler mevsimlere uygun bir şekilde üretilmektedir. Sıcak günlerde daha çok şifon abiyeler, A kesim modeller gibi daha serin tutacak seçenekler tercih edilmelidir. Kış aylarında ise soğuk hava dikkate alınarak seçim yapmak gerekir.

 

Genel olarak kadife kumaştan yapılmış abiyeler tercih edilmektedir. Balık modelleri, pelerinli veya çan kesim modelleri bulunan kadife abiyeler daha çok ilgi görmektedir. Bunun dışında tüm bu modellere büyük beden abiyeler de dahildir. Her bedene göre tasarlanmış abiye modelleri bulmak mümkündür.

Bir cevap yazın