Tesettür Abiye Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 tesettür abiyeGiyim seçenekleri, farklılık gösteren ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitlilik göstermektedir. Önemli giyim parçası olan elbise günlük kullanıldığı gibi, özel günlerde de rahatlıkla kullanılmaktadır. Ancak tesettür abiye günlük kullanıma uygun olmayan kıyafet çeşidi olma özelliğine sahiptir. Şıklık bakımından da diğer elbise modellerinden ayrılmaktadır. Bu bakımdan balo, düğün gibi özel davet günlerinde daha çok tercih edilmektedir.

 

Abiye de kullanılan taş, pul işlemeleri gibi detaylar şıklığın aranan kriterleri arasındadır. Tesettür giyim sektörü ise, günden güne çok daha yenilikçi adımlar atmaktadır. Tesettür abiye, muhafazakâr hanımlar tarafından tercih edilen modeldir. Muhafazakâr bayanların özel günleri için şık tercihler sunan abiye tasarımları günden güne daha fazla çeşitliliğe kavuşmaktadır.

 

 Kombini Nasıl Yapılır?

 

Özel gün ve davetlerin olmazsa olmazı tesettür abiye modelleri, her yaşa ve her zevke hitap etmektedir. Ancak yaşa uygun doğru abiyeyi, beden yapısına göre ideal olanı tercih etmek oldukça önemlidir. Tesettürlü bayanlar, kombin esnasında abiyeleri için uygun bir eşarp seçmeye özen göstermelidir.

 

Giyilecek abiye sade detaylara sahipse, bu durumda tercih edilen eşarp daha canlı renklere sahip olmalıdır. Eğer son derce gösterişli ve şık bir abiye tercih edilecekse ve üzerinde taş ve pul detayları bulunuyorsa, sade eşarp seçimi uygun olacaktır. Kombini tamamlayan eşarp dahi, dikkatleri üzerine çekme konusunda bayanlara yardımcı olan bir aksesuar görevi üstlenmektedir.

 

 Diğer Önemli Detaylar

 

Tesettür abiye ile kullanılacak olan her detay oldukça büyük önem taşımaktadır. Buna göre abiyenin altına giyilecek ayakkabılar, şıklığın önemli bir parçasını oluşturacaktır. Kullanılacak olan takılar ise, hanımların olmazsa olmazları arasındaki aksesuardır. Bu bakımdan abiyeye uyan aksesuarların tercih edilmesi yapılan kombini son derece şık hale gelmektedir.

 

Abiyeleri üzerine takı kombinlemek istemeyen kadınlar, genellikle eşarpları üzerinde kullanabilecekleri tasarım taçları tercih etmektedir. Kimi hanımlar kombinleri ile uyumlu broş kullanarak, eşarplarını çok daha şık hale getirmektedirler. Tesettür giyimde gerek günlük hayatta, gerek iste özel günlerde tercih edilecek olan giyim parçaları ve aksesuarların yerinde kullanılması şıklığın ortaya doğru şekilde konulması bakımından önemlidir. Aksi taktirde yapılan hatalı seçimler, şıklıktan uzak ve abartılı bir giyim tarzının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

 

 

Bir cevap yazın